Kesän bucketlist 2015

25.05.2015

Ihana aurinko hellii ulkona, ja fiilis on mahtavan kesäinen. Oton kesäloman alkuun on vielä muutama viikko, ja mulla nyt ei varsinaista lomaa ihan hirveästi tänä kesänä olekaan, mutta ajattelin silti hypätä hetkeksi kesäfiilistelyihin ja sekä suunnitella tulevaa kesää, että muistella viime kesän ihanimpia juttuja. Halusin tehdä tälle kesälle samanlaisen bucketlistin kun tein viime kesänä, koska huomasin että kun mulla oli sellainen lista jolle olin listannut niitä asioita joita haluan tehdä, tuli useammin tehtyä kaikkea hauskaa ja jännää kun ne asiat olivat mielessä.

Tänä kesänä haluan:

Ottaa rennosti. Kesän aikana haluan päästä eroon siitä tunteesta että olen aina väärässä paikassa. Mä olen just oikeassa paikassa silloin kun jossain olen, ja mä olen läsnä siellä, stressaamatta muista asioista.

IMG_7721

Nähdä kavereita. Paljon. Kiireiset aikataulut ovat verottaneet kaveriaikaa ihan hulluna, kesällä aion pitää huolen siitä että näen kavereita ja vietän heidän kanssa aikaa niin paljon kuin mahdollista. Onneksi tiedän jo nyt että saan ainakin Rovaniemeltä yhden vanhimmista ystävistäni tänne useammaksi päiväksi.

Juhlia Oton ja Simon viiskymppisiä isosti. Otto ja Tipan kummisetä Simo täyttävät melkein yhtäaikaa 25 vuotta, ja pitävät yhteiset viisikymppiset. Sitä on syytä juhlia isosti!

IMG_6644x

Grillata usein ja paljon. Kesä ja grilli, ne vaan kuuluvat yhteen. Pitää keksiä paljon uusia grilliherkkuja, ja nauttia vanhoista klassikoista, kuten ribseistä, makkarasta ja pekonituorejuustoherkkusienistä.

Matkustaa Ouluun koko perheen kesken taas vuodeksi venyneen tauon jälkeen. Miten voikin aina käydä niin että meille tulee näin pitkiä taukoja? Ihan hirveä ikävä kaikkia serkuista täteihin ja kavereista isovanhempiin!

IMG_7264x IMG_7425

Käydä monta kertaa piknikillä ympäri Helsinkiä. Piknikkeily on kesän lempparipuuhia, ja mä haluan viedä tytöt vanhoille kulmilleni Kaivopuistoon piknikille.

Käydä perinteisellä Tukholman  risteilyllä lasten kanssa, tsekkaamassa muumidiscon meiningit ja Tukholman kesän. Ei olla käyty taas hetkeen risteilyllä, lapset odottavat jo ihan hirmuisesti discoilua, buffetia ja Tukholmaa.

DSC0543x IMG_9003

Syödä liikaa jäätelöä. No tämä on pysyvä kohta mun kesä bucketlisteissä, koska kesä ja jäätelö.

Käydä torilla ostamassa mansikoita. Viime kesänä käytiin äidin ja lasten kanssa, ja se oli aivan ihanaa. Tänä kesänä on pakko käydä uudelleen, ja vaikka useampaan kertaan.

IMG_5630x IMG_6364x

Käydä Hietalahden torilla kirppistelemässä joku sunnuntai. En ole käynyt Hietsun kirppiksellä vuosikausiin, vaikka rakastin kiertää siellä lapsena joka sunnuntai.

Viettää lasten kanssa rannalla niin monta päivää kuin mahdollista. Onneksi Helsingin upein hiekkaranta löytyy aivan kulman takaa, kunhan vain se aurinko lämmittäisi siihen malliin ettei rannalla tarvitsisi hytistä.

