Ihan tosi Frozen

21.09.2015

Eilinen oli aika Frozen, ihan tosi Frozen. Kaikki oli värikoodattua juomasta kakkuun ja jopa suurin osa vieraista oli pukeutunut siniseen, valkoiseen tai hopeaan. Aivan ihanaa! Me ei edes pyydetty kutsussa ketään pukeutumaan teeman mukaisesti, mutta näin mahtavia  ystäviä ja sukulaisia meillä on. Kaikki halusivat että Tiara saa oman täydellisen prinsessapäivänsä ja se kyllä tosiaan onnistui.

Laitettiin juhlat alkavaksi kolmelta, mikä oli hyvä päätös. Meillä oli jopa kakku valmiina silloin, vaikka karjalanpiirakat olivatkin paistamatta. Onneksi ne valmistuivat muutamassa minuutissa, ja päästiin aloittamaa juhlat hyvissä ajoin kerrankin. Tarjottavia tuli juuri sopivasti, ei jäänyt kuin ihan pikkuisen yli kaikesta ja me syötiin niitä sitten iltapalaksi. Tehtiin kaikki tarjottavat itse karjalanpiirakoita (ja karkkeja ja keksejä)  lukuunottamatta ja päätettiin ottaa mukaan sekä hyväksi havaittuja suosikkeja että muutama uusi tuttavuus.

Vanhoista suosikeista tarjolla oli mutakakkua ja vaniljakastiketta, ja niitä karjalanpiirakoita munavoin kanssa. Täytekakun täytteenä oli myös vanha lemppari, vanilja-mustikka-valkosuklaa, joka toimii aina. Muuten kokeiltiin sitten uutta, kolmioleipiä tonnikala- ja rucola-tomaatti-vuohenjuustotäytteellä sekä kakussa sokerimassakuorrutusta ja turkoosia kermavaahtoa. Juotavaksi valmistin Elsan jääjuomaa mehusta, mustikkakivennäisvedestä ja sinisestä elintarvikeväristä, jolla värjäsin myös kermavaahdon. Se oli ihan menestys!

Koristeita mä ostelin pitkin syksyä vähän sieltä sun täältä. Timantin muotoiset honeycombsit löytyivät Tigerista, ja ilmapallot Confetista. Itse askartelin mustat kirjaimet joista kirjoitettiin ”Onnea Tiara”, lumihiutaleet silkkipaperista keittiön ikkunaan, sekä kartonkisen ison Olafin ja kasan neniä, joita lapset saivat itse värittää ja kiinnittää silmät sidottuina Olafille. Vähän kuin aasinhäntää siis mutta vaan Olafin nenän kiinnitystä. Ihanat leivoskuvioiset servetit löysin H&M Homen valikoimista, ja hahmot kakkuun BR-lelukaupasta.

Katsoin kartonki-Olafiin mallia Pinterestistä, josta tämän nenänkiinnitysidean bongasinkin. Ostin ison valkoisen kartongin, ja siitä sain leikattua sekä Olafit että nenät. Lapset saivat itse värittää kukin oman nenänsä, ja kirjoittaa oman nimensä tai nimikirjaimensa siihen.

Confetista ostin myös lumihiutaleenmuotoiset piparimuotit, joilla tein sokerimassasta lumihiutalekoristeet kakkuun, kirjaimet leikkasin vaan veitsellä. Ei se kakun tekeminen ollutkaan yhtään niin hankalaa kuin pelkäsin. En eristänyt kakkua mitenkään, vaan laitoin vaan kaulitun sokerimassan suoraan siihen kakun päälle. Hyvin kesti ja pysyi kasassa.

Tiaran Frozen-mekko ja väriin sopiva kruunu olivat H&M:ltä ostettu. Zeldan hameen ostimme Zarasta, ja paidan Zelda sai Lindexiltä.

