Parhaat hetket

20.03.2015

Aurinko, kotipäivät ja nuo kaksi ihanaa pientä ipanaa, siinä on resepti loistofiilikseen. Viimeiset pari päivää ovat olleet täynnä niitä ihan parhaita hetkiä, ja ajattelin jakaa niitä teille näin perjantain kunniaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siisti lastenhuone, se on jotain ihan parasta niin lasten kuin vanhempienkin mielestä. Harvoinpa se kauaa noin siistinä pysyy, eikä tarvitsekaan. Mutta tuo pieni tyyni hetki ennen myrskyä, niitä legoja, jalkapohjaan porautuvia barbien kenkiä ja nukenrattaita, se on vaan täydellinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieni pikkupikkuserkku kylässä. En mä tiedä onko lasten sukulaisuussuhteelle enää termiä jos vanhemmat ovat pikkuserkkuja keskenään, mutta mä sanon pikkupikkuserkku ja se on ihan fine. Musta on ihanaa miten nätisti tytöt osaavat ottaa pienen huomioon ja lelut joista yleensä käydään keskinäistä kilpailua luovutettiin oma-aloitteisesti oikein hymy naamalla pikkuisen leikittäviksi ja katsottiin ylpeänä vierestä kuinka vauva tykkäsi leluista. Voi vauva, eipä hänkään enää niin pieni vauva ole, kun pian jo täyttää yhden vuoden. Miten voi aika mennä näin äkkiä, en kestä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahdenkeskinen rauhallinen reissu lähikauppaan esikoisen kanssa sillä aikaa kun kuopus veteli sikeitä isin kainalossa kirja kädessä. Oli ihana käydä kahdestaan kaupassa, ja höpötellä ja jutella rauhassa vain toisen kanssa. Hän oli niin ylpeänä ja auttoi mua kaupassakin hienosti lastaamaan ostoksia kärryihin, kävi ihan itse viemässä pikkukärryt pois sillä aikaa kun mä jonotin kassalla ja tuli sitten takaisin viereen seisomaan, minkä jälkeen pakattiin yhdessä ostokset. Hienointa oli tietenkin saada kantaa omaa pientä ostospussia jossa rairuohon siemenet matkasivat turvallisesti kotiin. Missä vaiheessa tosta tyypistä tuli noin iso tyttö?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteinen istutushetki tyttöjen kanssa. Aamulla laitettiin rairuohot kasvamaan pian lähestyvän pääsiäisen kunniaksi. Tytöt saivat ripotella siemenet omalle alustalleen vuorotellen, ja kastella punaisella kastelukannulla. Multa oli aikamoista velliä kuopuksen kupissa ja siemenetkin vähän siellä sun täällä, mutta tärkeintähän on se että saa osallistua, ja hyvä ruoho siitäkin aivan varmasti tulee. Tiput odottavat jo rivissä hyllyn päällä että pääsevät tepastelemaan rairuohon päälle. Vielä pitäisi lähteä etsimään pajunkissoja, ja askarrella virpomisvitsat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rauhallinen letityshetki, pää pysyi kerrankin paikoillaan eikä pyörinyt ja heilunut, sekä aamupäivän rauhalliset leikit. Lastenhuoneesta kuuluu tyytyväistä selitystä, välillä käydään näyttämässä hienoja piirustuksia yhdessä. Lapset ovat piirtäneet kahdestaan sillä aikaa kun minä kirjoitin tämän. Tuntuu että päiväkodin aloituksen jälkeen tytöt ovat ottaneet entistä enemmän ilon irti niistä hetkistä kun saavat leikkiä kahdestaan, ja on ollut paljon harvemmin niitä tilanteita joissa otetaan kädestä tai kinastellaan.

Nyt tämä ihana perjantai jatkuu ulkoilulla, ja ruukkujen metsästyksellä. Me saatiin eilen tuliaiseksi aivan ihania narsisseja, mutta mulla ei ole yhtäkään tyhjää ruukkua. Metsästyksessä olisi raidallisia pirtsakoita ruukkuja partsille mutta saa nähdä mitä me löydetään.

