Meidän makuuhuone

18.08.2015

Makkari on vielä(kin) kesken, sillä ei olla keksitty sänkyratkaisua joka olisi meille täydellinen. Meillä on siis edelleenkin makuuhuoneessa 120cm leveä sänky, ja nukutaan yhtä tiiviisti kuin silloin alkuaikoina. Vaikka molemmat hivuttautuisivat eri puolille sänkyä, jää meidän väliin maksimissaan 5cm tilaa. Romanttista? Ehkä, mutta myös hikistä ja hankalaa. Muuten mä tykkään meidän makkarista nyt ihan hirmuisesti, värimaailma ja kaikki muut kalusteet miellyttävät silmää ja tilaa löytyy.

Tilanpuute on kuitenkin isoin hankaluustekijä sängyn valinnassa, me halutaan ehdottomasti 160cm leveä sänky, mutta se taas vie aivan järkyttävän suuren osan meidän pienen ja hankalapohjaisen makuuhuoneen pinta-alasta, jolloin sinne ei juuri muuta enää mahdukaan. Vaaterekin, mahdolliset säilytyskalusteet ja muut voi unohtaa aivan täysin. Hyvä jos saa edes minikokoiset yöpöydät mahtumaan. Toisaalta saatoin ehkä tätä kirjoittaessani keksiä vihdoinkin täydellisen ratkaisun. Ehkä me voitaisiin tehdä niin, että ostettaisiin 160cm leveä sängyn runko säilytyslaatikoilla varustettuna, ja lisäksi seinälle seinähyllyt joihin voisi laittaa sitten yövalot ja kirjat ja puhelimen laturit sun muut. Vaaterekin saisi ehkä juuri ja juuri mahdutettua vielä sitten?

Ikean Brimnes-sänky kiinnostaa ehkä eniten, siinä olisi niin kivasti tilaa. Sängyn päädynkin tosin voisi ostaa säilytystilalla varustettuna, jolloin seinälle ei tarvitsisi kiinnittää hyllyjä ja pelätä että ne tippuvat päähän. Mulla ei ole ollut lapsuuden jälkeen sängyn runkoa ja patjaa erikseen, vaan aina runkopatjasänky. Sängynrunko ja joustinpatja yhdistelmänä vaan tuntuu jotenkin nyt meidän tarpeisiin paremmalta juurikin sen säilytystilan vuoksi, jaa onhan tuo Brimnes myös kauniin ja siistin näköinen. Millaisia sänkyjä teillä on? Miten olette ratkaisseet pienten makuuhuoneiden säilytystilaongelmia?

Oman nurkkaukseni makuuhuoneesta olenkin esitellyt, mutta muutenkin makuuhuoneessa näkyy aikalailla mun kädenjälki koruissa, vaaterekissä ja väreissä. Naureskeltiin Oton kanssa, että ensin olen monta vuotta ilman omaa paikkaa, ja sitten valtaankin kokonaisen huoneen. Onneksi se ei haittaa Ottoa, kun hänellä on oma miesnurkkansa olkkarissa, joka ainakin toistaiseksi hänelle riittää oikein hyvin. Katsellaan sitten kaukana tulevaisuudessa sitä mancavea ja mulle jättimäistä walk-in-closetia Carrie-tyyliin.

Makuuhuoneen lampunvarjostin on Kodin1:stä, ja sisällä oleva iso lamppu on Clas Ohlsonista, matto Kodin1:stä myös ja vaaterekki Ikeasta. Myös Vittsjö-meikkipöytä on Ikeasta, sekä porrasjakkara, joka maalattiin itse Pinterestistä löydetyn Ikea hackin inspiroimana. Ikean kehykset odottelevat vielä lattialla kuvia sisälleen, ja sitten varmaan laitetaan sellainen kapea tauluhylly seinälle jonka päälle niitä kasataan. En malttaisi odottaa että saadaan makkarikin täysin valmiiksi, mutta on se nyt kyllä parempi kuin koskaan aikaisemmin!

Huomasittekin varmaan että Indiedaysin sivusto on uudistunut, ja nykyään postauksia voi etsiä myös erilaisten teemasivustojen avulla. Mun mielestä uudistus on tosi kiva ja raikas, mitäs te tykkäätte? Onko helppo käyttää?

