Vastaukset kysymyksiin osa 2

07.07.2015

Moikka! Mulla on ollut ihan jäätävä migreeni tänään pitkästä aikaa, ja jouduin lähtemään töistäkin ekaa kertaa kesken päivän. Päivä on kulunut peiton alla pimeässä, ja en nyt saanut toimittua blogin kanssa ihan niinkuin olin suunnitellut, tarkoituksena siis oli julkaista nämä vastaukset jo aamulla ja illaksi toinen postaus. Mutta aina joskus sen loistavan maanantain jälkeen tuleekin kökkö tiistai, ja sitten käy näin. En jaksa lannistua ja olokin alkaa jo vihdoin vähän helpottaa, nyt vaan paljon vettä tähän migreenin jälkeiseen janoon joka ei tunnu loppuvan ikinä, ja sitten yöunille. Eiköhän huomenna ole jo parempi olo!

Mutta tässäpä tulisi teille toinen osa kirjallisia vastauksia. Kysymyksiä oli siis niin hurja määrä, että kirjallisia vastauksia on edelleen luvassa ainakin kaksi tai kolme postausta, ja videoita tulee vähintään saman verran. Huhhuh! Mutta toivottavasti tykkäätte, musta on ainakin ihan mahtavan hauskaa vastailla teidän kysymyksiin, on kiva tietää mikä teitä kiinnostaa ja päästä höpöttelemään enemmän sellaisista jutuista jotka ei välttämättä postauksissa nouse useinkaan esille.

Liian kylmä vai liian kuuma? Liian kuuma, paljon mukavampaa jos on kuuma kuin että jos on kylmä!

Mitä tilaisit Arnoldsissa? Bagelin, Arnold’s oli ekoja ketjuja Suomessa joissa mä muistan nähneeni Bageleita joskus ikuisuus sitten, ja tykkään niistä tosi paljon edelleen.

4 parasta asiaa oulussa? Äiti, Armas ja sukulaiset ja kaverit, Ainolan puisto, Nallikari ja Bisketti-kahvila.

4 huonointa asiaa oulussa? Pienet piirit, huono julkinen liikenne, pitkät välimatkat ja liian vähän kauppoja.

Missä et voisi kuvitella viettäväsi lomaa? Turkissa

Lempi hahmo game of thronesista? Mother of Dragons, Khaleesi, mitä näitä nimiä ihanalle Daenerysille nyt onkaan! Ja tietenkin myös Tyrion Lannister, ihan huipputyyppi.

Pizzeriassa – ei siis kotitekoiseen pizzaan – mitä tulee pizzasi päälle? Paljon lihaa, sipulia, sieniä ja jalapenoja

Onko väliä menevätkö tytöt tulevaisuudessa ammattikouluun vai lukioon? No eipä kyllä, kunhan tekevät sitä mitä itse haluavat.

Mitä et koskaan pukisi päällesi julkisille paikoille? Sellaisia valkoisilla kulutuksilla varustettuja leveälahkeisia farkkuja joiden pyllyssä on pinkkiä tekstiä.

Osaisitko mielummin lentää vai matkustaa ajassa? Matkustaa ajassa.

Mielipide bellablogien kohuun? Mä olen vain sivustaseuraaja joten en uskalla ottaa kantaa mutta yleisesti ottaen kaikki draama ja toisten mielen pahoittaminen on tosi ikävää.

Onko tytöillä ”omia sanoja” asioille? Millaisia? No on mutta ei nyt tietenkään tule mieleen kuin pari, esim. Armas = Ahmatti, suklaa = shuku

Aamu- vai iltavirkku? Aamuvirkku, aamulla saan paljon enemmän aikaiseksi!

Onko sinulla outoja tapoja? Millaisia? Ei mulla enää taida olla, joskus pidin ainakin suklaata jääkaapissa ja se oli kaikista tosi outoa!

Vaate/esine jolla on suurin tunnearvo? (Kihla- tai vihkisormusta ei lasketa) Tää on tosi paha! Varmaankin muut Otolta saadut korut, tai sitten jotkut lasten pikkuvauva-ajan vaatteet joita olen säästänyt.

Mikä ärsyttää? Valittaminen turhista asioista ja kaikesta ärsyyntyminen ärsyttää.

Millainen huumori naurattaa? Huono huumori.

Mielipide salkkareista? Salkkarit oli yli kymmenen vuotta mun lempisarja, mutta nykyään en vaan ehdi enää katsoa telkkaria samalla tavalla. Salkkarit on jees, propsit siitä miten kauan ne on oikeasti pyörinyt!

