Ensimmäinen tanssitunti

20.08.2015

Eilen me vietiin meidän esikoinen elämänsä ensimmäiselle tanssitunnille. Tiistai-iltana ryntäsin Itikseen vielä varttia  ennen sulkemisaikaa ostamaan neidille tanssivaatteita, ja voi sitä hymyä mikä hänen kasvoilleen levisi kun hän näki oman uuden asunsa. Illalla uni ei meinannut tulla millään kun hän mietti millaisia tanssiliikkeitä tunnilla tehtäisiin, olisikohan siellä kivoja kavereita ja millainen opettaja olisi.

Aamulla dagiksessa hän ylpeänä kertoi kaikille menevänsä tanssitunnille iltapäivällä, ja sitten kun me haettiin tytöt niin tuntui että tyyppi kohta halkeaa innostuksesta. Ehdittiin juuri syödä ja lähdettiin sitten kohti tanssikoulua, missä vaihdettiin reippaasti vaatteet ja sitten vain odoteltiin että tunti alkaa. Kieltämättä vähän jännitin että mitenköhän meillä sujuu, etenkin kun  paikalla oli muutama lapsi jotka eivät kertakaikkiaan halunneet osallistua tunnille jolle heitä oltiin viemässä, ja näyttivät sen hyvin selkeästi.

Tiara kuitenkin juoksi heti sisään saliin kun ovi avautui, huusi vaan meille heippa ja lähti reippaasti tanssimaan. Me odoteltiin sillä aikaa salin ulkopuolella, ja vaikka en seissytkään nenä kiinni oven lasissa tuntia, niin välillä näin kuinka iloinen neonpinkki tyttö vilahti ohi vinhaa vauhtia. Aika meni nopeasti, ja tunnin lopuksi vanhemmat saivat tulla saliin katsomaan loppuesityksen, joka oli ihan mahtava.

Tiara oli ihan mukana, ja muisti tanssia leveä hymy kasvoillaan koko sarjan ajan. Itselläni se hymy oli aina kaikkein vaikeinta tanssiesityksissä pienenä, kun mä keskityin niin kovaa että oli varmaan vaan otsa rypyssä ja kieli poskella, haha. Oli kyllä ihan parasta katsoa tanssia, ja näitä loppuesityksiä onneksi pääsee tässä pienten ryhmässä katsomaan joka viikko. Jos nämä esitykset ovat näin tunteikkaita pienessä salissa jo, niin voin vaan kuvitella miten kyynelkanavat aukeavat joulukuussa sitten kun pääsee katsomaan joulunäytöstä isolta näyttämöltä!

Meidän pienempikin haluaisi kovasti jo mukaan tanssiin, mutta varmaankin odotellaan hänen kanssaan vielä kevääseen, koska tunteja on tuossa samassa tanssikoulussa vasta 3-vuotiaasta alkaen. Mun mielestä tanssi on ihana harrastus ja olen iloinen että meidän tytötkin ovat siitä innoissaan. Toki he saavat harrastaa mitä ikinä haluavat, mutta tanssi on hyvä harrastus joka sekä kehittää liikunnallisia taitoja, että esiintymistaitoja ja on vielä ihan super kivaa. Jännää nähdä kuinka suureksi innostus kasvaa, mulla tanssi pysyi aina vaan harrastuksena, mutta mahdollisuuksia on kuitenkin lähteä kilpailemaan ja kokeilemaan vaikka mitä tanssilajeja, etenkin kun aloittaa pienenä ja saa hyvän pohjan. Mutta ei mennä nyt kuitenkaan asioiden edelle, tärkeintä on että neidillä on nyt joku ihan oma viikottainen juttu josta hän nauttii ja jossa saa tuntea olevansa hyvä.

Tiara käy nyt samassa tanssikoulussa, jossa itse kävin monta vuotta siihen asti että muutettiin Ouluun ja tuli kyllä niin nostalgiafiilikset, vaikka osoite onkin nykyään eri kuin mun lapsuudessa. Ja kieltämättä tuli itsellekin sellainen olo että olisi ihana  taas jatkaa tanssiharrastusta vuosien tauon jälkeen, tuli sitä kuitenkin lapsuudessa ja teini-iässä se yhdeksän vuotta harrastettua. Mutta ehkä mä nyt en haukkaa liian isoa kakkupalaa, meillä on niin paljon meneillään juuri nyt että en halua ottaa ylimääräistä stressiä tai aikataulutusta mistään enää enempää. Katsellaan sitten kun on vähän vähemmän toiminnantäyteinen elämänvaihe.

