Miten kävi kesän bucketlistin?

17.08.2015

Kesä alkaa lähestyä loppuaan, ei ehkä (onneksi) säiden puolesta, mutta sen puolesta kyllä että suurin osa ihmisistä on palannut takaisin arkeen. Mielelläni venytän kesää edelleen niin paljon kuin pystyn, heittäydyn loma-asenteen vietäväksi vapaapäivinä ja teen kaikkea hauskaa sen sijaan että hautautuisin vielä kotiin syyskynttilöitä fiilistelemään, mutta kyllä se syksy on jo tuloillaan.

Kesän viimeisten päivien tai viikkojen kunniaksi, ja ennenkuin kuvasaldo paisuu liian massiiviseksi, ajattelin käydä läpi alkukesästä tekemäni bucketlistin. Kuinkas kävi, tehtiinkö me mitään mitä listalla luki? Lisäksi saan tietenkin tästä hienon syyn jakaa kesän lemppareimmat kuvat ja fiilikset, ja palata itsekin vielä fiilistelemään tätä mieletöntä kesää.

Tänä kesänä halusin:

Ottaa rennosti. Rennosti on otettu, olen löytänyt ensimmäistä kertaa moneen vuoteen sellaisen rauhan ja taidon päästää välillä irti ja olla vaan.

Nähdä kavereita. Kavereita on nähty niin kotona, Oulussa kuin mökilläkin, käyty kylässä puolin ja toisin ja tehty yhdessä vaikka ja mitä. Ihanaa on ollut saada kauempaakin vieraita meille ja jutella rauhassa yöhön asti.

Juhlia Oton ja Simon viiskymppisiä isosti. Bileet olivat hauskat, ja isotkin. Uima-allas täynnä juotavaa, mahtavaa seuraa, iloinen fiilis ja kiva hotelli yöksi, mitä muuta olisi voinut edes toivoa?

Grillata usein ja paljon. En sanoisi että usein ja paljon, mutta ollaan me tänä kesänä grillattu ainakin kerran parissa viikossa, mikä on meille ihan hyvin. Grilliruoka on ah-niin-hyvää, pitää nauttia vielä siitä että on tarpeeksi lämmin grillailusää.

Matkustaa Ouluun koko perheen kesken. Onneksi päästiin Ouluun ja saatiin olla siellä  useampi päivä, oli aivan ihanaa!

Käydä monta kertaa piknikillä ympäri Helsinkiä. Alkukesällä käytiin tyttöjen kummitädin kanssa piknikillä, mutta se taisikin jäädä ainoaksi. Pitäisi ehdottomasti mennä vielä uudestaan.

Käydä perinteisellä Tukholman  risteilyllä lasten kanssa. Me vietiin tämä muutama askel pidemmälle tänä kesänä, ja tehtiinkin risteilyn sijaan reittimatka. Oli mieletöntä viettää Tukholmassa useampi päivä ja irtautua kaikesta ihan täysillä. Oli ihana reissu!

Syödä liikaa jäätelöä. Ehdottomasti toteutunut juttu, loppukesän Ben & Jerry’s överit oikein kruunasivat tämän jäätelökesän. Lapsille ollaan sentää yritetty pitää jotain rotia tekemällä hedelmäjätskejä itse, mutta me itse ollaan kyllä possusteltu oikein urakalla.

Käydä torilla ostamassa mansikoita. Ei olla käyty vielä! Tämä pitää korjata, ehkäpä mansikat torilta ja sen jälkeen piknikille vaikka Kaivopuistoon? Sen sijaan tytöt ovat syöneet mökillä mansikoita ja mustikoita suoraan pensaasta, mikä on melkeinpä vielä ihanampaa!

Käydä Hietalahden torilla kirppistelemässä joku sunnuntai. Hietsun torillekaan ei olla vielä menty, vaikka Malmin Huonekalujen Kirppis tsekattiinkin. Hietsussa olisi kyllä mahtavaa käydä, onneksi tässä on vielä aikaa.

Viettää lasten kanssa rannalla niin monta päivää kuin mahdollista. Ollaan tosiaan vietetty rannalla niin monta päivää kuin mahdollista, mikä ei päivien lukumääränä ole kovin suuri kesäsäät huomioon ottaen. Mutta jokainen rannalla vietetty päivä on ollut ikimuistoinen ja ihana!

Tanssia ainakin kerran aamuun asti. En tanssinut kertaakaan aamuun asti, enkä edes lähelle aamua. Ajatuksena se on hullaannuttavan ihana ja houkuttava, mutta ainakin mulla väsymys alkaa jo siinä yhden-kahden maissa ihan viimeistään ja silloin sitä istuu paljon mieluummin taksissa matkalla kotiin perheen luokse kuin joraa hikisenä ja janoisena musiikin pauhatessa. En tiedä onko tämä vanhuutta, laiskuutta, koti-ikävää, huonoa kuntoa vaiko niiden yhdistelmä, mutta jäi toteuttamatta. Ehkä vielä joskus.