Tykkäätkö uida? No en tykkää uidauida, mutta vedessä lilluminen tai kelluminen ja vesisota ja muut hömpötykset on kivaa. Ja tietenkin vesiliukumäet!

Sana jonka sanot liian usein? Ihana ja sen eri muodot!

Onko Otolla ajokorttia? On kyllä.

Mitä lapset tietää bloggaamisesta vai tietävätkö? No he tietävät niin paljon kuin tuossa iässä on mahdollista ymmärtää. Tietävät kyllä että kirjoitan postauksia blogiin ja tietävät että instagramiin laitetaan kuvia, valitsevat mielellään emojeja kuviin ja selaavat mun kanssa kuvia ja videoita. Mutta tietenkään lapset eivät ymmärrä kaikkea vielä, eikä tarvitsekaan. Blogi on kuitenkin iso osa meidän arkea, ja se on alusta asti ollut läsnä, en ikinä aio peitellä sitä heiltä, mutta kerron enemmän sitten sitä mukaa kun he kiinnostuvat ja ymmärrys kasvaa.

Lasten luonne erot, ja ihanimmat puolet molemmista? Mä en halua sen tarkemmin kuvailla meidän lasten luonteita täällä, mutta molemmat ovat ihania tyttöjä ja ihan omanlaisiaan persoonia, vaikka on heissä paljon samaakin.

Onko sun isä ollut koskaan sun elämässä mukana? Ja jos ei niin miksi? Synnyitkö vain yhden illan jutun vuoksi vai oliko äitisi silloin vakavassa parisuhteessa isäsi kanssa? Ei ole ollut mukana. Mä kirjoitin aiheesta postauksen viime vuonna isänpäivänä, sen voi lukea TÄÄLTÄ.

Jos mietit elettyä elämääsi, mitä se olisi jos et olisi koskaan aloittanut blogin kirjoittamista, olisitko erilainen ihmisenä? Miten? No olisin varmasti, kuten olen kertonutkin niin mulla ei olisi mun kumpaakaan nykyistä työtä ilman että olisin aloittanut bloggaamisen, enkä välttämättä koskaan olisi löytänyt sitä alaa mistä olen kiinnostunut. Äitinä uskon että olisin samanlainen.

Teetkö joskus asioita/käytkö jossain _ihan vaan sen takia_, että saat sitten siitä kirjoittaa tänne? No asukuvia käyn joskus ottamassa, jotta voisin laittaa tänne, mutta mitään sen isompaa en yleensä tee vain siksi että voisin siitä kirjoittaa. Toisaalta bloggaajana kuulen monista tapahtumista ja palveluista, koska saan niistä tiedotteita, ja niihin en välttämättä menisi tai en niistä tietäisi jos en bloggaisi.

Onko joskus käynyt niin, että olet sopinut/suunnitellut lähteväsi jonnekkin, mutta sitten lähtöpäivänä ei olekaan enää huvittanut syystä tai toisesta lähteäkään. Sitten olet ajatellut ”kyllä mä nyt lähden, niin saan sitten kirjoittaa tästä blogissa” ja sitten lähtenyt? Joskus ei huvittaisi lähteä just vaikkapa ottamaan niitä asukuvia, mutta sitten otan itseäni niskasta kiinni ja lähden. Bloggaaminen rikastuttaa elämää siinä mielessä, että tulee tehtyä enemmän kivoja juttuja, koska saa tietää monista sellaisista asioista automaattisesti, jotka ilman blogitiedotteita jäisivät huomaamatta. Ja myöskin useammin tulee otettua ja lähdettyä, eikä vaan jäätyä kotiin miettimään että onpas tylsä elämä.

Onko sulla ollut joskus oikein räväkän väriset hiukset? Viime keväänä oli pastellipinkit, viikon ajan ja sitten kyllästyin!

Jos pitäis valita, asuisitko laivassa vai lentokoneessa, kumman valitsisit? Laivassa, koska siellä on enemmän tilaa!

Missä haluisit asua jos Helsinki ei olis vaihtoehto? Tukholmassa.

Minkä ikäisiä olitte kun saitte molemmat lapset? Tiara syntyi kun olin 20 vuotta ja kaksi päivää ja Otto oli 21, Zelda syntyi kun olin 21 ja Otto 22.

Mikä oli reaktio kun saitte tietää raskaudesta? Kummasta?! Jännityksensekainen ilo ja onni, molemmista oikeastaan mutta eka kerralla tietty oli vähän hämmentävämpää.

Miten elämä muuttui lapsien syntymän jälkeen? No kaikki on muuttunut, mä olen kirjoittanut postauksen siitä millainen olisin jos en olisi koskaan saanut lapsia tai tavannut Ottoa. Sen voi lukea TÄÄLLÄ.

