Vappupiknik

01.05.2015

Aivan ihanaa vappupäivää kaikille! Meidän tämänvuotinen vappu noudatti aika samaa kaavaa kuin edellinenkin, himona ruokaa kätevästi oman olkkarin lattialla. Haluttiin ehdottomasti pitää vappupiknik, mutta kun sää nyt oli mitä oli, me pidettiin piknik omassa kodissa Tähtitorninmäen sijaan, juuri niinkuin viime vuonnakin. Ruuan jälkeen oli hyvä lähteä ulkoilemaan sitten, mutta tuolla kauheassa tuulessa piknik kahden taaperon kanssa olisi ainakin mun mielestä voinut olla.. no ei ainakaan niin mukava ja helppo kuin tämä sisäversio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapset olivat aivan innoissaan, en usko että heitä hirveästi haittasi se että sisäpiknikkeiltiin, onhan se pienillekin helpompi syödä kun ei ole kaikki ulkovaatteet ja muut päällä. Lähdetään sitten taas ulos viltin ja herkkujen kanssa kun lämpömittarissa on enemmän asteita ja tuuli ei ole sitä luokkaa että vappupallot pyörivät hurrikaanina toistensa ympäri. Ruuaksi me syötiin viime vuoden tapaan kana-halloumi-mansikkasalaattia, joka on ihanan raikas ja kesäinen lemppari. Salaatin resepti tulossa viikon arkiruokareseptinä myöhemmin, jos joku sitä kaipaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisäksi tarjolla oli patonkia, Lidlistä ostettuja kuivattuja espanjalaistyyppisiä maustettuja leipiä, marinoituja oliiveja, tuorejuustoa ja pikkupullo skumppaa puoliksi meille. Lapset nauttivat Raikastamon Luomu-pillimehuja, joista on tullut ihan meidän lemppareita. Ostin niitä itse jo parisen viikkoa sitten ja esittelin tyytyväisenä instagramissa, ja eilen saatiin vielä pari kappaletta lapsille maisteltavaksi. Jälkkäriksi sitten munkkeja, tippaleipää ja karpalo-valkosuklaacookieita, joita en kyllä valitettavasti ollut itse leiponut. Mutta herkullisia olivat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän lattiapiknikillä oli rento meininki, kuopus pötkötteli masullaan ja maisteli mansikkaa, ja molemmat jäivät vielä viltille istumaan ja ottivat lisääkin siinä vaiheessa kun meillä Oton kanssa tuli ähky ja mentiin sohvalle makaamaan, hahaa paljastuksia! Pienen ruokalevon jälkeen käytiin ulkona vappukävelyllä, ja sitten tultiin kotiin katsomaan MM-kisojen ekaa Suomipeliä. Vaikka tytöt niin hienosti askartelivat ihan itse liput ja vielä jaksoivat kolme erää täällä selostaa pelejä ja kiljua ”Hyvä Suomi! Hyvä Suomi!” niin tappiohan sieltä tuli. Mutta ei anneta sen lannistaa, tänään on ollut aivan ihana ilta silti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tytöt saivat itse valita vappuvaatteensa Lindexin pre-vappupiknikiltä saadulla lahjakortilla maanantaina, ja ovat odottaneet koko viikon että saavat pukeutua niihin. Zeldan mekko on uutta Lindexin Holly & Whyte lastenmallistoa, ja Tiaran tyllihame Lindex kidsin. Paita on Nextiltä viime joulun aikaan tehty löytö, joka on neidin suosikki ”prinsessapaita”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapset menivät jo koisimaan ja nyt me aletaan Oton kanssa viettämään kahdenkeskistä leffailtaa. Taidetaan hakea tuolta vielä viimeiset vappuherkut iltapalaksi ja öllötellään loppuilta sohvalla viltin alla. Ihanaa Vappupäivän iltaa kaikille, ja mahtavaa viikonloppua myös! Toivottavasti teidän vappu on sujunut mukavissa tunnelmissa.


21 Responses to “Vappupiknik”

 1. Elina sanoo:

  Ihanat nuo Zeldan tummat ripset! Ja tietenkin muutenkin aivan ihania kuvia 🙂 Btw, mua ainakin kiinnostaisi tuo salaatin resepti, näytti sen verran hyvältä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Zelda on perinyt Oton tummat ripset, mulla on sellaset perus suomalaiset :DD Laitan sen seuraavaan arkiruokapostaukseen, se on tosi hyvää! 🙂 Kiva että kiinnostaa, ja ihanaa vappua!