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille! <3


29 Responses to “Meidän makuuhuone”

 1. taru sanoo:

  Meillä on hankala makkari ja pelastus oli brimnes päätyineen, rakastan <3 joustinpatja on ikean halvin, mutta se mihin on panostettu on petari ja se kyllä määrittelee sängyn nukkumis kannalta 🙂

 2. yksipikkuopiskelija sanoo:

  Mulla oli kans yöpöytäongelma yksiössä, ja itse väkerretty sängyn pääty ratkaisi ongelman. 🙂 kaksi tasoa, toinen sängyn korkwusella ja toinen 30cm korkeammalla liimapuulevyistä, semmoinen qvoin, että vain hyllyjen päissä oli pidemmät puupalat jotka olivat lattiassa. Saa helposti yövalot kiinni ja kirjat ym jemmaan. Ei ehkä niin esteettinen, kun on kaikki näkösällä, joten joku liukuovijärjestelmä voisi olla hyvä. Mutta kannattaa katella josbei perinteiset yöpöyät ole toimiva ratkaisu. 🙂 (vanhemmillani on vastaava söngynpääty, mutta joka on edestä umpinainen mutta sivuilla on hyllyt kirjoille ym. Esteettisempi ja saa tarpeellisen yön pikkusälän piiloon.)

 3. Emmye sanoo:

  Me vaihdettiin pari vuotta sitten jenkkisängystä sängyn runkoon ja jousipatjaan. Ostettiin Ikeasta tumma sänky. Sängyn pääty on sellainen, että siihen voi periaatteessa nojata ja sisällä on paikka kirjoille ja lehdille yms. Sängyn alla on neljä isoa laatikkoa. Ollaan tykätty tosi paljon. Patja on vielä vaihtamatta, mutta petauspatjaan ollaan panostettu jo nyt. Meillä lukuvalo on seinässä kiinni, joten ei tarvita sen vuoksi yöpöytiä lamppuja varten. Kovasti ollaan tykätty. Ainoa miinus huomattiin kasaamisvaiheessa ja se oli se, että päädyn ja sängyn rungon kiinnittämiseksi yhteen ei ollut osia. Ostimme sitten rautakaupasta välineet, koska on kätevää, että sänky ei pääse liikkumaan eri kohtaan kuin pääty on. Meillä on ainakin taktiikkana, että hiljaa hyvä tulee. Ajan kanssa ja rahatilanteen mukaan uusitaan huonekaluja yms. Viimeksi ostettiin tytölle Unipuun pikkuparvi ulos vedettävällä pöydällä. Nyt taas odotellaan, että on mahdollisuus hankkia jotain muuta, mitä halutaan.

 4. Iina sanoo:

  Me ostettiin jenkkisänkyyn piiiitkät jalat. Sänky on ihanan korkealla ja sängyn alle mahtuu monta sängynaluslaatikkoa 🙂

 5. Heidi sanoo:

  Me just saatiin perjantaina Brimnes-sänky päätyineen ja tulin sitä suosittelemaan! Meilläki on pieni makkari ja tuonne päätyyn menee kaikki yöpöytäjutut, sängyn alle laatikoihin menee ihan hirveä määrä tavaraa joten säilytystilasta ei oo enää puutetta 🙂

 6. Johanna sanoo:

  Meillä löytyy myös brimnes+sängynpääty, laatikot on juuri hyvät pyyhkeille ja vuodevaatteille, ja yhessä laatikossa semmosia koti/oloasuja joita ei tarvii henkariin laittaa 🙂
  En ihan ymmärrä että mitä ideaa tuolla vaaterekillä on, eikö teillä ole yhtään vaatekaappia tangolla 😀

  Mutta kyllä tää brimnes on myös tosi iso ja tilaavievä, meijänkin on tarkoitus muuttaa pienempään makuuhuoneeseen niin tästä pitää kyllä luopua!

 7. Julia sanoo:

  Meillä on ihan mini makkari myös, ja just ennen muuttoa tai tietoa muutosta ostettiin Ikeasta 160 level jenkkisänky… Siis sänky on aivan ihana, harmaa pääty ja patjojen ”päälliset” on niin nätit, mutta huoneeseen mahtuu sen lisäks vaan 1 Malmin lipasto ja se on tosi hankalasti toisella puolella sänkyä, et pitää melkeen vaan kierähtää sängyn yli. 😀 eli sängyn runko säilytystilalla kuulostais kyllä erittäin hyvältä pieneen huoneeseen, ja brimnes on kyllä nätti!