Ihanaa ja aurinkoista (auringonpimennyksistä) perjantaita kaikille <3


41 Responses to “Parhaat hetket”

 1. Juulia sanoo:

  Ihana päivä ja ihanat kuvat <3

 2. Linta sanoo:

  Ihanan kuulosia hetkiä! 🙂 Tiara on varmasti ollut niin mielissään kahdenkeskisestä ajasta äitin kanssa – muistan ite että se oli aina tosi kivaa välillä olla äitin tai iskän kanssa ihan vaan kahestaan! Viimenen kuva on ihan sulosuuden huippu, Zelda kattoo niin söpösti isosiskoa! Taitaa olla vähän idoli tuo isosisko pienelle!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hirmuisesti <3 🙂 Ja kyllä, ne kahdenkeskiset hetket on kyllä ihan parhaita ja haluan ehdottomasti tarjota sellaisia molemmille 🙂 Ja onhan nuo pikkuset niinkun paita ja peppu, ja isosisko on suurin idoli pienelle <3 😀

 3. Tyttöjen äiti myös sanoo:

  olen huomannut ihan saman, tarhan aloituksen myötä tytöt nauttivat selkeästi enemmän kotona leikeistä yhdessä. Toki ennenkin leikkivät yhdessä mutta nyt ehkä enemmän jopa nauttivat niistä kotipäivistä 🙂 minkä ikäinen tiara tarkalleen muuten on?

 4. Emmi sanoo:

  Pikkuserkkujen lapset on keskenään sokeriserkkuja! 🙂

 5. Saara sanoo:

  Ihania hetkiä! 🙂 englanniksi pikkuserkusten lapsethan ovat ”third cousin”. Mä olen käyttänyt sitä tai suomeksi kolmatta serkkua, mutta pikkupikkuserkku toimii ja on kyllä söpömpi 😀

  Ja voi apua kuinka cool Tiara on kauppaan lähtiessä! <3 ihana! 😀

  Tänään on virallinen onnellisuuden päivä, onnellista perjantain jatkoa siispä teidän koko koplalle! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei niin muuten onkin third cousin! 😀 Mut joo pikkupikkuserkku on aika hauska kans!

   Tiara oli paras kauppakaveri<3 😀 Oli hauska vähän samistella neidin kanssa! Oikein onnellista sunnuntaita sinne ja kiitoksia hurjasti kivasta kommentista<3

 6. Ella sanoo:

  Eikäää, miten tyylikäs toi Tiaran pipoasu! Voisin ihan koska vaan pukee itekin tommoset releet päälleni 😀

 7. Niiskuneiti sanoo:

  Tiara niin tyylikäs nahkatakkikuvassa! 🙂

 8. Noora sanoo:

  Ihania kuvia ja ihana postaus! :–) Ja toi Tiaran letti jossa kukkia on ihan törkeen makee !!

 9. E sanoo:

  Puet teidän lapset kyllä aina niin kivasti! 🙂 Mä käytän myös tota pikkupikkuserkkua, vaikka se termi muissa ihmisissä herättääkin välillä hämmennystä 😀

 10. Tiia sanoo:

  Eikää mä kestä kuinka tyylikäs Tiara on tossa nahkatakissa! <3
  Ja missä vaiheessa zeldan hiukset on noon kasvanu, eiks se ollu aika kaljupää viä hetki sitten? Niin isoja jo teidän tyttöset 🙂
  Tiia

 11. kaisla sanoo:

  Tulipa hyvä mieli tästä postauksesta, nyt jaksaa mennä luennolle ahertamaan 😀

  Viettäkää aivan ihana päivä ja viikonloppu koko perhe! 🙂

 12. Jelena sanoo:

  Ei hitto mä en kestä tota kuvaa, jossa ootte sinä ja Tiara hississä <3
  Aivan mahtava ja ihanan tyylitietoisen näkönen isopieni neiti teillä on! Mätsäätte kyl hyvin yhteen aurinkolaisenenne ja asusteidenne kanssa.

  Ihanaa viikonloppua teille, toivottavasti se lupailtu takatalvi ei iskis, et saatais nauttia auringosta! Vaikka kai se on parempi sinänsä, et jos se nyt tulee eikä sit myöhemmin… Olis takatalvikin alta pois selvitty ja voitais nauttia oikeesti keväästä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah voi kiitos paljon :DD <3 Tipa on ihana pieni tyylimimmi! 😀 Ihanaa viikonloppua sinnekin, täällä on ollut kyllä aika kylmä, mut ens viikolle onneks pitäis taas lämmetä! :)<3

 13. minnis sanoo:

  Awww tuo tiaran kauppa-asu♥ niin cool! Aivan ihana 😀 ja Hei tää kevät saaki olla loppuun asti eikä mitää takatalvea kiitos. Mä nimittäin rakastan (ja aika moni muukin?:D) kevätpukeutumista♥ sisustuskuumekin on huipussaan NIMITTÄIN MÄ LÖYSIN VIHDOINKIN ASUNNON ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ on tätä odotettu ja sisustus on mielessä jatkuvasti! Ihanaa ♥♥♥aurinkoista kevättä♥