IMG_1785 IMG_9756x

Tanssia ainakin kerran aamuun asti. Vaikka olenkin äiti, mä rakastan edelleen käydä tanssimassa. Haluan edes sen yhden kerran tanssia niin, että kun tulen kotiin niin aurinko nousee jo ja jalkoja särkee. Mä olen yleensä se tylsimys joka lähtee ajoissa kotiin, koska en halua käyttää koko seuraavaa aamua nukkumiseen, kun viikonloput ovat niin lyhyitä että jo yksi ilta pois lasten luota tuntuu pahalta. Kesällä on kuitenkin niin paljon enemmän aikaa, että yksi tanssittu yö ja yksi nukuttu aamu eivät maata kaada.

Olla mahdollisimman paljon ja usein ilman meikkiä. Viime kesänä mun iho oli super hyvässä kunnossa, ja sen jälkeen olen kärsinyt säännöllisen epäsäännöllisesti hirveistä näppyläinvaasioista naamassani. Uskon että aurinko ja meikittömyys yhdessä voisivat olla se paras lääke ihon kunnon parantumiselle, kaiken muun ohella.

Tehdä itse hedelmä-mehujätskejä niin usein että niitä voi syödä joka aamu. Mikä olisikaan raikkaampi tapa aloittaa aamu kuin syödä terveellistä mutta superherkullista mehujätskiä?

IMG_2790 IMG_9812

Ottaa revanssin ja yllättää Oton kunnon vesisodalla, hänen viime kesäinen ylläri vesipyssyhyökkäyksensä jäi kaihertamaan siihen malliin. Tuo kakkapää jota aviomieheksikin kutsun, yllätti mut viime kesänä ihan puun takaa kauhealla vesipyssyhyökkäyksellä ja kiljuin kuin pikkutyttö. Tänä kesänä pidän huolen että se on Otto joka kiljuu, hah!

Viettää aikaa isovanhempieni kanssa. Vaikka mummun kanssa säännöllisesti soitellaankin, ja nähtiinkin keväällä kun olin työmatkalla Oulussa, on mulla ihan hirveä ikävä molempia isovanhempia.

Mennä Oton kanssa yöuinnille aina kun siihen on mahdollisuus. Viime kesänä käytiin pari kertaa kun mun äiti oli täällä, ja voi itku se oli ihanaa. Yksi mun ihan ehdottoman parhaita muistoja viime kesältä on mun ja Oton ensimmäinen kahdenkeskinen uintireissu ikinä, ja me käytiin viime kesänä sentään myös häämatkalla ja tehtiin vaikka mitä muutakin kivaa.

IMG_7428 IMG_9658

Käydä Lintsillä, Korkeasaaressa ja kaikissa muissa perinteisissä kesäkohteissa. Nämä täytyy kiertää joka kesä. Ehkä tänä vuonna päästäisiin sinne maailmanpyöräänkin joka jäi viime kesänä kokematta? Kesäkohteista ja lapsiperheen Helsinkivinkeistä tälle kesälle on tulossa oma postauksensa.

Viettää sadepäivän lasten kanssa museokierroksella. Luonnontieteellinen museo ja Kiasma here we come!

IMG_1526 IMG_1973x

Kuvata paljon pieniä videopätkiä meidän kesästä, ja tehdä niistä kesän lopussa yhden pitkän kollaasin. Tämä idea tuntuu jo nyt niin tunteikkaalta että mua melkein itkettää kun ajattelen jo sitä videota. Haluan ikuistaa ne tärkeimmät, rakkaimmat ja onnellisimmat hetket ja katsoa kesän lopussa, miten mieletön kesä meillä on ollut.

Ottaa äkkilähdön jonnekin. En ole koskaan ottanut äkkilähtöä minnekään, se tuntuu jotenkin ihan kreisiltä jutulta. Mutta haluan ehdottomasti kokeilla. Joko viikoksi lasten kanssa, tai pariksi yöksi Oton kanssa kahdestaan jonnekin lähelle.

DSC_0014 IMG_0486x

Käydä brunssilla jossain keskustan ihanassa kesäravintolassa. Mä en ole koskaan ollut brunssilla, jos ei kattavampia pressiaamiaisia lasketa. Mä haluan brunssille!