 2. Juulia sanoo:

  Ihanan näköinen olkkaripiknik! Salaattireseptiä odotellessa! 🙂

 3. tiuku sanoo:

  Ootko muka ylioppilas?vai onko toi joku feikkilakki?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No oon mä kyllä 😀 enpä oo koskaan ajatellutkaan että joku vois huvikseen vaan ostaa ylioppilaslakin itselleen ja pitää sitä ihan muuten vain 😀

   • Nimetön sanoo:

    Semmosia myytiin cittarissa:D näyttivät oikeilta. Oon luullut että sulla on vaa peruskoulupohja, kun lopetit parturikampaajakoulun:)

    • veramarika sanoo:

     Eeh, kyllähä se lakki käydään ihaitte ostamassa kaupasta 😀 että on ne sittarin lakit iha oikeita lakkeja. Ja btw, huvittava ajatus et joku huijais ja pitäis lakkia :’DD

 4. Milla sanoo:

  Vau kun upeita kuvia sinusta! Tuo eka sopisi niin hyvin vaikka viralliseksi yo-kuvaksi, tosin ehkä eri taustanäkymällä 😀 Kivaa vapputekemistä olette keksineet lapsille 🙂

 5. Tiia sanoo:

  Näyttääpä ihanalta! Kiva idea pitää piknik sisällä, varmasti hauskaa tytöille 🙂 Toi kana-halloumi-mansikkasalaatti on älyttömän hyvää, me tehdään sitä kesäisin usein myös ilman kanaa. Niin raikasta ja hyvää!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Se on kätevä vaihtoehto silloin kun ei ole niin kiva ilma :D! Ja joo nam se on tosi hyvää, ja mekin tehdään joskus vaan lisukesalaattina ilman kanaa :)!

 6. salla sanoo:

  Te kyllä niin osaatte ottaa ilon irti ja nauttia ihanilla tavoilla niin arjesta kuin juhlastakin 🙂 Tosi hyvä idea tuo vappu piknik ja hyvännäköistä ruokaa !!<3:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon, kauniisti sanottu<3 Me yritetään keksiä kaikkea hauskaa, ei välttämättä niin isoa ja huikeaa mutta kuitenkin piristävää ja arjesta poikkeavaa :)!

 7. lillamy sanoo:

  Voi mikä ihana vappuperinne teillä <3 Tytöt ovat niin söpöjä tapansa mukaan. Ja resepti kelpaa paremmin kuin hyvin!

  Oli aika tyhjentävä tuo Suomi-USA -pelin tulos, mutta minkäs sille voi. Tappiosta nousuun ja sitä rataa 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti<3 Resepti tulossa ylihuomenna! 🙂 Ja joo se oli aika karua katsottavaa, onneksi nämä kaksi sen jälkeistä peliä on menneet vähän mukavammin 😀

 8. Jenni sanoo:

  Haha mikä pillipino neljän ihmisen piknikille 😀 tosi kivan näköiset eväät, ja suloiset tyttöset. Jostain postauksessa luin kommentin jossa sun hymyä kehuttiin ja oon kyllä täysin samaa mieltä, hymy kaunistaa jo muutenkin kauniita kasvoja kymmenkertaisesti! Olisinpa itsekin itsevarmempi omasta hymystäni 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Pitää olla paljon pillejä ;D Kiitos paljon, ihana Jenni<3 Sulla on kaunis hymy, ja hymyileminen kaunistaa entisestään! 🙂 Mut mäkin oon ollut kyllä epävarma hymyilijä, tiedän tunteen. 9v oikomishoidon aikana hymyily ei kuulunut suosikkeihin 😀

 9. Milla sanoo:

  Kaunis olet, ihana hymy ja huulipunan sävy on kuin siulle tehty! Ainakin oletan olevan huulipunaa, ei näytä kiillolta ainakaan kuvissa. 🙂 Kiva vappu vaikuttaa olleen, meillä oltiin lapsen kanssa kahdestaan vapun aika kun mies on töissä. 🙂 Piknik ois ollut kiva järjestää, ei vaan käynyt mielessä ennen kuin tämän postauksen nähdessäni, mutta onneksi ollaan kaikkea muuta puuhailtu leipomisesta kankaanpainantaan. ^^

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjan paljon<3 Joo huulipunaa se oli! 🙂 Teilläkin kuulostaa olleen mukavat vappupuuhastelut! Ja sisäpiknikinhän voi järkätä ihan milloin vain, ei tartte olla edes vappu ;)!

 10. Estelle sanoo:

  Ihania kuvia 🙂 Tuota kana-halloumi-mansikkasalaattia pitää kokeilla joskus itsekin, näyttää hyvältä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.