Viikon arkiruoka #15

05.05.2015

Vappupiknikin mansikkahalloumi-kanasalaatti sopii nopeutensa ja helppoutensa vuoksi oikein hyvin myös arkiruoaksi. Me käytetään nykyään aika paljon maustamatonta tai pintamaustettua kanaa ja yleensä fileepihvejä arkiruoanlaitossa, mutta mulla on vieläkin yksi pahe. Buffalowingsit. Ne on täydellisiä, mehukkaita ja se marinadi on niin hyvää että kuola valuu kun vain ajattelenkin. Ja ne sopivat täydellisesti salaattiin, kun paistaa ne uunissa ja irroittaa lihat luista etukäteen. Meidän kanasalaatin kanat olivat siis buffalowingsejä, mutta toki tähän salaattiin sopii muukin kana, ja maistuu se herkulta ihan ilman lihaakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomalaisia mansikoita odotellessa me ostettiin espanjalaisia, ja aika mehukkaita ja hyviä olivat nekin. Tämän ruoan valmistukseen menee n. puoli tuntia, tosin aktiivista valmistusaikaa siitä on ehkä vartti.

Mansikka-halloumi-kanasalaatti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

750g Buffalowingsejä

400g tuoreita mansikoita

1/2 hunajameloni

1 ruukku rucolaa

3/4 kurkku

1 halloumijuusto

(muita kauden vihanneksia oman maun mukaan)

Lämmitä uuni 250:n asteeseen ja paista buffalowingsejä n. 25 minuuttia. Pilko kurkku, mansikat ja hunajameloni sopivan kokoisiksi. Lisää rucola. Pilko halloumijuusto sliceiksi ja paista pannulla tai grillaa kaunis väri pintaan. Pilko sopiviksi paloiksi. Irroita kanan lihat luista, pilko pienemmäksi ja tarjoile kaikki yhdessä. Salaatti on aika mehukas eikä välttämättä vaadi edes kastiketta, mutta yksinkertainen sitruunamehu-oliiviöljy-hunaja sekoitus sopii sen kanssa tosi hyvin.

Raikas ja helppo herkku sopii kesään ihan super hyvin, ja maistuu myös ulkopiknikillä! Ihanaa tiistai-iltaa kaikille<3


4 Responses to “Viikon arkiruoka #15”

  1. Tiina sanoo:

    Hei!
    Huomaan, että tykkäät juusto-mansikka yhdistelmästä salaatissa. Vinkkaanpa tällaisen helpon. Salaattipeti oman maun mukaan ja päälle mansikoita pilkottuna ja pannulla paistettu leipäjuustoviipale. Lorauta päälle tummaa balsamicoa. Nauti heti, kun juusto on vielä lämmin. Nam!
    Tämä sopii vaikka alkuruoaksi tai isompi annos ihan lounaana.

  2. Milla sanoo:

    Tätähän voisi kokeilla! Täytyy myöntää etten ole koskaan laittanut mansikkaa salaattiin, mutta pitää kokeilla 🙂

  3. Jasmiina sanoo:

    On pitänyt jo monesti kokeilla tän tyyppistä salaattia, mutta aina jäänyt! Nyt laitoin ainekset kauppalistaan jotta pääsis jo tekemään 🙂

  4. Juulia sanoo:

    Tämä pitää ehdottomasti testata! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.