Olla mahdollisimman paljon ja usein ilman meikkiä. Alkukesästä en toteuttanut tätä, mutta loppukesästä olen vähän petrannut, ja ollut sekä paljon ilman meikkiä että ottanut isoja askeleita ihonhoidossa ja saanut jopa ihon kuntoa parannettua. Tästä lisää myöhemmin.

Tehdä itse hedelmä-mehujätskejä niin usein että niitä voi syödä joka aamu. Liian usein ei näitäkään tehty, mutta jokusen kertaa kuitenkin onneksi. Pitäisi taas tehdä, ne on tosi hyviä!

Ottaa revanssin ja yllättää Oton kunnon vesisodalla. En saanut revanssia tänäkään kesänä! Tytöillä ja Otolla oli joku salainen suunnitelma ja yllättäen se olin taas minä joka kastui eniten. Ensi kesänä tämä kostetaan, vai kerkeisiköhän sitä vielä?

Viettää aikaa isovanhempieni kanssa. Oulussa sain viettää heidän kanssaan aikaa, mikä oli ihanaa. Tytöt pääsivät kastelemaan mun mummun kanssa kukkia ja katsomaan mun papan sylissä piirrettyjä. Oli niin ihanaa nähdä heitä, ja kaikkia muitakin Oulun sukulaisia kunnolla ja rauhassa.

Mennä Oton kanssa yöuinnille aina kun siihen on mahdollisuus. Ei olla päästy kertaakaan, mikä kovasti jää harmittamaan. Mutta ensi kesänä sitten!

Käydä Lintsillä, Korkeasaaressa ja kaikissa muissa perinteisissä kesäkohteissa. Lintsi check, Korkeasaari ei. Korkeasaaren sijaan ollaan käyty kotieläintiloilla, joissa eläinten kanssa pääsee ihan eri tavalla kontaktiin ja jotka tuntuvat olleen etenkin kuopukselle paljon suurempi elämys kuin eläintarhassa kaukaa tiirailtavat eläintenhännät tai puskasta pilkistävät korvat.

Viettää sadepäivän lasten kanssa museokierroksella. Tämä on vielä tekemättä, onneksi se on täydellinen aktiviteetti syksyyn eikä mikään estä toteuttamasta sitä kesän jälkeenkään.

Kuvata paljon pieniä videopätkiä meidän kesästä, ja tehdä niistä kesän lopussa yhden pitkän kollaasin. Check! Mulla on kymmeniä pieniä videopätkiä meidän kesästä, ja aion tehdä niistä kaikkien aikojen kesäkollaasin kunhan löydän jostakin 6-10 tuntia aikaa editoinnille. Ajan lahjoittajia, anyone?

Ottaa äkkilähdön jonnekin. Me otettiin äkkilähtö Tukholmaan, ei järin jännittävä valinta eikä nyt ihan sitä mitä tällä tarkoitin, mutta arvatkaa mitä? Se oli silti ihan paras reissu. Kyllä niitä äkkilähtöjä ehtii ottaa myöhemminkin, esimerkiksi sitten kun mulla on ihan oikea 24:n päivän kesäloma joskus.

Käydä brunssilla jossain keskustan ihanassa kesäravintolassa. Check! Kiilan brunssi testattu, plus Tukholman hotellin, ja Helsingin Indigo Hotelin ihanat aamiaisbuffetit. 

Katsoa Oton kanssa ihan sikana leffoja iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Leffoja ei oikeastaan olla katsottu juuri ollenkaan, mutta Netflixin sarjoja sitten senkin edestä. Jos Sense8 ja House of Cards on teillä vielä katsomatta, niin katsokaa äkkiä! Niin huippuja sarjoja molemmat.

Käydä lenkillä keskellä yötä, kun on vielä valoisaa. Yksi yölenkki me tehtiin Jemmin kanssa, mutta muuten on jäänyt lenkkeilytkin aika minimiiin. Onneksi hyötyliikuntaa tulee joka päivä useampi kilometri aamun tarhalle kuskaamisista ja töihin kävelyistä.

Käydä Stadikalla uimassa. Ei olla käyty. Vielähän sinne ehtisi, jos säät pysyvät lämpimänä. Stadikka on vaan tuntunut niin kaukaiselta kun tuo ihana merenranta on tuossa vieressä, vaikka alkukesästä ajatus houkuttelikin.

Pitää lasten kanssa tyttöjen päivän jolloin he saavat päättää kaikesta. Check! Me pidettiin kokonainen tyttöjen viikonloppu kun Otto oli poikien mökkireissulla. Oli muuten ihanaa!

