Arkipäivän piristys

27.05.2015

Me testattiin tällä viikolla helppoja ja terveellisiä arkiherkkuja, eli itsetehtyjä ”mehujätskejä”, tosin vähän eri tyylillä kuin mun ysärilapsuudessa. Ei pinkkiä ja sokerista mehutiivistettä, vaan lisäaineetonta monihedelmämehua, sekä tuoretta ananasta, mansikoita ja pensasmustikoita. Löydettiin hauskat jätskimuotit Tigerista parilla eurolla ja ryhdyttiin puuhaan. Pilkoin vaan ananaksen pieneksi, ja viipaloin mansikat että ne mahtuivat tasaisesti muotteihin, ja sitten lisäsin muotteihin vuorotellen ananasta, marjoja ja mehua niin kauan että muotit olivat täynnä.

Tiistai-iltana tehdyt jätskit maistuivat herkulta eilen illalla ruuan jälkeen, ja voin vain kuvitella miten raikkaita nämä ovat sitten kun ne oikeat kesähelteet ovat täällä, ja pötkötellään vaikka partsilla ottamassa aurinkoa. Seuraavalla kerralla valkkaan ehkä jotain vielä makurikkaampia pieniä marjoja, kuin pensasmustikoita, ne eivät nimittäin jäätyneinä olleet mitenkään kovin erottuvia siellä kaiken muun seassa, mutta eivät ne kyllä haitanneetkaan. Olen nähnyt netissä monen laittavan kiiviä näihin herkkuihin, ja se voisi kyllä toimia aika hyvin, en vaan itse tiedä uskallanko syödä kun en ole maistanut vuosikausiin, koska ainakin lapsena olin kiiville allerginen.

Lapset tykkäsivät todella paljon ja söivät jäätelönsä hitaasti nautiskellen. Pidettiin arki-illan jäätelökekkerit lastenhuoneessa, jota ennen jätskejä vähän sisustelin niillä mun itse tuhertelemilla ”tauluilla” ja Tigerista ostetuilla talon muotoisilla hyllyillä uuteen uskoon. Ihan hauska pikku muutos, tytöt olivat ainakin innoissaan uudesta tauluseinästään ja Ottokin jopa kehaisi.

Musta on ihanaa keksiä tällaisia pieniä kivoja juttuja meidän arkipäiviin, koska niistä tulee kaikille hyvä mieli. Vähän jotain erityistä ja hauskaa. Tänään meillä ei taida olla lisäpiristykselle tarvetta, sillä työ- ja tarhapäivän jälkeen on vuorossa lasten ensimmäinen kevätjuhla! Mä jännitän jo valmiiksi ihan into piukassa ja lapsetkin olivat aivan täpinöissään. Eilen illalla valittiin mekkoja vaikka kuinka kauan, kaikki mahdolliset kengät kumppareista liian pieniin sandaaleihin piti testata, ja voi jos olisitte nähneet kuinka hartaasti esikoinen valitsi nutturaansa kiinnitettävää pinniä, siinä kesti kauan. Kuulemma ainakin harjoituksissa oli ollut tosi kivaa, toivottavasti tytöillä on juhlassakin mukavaa. En kyllä kestä, mun isot tytöt!

Aivan ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


22 Responses to “Arkipäivän piristys”

 1. Katri sanoo:

  Nää on ihan parhaita just sillon kesähelteillä, oon tehny parit viime kesät ja laittanut noiden sun laittamien juttujen lisäksi välillä esim. mangoa, hunajamelonia ja pehmeää päärynää!! Voisinkin taas aloittaa mehujääkauden, omomomom.

 2. jätskiä sanoo:

  Noista saa tosi hyvää mehujäätelöä kun tekee sauvasekottimella mansikka-mustikka ”sosetta” ja laittaa jäätymään. Meillä kesän ehdoton lemppari välipala kuumina päivinä :)

 3. iipa sanoo:

  Kannattaa kokeilla soseuttaa kaikki aineet ja jäädyttää sose, ja jos jaksaa niin soseuttaa kaikki erikseen ja kaataa muottiin kerroksittain niin saa kivaa sateenkaarijäätelöä! :)

 4. Ihan mahtava idea! En olekkaan ennen nähnyt (enkä varsinkaan keksinyt) tuollaista, pakko pistää kokeiluun! :P

 5. essi sanoo:

  Oi! Näyttääpä namilta! Täytyy koittaa!!! Ja hei, uudesta sisustuksesta kuvia ehkä?
  Toivottavasti menee juhla hyvin! Ihanaa kesää teille! ♡

