Parvekkeen kesäpäivitys

04.05.2015

Sunnuntai oli sopiva päivä tarttua toimeen ja siivota ja sisustaa parveke kesäkuntoon talven jäljiltä. Käytiin ostamassa H&M Homesta ihana harmaa matto lattialle, ja muutama tuikkukuppi, sekä uusi istuintyyny yhteen nojatuoliin. Lisäksi ostettiin muutama kevätkukka piristämään ilmettä. Me ostettiin viime kesänä kivat parvekekalusteet joten nyt oli paljon pienempi vaiva lähteä laittamaan partsia kesäkuntoon, kun ei ollut niin isoja muutoksia tehtävänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli talven ajan vanha paksu kukkakuvioinen matto parvekkeella, mutta se ei sopinut muuhun sisustukseen ihan niin hyvin. Siksi hommattiin sinne uusi harmaavalkoinen ihanuus. Tämä uusi matto on aivan ihana, mutta koska meidän parveke on todella iso, se kaipaa sinne kyllä vielä toisen samanlaisen kaverin. Pitää käydä metsästämässä keskustasta koska Itiksen H&M:llä ei ollut kuin tämä yksi jäljellä kun käytiin ostoksilla. Toisen maton avulla saisi ehkä vähän parvekkeen toiseenkin päätyyn sellaista kodikkuutta, joka sieltä vielä puuttuu. Mutta sentään kuvissa näkyvä toinen puoli parvekkeesta on nyt kodikas ja ihan meidän näköinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meille parveke on sellainen kesäolohuone jossa on kiva hengailla, grillailla ja puhallella saippuakuplia lasten kanssa. Viime kesänä me saatettiin istua siellä illallakin Oton kanssa katselemassa sarjoja tabletilta, kun sisällä oli niin kuumaa helteellä. Vaikka parveke on jokapäiväinen osa kotia, on siinä ainakin lasten mielestä aina jotain ekstrakivaa. Vaikka sinne pääsee aina kun haluaa, ja se on aina tuossa vieressä, on lapsista ehdottomasti hauskempaa leikkiä barbeilla parvekkeella, kuin olkkarin lattialla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään parvekesiivouksen jälkeen olikin vuorossa kevään ekojen saippuakuplien puhaltelu. Nuorempi neiti ei vielä ihan osaa puhaltaa, ymmärtää kyllä tekniikan mutta ei vielä osaa sitä käytännössä. Vanhempi sen sijaan puhaltelee kuplia jo toista kesää kuin vanha tekijä, varmaan paremmin kuin minä. Harjoitus tekee mestarin, niinkuin molemmat tytöt muistavat aina muistuttaa vanhempiaankin. Eivätköhän kesän lopussa molemmat jo puhaltele ihan yhtä reippaasti, sillä ainakaan näillä näkymin ei harjoituksesta tule olemaan puutetta, kun he eivät muuta haluaisi tehdäkään kuin puhallella noita kuplia. Sori Otto, meidän saippuakuplafoobikko, me jatketaan tätä koko kesä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana kolmen päivän yhteinen vapaa teki kyllä niin hyvää. Saatiin parvekesiivouksen lisäksi ladattua akkuja ihan kympillä, syötiin hyvää ruokaa ihan hulluna ja vaan oltiin. Uusi viikko alkaa hyvällä fiiliksellä, auringon paisteella ja uusilla aurinkolaseilla, jotka joku ehkä bongasikin jo instasta? Ihanaa maanantaipäivää kaikille <3


12 Responses to “Parvekkeen kesäpäivitys”

 1. Avatar Juulia sanoo:

  Kivan näköinen parveke, juuri sellainen missä voisin itsekin viettää aikaa :) Itse en ole panostanut terassin kalusteisiin tai mihinkään muuhunkaan siellä. Kierrätyskamaa naapureilta ja sukulaisilta. Niille sanotaan hyvästit muutossa ja ihan omaan kotiin ostan sitten kunnolliset vermeet terassille… jota kyllä pitää vähän rakentaa ensin x)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 :) Oi kuulostaa ihanalta teidän tuleva terassi! Tsemppiä rakenteluun ja muuttoon ja ihanaa kevättä!