Käydä mökillä, ja saunoa puusaunassa. Puoliksi toteutettu, mökillä käytiin mutta saunaan asti ei päästy kun lähdettiin ajamaan jo illaksi takaisin kotiin. Saunomisen sijaan pelasin petankkia ja mölkkyä ekaa kertaa varmaan kymmeneen vuoteen, ja oli ihan huippuhauskaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauttia, elää hetkessä ja luoda niitä parhaita muistoja joita muistellaan vielä vuosien päästä. Sitä olen ehdottomasti tehnyt. Tätä kesää ei voi unohtaa, niin huikea se on ollut. Ja arvatkaa mikä parasta? Ei se huikeus kesän loppumiseen lopu, vaan syksyllä odottaa kaikkea ihanaa kunhan vaan on avoinna mahdollisuuksille ja antaa kaiken ihanan tulla luokse.

Voisi ehkä sanoa että olen onnistunut luomaan perheeni kanssa sellaisen  kesän kuin toivoimmekin? Aika moni kohta on checkattu tai ainakin puoliksi räpiköity, ja tämäkin oli van ideoita antava lista siitä mitä haluttaisiin tehdä. Kesä on antanut tämän listan lisäksi myös ihan mielettömän paljon enemmän, ja mä pidänkin listan ensimmäistä ja viimeistä kohtaa kaikkein tärkeimpinä.

Jos ei tuota asennetta unohda muinakaan vuodenaikoina, voi elämässä tapahtua aika makeita juttuja. Sitäpaitsi arki on paljon hauskempaa jos joskus leikkii olevansa lomalla, ja ostaa vaikka lounastauolla jäätelön keskellä talvea, tai menee rannalle leikkimään lasten kanssa hiekkaleluilla lokakuun syysauringossa. Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti, eikä lomafiilistä kannata haudata toimistotarvikkeiden alle. Tsemppiä ja ihanaa alkavaa syksyä kaikille<3


7 Responses to “Miten kävi kesän bucketlistin?”

 1. Miina sanoo:

  Voi Iina, ihana postaus!

 2. Minävaan sanoo:

  Ihana asenne! Inspiroit mua. Mua vähän masens kun mun bucketlististä jäi niin paljon tekemättä, mutta nyt tajusin et mitä väliä, onhan vaikka syksylläkin aikaa.
  Mä kyllä niin toivoisin saavani tollasta asennetta lisää itselleni, jota sulla on. Että kun pitää pään pystyssä niin elämä tarjoaa aika siistejä juttuja. Mulla kun tuntuu olevan välillä just sellanen ”no kuitenkin tää menee huonosti… jos nyt menee hyvin niin kohta menee huonosti” -asenne. Ton asenteen haluaisin vaan heittää lopullisesti seinään ja oppia olemaan avoinna kaikelle hyvälle, ettei menis kaikki hukkaan mököttäessä. Vaikka oon mä silti kyllä paljosta kiitollinen.
  Opeta mullekin tota elämän asennetta! Tee hei vaikka joku postaus joskus, jos sulla on jotain vinkkejä tai muuten sanottavaa siitä? Vaikka voihan siihen vaikea olla vinkkejä antaa, mutta ainahan voi ehdottaa, haha. Kivaa loppukesää ja alkusyksyä teidän ihanalle perheelle :)

 3. Miau sanoo:

  miksi sun snap videot kyy puoliks vihreinä ? :(

 4. Jenna sanoo:

  Grillaatteko kotona vai jossain muualla?:) en vaan pääse yli siitä että sähkögrilli on sama ku paistinpannulla paistais..

 5. Jenni sanoo:

  Sie oot Iina just semmonen ihminen kehen ois aivan ihana tutustua! Äitinä oot just semmonen millanen mie toivoisin olevani sitte joskus kun toivottavasti saan lapsia. Olen ite nyt 19 kohta 20, ja vauvakuume kyllä todellaki painaa päälle. Onneksi saan aina hoitaa nuita sisarusten lapsia, jolla lievittää vauvakuumetta. Mies ei nyt kuitenkaan tässä tilanteessa ole valmis lapsia hommaamaan, vaikka seurustelua meillä on takana yli 3 vuotta.

  Ihanaa kun sinusta huokuu nuin mahtava elämänasenne! Toivoisin että voisin joskus olla kuin sie. Uskon että sinunkaan elämä ei varmasti ole aina vain ruusuilla tanssimista, mutta kuitenkin pystyt olla näin mahtava äiti ihanille lapsillesi. Jatka samaan malliin, oot kyllä todellaki minun esikuva. Tsemppiä sulle kovasti elämään, hyvin sä vedät! :)

  Loppuun aiheesta mistä joku muukin oli sanonut. Sinun snapchatissä videot on alaosasta puoliksi vihreitä, eli koko kuvaa ei näe. Kuvat sitten kyllä näkyvät kunnolla, videot jostain syystä ei:( mutta sinua on kyllä kiva seutata snäpissäki:)

 6. st.brigitten sanoo:

  Te ootte niin ihania että mä en kestä. Nää kuvat ja edellisen postauksista myös <3 Teidän kesä kuulostaa ihanalta!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.