Tiara sai ihan mielettömiä lahjoja! Suurin osa lahjoista oli Frozen-teemalla, arvatenkin. Kaikkea mahdollista hamahelmistä yöpaitaan, tehtäväkirjoja ja palapelikirjoja, pinnejä ja pompuloita, sormuksia ja huulirasvoja, paitoja ja Olaf-peli, ja äidiltä ja isiltä Elsa- ja Anna-nuket. Tipa sai myös muita kivoja kirjoja, lahjakortteja, legoja, leluja ja pelejä ja vaatteita myös. Tyttöjen huone on aivan täynnä Frozenia, sen voin sanoa. Mun äidiltä saatiin ihanat Gugguun paita, housut ja tuplatupsupipo Tiaralle kauniissa burgundyn sävyssä, ja tämä äiti on aivan ihastunut. Meidän ekat Gugguut, pitää päästä kuvaamaan ne kunhan tuo ilma vähän tuosta kaunistuu, meillä on 4v-kuvat nimittäin ottamatta. Pitää vähän käydä tyttöjen kanssa lastenhuonetta läpi että saadaan Frozeneille tilaa ja vanhoja leluja uusille leikkijöille.

Oli ihanaa kun meille tuli paljon vieraita, ja lapsille monta leikkikaveria. Kaikki lapset leikkivät kauniisti keskenään. Armas pyöri ympäri juhlia kuin väkkärä ja kävi milloin kenenkin silitettävänä. Oli kyllä oikeasti niin hauskat juhlat että! Kiitos hurjasti kaikille vieraille kun tulitte paikalle ja eläydyitte Frozen-meininkiin, ja kiitos myös ihanista lahjoista.

Huh, vihdoin alkaa juhlahumukin vähän väistyä arjen tieltä, vaikka koristeet vielä roikkuvatkin katosta. Lumihiutaleethan voisi hyvin jättää ikkunaan koristeeksi, kohtahan on kuitenkin joulu, eikö! On ollut aivan parasta juhlia, mutta nyt otan kyllä innolla sen tavallisen arjen makaronilaatikkoineen vastaan ja keskitytään vähän aikaa siihen. Ei tässä kyllä silti ole kuin reilut pari viikkoa siihen että lähdetään Lontooseen Oton kanssa, ja matkakuume kasvaa päivä päivältä! Ihanaa kuitenkin nautiskella arjesta siihen asti.

Jos haluatte ohjeita tarjoiluihin niin huudelkaa hep, tai jotain, niin voin tehdä niistä vaikka oman postauksensa! Nyt mä voisin yrittää vähän rentoutua Oton kanssa kaiken hulinan jälkeen, ja vain olla ja katsoa Netflixistä Narcosia, joka on muuten tosi mielenkiintoinen sarja!

Hyvää yötä ja ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3


40 Responses to “Ihan tosi Frozen”

 1. Karkki sanoo:

  Ohi aiheen, mutta mistä toi viimeisen kuvan ruutumatto on ostettu? Kävis meidän olkkariin kun nenä päähän :)

  • krista sanoo:

   Ompas muuten tosissaan kiva matto! Muakin kiinnostais tietää että mistä ihmiset ostaa mattonsa, niin että ne ei maksaisi 400-500€, vai maksaako joku oikeesti matosta sen verran? :D ollaan nyt kuukausi asuttu uudessa kodissa, ja meidän olkkari on vieläkin matoton, kun kivaa suht edullisesti ei vaan tule vastaan..

 2. Krista sanoo:

  Kakku ohjetta, kiitos :) toi sokerimassa eniten kiinnostais testata, kun aiemmin ei oo tullu kokeiltua.

 3. Marikamaria sanoo:

  Mua kiinnostais toastin ohjeet, kiitos! :) Näyttää niin hyviltä! :D Ihan mahtavan hauskan näköiset juhlat muutenkin. Nauroin ääneen noille naposteltavien nimille. :D

 4. julia sanoo:

  Vaniljamustikkakakku- härpäkkeen ohjetta! Kuulostaa hyvältä :)

 5. Anzku sanoo:

  Ihanaa! Mäkin haluan Frozensynttärit! Ehkä sit tammikuussa, kun täytän 25v.

 6. Tiina sanoo:

  Kakun ja toastien ohjetta, kiitti. :)
  Ihanat juhlat!

 7. Sonja sanoo:

  Ihanat juhlat, hienosti ja hauskasti näkyi teema! Mä ottaisin innolla kyllä vastaan reseptejä. Meilläkin on synttärihulinat olleet tänä viikonloppuna, kun oli tytön kaverisynttärit, mutta vielä pitäisi tarjottavat keksiä mummolle ja ukille ensiviikolle, joten vinkit tulee tarpeeseen :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon<3 Toivottavasti löysit tiesi reseptipostaukseen! :) Ja voi vitsi, synttärihulina on kyllä ihanaa vaikka vähän rankkaa onkin! :D Hauskoja juhlia!

