Blondien hemmottelupäivä

21.09.2015

Olen mukana Indiedaysin ja Garnierin kampanjassa, jonka myötä päätin järjestää äidilleni etukäteissyntymäpäivälahjaksi hemmottelupäivän. Kampanjassa pääsin testaamaan Garnierin uusia Truly Blond -hiusvärejä, ja miettimään miten hiusväri vaikuttaa minuun. Oli mielenkiintoista jutella aiheesta myös äidin kanssa. Äiti on ollut blondi koko ikänsä, ja muistan kuinka itse pienempänä ajattelin että en halua vaaleaa tukkaa ikinä, eikä se sovi minulle, vaikka äidille sopiikin. Kuitenkin siinä 18-vuotiaana mä yhtäkkiä halusinkin samanlaisen tukan kuin äidillä, vaalean, ja erinäisten kokeilujen kautta olen viimein löytänyt oman hiusvärini. Kyllä se vaalea sopii sittenkin!

Mulle ja äidille on tärkeää että vaalea sävy ei ole keltainen eikä tunkkainen. Sellainen luonnollisen kylmän vaalea on omaan makuun kaikkein paras. Vaaleiden hiusten kanssa pukeutuminen on helppoa, viime vuonna testaamani pastellipinkki tukka taas rajoitti ainakin mun pukeutumisvalintoja todella paljon. Vaaleaa on myös helppoa ylläpitää kun on hyvät tuotteet, ja se tuntuu mukavan raikkaalta. Olen laiska värjäämään, mutta omaan onneksi kylmän harmaanruskean juurikasvun, joka mielestäni sopii vaalean kanssa hyvin. Vielä kun vähän kasvattaa niin mullahan on melkein balayage!

Arki kahden lapsen äitinä on kiireistä ja toiminnantäyteistä, hiuksia ei siis ole aikaa jatkuvasti värjäillä enkä kerkeä laittaa sitä 20 minuutin tehohoitomaskia joka viikko vaikka pitäisi. Siksi hiukset pitää värjätä hellävaraisilla väreillä, ja käyttää tuotteita jotka hoitavat jo siinä ihan arjen peruskäytössä tukkaa ja pitävät sävyn kylmänä. Vaaleat hiukset vaativat ekstrahuolenpitoa, ja siksi käytän aina rakennepaikkaavaa hoitoainetta, ja kosteuttavaa shampoota. Mä värjään hiuksia todella harvoin, ehkä kerran 3-4 kuukaudessa, ja nytkin vain raikastin itseltäni kuukausien saatossa kellertynyttä sävyä vaalein raidoin. Äidiltä värjättiin juurikasvu piiloon ja tehtiin myös vaaleita raitoja. Äidillä on uskomattoman paksu tukka, mutta yksi paketti Truly Blond Natural Highlights S1 -raitaväriä riitti hänellä sekä juurikasvun värjäykseen, että raidoitukseen.

Garnier Truly Blond -raidoituspakkaus sisältää kaksi pussia vaalennusjauhetta, kehite-emulsion, kumihanskat, raidoitushupun ja -koukun, sekoituslastan sekä keltaisuutta poistavan hoitoaineen ja hyvät käyttöohjeet. Väriaine kannattaa sekoittaa muovikulhossa (metallista ei saa käyttää), jolloin siitä saa kaikkein tasaisimman. Meillä jäi nyt molemmilla raitahuput käyttämättä, kun tehtiin vähän leveämpää raitaa, mutta setti oli todella hyvä. Lopputuloksesta ei tullut ollenkaan keltainen, ja luvattu 4-6 asteen vaalennus todella toteutui.

Tein sekä itselleni että äidille raidat ilman foliota. Laiskuuttako, vai helpomman ratkaisun etsimistä? En tiedä, mutta lopputulokseen olemme tyytyväisiä. Mä jaoin molemmilta hiukset osioihin muovisen piikkukamman avulla, tein raitoja puisen sekoituslastan avulla väriä osioon lisäämällä, ja sen jälkeen otin aina uuden osion käsittelyyn. Nopeaa ja helppoa ilman sitä foliolla sotkemista, joka on ärsyttävää, varsinkin omaan päähän. Väri ei levinnyt muihin hiuksiin, ja mun juurikasvu säilyi koskemattomana niinkuin toivoinkin, mä nimittäin kasvatan sitä.

