Viikon arkiruoka #13

08.04.2015

Kesä lähestyy ja ainakin mulla alkaa tehdä mieli enemmän kaikkea muuta kuin pastaa. Pasta on mun talven pahe, meillä syödään sitä talvisin ihan liikaa. Kesällä taas maistuu salaatit ja tietenkin grilliruuat, mutta grillaamaan ei olla ihan vielä alettu. Maanantain ruokana oli vähän sellainen talven ja kesän lemppareiden välimuoto, nimittäin ruokaisa pastasalaatti, joka tosin toimii ihan yhtä hyvin myös ilman pastaa. Me ei oltu ensin edes laittamassa sitä sinne, mutta kun lapset niin kovasti halusivat makaroooonia niin päätettiin sitten olla kivat isi ja äiti ja laittaa sitäkin sekaan. Ei se ainakaan makua huonontanut, ja tulipahan vielä entistäkin suurempi satsi niin riitti hyvin iltapalaksi ja eilisen lounaaksi sekä mulle että Otolle.

Tykkään salaateissa kovasti makean ja suolaisen yhdistelmästä, koska se on tosi raikas. Siksi lisään lähestulkoon aina salaattiin jotain makeaa, kuten viinirypäleitä, melonia, persimonia tai esimerkiksi päärynää, joka toimii todella hyvin juuresten kanssa. Tähän salaattiin makeuden tuojaksi valikoitui tuttu ja turvallinen lemppari eli hunajameloni, joka on mun mielestä parhaimmillaan kanan tai lihan, tai vaikka molempien kanssa. Meillä syödään paljon kasviksia ja kalaa, ja joskus ihan pelkkää kasvisruokaakin, kuten esimerkiksi niitä kasvispihvejä jotka esittelin pari viikkoa sitten, tai itsetehtyjä pinaattilettuja jotka ovat lasten herkkua. Mutta silloin kun herkutellaan niin samassa ruuassa saa olla vaikka kanaa ja pekonia, ei se ole niin justiinsa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokaisa pastasalaatti

450g broilerin fileetä tai sisäfileetä (maustamatonta tai pintamaustettua)

140g pekonia

2 banaanisalottisipulia (tai 3 salottisipulia)

250g miniluumutomaatteja

1/2 kurkkua

1/2 hunajamelonia

1/2 purkillista kalamataoliiveja

1 ruukku jääsalaattia

3 kananmunaa

100g grana padanoa

200g tummaa pastaa

50g pähkinöitä oman maun mukaan

Pilko kaikki vihannekset reilun kokoisiksi palasiksi ja revi salaatti. Keitä pasta ja kananmunat. Paista broilerinfileet ja pilko vähän pienemmiksi. Paista myös pekoni. Raasta juusto. Sekoita kaikki tuoreet ainekset ja pähkinät yhteen, ja lisää vasta lopuksi lämpimät broilerit, pekonit ja pasta, niin salaatti ei mene veteläksi. Tarjoile maailman herkullisimman salaatinkastikkeen kanssa (ks. ohje alla).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salaatinkastike (maailman herkullisin)

1dl oliiviöljyä

1:n sitruunan mehu

3rkl punaviinietikkaa

2rkl hunajaa

1rkl sinappia

1 tomaatti

1 valkosipulin kynsi

suolaa & pippuria oman maun mukaan

Muussaa tomaatti ja valkosipuli yhteen sauvasekoittimella tai vihannessilppurilla tai vaikka blenderillä. Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen, purista sitruunan mehu sekaan ja tarjoile salaatin kanssa.

Ei ehkä kaikkein terveellisin salaatti mitä voi tehdä, mutta ihan törkeän herkullinen ja parasta on se miten iso satsi sitä tulee. Vaikka muutaman kerran ”ottaisi vielä vähän lisää” niin seuraavan päivän lounaat on taattu!

EDIT/ Itse kuvissahan ei pastaa näy ollenkaan koska nappasin nämä ennen kuin olin heittänyt pastat sekaan 😀 Arvatakaa kuinka täynnä toi kulho oli sen jälkeen ;)!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille <3


6 Responses to “Viikon arkiruoka #13”

  1. Nimetön sanoo:

    Nam, näyttääpä hyvältä! 🙂 Tätä vois joku päivä kokeilla!

  2. Minna sanoo:

    nam kuulostaa hyvältä!

  3. essi sanoo:

    Oi, ihanan näköstä! Mä koitin muuten avokadopastaa vihdoin, oli niin hyvää ja oon sitä jo useemman kerran ehtiny tekee! Vaikka täälläki alkaa tekee mieli jo näitä ”kesäruokia” 😀 repesin tolle ”(maailman herkullisin)”, ää oot niin ihana :DDD

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.