 2. Avatar Rebekka sanoo:

  Superkivan näköstä! Meillä on kans tosi iso parveke, joka pitäis laittaa kesäkuntoon. Ollaan asuttu täs kämpässä vasta lokakuusta saakka, niin parveke ei oo ollu kauheesti käytössä ja siellä on ollu vaan säilössä mun vanhan asunnon valtava ruokapöytä, joka ei enää mahtunut/sopinut tänne uuteen :D

 3. Avatar Tiia sanoo:

  Ihana parveke teillä! Mä haluaisin tosi paljon sisustaa meidänkin parvekkeen noin nätisti, mutta lasitettu parveke on vähän eri asia kun kaiken pitää olla sateen(ja tuulen-)kestävää. No, on siellä silti ihana istuskella ja grillata hyvällä säällä!

 4. Avatar hk sanoo:

  Ihana tuo Zeldan lippis, saanko kysyä mistä nuita saa? :)

 5. Avatar Nuppu sanoo:

  Kodikkaan näköistä! Se on kyllä huippua, kun (lasitetusta)parvekkeesta saa aina kesäisin yhden ylimääräisen huoneen :) Mua jäi mietityttämään, että onko teillä tuolla parvekkeella lasien edessä sälekaihtimia, verhoja tmv. (kuvista ei tätä oikein näe)…? Kun meillä ainakin paistaa kesällä tuonne partsille niin polttavan kuumasti aurinko, ettei siellä olemisesta tulisi mitään, jos ei olisi lasien edessä jonkinlaista verhosysteemiä… Varmaan palaisi tuolien pehmusteet ym. alta aika yksikön, kun mittari parhaimmillaan näyttää +40 astetta :/

  Hei, antaisin vielä parvekkeen sisustukseen seuraavan vinkin: kannattaa hankkia tuonne lattialle sellainen terassimatto (myydään esim. K-raudassa). Se on jalalle ihanan pehmeä ja paksunoloinen, eikä talvellakaan betoni tunnu kylmältä jalkapohjissa, jos on silloin parvekkeella käyntiä. Niitä saa monenvärisenä; perusmusta / -harmaa on neutraali ja ”huomaamaton”, mutta esim. vihreä muistuttaa nurmikkoa (vois olla lapsista kiva!)… Ja tuon terassimaton päällekinhän voi vielä laittaa normaalin pikkumaton / -mattoja, jos haluaa esim. väriä partsille tai tehdä siitä vieläkin kodikkaamman oloisen ;)

 6. Avatar maria sanoo:

  meilläkin on lasitettu parveke, ainut miinuspuoli on siinä kun niitä ikkunoita saa koko ajan olla pesemässä.. muutetaan kesällä omaan kämppään, niin toivon ettei siellä sitä lasia ois niin hemmetisti :-D parveke on kyllä must have!

 7. Avatar Tanja sanoo:

  Meillä myös lapset tykkää leikkiä ihan hirveesti parvekkeella, vaikka ovi onkin melkein koko kesän auki ja sinne voi mennä leikkiin koska vain. Täällä pohjosemmassa on ollut vasta yksi päivä, että on tarennu olla parvekkeella ilman takkia.

 8. Avatar Pippa sanoo:

  Meillä ei oo lapsia ja ollaan ehkä tälläisiä pullamössösukupolvinomadeja mutta mulla on niin iso Fam Crush teidän poppooseen! Pysykää ihanina <3

 9. Avatar Riina sanoo:

  Ihanan näköinen parveke! Pakko kysästä kun teiän parvekekalusteet näyttää samanlaisilta mitä ite ostettiin viime viikolla ja meillä oli istuinpehmusteet pelkästään mukana ja teillä oli selkänojissakin aika mätsäävät pehmusteet niin tuliko ne mukana vai ootteko ostanu jostain erikseen? :)

 10. Avatar Chardonnay sanoo:

  Onpa kotoisan näköinen parveke! Meillä on omakotitalo, johon mies rakensi pari vuotta sitten ison terassin valokatteella, on kesäisin niin mahtavaa olla paljussa ja nauttia ilta-auringosta, MUTTA se sisustaminen sielläpuolen on vähän jäänyt.. on toki rottinkipöytä ja tuolit yms, mutta istutukset ja seesteisyys puuttuu :/ no, kesä on vasta aluillaan :)

 11. Avatar Essi sanoo:

  Oi kuinka kodikasta! Rakastuin noihin metallisiin tuikkukippoihin, ovatko kaikki nuo siis sieltä H&M Homesta vai osa jostain muualta? Voisin käydä itselleni hakemassa ainakin tuon toisen vasemmalta (kultainen), jos niitä sieltä saa. :-)

Kommentoi