Esikoinen tuolla opettaa kuopukselle eilisiä tanssiliikkeitä, ja iloitsee siitä että seuraavaan tanssituntiin on enää kuusi yötä. Taidan liittyä seuraan, meillä on tänään nimittäin vapaapäivä ja aiotaan tehdä kaikkea kivaa koko päivä. Aivan ihanaa torstaita kaikille <3


17 Responses to “Ensimmäinen tanssitunti”

 1. Tiia sanoo:

  Voi mikä ihana reipas tanssija! <3

  Mun mielestä lasten harrastaminen on aivan ihanaa kun se lähtee noin lapsesta itsestään. Tiara vaikuttaa tyytyväiseltä ja innokkaalta ja varmasti nauttii kun pääsee tekemään omaa juttuaa. :)

  Tiia

 2. Elina sanoo:

  Tanssi on kyllä kiva harrastus! Meillä tyttö aloitti vuosi sitten ( muutama kk vajaa 3v) luistelun ja syksyllä taas jatkuu:) Tanssi on käynnyt mielessä, mutta täällä on huonosti kunnon tanssiryhmiä pienille. Ne on enemmän leikki”kouluja” yms.
  Miten Tiara tuon käsilläseisonnan tekee?! Tai seisooko hän oikeasti käsillään siilä:O vau!

 3. Linkku sanoo:

  Ihanaa!! Tanssi on varmasti hirmuisen hyvä harrastus :) jos Tiaran innostus kestää niin mieti kuinka taitava tyty mahtaakaan olla jo vaikka 12-vuotiaana! :D

 4. Kapa sanoo:

  Nimivalintanne lapsillenne on kyllä kauniita, mutta ihmettelen vähän voiko 30-vuotiasta, uraa luovaa nuorta naista ottaa vakavissaan kun hänen nimensä on Tiara? Sopiihan nimi lapselle, mutta aikuiselle..

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä olen ainakin sitä mieltä että jos vakavastiotettavuus on nimestä kiinni niin silloin tällä vakavasti tai vähemmän vakavasti ottajalla on vääränlaiset perusteet valinnassaan. Eiköhän se uran luominen ole jostain muusta kiinni kuin nimestä :) Itse en tosin näe Tiaraa sen lapsellisempana nimenä, kuin vaikkapa muita suomalaisia tavallisen merkityksen omaavia nimiä kuten Meri, Satu tai Helmi.

 5. roosa sanoo:

  Tosi kivaa, että Tiara löysi kivan harrastuksen :) Mahtava tuo kuva, jossa Tipa seisoo käsillään! Mua harmittaa, et multa pilattiin into urheiluun melkein kokonaan pakottamisella ja suorituskeskeisyydellä. Toivoisin, ettei kukaan vanhempi tekisi niin lapselleen :(

  Haluaisin kommentoida tuohon Kapan huoleen, että tyttöjen nimet vaikuttaisivat heidän tulevaan työuraansa. Mielestäni aika kummallista ajatella noin ja toisaalta, jos jonkin työpaikan saanti jäisi harvinaisesta nimestä kiinni niin parempi silloin niin tyttöjen kannalta. Kertoisi paljon työpaikan arvoista ja suvaitsevaisuudesta, sekä yleisestä ilmapiiristä työpaikalla. Näen erikoisemman nimen nimenomaan positiivisessa valossa työnhaussa, sillä jo pelkäästään harvinaisempi nimi kiinnittää enemmän huomiota, kuin tavalliset Liisat ja Matit. Molemmilla tytöillä on kauniit nimet <3

 6. Hanna sanoo:

  Mä nauran täällä joka kerta teidän pienemmälle neidille; hänen teoilleen ja ilmeilleen kun on niin ”vauvan” näköinen vielä, mutta niin isoa tyttöä olevinaan. Voi söpöys toista. Ja muutenkin kiva lukea ja katsoa juttuja pienistä tyttölapsista.

  nimim. 2 poikaa omistava

 7. Ihanan iloisen näköisiä tanssijoita! Meillä esikoinen on jo 9 ja on käynyt pari vuotta tanssitunneilla, pikkusisko on sitten tietysti kinunnut mukaan ja vihdoin viime talvena pääsi itsekin tunnille – mutta siellä ei sitten ollutkaan niin kivaa. En tiedä, oliko kyse opettajasta vai oliko 4-vuotias kuitenkin vielä vähän liian pieni, mutta parin kerran jälkeen tanssitunnit jäi. Tänä kesänä kova juttu on ollut futiskoulu, eli vähän yllättäen meidän nuorempi onkin prinsessan elkeistään huolimatta reipas futaaja. :)

 8. Inga sanoo:

  Vitsi miten taitava Tiara on! ♥ Ihan huippu toi käsilläseisonta-asento, vaau! :o On hienoa, että viette lapsia jo pienestä pitäen harrastusten pariin, sillä siitä on monenlaista hyötyä tulevaisuudessa!

