Viikon arkiruoka #23

19.08.2015

Kesän aikana säännöllisen epäsäännöllisesti päivittynyt Viikon arkiruoka -postaussarja on tarkoitus herättää henkiin taas kun arki on alkanut rullaamaan. Tällä kertaa tarjolla olisi kalareseptiä, niitä ei nimittäin turhan montaa ole tullut jaettua vielä tässä sarjassa. Me kokkailtiin viikonloppuna kalaa, kun mulla yhtäkkiä rupesi hirveästi tekemään mieli uunilohta. Halusin tehdä jotain raikasta, hyvää ja terveellistä kalasta, enkä hukuttaa sitä kermaan niinkuin yleensä. Siksi päätin kokeilla yhdistää limeä ja hunajaa uuniloheen ja ai että siitä tuli hyvää!

Uunilohihan on superhelppo ruoka, ei tarvitse kuin heittää mausteet päälle ja odotella vartti että kala kypsyy uunissa. Kaveriksi voi tehdä mitä vaan, me nyt viikonlopun kunniaksi väännettiin vielä alusta asti ihan perus kuorelliset lohkoperunat pippurilla ja suolalla, mutta ihan hyvin voi arkena fuskata vaikka pakasteperunoilla. Siihen vielä salaattia ja avot!

Lime-Hunaja -maustettu uunilohi

n. 4-5 annosta

850g lohta

2 limeä

1rkl hunajaa

2 kevätsipulia

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

Laita kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. ripottele pinnalle suolaa oman maun mukaan. Raasta yhden hyvin pestyn limen kuori. Sekoita kulhossa kahden limen puristettu mehu, ja ruokalusikallinen hunajaa. Kaada hunaja-limemehuseos kalan pinnalle, ja ripottele myös limen kuori sekä mustapippuri. Pilko kevätsipulit pieneksi ja lisää nekin kalan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Varo ylikypsymistä!

Tämä maistui myös meidän lapsille, ja Otolle joista ainoastaan Tiara on kalan ystävä. Toivottavasti maistuu teillekin!

Ihanaa päivää kaikille <3


4 Responses to “Viikon arkiruoka #23”

 1. Nam sanoo:

  Pitääkin kokeilla tätä! Lohi on varmaan ainut ruoka, jota itsekin teen lähes aina samalla reseptillä…. :D

 2. Jenna sanoo:

  Nam! Täytyy pistää resepti ylös, alkaa pian kyllästyttämään ainanen sama resepti millä itse teen.. :-D

 3. Maikku sanoo:

  Oon tehnyt ilmeisesti hirveen hankalasti, kun oon ensin käyttänyt uunissa pelkän lohen nahkapuoli ylöspäin ja ottanu sen nahan pois (lähtee helposti kun vähän kuumiaa ensin uunissa). Sit vasta maustanu ja antanu olla uunissa 200 ast. 15-20 min. :D

  Oon niin tollo, etten oo ees harkinnu mitään muuta tapaa, kiitos siis Iina! :D

 4. lillamy sanoo:

  Uunilohi on ihanaa! Mä yleensä teen kerman kanssa, vaikka oot ihan oikeessa, että ilman kermaakin saa tosi herkullista. Ensi kerralla mäkin jätän ehkä sen siis pois :) Mutta toi paistoaika, mä oon aina pitänyt joku 40-60 min uunissa, ilmeisesti on sitten tullut ylikypsennettyä!! :D Kiitos vinkeistä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.