Vastaukset kysymyksiin osa 1

26.06.2015

Kysymyspostaukseen tuli aivan järjetön määrä kysymyksiä, kiitos niistä! Mä olen jakanut ne tällä kertaa sen perusteella, halusiko kysyjä vastauksen videolla vai kirjallisena. Ihan ekaksi saatte näitä kirjoitettuja vastauksia,ja videoita teen sitten mahdollisimman pian. Kaksikielisyydestä tuli niin hurjasti kysymyksiä, että päätin tehdä myös niistä aivan oman videonsa, toivottavasti ei haittaa! Eli ihan ekana vastauksia sekalaisiin kysymyksiin kaikesta mahdollisesta.

Missä teitä voisi nähdä kesällä? Olisi kiva törmätä teihin! 🙂

Ihana kysymys! No meitä voi nähdä ainakin Helsingissä, Oulussa ja Tukholmassa. Ja laivalla ja junassa.

Ookkonää Oulusta? 🙂

En ole Oulusta vaan Helsingistä, mutta olen asunut Oulussa neljä vuotta, 14-18-vuotiaana. Mun suku ja äiti on Oulusta vaikka itse olenkin Helsingissä syntynyt.

Miten sun uus työpaikka on muuttanut sun elämää? 🙂 ootko saanut uutta energiaa siitä? Kertoisitko lyhyesti mitä sun työhön kuuluu?

Uusi työpaikka on muuttanut tosi paljon asioita, ihan nyt ensimmäisenä sen että lapset menivät päiväkotiin. Mä rakastan sitä että saan haastaa itseäni työssäni, ja opin kokoajan paljon uutta. Mulla on ihan huiput työkaverit joiden kanssa se töiden tekeminen ei oikeastaan edes tunnu työltä. Me ollaan startup -yritys, mikä käytännössä tarkoittaa sitä että kaikki tekevät paljon erilaisia juttuja, koska me ei olla mikään megafirma jossa on omat tyypit kahvinkeittoonkin. Mutta siis lyhykäisyydessään, mä olen markkinointiassistentti, ja teen kaikkea markkinointiin liittyvää. Lisäksi mä tuotan sisältöä meidän blogiin ja somekanaviin, suunnittelen mallikoruja, testaan meidän sovellusta ja teen vaikka jos mitä. Yksikään päivä ei ole toisen kanssa samanlainen kun aina on kaikkea uutta, ja se on tässä työssä ihan parasta!

Haluaisin tietää miten Otto kosi sinua? 🙂 …rakastan kuulla rakkaustarinoita. hih.

Sun kysymys inspiroi mua kirjoittamaan aiheesta ihan oman postauksensa, joten kiitos ihan hirmuisesti! Tarina kosinnasta löytyy TÄÄLTÄ, sisältäen myös linkin Oton versioon omassa blogissaan.

Mikä on ollut teidän parisuhteessa pahin riita?

Pahin riita, no ei me oikeastaan mistään isoista asioista olla riidelty koskaan koska ollaan niistä ihan samoilla linjoilla. Meidän riidat on yleensä sellaista pientä kinastelua väsyneenä.

Tuletteko helposti mustasukkaiseksi toisista miehistä/naisista?

No ei kyllä yhtään. Ei ole tarvetta kun meidän välillä vallitsee täysi luottamus. Jos vaikka joku tulee baarissa iskemään, niin me kyllä kerrotaan siitä toisillemme ja hihitellään. Kummatkin tietävät että tuntuu kivalta jos saa positiivista huomiota osakseen, eikä siinä ole mitään pahaa.

Oletko miettinyt haluatko jatkaa kouluttautumista ja millä alalla mahdollisesti?

Haluan mä jossain vaiheessa jatkaa opiskelua, ja markkinointi mua edelleen kiinnostaa. Mutta juuri nyt mä haluan tehdä töitä, koska mulla on mahdollisuus tehdä juuri niitä töitä joista pidän kaikkein eniten, ja joita varmasti haluaisin tehdä myös sen koulutuksen jälkeen.

Mistä aiheesta riitelette eniten Oton kanssa?

Ihan perusjutuista kinastellaan joskus, ajankäytöstä tai siivouksesta.

Millaisia elämänohjaita ainaisit itsellesi ennen Tiaran ja Zeldan syntämän aikaista aikaa?

En  mä ehkä antaisi ohjeita. Mutta haluaisin sanoa sen aikaiselle itselleni, että mun ei olisi tarvinnut olla huolissaan ja että elämä kantaa kyllä. Ja että mä kelpaan juuri sellaisena kuin olen.

Minkälainen olisi unelmiesi talo (ei mitään linnoja, vaan realistisesti ajateltuna?)

Mä en haluaisi asua omassa talossa, mutta unelmien koti olisi täysin meidän maun mukaan rempattu 5h+ keittiö, sauna ja parveke kantakaupungissa Jugend-talossa.

Mitkä ovat Tiaran ja Zeldan parhaimmat ja persoonallisimmat puolet?