 14. Alisa sanoo:

  Aivan ihania kuvia! <3 🙂

 15. Elisabet sanoo:

  Kuulostaa ihanalle!<3 Mä myös nautin arkisista hetkistä, joita on nyt niin kivasti se aurinkokin täydentänyt 🙂

 16. st.brigitten sanoo:

  Varmasti ihania hetkiä, samaistun tohon lastenhuoneen siisteyteen. On niin ihanaa kun kaikki on paikoillaan edes sen hetken verran! 🙂 meillä tosin kyllä mies sotkee tuhat kertaa enemmän kuin lapset 😀

 17. Täälläkin on rairuohot kylvetty ja pajunkissat poimittu! Kivoja puuhia 🙂
  Teidän kauppareissu kuulostaa ihan samalta kuin meidänkin! Ostoskärryjen palautukset ja ruokien laittaminen kärryihin ovat tuttua puuhaa esikoiselle. Sen oikein näkee lapsesta, miten tärkeää on saada toimittaa niitä kauppa-asioita samalla tavalla kuin äitikin. Usein lapsen reippaudesta koituu iloa myös muille asiakkaille – ja tietysti äidille, kun saa olla ylpeä jälkikasvustaan ja ihan vain viettää mukavaa aikaa hänen kanssaan.
  Tuntuuko sinusta, että kotipäivistä voi iloita vielä aiempaa enemmän nyt, kun työpäivät ovat tuomassa vaihtelua arkeen? Minulla opiskelu ja kotiäitiys ovat toimineet mahtavana vastapainona toisilleen. Tuntuu, että olen nauttinut molemmista enemmän, kuin olisin voinut nauttia erillään.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on kyllä aivan ihania puuhia, askartelu lasten kanssa on parasta! <3 Ja kyllä, se lasten reippaus ilahduttaa niin kanssa-asiakkaita kuin vanhempiakin, ja varmasti myös lasta itseään, kun hän saa itse tehdä ja näyttää mitä osaa 🙂

   Musta tuntuu joo että nyt kotipäivät tuntuu ihan eri tavalla luksukselta, kuin ennen, jolloin ne oli sitä perusarkea 🙂 Tai onhan ne nytkin mutta kun on vastapainoksi muutakin 😀 Olen ihan samaa mieltä sun kanssa! 🙂

 18. Jarno sanoo:

  Ei voi kuin ihmetellä miten nopeasti Tiara kasvaa ja kehittyy! Zeldakaan ole enään se vauva vauva… vaan kasvanu hurjasti! ♥ Ootte aika stailina lähikaupassa käyny aww, mä ite menin ehkä tänään EKAA kertaa kollarit jalassa keskustan s-markettiin, ainiin ja oli mulla villasukat vielä jalassa????! 😀
  Mulle tuli tuosta rairuohon istuttamisesta ihan oma lapsuus mieleen! 😀 Munien maalailua, ja rairuohon kasvattamista, se oli coolia vielä pitkään. Etenkin, jos oli tarhassa, tai eskarissa vielä askarrellu jonkun alustan itse mihin sen voi laittaa kasvamaan. Ihan huippua! 😀

  Jarppuli täältä kuittaa ♥

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No sano muuta murunen <3 Ihan hurjaa! Kiitos ihana <3 Täälki ois käyttöä villasukille, ihan hirveän kylmä ilma ollut nyt :DD Mekin askarreltiin aina eskarissa ja ala-asteella noita, ja sit kans laitettiin itse niitä ruohoja kasvamaan ja puhallettiin munia ja maalattiin niitä 😀 <3 Mä haluun Jarppuli askarrella sun kaa 😀 tuut joku kerta tänne ja askarrellaan tyttöjen kaa :DD <3 Oot ihana, pusuja ja haleja<3

 19. Annaby sanoo:

  Ompa pirteitä kuvia, aivan ihana toi lastenhuoneen sisustus! Ihanku jostain sisustuslehdestä 🙂 Ja tykkäilin myös tosta Tiaran ulkoiluasusta, aika cool.

 20. zuzu sanoo:

  Ihanat hiukset Tiaralla 🙂

 21. heennna sanoo:

  Täälläpäin niitä kutsutaan sokeriserkuiksi! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.