Truly Blond -sivuilla on kotivaalennusta helpottavia tutoriaaleja, joita kannattaa käydä kurkkaamassa jos vaalennus jännittää! Niistä saa hyvin käsityksen miten kannattaa toimia.

Oli ihanaa viettää hemmottelupäivää kahdestaan äidin kanssa! Äidistäkin huomasi, miten hiusvärin piristys, mun tekemä meikki ja kampaus sekä uudet vaatteet piristivät mielialaa. Äiti on kokenut elämässään paljon rankkoja asioita, ja hän jos kuka on hemmottelunsa ansainnut. Meidän pitää ottaa tällainen blondien hemmottelupäivä ihan säännölliseksi jutuksi, ja suosittelen muillekin! Äidit on nimittiäin ihan parhaita.

Takki Sheinside* / Mekko Topshop (Zalandolta lainattu) / Kengät H&M / Laukku Marc by Marc Jacobs / Kello Marc by Marc Jacobs* / *saatu blogin kautta.

Garnier Truly Blond kampanjassa on muuten myös hauska lukijakilpailu! TESTAA millainen Truly Blond sinä olet Garnier Nutrissen uuden Finderin avulla. Jaa suosikki Blond Lookisi Instagramissa hashtagein #gotrulyblond sekä tuloksestasi riippuen joko #BeachBlond #NaturalBlond #PlatinumBlond tai #ClassicHighlights. Kilpailukuvassa voit olla sinä itse, kaverisi tai vaikka joku julkkis! Kilpailussa voi voittaa 150 euron lahjakortin nelly.com -verkkokauppaan sekä vuoden Truly Blonde -tuotteet haluamassaan sävyssä. Lisätietoa ja kilpailun säännöt löytyvät kampanjasivulta!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja muistakaa osallistua kilpailuun!


9 Responses to “Blondien hemmottelupäivä”

 1. Pautse sanoo:

  Löytyisikö tarkempia kuvia myös äitisi tukasta? :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No ei valitettavasti nyt ollut sellaisia kuvia joita äiti olisi halunnut laittaa! :D mutta musta toi on kyllä ihan tarkka, ei se ainakaan suttuinen ole :)

 2. Tytti sanoo:

  Miten usein ihmiset värjäävät hiuksiaan??! Mun korvaan tuo 3-4 krt kuukaudessa, on todella usein? Värjäsitkö hiuksia raskausaikana, minä tässä pohdiskelen pitäisikö antaa oman värin tulla takaisin nyt raskaana ollessa, en edes enää tiedä miltä se tarkalleen näyttää! :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah :D Siis vuodessa piti olla :D Ei kuukaudessa!! Hyvä kun huomasit :D Minä en värjännyt raskausaikana kertaakaan vaan nnoin just oman värin kasvaa takaisin! :)

   • Maria sanoo:

    Meinasin tulla sanomaan samaa, että hui miten usein värjäät hiuksia :-D itse pyrin myös värjäämään mahdollisimman harvoin, tähän asti olen värjänny nyt 2x viime joulun jälkeen. Ja raidat oon tehny tolla samaisella värillä, ihan super hyvää!! :) usein se on tokmannilla alessakin, jos sattuu semmonen putiiki löytymään :)

   • Nimetön sanoo:

    No niin, näin ajattelinkin! :D miettisin hetken et oonko mä näin pihalla :D

 3. Piu sanoo:

  Iina!!!! Sä olet todella kaunis ja erityisen kaunis vielä näissä kuvissa♡ piti moneen kertaan katsoa että voi apua kuinka upealta näytät ja vaikka sulla meikkiä onkin niin silti super luonnollisen näkönen oot. Ei siis mee meikki tunkkasen näköseksi sulla:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   oi miten ihanasti sanottu, aww<3 Kiitoksia tosi paljon, ihana kuulla! :) Mä tykkään tästä Bare Mineralsin pohjasta, se on paljon vähemmän tunkkainen kuin mun aiemmat meikkipohjat!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.