Molemmilla on omat ihanat persoonansa ja puolensa, molemmat ovat empaattisia ja osoittavat paljon rakkautta.

Mikä on äitiydessä parasta/ pahinta?

Parasta äitiydessä on se että saa seurata omien ihanien naperoiden kasvua, ja oppia heistä joka päivä lisää. Pahinta on menettämisen pelko, vaikka sille ei mitään konkreettista syytä olekaan. Jokainen äiti tietää sen raastavan pelon että itselle tai lapsille tapahtuisi jotain.

Mistä pidät eniten itsessäsi?

Siitä että olen positiivinen enkä jää vellomaan ikävissä asioissa, vaan pyrin aina eteenpäin.

Haluaisitko asua muualla kuin Helsingissä?

Haluaisin asua ulkomailla vuoden joskus lasten kanssa, koska se olisi varmasti ihan mahtava ja avartava kokemus meille kaikille.

Mihin maihin haluaisit matkustaa ja miksi?

Haluaisin matkustaa Euroopan ulkopuolelle nyt ihan alkajaisiksi, koska en ole koskaan matkustanut muualla kuin Euroopassa. Jenkkeihin, Japaniin ja Brasiliaan olisi ihan mieletöntä päästä. Erilaiset kulttuurit kiinnostavat.  Euroopan sisällä haluaisin matkustaa Puolaan ja käydä Auschwitshissa, se on ollut mun haaveena siitä asti kun opiskelin historiassa toisen maailmansodan aikaisia asioita ensimmäisen kerran.  Mulla ei kyllä ole mitään maata mihin en haluaisi matkustaa, tai no tietenkään en minnekään missä on vaarallista olla tällä hetkellä, mutta muuten ajattelen että matkailu on vain hyvä asia.

Miten valmistauduit lapsen tuomaan elämän muutokseen? Tai mistä ylipäänsä tiesit(te), että on sopiva hetki toiselle lapselle?

Raskausaikana mä ajattelin paljon tulevaa vauvaa, mietin meidän tulevaa arkea, juteltiin paljon Oton kanssa ja luin paljon blogeja ja kirjoja äidiksi tulemisesta. Aika selvät sävelet mulla oli heti alussa millainen äiti haluan olla. Ei me mistään etukäteen tiedetty että on sopiva hetki toiselle lapselle, päätettiin vaan että hän saa tulla jos on tullakseen, ja tuo varmasti oman lisänsä meidän elämään juuri sellaisena kuin on.

Kuinka koet, että lapset ovat muuttaneet: parisuhdetta, elämää, tulevaisuuden suunnitelmia/haaveita?

No lapset ovat muuttaneet oikeastaan kaiken, paitsi parisuhteen. Parisuhdetta eivät muuttaneet siksi, että me käytännössä ollaan oltu koko meidän parisuhteen ajan matkalla vanhemmiksi tai vanhempia, se ajatus on aina ollut läsnä. Meille ei koskaan ehtinyt tulla sellaista täydellisen toimivaa kahdenkeskistä elämää jonka lapset yhtäkkiä muuttaisivat aivan päälaelleen. Lapset ovat antaneet mulle tulevaisuuden suunnitelmat, haaveet ja halun antaa heille vain parasta ja kehittyä itse paremmaksi ihmiseksi.

Mitkä asiat ovat lastenkasvatuksessa olleet teille ns. kulmakiviä?

Johdonmukaisuus, läsnäolo ja rakkauden osoittaminen.

Mikä on se pääperiaate jolla te haluatte kasvattaa lapset Oton kanssa? (apua en tiä tajusitko, mutta siis niinku että haluatteko että heistä kasvaa vaikka suvaitsevaisia tai mihin pyritte keskittymään kasvatuksessa)

Me halutaan että lapsista kasvaa fiksuja, suvaitsevaisia ja rakastavia ihmisiä jotka kunnioittavat itseään ja muita ja osaavat käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa.

Hei ja kiitos ihanasta blogista! 🙂 mitkä ovat mielestäsi hyvät ja huonot puolet lasten pienellä ikäerolla? Haluatko lisää lapsia, jos, niin koska ja kuinka monta?

Kiitos paljon sulle <3 Hyvä puoli on se että heillä on ihan mielettömän läheinen suhde toistensa kanssa, he ovat kasvaneet melkein vauvasta asti yhdessä ja heillä on sellainen yhteys jota voin ylpeydellä ja rakkaudella seurata. Vauva-ajat menivät samoilla silmillä ja Zeldan vauvavuoden jälkeen arki on ollut jopa helpompaa, kuin vain yhden lapsen kanssa. Mutta se eka vuosi oli rankka, ja raskausaika etenkin mun komplikaatioiden ja vuodelevon takia. Jälkimmäiseen kysymykseen en osaa vastata, juuri nyt on hyvä näin.