Katsoa Oton kanssa ihan sikana leffoja iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Me ollaan tälläisiä leffojen tuijottelijoita, ja mulla on ikävä sitä kuinka joskus ehdittiin katsoa kolmekin leffaa peräkkäin. Ja ehditään me vieläkin, se on vain järjestelykysymys.

IMG_1664

Käydä lenkillä keskellä yötä, kun on vielä valoisaa. Kesäyön juoksulenkit ovat luksusta, jota odotan innolla.

Käydä Stadikalla uimassa. Stadikallakaan ei olla vielä käyty lasten kanssa, se on tuntunut jotenkin turhan hankalalta, kun hiekkaranta löytyy ihan vierestäkin. Mutta Stadikassa on sitä jotain, ihan oma fiiliksensä, ja haluan että lapsetkin pääsevät kokemaan sen.

IMG_0682 IMG_1608

Pitää lasten kanssa tyttöjen päivän jolloin he saavat päättää kaikesta. Näitä meillä on ollut ennenkin, enkä epäile sekuntiakaan etteikö kesäversiosta tulisi ihan huippu päivä myös. Kesällä kaikki on mahdollista, ja uskon että meidän tytötkin sen tietävät.

Käydä mökillä, ja saunoa puusaunassa. Viime kesän kruunasi loppukesän mökkireissu ja viimeiset helteet. Omaa mökkiä meillä ei ole, mutta onneksi on paljon ystäviä joilta mökkejä löytyy!

IMG_1564

Nauttia, elää hetkessä ja luoda niitä parhaita muistoja joita muistellaan vielä vuosien päästä.

Kuten viime kesänä, myös tänä kesänä tämä lista toimii tylsyyspäivien inspiraatiopankkina ja muistutuksena siitä että voi olla spontaani jos siltä tuntuu. En aio noudattaa listaani orjallisesti, enkä ole pettynyt mikäli kohtia jää toteutumatta.

Mulle tuli kyllä nyt niin kesäfiilikset tämän listan myötä että ei mitään järkeä! Onneksi enää muutama viikko ja sitten kesä on tosiaan täällä.

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? Parhaat kesätekemisvinkkinne?

 


32 Responses to “Kesän bucketlist 2015”

 1. Avatar Saara sanoo:

  Ihania kuvia ja suunnitelmia!! Tulipas kesäiset fiilikset :) sais helteet jo tulla, I’m ready! Niin ihanaa, kun oon koko kesän vapaalla kohta 1v. poitsun kanssa, mun suunnitelmissa on lähinnä suunnistaa rantsuun tekemään hiekkakakkuja ja ottamaan brunaa aina kun on aurinkoista! <3

  Museokierrokselle vinkkinä: Stadista löytyy päivälehtimuseo, joka on ihan kingi lasten kanssa, siellä on myös ihana leikkinurkka roolivaatteineen ja koko museo on ilmainen! Ja brunsseista suosittelen Dylania! :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Joo täälläkin ollaan helteille valmiina koska tahansa! :D Ja oi, teille tulee varmasti niin ihana kesä! Päivälehtimuseossa oon käynytkin viimeksi joskus ala-asteella, enpä ois muistanut sellasta ollenkaan ilman sun vinkkiä, kiitos! Ja Dylania ei olla testattu, mutta meidän häiden jatkot pidettiin Dylan Milkissä ruohiksessa, ja hääruuat ainakin maistuivat herkulta ;)!

 2. Avatar Minä sanoo:

  Hei! Oletko julkaissut vielä biotiini arvonnan voittajia? Olen lukenut jokaisen postauksesi mutta en ole huomannut että olisit voittajia vielä julkistanut vai onko mahdollista että asia on minulta kuitenkin mennyt ohi? :D

 3. Avatar pilvi sanoo:

  Hei kääk, ootko Oulusta kotosin? Millon ja miks oot muuttanu pk-seudulle? Mulla on kriisi kun oon muuttamassa Oulusta poikakaverin, töiden ja toivottavasti myös opiskelupaikan takia pk-seudulle, ois kiva vähän saada vertaistukea..