 9. miisa sanoo:

  Ihana reipas isopieni tanssija :) Voisin jotenkin hyvin kuvitella että Tiarasta tulisi vielä taitava tanssija isona :D Ja ei nyt liity ihan suoraan aiheeseen, mutta en meinaa millään tajuta, että Tipa on oikeasti jo noin iso tyttö! Aika menee niin nopeasti!

 10. Höpönlöpön sanoo:

  Ei noin pienet lapset tarvi kalliita harrastuksia..

 11. anna sanoo:

  Siis tuskin tanssi on harrastuksista kalleimmasta päästä.. Meilläkin tyttö 5v harrastaa lastentanssia (balettia) nyt toista vuotta ja tykkää kyllä. Tanssi on kyllä ihana harrastus. Onko Tiaran tanssitunnilla jokin nimi?

 12. st.brigitten sanoo:

  Ihana tanssityttö! Meidän vanhin käy baletissa, nyt alkoi just toinen vuosi. Rakastaa yli kaiken tanssia balettia :) ja kyllä mä kyynelehdin koko kevätnäytöksen, kohta saadaanki se jo dvd:llä ja saa taas itkeä ylpeydestä :D Musta on ihana että lapset pääsee harrastaa heti pienestä asti, tärkeää oppia liikunnan ilo ja saada jotain ihan omaa. Meillä on harrastettu jo yhtä sun toista :)

 13. Tiia sanoo:

  Kiva, että on oma into mukana. Tanssi on varmasti todella hyvä harrastus Tiaran ikäiselle, sehän kehittää oman kehon hallintaa ja hyvinvointia. Eikä tanssiin välttämättä kuulu niitä perus futisisejä, jotka huutavat kentän laidalta perkelettä.

  Muistan vaan itse, kun ala-asteikäisenä juoksin tyttöjen pitkässä matkassa toisena vipalla suoralla. Luokkalaiseni isä oli tullut kesken työpäivän alakoulujen väliseen yleisurheilukilpailuun paikalle, vaikka oli keskellä työpäivää ja muiden vanhempia siellä ei ollut… Tämä suoritusiskä sitten huusi _minun_ korvaani ”Hyvä Maria (luokkalaisen nimi), voitat tuon Tiian (oma nimeni) vielä, paina vielä viimeiset mehut voittolinjalle!!” Niinpä minä hyydyin, ja tämä ”Maria” pääsi ohitseni, mutta sain silti pronssimitalin. Kuvitella, että jollekin merkkaa alakouluikäisten urheilukisat niin paljon, että täytyy harrastaa muiden lapsia kohtaan henkistä väkivaltaa — ja onnistua siinä. Muistan tuon tapahtuman kuin eilisen, ja haluaisin tarjota mahdollisille tuleville lapsilleni aivan erilaisen harrastusympäristön. Hyhhyh.

 14. Laureea sanoo:

  Ihana,että annatte Tiaralle mahdollisuuden harrastaa ja tanssi kehittää motoriikkaa. Mukava kuulla, että neiti on itse niin innoissaan. Olen itse valmentanut pieniä voimistelijoita useamman vuoden ajan ja voin sanoa että se lapsen oma motivaatio on kaikkein tärkein usein näkee niitä lapsia joita tuodaan tunnille itkevänä. Toinen tärkeä juttu mielestäni on, että ryhmän ikäjakauma on mahdollisimman pieni maximissaan vuosi tai kaksi. Välillä hirvittää niiden valmentajien puolesta joilla on esim samassa ryhmässä 4-8 vuotiaat tai 8-12vuotiaat. Lapsen motorinen kehitys ottaa isoja harppauksia jo vuoden aikana ja silloin voi olla hankalaa saada ryhmän jokaiselle jäsenelle sopivan haastavaa ohjelmaa . Vielä lisään, että Tiaralle tekee varmasti hyvää, että saa olla tanssitunneilla ilman siskoaan. Isosiskon rooliksi kun usein jää sen nuoremman sisaruksen ohjaaminen. Oikein mukavaa syksyn jatkoa koko perheelle. Ja Tiaralle mukavia tanssitunteja!

 15. lillamy sanoo:

  Oi ihanaa <3 Harrastuksen pitäisikin olla juuri sellainen, mistä lapsi itse pitää kovasti ja mitä odottaa innolla. Voi mikä riemu Tiaran kasvoilta heijastuukaan :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.