  Ylipäätään ikean sängystä/patjoista voisin sanoo sen, että oon kyllä tykänny! Ja kannattaa hyödyntää se mahdollisuus vaihtaa kolme kertaa jos ei kerralla tuu sitä oikeeta. Me jouduttiin vaihtamaan, mutta se hoitu tosi kätevästi ja nyt on tosi hyvät patjat 🙂

 8. Krista sanoo:

  Meillä käytössä juurikin Brimnesin sänky, jossa nelejä laatikkoa, johon saa näppärästi mm. Peitot, tyynyt, lakanat yms. Ja meil o siin se Brimnesin sängynpääty mis säilytystilaa, ja itte tykkään kyl molemmista! 🙂 ja ei meil oo muutako vaatekomerot niiren lisäks makkaris! 🙂

 9. Saru sanoo:

  Meillä on 180 cm leveä sänky. Olemme saaneet sen lahjaksi muuttaessamme yhteen. Vasta nukkuessani kaverin luona kapeammassa sängyssä tajusin, miten onnellinen kannattaa olla leveästä sängystä. Huh. Meidän väliin jää yleensä reilusti tilaan ja monesti vielä vauvakin. Yöpöytiä ei ole ollenkaan, koska olen ajatellut, että ne vain keräävät ylimääräistä rojua.

  Tuollainen vaaterekki olisi ihana! Meillä on hengarikaappitilaa aivan hirmu vähän ja sen takia mekkoja tulee pidettyä (ja silitettyä) tosi harvoin.

  Kivaa, kun olette saaneet kotiin uudistusta! Se piristää aina kummasti 🙂

 10. Tiia sanoo:

  Itse tingin ihan mistä vaan, kunhan sänky on vähintään 160 leveä. Vaikka olisikin kovin ihana ajatus nukkua pienessä sängyssä rakkaan kainalossa.. Tarvitsee nukkuessa oikeasti enemmän tilaa. 😀 naurattaa vielä ensikerrat kun nukkui yhdessä poikaystävän kanssa, kun väkiseltään piti nukkua toisen kainalossa, vaikka niskaan ja jokapaikkaan sattui, ei vaan voinut vaihtaa asentoa. Sehän voi siitä vierestä kadota jos ei olla kiinnikkäin. 😀 arvostus on kyllä suuri että ootte selvinnyt tuon kokoisella sängyllä! 😀

 11. Hanna sanoo:

  Kuten jo itsekin totesit ja pari sinun jälkeesi, niin Ikean Brimnes 🙂 Se syö sisäänsä aivan mielettömän määrän tavaraa ja on ainakin minusta ihan tyylikkään näköinenkin.

 12. Hanna R. sanoo:

  Miten olisi 140 cm leveä sänky? Meillä on sellainen mökillä ja ollaan tykätty kovasti.

 13. henni sanoo:

  milloin meinasit tehdä sen viimisen osan niistä kysymyksistä? Ärsyttävää jos bloggaaja tekee kysymyspostauksen ja sit vastauksia saa odotella vaikka kuinka kauan…. Mutsis on teki sentään about viikossa kaikkiin kysymyksiin vastaukset, respect!!

 14. Maria sanoo:

  Meidän sänky taitaa olla 160cm ja ah tätä tilan määrää! Jos nukutaan molemmat reunoilla, niin keskelle mahtus vielä yks ihminen 😀 Tällä hetkellä meidän makkari on suht suuri, 4m x 4m ja tilaa on siis hyvin sängylle, tietokonepöydälle x2, telkkaritasolle+tv, ja 2x lipasto. Mutta sitten kun uuteen kämppään pitää nämä saana mahdutettua, niin enpä tiedä 😀 PITÄISI olla samaa kokoluokkaa, mutta saa nähdä 🙂
  Mutta iso sänky on kyllä must! Molemmat saa sitä omaa rauhaa ja tilaa pyöriskellä.