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   En oo Oulusta kotoisin vaan Helsingistä, mutta olen asunut Oulussa 14-18 vuotiaana neljä vuotta eli ylä-asteesta puolet ja lukion kävin siellä. Muutin takaisin kun helsinki-ikävä iski liian suureksi :D Toivottavasti sun muutto sujuu mukavasti ja sopeudut hyvin<3 Helsinki on ihana kaupunki!

 4. Avatar Juulia sanoo:

  Ihana kesä tulossa teille! Meillä ei hirveesti ole kesäsuunitelmia vielä ole, mutta kyllä sitä jossain käydään! Ja jätski kuuluu täälläkin kesään ihan ehdottomasti. Talvellakin kyllä, mutta määrät on vähän erit :D Just tänään syötiin ekat ulkojätskit Rotuaarilla ja ai että oli hyvää! :)

 5. Avatar Minävaan sanoo:

  Voi apua, miten tuli kesäfiilis ja hyvä fiilis, kiitos! Nää kuvat on niin kivoja ja noi suunnitelmat kuulostaa niin ihanilta! Oispa jo kesä!

  Mun pitäis varmaan kans tehä tällänen inspislista, kun oon sellanen listojen ja kirjotusten tekijä muutenkin, että on laatikot kyllä ihan täynnä jotain sellasia utopistisia ”Nämä asiat haluaisin elämässäni tehdä” -listoja ja listoja lasten nimistä yms. joten kiitti inspiksestä, taidan tehdä tämmösen kans :D

  Mä ajattelin tehdä kesällä töitä, mökkeillä, nähdä kavereita ja sukulaisia, olla kummipojan kanssa, käydä lintsillä/korkeasaaressa ja festareilla, syödä hulluna jäätelöä, mansikoita ja herneitä ja ihan vaan nauttia!

  Superihanaa kesää teille! :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos ihan hirmuisesti, ihana kuulla että tuli kesäfiilis, se oli tarkoituskin! <3 Ja listojen tekeminen on ihan parassa, mäkin tykkään kauheesti tehdä listoja :D Sun kesäsuunnitelmat kuulostavat mahtavilta, superihanaa kesää sinnekin<3

 6. Avatar Inka sanoo:

  Apua, miten ihana lista! Pakko tehdä itsekin tällainen vaikka paperille jääkaapin oveen niin siitä voi sitten kesän mittaan ottaa vinkkejä päiviin :) Aurinkoista kesää teidän perheelle!

 7. Avatar Kukka sanoo:

  Ihanasti oot höystänyt tätä merkintää kesäkuvilla! Sun elämä kuulostaa niin hohdokkaalta. En tiedä, saatko sen täällä blogissa näyttämään vain parhaat puolensa, vai osaatko oikeasti taikoa arjesta juhlaa joka päivä. Mutta ainakin lukijalle tämä on kuin satua, kuin lapsuuden ja nuoruuden kesät. Ja nuoriahan te toki olettekin!

  Meidän perheessä on suunniteltu telttaretkeä Hailuotoon.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hirmuisesti :)! Kyllä meillä aina joskus on ne ihan samat kaatuneet maitomukilliset, tappelut barbista ja väsyneet kiireaamut jolloin kaikki menee pieleen ;D Mutta tämä blogi on hyvän mielen paikka, ja keskityn täällä pääosin löytämään niitä hyviä asioita elämästä, isompia ja pienempiä <3 Telttaretki kuulostaa mahtavalta, ihanaa kesää sinne :)!