Mitä ajattelisit jos Zelda tai Tiara tulisi alaikäisenä raskaaksi? Mä toivon että tytöt tulevat sitten äidiksi kun ovat siihen valmiita ja haluavat sitä oikeasti. Mitä tahansa ikinä tapahtuukin, mä tuen heitä.

Mitä ohjelmia katsot? Suits, Sense8 ja Game of thrones on mun lempparit.

Mistä keksitte Oton kanssa tyttöjen nimet? Tiaran nimen tarina TÄÄLLÄ ja Zeldan nimen tarina TÄÄLLÄ.

Kuinka monta kertaa olet käynyt ulkomailla? No Tukholmassa varmaan 35 kertaa, ja muissa maissa yhteensä ehkä kymmenen kertaa.

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille! Huomenna uudet kujeet!


19 Responses to “Vastaukset kysymyksiin osa 2”

 1. Avatar Minni sanoo:

  Heippa!
  En ole koskaan kommentoinut tänne, mutta nyt tuli fiilis, että on pakko.
  Sinusta huokuu niin ihanaa elämäniloa ja innostusta omaa tekemistä ja perhettäsi kohtaan, että en voi kuin ihailla!

  Olen sinua 10 vuotta vanhempi, mutta silti jokin blogissasi jaksaa kiinnostaa. Olette tosi sympaattinen nelikko, kiitos että jaksat ilahduttaa meitä (hiljaisiakin!) lukijoita näin usein ja perusteellisesti =)

  Aurinkoa päivään!

 2. Avatar lillamy sanoo:

  Voi että, saat myötätunnot migreenistä, se on ihan kauheaa :'(

  Joka tapauksessa, näitä vastauksia oli kiva lukea! Mielenkiinnon herätti toi, että et voisi kuvitella lomaa Turkissa, voitko kertoa mikset? :) Kokemuksesta tiedän, että siellä on aivan ihania paikkoja, joissa on ihanaa lomailla <3

  • Avatar sofia sanoo:

   Muakin kiinnostaa että miksi ei? Sisko oli perheensä kanssa ja heillä oli tosi kiva loma. Toivottavasti syynä olisi omakohtainen kokemus eikä muiden kuulopuheet…

   • Avatar Samaa mieltä sanoo:

    Niinpä, meillä asunto siellä ja henk.koht pidän enemmän kuin esim Kreikasta. Sekin toki kiva paikka!

 3. Avatar jenna sanoo:

  Kiitos kivasta blogista! Aina mukava lukea postauksiasi.

 4. Avatar mandi sanoo:

  Haha, säilytän aina suklaan jääkaapissa, ei yhtään outoa. D: Mun mielestä suklaa on paljon parempaa vähän viileänä kuin huoneenlämpöisenä! :D

 5. Avatar Linkku sanoo:

  Olipa taas mukavaa ja kiinnostavaa lukea näitä vastauksia! Onneksi vielä monta osaa tulossa :D

 6. Avatar EMma sanoo:

  Minua kiinnostaa et miksi et vois kuvitella lomailla turkissa? :D:D me käydään joka vuosi siellä kun vanhemmilla oma asunto. on kyllä hieno paikka. On huvittava että ihmisillä on kyseistä paikkaa ennakkoluuloja, mut sitte ku siellä käyvät niin useammat palaavat uudestaan.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä olen käynyt Turkissa, ja se oli yksi mun elämän ahdistavimpia kokemuksia. 10v vaalea tyttö kiinnosti paikallisia siihen malliin että purskahdin ihan jäätävään itkuun, se miten lähelle ihmiset tulivat ja koskivat mua jatkuvasti kun vaan kävelin kadulla, oli ihan hirveää. Istanbuliin voisin matkustaa, mutta tuollaisen kokemuksen jälkeen Turkki ei ole ykkösenä lomavalintalistalla, kun maailmassa on miljoona muutakin paikkaa joista mulla ei ole ikäviä kokemuksia.

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Ööö?? Kulttuurit eroaa toisistaan. Aika outoa et koit noin. Suomalainen perusjuntti ei kestä kosketusta, joka on heille täysin luonnollista! Ja sekin kokemus tapahtunut yli 10v sitten….

    • Avatar Nimetön sanoo:

     Mulla on kyllä täysin samanlainen kokemus Turkista, ihan älytön ahdistus tuli siitä, kun joku vanha äijä halusi suudella mun kättä. Olin 12v. Kulttuurieroja tai ei, koin että mun henkilökohtaisia rajoja rikottiin, eikä se tunnu kovin kivalta. Älä pliis aliarvioi toisten tuntemuksia, vaikka kokemukset yksittäisiä olisikin. Koko maata/kansaa ei voi tuollaisesta todellakaan tuomita, mutta jos menee mielummin johonkin muualle lomailemaan, niin kenen ulkopuolisen persettä sen pitäisi kutittaa?