 15. Fanny sanoo:

  Siis kääk olin lukenut vaan postauksesi alkuosan ja heti tuli mieleen, että linkitän sulle itsekin himoitsemani ikean brimnes sängyn ja siihen kuuluvan sängynpäädyn! se näyttää tosi kivalta setiltä ja sängyn alle ei pääse kertymään mahoton villakoiriakaan kun on ne säilytyslaatikot 🙂 Muutenkin kun nyt innostuin ekan kerran sulle kommentoimaan niin kiitos sulle kun olet niin ahkera bloggaamaan ja muutenkin oot todella inspiroiva ja vaikutat ihanalta ihmiseltä 🙂

 16. Jessica sanoo:

  Hienolta näyttää teidän makuuhuone. Itse olen pohtinut samaa, eli säilytysratkaisua ja mielestäni tämä Ikean sängynrunko vaikuttaa aika kätevältä..
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10249868/

  eli Malm sängynrunko jonka pystyy nostamaan kokonaan ylös. Testasin itse ikeassa ja toimi hyvin. Pysyy myös yläasennossa eli ei tarvitse pitää kiinni, ja sa aika hyvän kuvan mitä säilytysjuttuja sielläon. Plus että myös isompiakin tavaroita voi säilyttää esim minä mietin silityslaudan paikkaa 🙂

  Kiva lukea sun sisustuspostauksia kodistanne..niin kuin on ihana lukea kaikkea muutakin sinun kirjoittamaasi..:) Sulla on niin ihana elämänasenne, niin ihana perhe ja ihana blogi <3

 17. Anonyymi sanoo:

  Brimnes sängynrunko vaikuttaa hyvältä. Itse voisin yhdistää siihen myös Ikean Liatorp-seinähyllyn. Tuo hylly on leveydeltään vähän sänkyä kapeampi (145 cm), kokonaisilme olisi ehkä kevyempi. Mutta Brimnes päätykin on kiva ja mahtunee teidän makkariin.

 18. Hyvältä näyttää!
  Meillä on ihan älyttömän pieni makkari ja lisäksi siinä on yksi seinä ´´käyttökelvoton” kun siinä on kiinteät kaapit (jotka nekin turhan ahtaat…) sekä ovi. Vastakkaisella seinällä ikkuna, patteri ja parvekkeen ovi. Vapaat seinät on hiton lyhyet..
  Meillä mahtuu vain yksi järjestys siis. Meillä on 160cm sänky + molemmilla puolin yöpöydät. Kaikki ihan kiinni toisissaan ja kaapin ovea ei saa kokonaan auki, mutta ei haittaa…
  Toisella tyhjällä seinustalla lipasto sekä hylly. Ja oven päällä myöskin hylly. Ei oo vielä kertaakaan tippunu alas 😀
  Aiemmin meillä oli miehen tekemä upea sängynpääty, mutta myytiin se pois kun ostettiin lipasto, muuten ei mahtuisi kulkea sängyn ja lipaston välistä 😀

 19. Katri sanoo:

  Meillä on tuo Brimnes-sänky 160cm ja se on aivan ihana! Ainoa huono puoli sängyssä oli ne laatikon vetimet jotka sai pienessä makkarissa jalat verille, mutta otin ne pois niin jalat pysyy ehjinä. 🙂

 20. julia sanoo:

  meilläkin180levee sänky. en pystyis ees yksin nukkumaan noin pienessä sängyssä 😀 sairaalassakin en saanut nukuttua kun pelkäsin kokoajan että tipun sängystä. jotenkin makuuhuone tuntuu tyhjältä,ei kerro teidän luonteestanne mitään. vaikka oote ite niin värikkäitä ja ihania.

 21. st.brigitten sanoo:

  Ihana huone! Meillä on miehen kanssa eri huoneet 😀 mut mulla ja nuorimmalla lapselka on 160cm leveä sänky ja sekin tuntuu liian pieneltä 😀 käyn heittää siivouskeikkaa talossa, missä on toi ikean paksupäätyinen sänky ja se on kyllä ihana ja näppärä!

 22. TT sanoo:

  Hei, mistä olet löytänyt nuo kirkkaat telineet meikkipöydälläsi?

 23. HelKaMa sanoo:

  Meilläkin on Brimnes sänky ja siihen pääty. On hyvä ja tosiaan niihin laatikoihin uppoo hirveesti tavaraa 🙂 Mutta tarkistakaa ennen ostoa että ne laatikot mahtuu varmasti avautumaan, eikä ole liian kapea makkari (mieluiten niin että saa ne laatikot otettua pois kokonaan sänkyä liikuttamatta, niin saa imuroitua sieltä alta)…

 24. K sanoo:

  Hihihiii, jos tähän asti olette mahtuneet nukkumaan 120cm leveässä niin kyllä 140cm tuo jo ihmeesti lisää tilaa. Meillä tuo 140cm ja ei kyllä tarvitse silti nukkua laisinkaan kylkikyljessä. Ikeassa tuota kokoa on kivasti saatavilla ja itse tykkään kun makuuhuoneeseen jää vähän väljyyttä! Kivoja postauksia jälleen! Ja onnea Tiaralle uudesta harrastuksesta! 🙂