 8. Avatar kaisaminni sanoo:

  Tulipa mahtava kesäfiilis tästä postauksesta!! Kiitos! :D

 9. Avatar julia sanoo:

  Onko sulla tolla kameralla ostettu jotain lisä ”linssiä” ? vai onko ihan perus ? :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla on 25mm f 1.8 Zuiko-objektiivi, ostin Verkkokaupasta kameran rungon ja pelkän tuon objektiivin, enkä ottanut sitä kittiobjektiivia ollenkaan :)

 10. Avatar Kaisla sanoo:

  <3 pus
  haluun mahtavan kesän sun kanssa <3

 11. Avatar Kristiina sanoo:

  Ihana kesäinenfiilis tuli tätä lukiessa! Aloin itsekin jo pyörittämään päässä kaikkia suunnitelmia kesäksi :D

 12. Avatar Jelena sanoo:

  Ihania suunnitelmia. Itse mietin tässä taas kuumeisesti, että jääkö mulle tänä(kään) kesänä aikaa nauttia kesästä. Viime kesän olin niin väsynyt ja stressaantunut ja kiireinen, kun tein kahta duunia ja mulla oli keskimäärin 1 vapaapäivä kahdessa viikossa. Tänä kesänä on luvassa myös kaksi työpaikkaa, mutta aion kyllä ehdottomasti ottaa rennommin tulevana kesänä!

  Toivottavasti olis aikaa myös oikeesti tehdä kesäjuttuja ja loikoilla auringossa rannalla ja käydä uimassa <3 Ja jäätelö on kans täällä se kesän must-juttu :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Ja voi sua, toivottavasti sulle jäis vähän enemmän ees vapaata että ehtisit myös levätä ja nauttia ja tehdä kesäjuttuja! Jäätelö on paras <3 Ihanaa kesää sinne ja tsemppiä töihin!

 13. Avatar Karo sanoo:

  ihana bucketlist!:) ja mä voin ainaki osallistua tolle aamuun kestävälle tanssireissulle <3 ikävä kova! Tuntuu et ois ollu ikuisuus ku nähtiin Zeldan synttärikekkereillä!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Karo todellakin osallistut, lähetää vaik sinäminäKaisla ja sit bailataa aamuun asti, oisko sellanen tyttöjen hotellireissu mitää? ;) Ikävä täälläkin, nähään heti ku tuutte sieltä Kreikasta, nauttikaa murut<3

 14. Avatar Kia sanoo:

  Aivan ihania kuvia ja jotenki tosi hyvän mielen postaus tämä kokonaisuudessaan! <3 Täytyykin ottaa sun kesäsuunnitelmista pari itsellekkin talteen ;)

 15. Avatar e sanoo:

  Ei vitsi miten siisti tyyppi teidän Zelda on, ainakin näiden kuvien perusteella. :D Ei kyllä voi muuta kun hymyillä. Tämä kuulostaa ehkä hieman erikoiselta, mutta jotenkin Tiara on mielestäni erityisen sievä lapsi, vaikken itse (vielä) niin ”lapsi-ihminen” olekaan. Ihan supersöpöjä molemmat!

 16. Avatar Sannuska sanoo:

  Ihanan kuuloinen kesä tulossa teille. Itsekkin ajattelin ottaa kesästä mahdollisimman paljon irti, olen kotihoidontuella kesän ja syksyllä olisi tarkoitus aloittaa hoitotyössä satunnainen keikkailu. Ähtäriin lähdetään oman äidin ja tyttären kanssa ja samoin vieraillaan wanhassa markissa (eläinten ”vanhainkoti”), samalla kun puoliso tekee pitkään haaveilemansa reissun Hollantiin katsomaan sotanähtävyyksiä.
  Olisi niin paljon asioita mitä haluais tehdä, kun vaan aikaa ja rahaa olisi loputtomasti.
  Haaveissa olisi lähteä syksyllä vaeltamaan pohjoiseen, mutta se vaatiikin hieman enemmän suunnittelua kun perheeseen tosiaan kuuluu syksyllä vuoden täyttävä tytär. (:

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hirmuisesti <3 Ihanilta kuulostaa teidän kesäsuunnitelmat, wau! :) Toivottavasti pääsette toteuttamaan mahdollisimman paljon kaikkia kivoja kesäjuttuja! Ihanaa kesää sinne<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.