     • Avatar Lili sanoo:

      Se tarkoittaa kohteliaisuutta siellä se käden suutelu..Maassa maan tavalla. Kannattas mennä uudelleen ja arvioida vasta sitten! Suomalaiset ei edes moikkaa toisiaan ja tuijottaa varpaisiin. Se on sitä fiksuutta sitten vai??

     • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

      Koen olevani perus suomalaistastereotyyppiä avoimempi ja positiivisempi ihminen ja moikkaan ja juttelen mielelläni myös tuntemattomille, mutta se ei ole musta kivaa jos puristellaan naamaa ja taputellaan ja kosketellaan naamaa ja hiuksia, kymmenien eri ihmisten toimesta nonstop, kun kävelen kadulla ihan normaalisti. Kuten sanottua, en mä vihaa turkkia tai turkkilaisia, mutta aiemman kokemuksen perusteella en lähtisi sinne heti ensimmäisenä kun muitakin vaihtoehtoja on olemassa :)

 7. Avatar Mertsi sanoo:

  Voisin imeä itseeni tota sun positiivista ajattelutapaa! Aloin taas kiinnittää huomiota tohon, mikä sua ihmisissä ärsyttää: se, että niitä ärsyttää koko ajan jokin ja valitetaan turhasta. Olen itse tämmönen tapaus, jotenkin ajattelen hirveän negatiivisesti aina kaikesta ja mun suusta tulee useasti päivässä ”mua ärsyttää”. Tosi inhottavaa ja etenkin vaikeeta yrittää toimia eri tavoin, kun se on jotenkin jo persoonassa. Noh, ehkä hiljalleen se tästä kohenee, kun alkaa tietoisesti välttämään ensin tota ”ärsyttää”-sanan käyttöä. :D Olen päässyt jo eroon ”vihaan”-sanasta (ja vaihtanut sen ärsyyntymiseen), että ehkä se tästä!

 8. Avatar taina95 sanoo:

  Moikka, makin sailytan aina suklaaata jaa kaapissa.

 9. Avatar s sanoo:

  Moikka!

  Mua jäi mietityttämään, että mitä tarkoitit tällä vastauksella: ”Mä en halua sen tarkemmin kuvailla meidän lasten luonteita täällä, mutta molemmat ovat ihania tyttöjä ja ihan omanlaisiaan persoonia, vaikka on heissä paljon samaakin.” Oletko puhunut tästä aiemmin blogissa tai avannut syitä siihen, mikset halua kertoa lasten luonteista? Kiitos jos viitsit vastata. :)

  Kiitos ihanasta blogista ja kivaa kesää teidän symppisperheelle! <3

  • Avatar miisa sanoo:

   Eiköhän tää liity siihen päätökseen, että lapsista ei kerrota enää niin paljoa ja niin tarkasti blogissa, siis silloin kun Iina päätti jättää esim. lasten kehityspostausten tekemisen pois. Että lapset saavat siis enemmän yksityisyyttä, eikä kaikkea heihin liittyvää riepoteltaisi netissä :)

 10. Avatar Nuppu sanoo:

  ”4 huonointa asiaa Oulussa?” Tuohon sun listaan jatkaisin oululaisena vielä sen, että täällä tuulee aina (siis oikeesti AINA), kun meren lähellä asutaan. Oon alunperin muuttanut Ouluun muualta, ja yks vaikein asia tänne totuttelussa aikoinaan oli just tuo tuulen koko aikainen läsnä olo niin talvella, kesällä, yöllä kuin päivälläkin :D

 11. Avatar Hanna sanoo:

  Mää en millään vois asua Helsingissä ku siellä on liikaa kaikkea. Oulussa asuisin vaan sen takia ku siellä on enemmän musiikkia/keikkoja minne mennä. Sitte ku asuu vähä tämmösessä paljon pienemmässä kaupungissa melko lähellä Oulua nii sitte vasta huomaa mikä on pientä. :D Täällä ei todellakaan ole paikallisliikennettä (paitsi ehkä väliä bussiasema-sairaala) Pitää olla omat jalat, oma pyörä, oma auto. Toisekseen täällä on kolme vaatekauppaa että onpahan mistä valita :D Eipä ainakaan tuu liikaa vietettyä aikaa shoppaillessa. :D vähä niinku tämmöstä näkökulmaa asioihin

Kommentoi