Upeat oikeat naiset

12.04.2015

En villeimmissä unelmissanikaan kuvitellut että #oikeanainen voisi saada näin huikean vastaanoton. Mitä nöyrin kiitos kaikille, jotka ovat lähteneet mukaan, mitä upeimmin kuvin ja tekstein. Olen saanut lukea täysin ääripäistä olevia kertomuksia, rankkoja kokemuksia ja upeita kasvutarinoita. Toivon että te lukijatkin olette nauttineet, ja nautitte kun pääsette edelleen näitä kirjoituksia lukemaan. Samaistuen, ymmärtäen, ja toivottavasti vielä hitusen enemmän itseänne, ja toisia arvostaen.

Te, tämän haasteen osanottajat olette tehneet juuri niinkuin mä toivoin, ja vielä miljoona kertaa enemmän. Kun instagramista selaa feediä #oikeanainen -hashtagilla, saa nähdä yli sata kaunista, upeaa ja rohkeaa oikeaa naista. Ei vain yhtä lähestymistapaa, vaan täysin erilaisia naisia ja erilaisia kuvia.

Mä olen lukenut jokaisen tekstin joka vain on linkattu mulle jossain niin että olen sen löytänyt. Jokaisen kuvan ja tarinan olen katsonut Instagramista jotka ovat julkisissa profiileissa #oikeanainen -hashtagilla, ja yli puoliin niistä olen kommentoinutkin jo. Teille jokaiselle mä haluan ilmaista henkilökohtaisesti mun kiitoksen, ja sen tulen vielä tekemään. Mun alkuperäinen tarkoitus oli esitellä täällä kaikki kuvat ja tarinat joiden julkaisuun mulla on lupa, mutta niitä tulikin niin paljon, että ei se vaan kyllä mitenkään ole yhdessä tekstissä mahdollista, enkä mitenkään ehdi kaikilta kysymään lupaa ennen tämän julkaisua. Siksi mä jaankin tänään ne kuvat ja tekstit, jotka mulla on lupa jakaa, ja tulen varmasti tekemään vielä toisen tämän tyyppisen postauksen lähiaikoina, jossa jaan kaikkien halukkaiden jutut. Mulle saa siis ilmoittaa edelleen joko täällä, tai missä tahansa somekanavissa jos haluatte osaksi postausta.

oikeanainenkollaasi

Sofia Heart Pumps Diesel -blogista oli ensimmäinen ihana, joka kirjoittaen tarttui haasteeseen. Sofian kirjoitus naisille luoduista paineista ja hänen omista kokemuksistaan sai mut kyyneliin, ja herätti tunteen että tälle haasteelle todellakin on tarvetta. Happyheels -blogissa aiheeseen paneuduttiin naisen vapauden ja vastuun kannalta, mikä oli ihan järjettömän hyvä näkökulma naiseuteen. Lempi-blogissa naiseutta pohdittiin muuttuneen parisuhdestatuksen kannalta. Millaista on naiseus yksinhuoltajana?

Minä kirjoitin siitä millaista on, kun omaa kroppaa kutsutaan pikkupojan vartaloksi. Aija Mini & Me -blogista on kokenut täysin päinvastaista. Aijan tekstissä kiteytyi se, miten raadollisia ihmiset voivat olla, ja miten kovasti sitä haluaa täyttää ne toisten vaatimukset, vaikka olisi täysi oikeus olla itseensä tyytyväinen sellaisena kuin on. Pinjan naiseutta ei ole koskaan kyseenalaistettu, mutta hän kirjoittaa Norsunluusydän -blogissaan siitä, miten se että on stereotyyppinen nainen, ei tarkoita sitä että se olisi oikea tapa olla nainen. Nimenomaan! Höpsöä Pientä Elämää -blogin Lindan tekstissä taas on sellaista naiseuden energiaa ja asennetta, että ei voi kuin ihailla.

oikeanainenkollaasi2

Englanninkielistä tekstiä aiheesta löytyy blogista Inspiration and Madness in Nowhere. SugarRat kertoo kaiken muun ohella, kuinka jopa omia harrastuksia kyseenalaistetaan naisellisten muotojen, tai niiden puutteen, perusteella. Jonna Kaaosta ja kukkamekkoja -blogista ei ole kokenut sopivansa mihinkään muottiin, vaan on ollut aina jotain siltä väliltä. Äiti, kehystetääks tää? -blogin Jonnan herkkä ja kaunis jopa runon omainen teksti osui ja upposi.