 6. Juulia sanoo:

  Vähänkö hauskat nuo jätskimuotit! Pitäis meillekin löytää jotkut hienot. Lapset ois varmasti mielissään :) Laitahan kuvaa sitten huoneen muutoksista! Itse mietiskelen tyttöjen huoneiden tulevaa sisustusta jo kovasti :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on kyllä ihan huiput! :DD Ja toivottavasti tykkäsit lastenhuonepostauksesta! :) Lastenhuoneen sisustaminen on ihanaa, kun sen ei tarvitse olla niin vakavaa ja mietittyä vaan saa olla leikkisää! :)

 7. Tiia sanoo:

  Oi mehujäät on kyllä niin parhaita kesähelteellä! Meidän muotti on tainnut hävitä johonkin, mutta pitää hankkia uusi ja kokeilla näitä hedelmäpalaversioita :)

 8. Tiina sanoo:

  Just tämmöset jutut jää lapsille parhaiten mieleen :)

 9. Henna sanoo:

  Heippa! Kommentoinkin jo vanhempaan postaukseen joku aika sitten, että innostuin lukemaan sun blogia. Aloitin lukemaan vanhoja postauksiasi suunnilleen siitä kohdin, kun kerroit odottavasi Zeldaa. Nyt olen vihdoin saanut kahlattua postauksesi, ja muutama viikko siinä menikin, kun vitsi nainen sun blogissasi on luettavaa!

  Tästä tulee nyt ihan älytön hehkutuskommentti, mutta en voi olla kirjoittamatta. Olet postauksillasi saanut mut nauramaan, vuodattamaan liikutuksen ja ilon kyyneleitä, pohtimaan monenlaisia asioita ja miettimään omaa elämääni ja sitä, kuinka vihdoin tajuan että miten omassa elämässäni on lukematon määrä asioita, joista saan olla kiitollinen. Olen itse kirjoittanut aikasemmin blogia, mutta se on unohtunut inspiraation ja postausideoiden puutteessa, mutta olen sinun blogiltasi saanut paljon ideoita ja aiheita, joista haluaisin kirjoittaa ja mietin tosissani että antaisin omalle blogilleni uuden mahdollisuuden.

  Ehdottomasti olet saanut minusta uuden lukijan! Kiitos kiitos kiitos kovasti, ja toivottavasti tällä kommentillani saan sinulle tuotua edes murto-osan siitä hyvästä mielestä ja niistä fiiliksistä, joita sinä olet antanut minulle tällä blogillasi! :) <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   VOi eiiii en kyllä kestä miten ihana kommentti, sä oot ihan huippu <3 Kiitos niiiiiiin paljon<3 Eipä juuri ihanampaa palautetta voi saadakaan, ja sait mulle niin hyvän mielen rankan päivän jälkeen. Voi vitsi, mä niin kovasti toivon että saat jatkossakin tuollaisen fiiliksen kun käyt täällä. Hei ja jos alat taas kirjoittamaan blogia niin laita mulle linkkiä, olis kiva käydä kurkkaamassa :)! Toivottavasti sulle tulee maailman paras kesä, ja ihanaa tervetuloa vielä kerran tänne lukemaan <3 Ihanaa viikkoa! JA kiitos<3

 10. Kristina sanoo:

  Ihanat muotit! Täytyypä pistäytyä Tigerissä. Pensasmustikat ovat siitä niin hyviä, kun eivät sotke niin kuin tavalliset mustikat.

 11. AnnikaN sanoo:

  Moi!

  Sun rusketus näyttää mahtavalta, voisitkohan tehdä postauksen itseruskettavista? Itse askarruttaa eniten se kuinka kasvot saadaan näyttämään ruskettuneilta, monia itseruskettaviahan kun ei kannattaisi laittaa naamaan ja naamaa tulee kuorittuakin useammin kuin muuta vartaloa niin se kuluu nopeammin pois… Olisin kiinnostunut kuulemaan myös siitä millaisia kauneusrutiineja sulla on ja kuinka saat pidettyä niitä yllä lapsiperheen arjessa.

  Kiitos mahtavasta blogista!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! :)Kiitoksia hurjasti <3 Voin mä kyllä mielelläni näistä aiheista kirjoittaa, kiva kirjoitella vähän jotain erilaisempaakin välillä! :) Kiitos postaustoiveista ja aivan ihanaa viikkoa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.