Jos sinulla olisikin tyttöjen sijasta kaksi poika lasta mitkä olisivat heidän nimensä? :–)

Mä en kerro, ei sitä koskaan tiedä jos meille tulee vaikka koira! Mutta tykkään myös poikien nimissä vähän erikoisemmista nimistä, kansainvälisistä mutta simppeleistä.

Jos saisit hulppean omakotitalon missä se sijaitsisi? Montako huonetta? Minkalainen sisustus? Kaikille omat huoneet?

Mä en haluaisi omakotitaloa, varsinkaan isoa omakotitaloa koska siinä olisi hirveä huolehtiminen ja siivoaminen! mutta unelmien asunto olisi Helsingin keskustasta, 5h+keittiö, sauna ja parveke, vanhassa jugend-talossa mutta täysin meidän makuun rempattuna. Superiso keittiö joka olisi auki olkkariin, paljon valoa ja yhdisteltynä vanhaa ja uutta sisustuksessa.

Mikä on ikuinen suosikkilaulusi mitä voi kuunnella milloin tahansa kyllästymättä?

Ai kauhea, ompas vaikea kysymys koska mulla on niin monta sellaista! No mutta ainakin meidän häätanssibiisi, A day to rememberin If it means a lot to you.

Jos eroaisitte Oton kanssa uskoisitko tulevaisuudessa pystymään uuteen suhteeseen?

En tiedä, en varmasti ainakaan kovin nopeasti. En näe että koskaan pystyisin rakentamaan kenenkään toisen kanssa sellaista mitä meillä nyt on Oton kanssa.

Leikkiikö tytöt vain ns. tyttöjen vai myös poikien leluilla?

Tytöt leikkii ihan kaikilla leluilla. Frozen on kova juttu, mutta toinen halusi synttärilahjaksi sinisen kuorma-auton, ja molemmat tykkäävät niin barbeista kuin junaradastakin. Meillä ei ole tyttöjen ja poikien leluja, on vain leluja.

Onko sulla ollut koskaan säätöä naisten kanssa tai ootko ”vakavasti” tapaillut naisia?

Ei ole ollut enkä ole koskaan tapaillut.

Onko sulla (ollut) tatuointeja tai lävistyksiä?

Napakoru on ollut, mutta muuten ei mitään. Haluaisin ehkä joskus tatuoinnin.

Voisitko olla vegetaristi?

Voisin mä varmasti jos haluaisin.

Valitsisitko mustat vai tummansiniset silmälasit jos pitäis valita kummat?

Mustat.

Katsotko Solsidania?

Mä haluaisin katsoa, mutta Otto ei tykkää, eikä mulla ole aikaa katsoa yksin sarjoja. Ehkä saan joskus Oton houkuteltua antamaan sille mahdollisuuden!

Mitä jos Otto olis kertonut tai kertoisi vasta nyt että tuntee olevansa vastakkaista sukupuolta?

No eipä mitään. Mä rakastan Ottoa hänen itsensä vuoksi, en siksi että hän on mies. Mulle on ihan sama miltä hän näyttää, kunhan saan olla hänen kanssaan.

Ihastuitko Ottoon heti kun tapasitte ekan kerran?

No ihastuin kyllä, eihän tuohon voinut olla ihastumatta!

Onko Tiara (esikoisena) alkanut kyselemään uutta pikkusisarusta, tuon ikäsenähän ne kai alkaa kovasti kiinnostaan? 😀

Ei ole kyllä kysellyt, musta tuntuu että Tiaralla on ihan tarpeeksi händlättävää tuossa yhdessä pikkusiskossa, haha!

Huhhuh, siinäpä oli muutamaan kysymykseen vastaus! Me ollaan varmaan tällä hetkellä Tukholmassa ja kirjaudutaan hotelliin sisään, illalla mahdollisesti Tukholma-kuulumisia luvassa siis. Mukavaa päivää kaikille! 🙂


6 Responses to “Vastaukset kysymyksiin osa 1”

 1. Jen sanoo:

  Jos ulkomailla asuminen lasten kanssa on haaveena, niin toteuttakaa se! Me just hypättiin tuntemattomaan kahden pikkupojan kanssa ja katsotaan tämä kortti 🙂 Päätös oli hankala tehdä, mutta kun sen teki, kaikki muu kyllä järjestyi. Nyt täällä aloitellaan elämää ja arkea uudessa maassa, katsotaan miten meidän käy 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Wau!! Te ootte mahtavia ja meidän pitäis ehdottomasti ottaa teistä mallia. Voin vain kuvitella miten siistiä teillä on siellä, ai että! Ihan mahtavaa että uskalsitte lähteä 🙂 Kaikkea hyvä teille ja saa tulla kertomaan miten sujuu, ehkä mäkin rohkaistuisin sitten vähän siinä päätöksenteossa ;D

 2. sande sanoo:

  Huomasitko, että linkki kosinta-tarinaan ei toiminut? Vai onko se vasta tulossa?

  Ihanan piristävä blogi ja teidän lapset on herttaisia. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.