Minä olen oikea nainen.
Olin sitten millainen tahansa.
Kunhan on hyvä mieli ja mikään ei ahdista.

oikeanainenkollaasi3

Tätä kirjoitusta tehdessäni sain lukea vielä yhden postauksen, ystäväni Annan Lapsellista -blogista. Annan kosketattava kirjoitus sai mut miettimään tätä asiaa vielä syvemmältä. Miten nuorena niitä odotuksia, paineita ja muotteja aletaan jo iskostaa lasten mieliin. Miten leikki-ikäistäkin arvioidaan jo koon perusteella, ja kuinka erilaisia odotukset eri sukupuolille voivat olla, vielä tänäkin päivänä tässä tasa-arvoisena mielletyssä yhteiskunnassa.

Tärkeää on että me kaikki hyväksymme itsemme ja toisemme. Vähintään yhtä tärkeää on, että me opetamme lapset, omat lapset, kummilapset, sisarukset ja hoitolapset kunnioittamaan toisiaan. Tärkeää on puolustaa heitä silloin kun joku toinen yrittää määritellä millaisia he saavat ihmisenä olla, ja tärkeää on olla tukena ja turvana silloin kun he itse kokevat että eivät riitä. Koska me kaikki riitetään, juuri sellaisena kuin olemme.

Jos haluatte olla osana #oikeanainen -haastetta, ohjeistus menee näin: Ottakaa kuva itsestänne, postatkaa se tekstin kanssa tai ilman blogiin tai somekanaviin hashtagilla #OIKEANAINEN. Näytetään medialle miltä näyttää oikea nainen, koska jokainen nainen on oikea nainen.

Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille <3 Ja hyvää yötä kaikille, huomenna luvassa kuulumisiakin!


14 Responses to “Upeat oikeat naiset”

 1. Ronja sanoo:

  Tää on vaan niin upeeta!

 2. Sonja sanoo:

  Tää on vaan huikeeta, kun tähän on näin moni lähtenyt! Mutkin saa mainita sekä kuvaa käyttää ja linkki blogitekstiin löytyy mun nimeni kohdalta! 🙂 Itse lähdin asiaa käsittelemään ihan vaan yksinkertaisesti siitä, miltä tämä bloggaaja näyttää ja on silti oikea nainen. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No sanopa muuta, ihan huippua miten moni on lähtenyt mukaan! Ja kiitoksia hurjasti, mä käyn lukemassa sun tekstin ja jaan sen ehdottomasti kaikkien muiden kanssa :)!<3

 3. Kristiina sanoo:

  Kirjoitat niin asiaa 🙂 Otin osaa, koska aihe on omakohtainen – niinkuin se on varmasti useimmille naisille. Kauneusihanteet ovat esillä koko ajan ja kaikkialla ja niistä riittäisikin puhetta ja kirjoituksia millä mitalla.

  http://missxdragonfly.blogspot.fi/2015/04/oikeanainen.html

 4. Sanna sanoo:

  Sä puhut niin hyvin, etten voinut mitään muuta kuin ottaa oman osani tästä haasteesta, ja saa jakaa ihan mielin määrin! Kuva löytyy myös Instagramista <3

  http://imagination-thechips.blogspot.fi/2015/04/minakin-olen-oikea-nainen-melkein.html

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia ihan mielettömän paljon<3 Mä käyn lukemassa sunkin postauksen, ja jos sen saa jakaa niin jaan mielellään seuraavassa postauksessa jonka aiheesta kirjoitan :)!

 5. Ave sanoo:

  Ihanaa, että haaste on saanut näin hyvin tuulta alleen! Minäkin kerroin oman tarinani, ja tätä saa jakaa eteenpäin! 🙂

  http://avekatriina.blogspot.fi/2015/04/ihan-oikea-nainen.html

 6. Eevi sanoo:

  Kiitos, Iina! Mahtava haaste. Hienoa, että niin moni otti haasteen vastaan. Itsekin kävin osallistumassa. 🙂
  http://blogit.kaksplus.fi/sydamenasialla/mina-olen-oikea-nainen/

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.