 25. Kia sanoo:

  Ite alotin oman king size-bedin rakentamisen ihan puulavoilla, rakastuin täysillä ja rakastan yhä. Sillon siis oli kaksi lavaa leveät reunat vastakkain ja päädyssä pitkittäin halkastu yksi lava, eli olisiko kokoa nyt siis 140cm x 200cm. Tilanpuute ja sisustamisen vimma kuitenki iski, ja lavat sai rinnalleen Ikean keittiökaappeja, joita on pitkällä sivulla 40*60 senttisiä kaksi. Näissä on se hyvä puoli, että pienen korotuksen kanssa lavoja yhä on kaappien takana ja halkastut jalkopäädyssä, mutta samalla rososuuteen yhdistyy moderni henkäys ja loistavasti säilytystilaa. Kaappeja saa varioida miten ikinä lystää ja siksi ihan mahtava juttu. Sänky on Platform-bed nyt, pinterestistä kannattaa katella vinkkejä! Ite tekemällä saa niin persoonallisen kun ikinä haluaa ☺️
  Vaaterekille keksisin sellasen idean, kun lattiatilaa on vähän, että laittaa katosta koukuista roikkumaan narut (juutinaru tms.) niiden päihin solmii jonkun hienon, kiemuran oksan joka kestää vaatteiden painon. Niin ite tekisin taas pintsku on mahtava paikka

 26. Laura sanoo:

  Hei! Suosittelen kyllä Brimnes-sänkyä! Meillä on se ja se on ihan paras ♡ Alla oleviin laatikoihin mahtuu kaikki petivaatteet ja pyyhkeet ja ostettiin myös sängynpääty siihen ja senkin sivukoloissa mahtuu säilyttämään tavaroita ja ei tosiaan tarvitse yöpöytiä erikseen kun päädyn päällä voi pitää lamppua ja kirjoja yms ja koristekynttilöitä! 🙂 Lisäksi se on tosi mukava nukkua, pehmeä mutta kuitenkin tarpeeksi kova että selkä ei tule kipeäksi. Huippu sänky siis!! 😀

 27. Milla sanoo:

  Meillä on myös aika ahdas makkari toistaiseksi, kun vaihdoimme lapsen ja meidän makkarit päikseen. Sänky on muistaakseni 140cm leveä. Meillä on makkarissa sängyn päädyssä iso puinen arkku, johon mahtuu tavaraa ja sen päällä on kirkasvalolamppu. Toisella seinustalla on Ikean siksak- mallinen kirjahylly, nimeä en muista, ja sängyn päädyssä olevalta seinältä löytyy molempien puolilta kulmahyllyt, joihin yltää makuullaan kurottaen esim. puhelimen tai kirjan laittaa. Huone on malliltaan tosiaan sellainen pitkulainen ja liikkumatilaa siellä ei kauheasti ole. Vaaterekki on pojan huoneessa tällä hetkellä, kun se on avonaisempi paikka ja tuo miun rekki on reilut 150cm pitkä. 🙂 Pienissä liikkeissä vaaterekit ovat yleensä sellaisia katosta roikkuvia, eli rautatanko vaan rautakaupasta mukaan ja napakkaa rautalankaa / paksuhkoa narua tai siimaa. Ja tottakai koukut, jotka kestävät katossa hyvin. Helppo tehdä siis itsekin! 🙂

 28. Amanda. sanoo:

  Meidän pikkuisen makkarin pelastus on ihan ehdottomasti juurikin Brimnesin runko ja pääty. On aivan uskomatonta, miten paljon tavaraa nuo laatikot imevät sisuksiinsa! Ainoa miinuspuoli on rungon ja erityisesti päädyn kyky imeä itseensä pölyä. Mielestäni kotimme on hyvin perussiisti mutta tuntuu että päädyn päältä saa olla pyyhkimässä pölyjä harvase päivä. Onneksi ostin vahingossa makkariin liian himmeän lampun niin heti helpotti ;> ja kuten ikean kalusteissa yleensä niin kokoaminen vei sekä aikaa että hermoja mutta toisaalta on kyllä ollut kaiken sen vaivan arvoinen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.