Totuus asukuvien takana

31.03.2015

Tänään laitoin Otolle viestiä bussista kotimatkalla, että voiko hän tulla ottamaan musta asukuvat ennen kuin tulen kotiin, kun halusin ehdottomasti kuvata mun uudet kengät. Kello oli kuusi, molemmat aivan rättipoikki mutta päätettiin käyttää tilaisuus hyväksi, kun mun äiti oli vielä tämän illan meillä, ja saatiin ottaa asukuvat kahdestaan rauhassa. Asu ei kyllä ollut mikään ihmeellinen, niin perus työpäivän rento asu kuin vaan voi olla, mutta ne kengät. Ja sitten ajattelin, että miksi en esittelisi nimenomaan asua jota en ole aamulla miettinyt sekuntiakaan enempää, kiskaissut vaan jotain kaapista päälle kun mulle tuli jäätävä kiire pressilounaalle innostuttuani vähän liian pitkäksi aikaa tekemään töitä kotoa käsin. Ihan tavallinen asu, asu jollaisessa mulla on mukava olla ja joka on kaikkein eniten minä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki Sheinside* / Neule Lindex / Farkut Gina Tricot / Pipo Asos /Huivi New Yorker* / Laukku Coach / Kuulokkeet Urban Ears / Kengät Nike / *saatu blogin kautta.

Kuvissa näkyy naama, väsynyt naama jonka meikkiä ei ole korjattu kertaakaan aamuyhdeksän jälkeen.  Yleensä meikkaan lähestulkoon aina juuri ennen asukuvien ottoa, tai ainakin korjaan meikin, enkä esittele huulten juonteisiin kerrostuneita huulipunia tai esiin kuoriutuneita slmäpusseja.Tänään valitsin toisin, ensin pakon edessä kuvien ottamista helpottaakseni, lopulta kuitenkin tyytyväisenä valinnastani. Ei se aina ole niin justiinsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvissa näkyy väsynyt ja haukotteleva Otto, jota ei varmaan työpäivän jälkeen kiinnostaisi asukuvia hirveästi edes ottaa, mutta joka silti tulee kiltisti ne ottamaan kun pyydän. Otto, joka väsyneenäkin jaksaa nauraa mun pölöille jutuille kesken kuvien, ja joka pyytämättä tekee kaikkensa että saisin kivoja kuvia. Asukuvienottamisprosessi nykyisellään on vuosien harjoittelun tulos, enkä olisi ikinä neljä vuotta sitten kuvitellut että tänä päivänä Otto menee keskellä maaliskuun takatalvea automaattisesti mahalleen maahan makaamaan että saisi hyvän kuvakulman Air Force oneihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta niin se vaan meni. Siinä Ottoa ylhäältä 167cm pituudella maanrajaan tuijotellessani mä keksin tämän idean. Osittain arvostuksesta miestäni kohtaan, onhan se nyt ihan hiton hienoa että mun rinnalla astelee tuollainen komistus, joka kaiken muun hyvän lisäksi vielä jaksaa ottaa noita kuvia, tehdä typeriä asioita niiden takia, odottaa että otan kuvan hänen ruoka-annoksestaan ennen kuin hän syö sen, ja menee vaikka sinne maahan makaamaan. Ihan vaan mun takia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA munmuru

Osittain keksin tämän siksi, että halusin näyttää, miten epäglamouria se asukuvien ottaminen yleesä on, ainakin meillä. Asukuvien ottaminen on kuin mikä tahansa muu arkinen hetki hampaiden pesusta kananmunan keittämiseen. Välillä siinä tulee kylmä, välillä se ei onnistu mitenkään kun hiukset tunkevat suuhun, silmään ja taivaalle tuulen voimasta ja välillä hyvää ilmettä tai asentoa ei vaan löydy millään. Kuvaajalle se on kaikkein vähiten glamouria ja usein mukana ovat vielä lapset, jotka eivät äidin kuvaamisesta niin perusta, ja joiden takia yritetään aina olla mahdollisimman nopeita. Se johtaa usein jälkeenpäin otsa rypyssä kuvakansioiden tutkimiseen, kun niistä ei meinaa löytyä mitään järkevää pikaisen kuvaus-sähläyssession vuoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silti mä tykkään asukuvauksesta ihan hirveästi, etenkin kesällä kun on kylmyyden verran vähemmän vaikeuttavia tekijöitä. Haluan jatkossakin kehittyä asukuvauksessa ja asujen keksimisessä paremmaksi. Haluan oppia ne taatusti toimivat ilmeet ja asennot, joita käyttäessä tulee vain onnistuneita kuvia. Haluan löytää upeita kuvausympäristöjä ja kokeilla erilaisia tyylejä. Parasta on ehdottomasti käydä jälkeenpäin läpi vaikka koko vuoden asut kerralla ja katsoa miten tyyli on muuttunut ja kehittynyt. Jos ei muuta, niin ainakin voi sitten nauraa kymmenen vuoden päästä yhdessä teini-ikäisten tytärten kanssa sille miten dilleltä äiti on näyttänyt kun he ovat olleet pieniä, ja kuinka he eivät ikinä voisi käyttää pillifarkkuja, air force oneja tai isokokoisia aurinkolaseja. Ja jos he itse jatkavat perinnettä, voidaan sitten lastenlasten kanssa hihitellä heidän äitiensä tyyleille, ja sille kuinka ihan satavarmasti ne samat pillifarkut ja muut ovat jossain vaiheessa eksyneet myös heidän päälleen.

