Viikon arkiruoka #14

16.04.2015

Arki on ollut aika hektistä viimeiset pari viikkoa ja ollaan syöty ulkona tai noutoruokaa useammin kuin kerran. Nyt jos koskaan tuntuu että nopeille arkiruoille on hirveän kova tarve! Toki mulla on hyvä reseptipankki omille arkiruoille täälläkin nyt kun olen haastettani jatkanut jo reilut kolme kuukautta joka viikko, mutta uusien reseptien keksiminen ja kokeileminen on ollut vähän työn ja tuskan takana. Siksi tämäkin postaus ilmestyy vasta tänään eilisen sijaan, pahoittelut siitä kaikille jotka reseptiä odottivat.

Mä olen ehdottomasti sen kannalla että syödään terveellista kotiruokaa mahdollisimman usein, mutta nyt viime viikkoina aika on ollut vaan niin kortilla että ollaan käyty  kiinalaisessa, sushilla ja haettu pizzaa kerran kun se on tuntunut niin helpolta ja nopealta, ja muuten syöty sitten niitä vanhoja tuttuja ruokia mitkä osaa valmistaa vaikka silmät kiinni. Mutta nyt kyllä aion ottaa itseäni niskasta kiinni, ja alkaa taas keksimään uutta, ja kokeilemaan. Ei se vartin kokkaustuokio (jollainen arkiruoan valmistushetken pitäisi mun mielestä olla) ole kyllä oikeasti mikään iso juttu, eikä vie sen kauempaa aikaa kuin se ruuan noutaminenkaan.

Eilen tehtiin raikkaita kanafajitaksia mango-avokado-salaatilla, ja tässä olisi teille superhelppo resepti!

Kanafajitakset & Mango-Avokadosalaatti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

500g broilerinfilettä (maustamatonta)

1 ps fajitamausteseosta

2 syöntikypsää avokadoa

1,5-2 syöntikypsää mangoa

1 pieni chili

2 sipulia

1-2 paprikaa

1 limen mehu

100g juustoraastetta

tortilloja

(tomaattia, kurkkua, salaattia, mitä nyt ikinä tortillaan haluaakaan laittaa)

(salsakastiketta, guacamolea [mun resepti täällä], creme fraichea oman valinnan mukaan)

Paista broilerinfileet pannulla. Pilko paprikat, sipulit, ja paistetut broilerit sopivaksi ja lisää pannulle. Lisää sekaan fajitamausteseos ja paista hetki. Pilko mangot ja avokadot, laita kulhoon ja purista päälle limen mehu. Lisää sekaan pieneksi pilkottu chili (ennen tätä voit erottaa oman osan salaatista lapsille jos haluat). Pilko muut haluamasi vihannekset, lämmitä tortillat ja tarjoile haluamiesi kastikkeiden kanssa. Nami!

Mango on ihanan raikasta tortillan välissä ja sopii loistavasti yhteen mausteisten fajitojen ja pehmeän avokadon kanssa. Kuten monessa muussakin ruuassa, myös tässä makean ja suolaisen (+tulisen) yhdistelmä toimii täydellisesti!

Ihanaa torstaita kaikille, illalla luvassa jotain ihan muuta!


3 Responses to “Viikon arkiruoka #14”

  1. Tiina sanoo:

    Miten teidän pienet syö tällaista ruokaa? Tuntuu että iteltäkään siististi tämä onnistu 😀

  2. Hanna sanoo:

    Hei Iina! Olen lukenut jo vuosia blogiasi. Itse aloitin nyt Keliakialiiton ryhmäblogissa, kirjoitan arjesta keliakialapsen kanssa. Kurkista ihmeessä!

    http://gluteenitonsuunta.fi/blogit/meidan-perhe#comment-33

  3. Pipsa sanoo:

    Syökö teidän lapset myös näitä ruokia?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.