Kiitos Otto, kun jaksat aina kuvailla mua! Ja kiitos teille maailman parhaat lukijat, ilman teitä ei olisi asukuviakaan katseltavaksi myöhemmin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin ja ne kengät. No ne on ihan täydelliset, ihan loistavat jalassa, kauniit ja niin mun! Sopivan kokoisetkin vielä. Mietin ensin uskallanko tilata mun normaalia kokoa, kun Zalandon sivuilla sanottiin että mitoitus on suhteellisen napakka. Riskillä tilasin normaalin kokoni kun isompia ei ollut jäljellä, ja nappiin meni. Ei purista eikä hölsky vaan istuu hyvin. Ehkä lemppareimmat kengät moneen vuoteen.  Ja onnistuin pitämään puhtaana ne ainakin ekan päivän, vaikka joku auto läiskyttikin rapakosta vedet mun päälle kun ajoi ohi niin vauhdilla. Onneksi kastui vain housut, kengille ei mennyt pisaraakaan. Mun ja mun air force onejen suhde on alkanut lupaavasti. ;)

Ihanaa iltaa kaikille<3


28 Responses to “Totuus asukuvien takana”

 1. Kuu sanoo:

  Iina mun pitää nyt tulla kommentoimaa ku en vois uskoo tota tekstiä, koska musta nää on ehkä parhaat asukuvaa mitä oon sulta nähny, tpsi hyvin sopii kaikki yhteen!!! Mut niinhän se aina on et vahingossa löytää usein ne parhaiten sopivimmat vaatteet keskenään :) tosi kiva asu!!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha voi ihana Kuu<3 Kiitos paljon<3 Ja niinhän se usein menee, kun yrittää miettiä hirveesti niin menee usein yli tai sitten ei tunne oloa niin mukavaksi :D

 2. Minttu MAMI GO GO sanoo:

  IHANAT KENGÄT !!!!

 3. Hahaa hauska postaus! :D Ja ihanan rento asu! Sopii sulle hyvin!

 4. st.brigitten sanoo:

  Ihanat te :) mä en tota miestä sais kyllä kameran taakse, edes sisällä ei suostu kuvaan haha ja sun meikki näyttää kyllä hyvälle näissä ainakin näin mobiililla selatessa, mä en näyttäis noin hyvältä edes kolmen tunnin meikkisession jälkeen.kuvatkin kivoja, aitoja ja kaunis sinä <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hirmuisesti<3 :D Otto on kyllä ihana kun se suostuu, mutta kyllä oli neljä vuotta sitten vaikeampi suostutella kameran taakse kuin nykyään, harjoitus tekee mestarin ;D

 5. Meriannen sanoo:

  Mun miehen koulutus asian suhteen on vielä kesken :’D Vinkkejä?

 6. lillamy sanoo:

  Ei aina tarvii olla niin huoliteltu, on kivampi nähdä sitä toistakin puolta, ettei tule sellaista käsitystä, että bloggaajilla kaikki on AINA tiptop :) Ja asu on kiva, kengät upeat ja oi että millainen herrasmies sulla onkaan :)

  JA huhhuh miten hoikka sä oot, ei uskoisi, että sulla on kaksi lasta! Omaat varmaan ihan huikeat geenit :D

 7. emzi sanoo:

  Aivan mielettömän onnistuneet kuvat! Vaatteet näyttää lämpimiltä ja sinä kauniilta♡

 8. sahram sanoo:

  Lähes laittaa naurattamaan toi kun melkein joka postauksessa mainitset ”työt” jossakin muodossa :D ihanaa että joku jaksaa olla innostunut. Onko tää sun eka ”oikea” työ ellei nyt bloggaamista lasketa?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hah aijaa, en oo itse huomannut että joka postauksessa näin sanoisin? :D Ehkä teillä lukijoillakin on tottumista siihen että mun elämässä on nyt yksi iso osa-alue joka osan viikosta vie mun päivän tunnit melkein kokonaan, jolloin se väistämättä tulee esille täälläkin aika paljon :) Ei ole eka ”oikea työ” tämä, olen ollut ennen kotiäitiyttä töissä mm. vakuutusyhtiön arkistossa, mikä työnä on ehkä vielä enemmän sellainen ”oikea työ” :D

 9. Julia sanoo:

  noi kengät! Ja sinä! ❤️ kauniita kuvia, sun asukuvat on aina tosi hyviä :) mun on vaikee olla aina kuvattavana, eikä mulla oikee oo ketää kuvien ottajaakaan joten hirveen vähän mulla mitään asukuvia blogissa onkaan – haluisin kyl enempi! :D

 10. emmi sanoo:

  Mun mielestä tää on sun yksi parhaimmista asuista! Ihanan rento ja jotenkin niin sun näköinen. :’)

 11. Minävaan sanoo:

  Aivan ihana asu ja näytät tosi upeelta! Mä en todellakaa näyttäis tollaselta ees parin tunnin päästä meikkauksesta, mä näytän ihan nuhjuselta melkein heti kun oon astunu ovesta ulos :D

  Ja musta tää on siis yks kivoimmista asukokonaisuuksista täällä blogissa! Kivasti oot yhistellyt :) Ja vitsi miten kivat noi kengät! Mä taas oon kuolannu niitä Niken Air Maxeja musta-valkosena jo pitkään, kun ne ois niin ihanat, muttamutta se hinta on vähän kova siihen nähden, että mun tuurilla mä kävelen suoraan johonkin kuralammikkoon ja ne kengät oli sit siinä :D

  Ja pakko vielä kehua Ottoa, että kyllä on ihana ku maahan asti heittäytyy sun takias :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä veikkaan että se nuhjuinen fiilis on vaan omassa päässä, koska mullakin oli noiden kuvien ottamisen aikana ihan super nuhjuinen olo mutta nyt kun katson niin ei ne nyt niin pahat ole edes :D

   Kiitoksia hurjan paljon<3 Mä ostin muuten nää Zalandon lasten osastolta, kun niitä lasten kokoja on sinne 39 asti (mun koko 36) ja hinta on monta kymppiä halvempi kuin aikuisten mallissa! :D Kannattaa kattoo oisko siellä niin ei kirpase lätäköt niin paljon ;)!

   Otto on ihanin<3

 12. Haha, itsekin sitä joskus miettii että kuinka monelle asukokonaisuudelle sitä tuleekaan nauramaan sitten tulevaisuudessa :D Hauska postaus, meillä nimittäin ihan sama meininki kuvaustilanteissa!

 13. maria sanoo:

  ihania kuvia! tilasin omat nike air force 1 kenkulit (ilman sitä vartta siis) viime kesänä ja yllätyin siitä miten niiden suosio yhtäkkiä vaan nous loppuvuodesta? jokapaikasta loppu kuulema, hämmästyin vähän koska siis emmä ite niitä nää mitenkä superhypermegamakeina, voi olla tosin sekin, että näin vissiin natalia oonan asukuvassa ne sillon ja mietin että ne vois olla kivat, sitten satuin saamaan alekoodin zalandolta ja sainki ne popot sitten alennuksen kera :D btw ootko huomannu et sulla on pieni kahvitahra tossa reiden kohalla? mä yritin puhdistaa näytöstä likaa ja mietin et mikse lika liikkuu, kunnes tajusin että se oliki sun housussa :DD dumb me… mut ihanat ne!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah on ne kyllä musta ihan superhypermegamakeet!! :D Mäkin oon näitä miettinyt ihan hirveen kauan, taisin ekan kerran ihastua näihin joskus vuosi sitten keväällä kun oltiin parin kaverin kanssa We Got Beefissä (minä eka kertaa siellä, ballerinoissa, hävetti) ja siellä tyyliin jokatoisella oli nää jalassa ja mä ”tamppasin” mun baltsuissa ainoana jolla ei ollu minkään näköisiä lenkkareita :——-D

   Ja oon huomannut tahran mun housuissa, ne on pesty jo ;)! Kiitos paljon ja ihanaa pääsiäistä<3

 14. Juulia sanoo:

  Kivat asukuvat on aina ollut :) Ja kengät on kans kivat, voisin itsekin pitää. Ehkä eriväriset vain.. Valkoinen ei pysyis valkoisena mulla päivääkään :D
  Olet kaunis <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.