 8. Jenna sanoo:

  Ihanan herkulisen näköisiä leivoksia! :) Saisko noista leivonnaisten ohjeita, vaikka ihan erilliseen postaukseen? :)

 9. Jenna sanoo:

  Ps. EN voinu olla nauramatta tuolle Oton reikäsukalle ja tuolle ilmeelle :D

 10. Jonna sanoo:

  Tälläset synttärit ois kyllä meidänkin tyttösten unelma! Pitää pitää mielessä joulukuun tienoilla kun pitäisi alkaa suunnitella!:) ihanan näköistä :)

 11. Amanda sanoo:

  Olipa ihanan näköiset synttärit! ihanaa kun vanhemmat haluavat panostaa noin paljon, synttärit kun ovat niin tärkeitä pienille :)
  Miten Zelda suhtautui kun isosisko sai niin paljon huomiota sekä lahjoja? oliko mustasukkainen vai ymmärsikö että hänen vuoronsa on kun on hänen synttärinsä. Muistan lapsuudestani että sitä oli vaikea käsittää miksei itse saa lahjoja :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjan paljon<3 Synttärit on kyllä pienille tosi tärkeitä, mutta tulee niistä vanhemmillekin hyvä mieli!! :) Ja Zelda suhtautui tosi nätisti, mutta toki siinä auttaa varmaan se että Tiara ei ominut lahjojaan itselleen vaan kaikki muutkin saivat niitä katsella ja leikkiä niillä! :D

 12. Nimetön sanoo:

  Mua kiinnostais kolmioleipien ohje! :D Mietin jo, kun näin Ig:ssa kakun taustalla, että mäkin teen kolmioleipiä synttäreille pian!!

 13. Siiri sanoo:

  Ihanaa kuinka ootte panostaneet noihin tarjottaviin ja muutenkin nähneet vaivaa juhlien onnistumisen eteen. Tiara varmasti muistaa vielä pitkään juhlansa. Onnittelut suloiselle Tiaralle! ☺

 14. Elisabet sanoo:

  Ootte kyllä niin ihanat juhlat järkännyt, että ei voi kun ihailla. :) Varmasti jää mieleen pitkäksi aikaa. Mäkin odotan, et meidän tyttö jonkun sarjan, hahmon tms. Päättää lempparikseen, niin pääsee järkkäämään juhlia teemalla! Olisikohan jo 3vee synttäreiden aikoihin joku semmonen havaittavissa. ;)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hurjan paljon<3 Kyllä on ainakin koko viikko puhuttu synttäreistä! :DD ehkä joo, nää oli meidän ekat teemasynttärit nyt 4-vuotiaana, aiemmin on ollut vaan synttäreitä, mutta toiset kiinnostuu aikaisemminkin :)!

 15. Emilia sanoo:

  Mielettömän ihana synttärisankari! :) ja kivat juhlat, tarjoilut näyttävät hyviltä.

 16. Nuppu sanoo:

  Olisi kiva kuulla kuinka paljon teillä oli vieraita ja miten mahduitte asuntoone :) Ruokapöytä näytti olevan tarjoilukäytössä, mihin vieraat mahtuivat istumaan ja syömään. Vinkkejä kaipaisin meillä lähestyviin synttäreihin.. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä oli ehkä n. 20 vierasta + lapset ja tuolit oli ripoteltu ympäri kämppää :D osa istui sohvalla ja osa tuoleilla, osa nojatuolilla ja osa lattialla lasten kanssa. Lastenhuoneessa oli myös oma pikkupöytä jossa osa lapsista istui. Meillä on aina rento meininki eikä koskaan tarpeeksi istumapaikkoja, mutta ei oo kukaan vielä valittanut :D!

 17. Maiju sanoo:

  Kolmioleipien ohje kiinnostaa muakin! Ja miksei kakunkin ohje vaikka en mikään kondiittorilahjakkuus olekaan..
  Hei minäkin kohta 19v haluan tuollaset teema-juhlat! :D Saiskohan tälläsestä teemasta muokattua vaan bileversiot vähän vanhempien makuun..

 18. Bibi sanoo:

  Voi hitsi miten kivat synttärit! Onnea Tipalle! 4- vuotias kasva niin hurjaa vauhtia jo. *-*

 19. Nimetön sanoo:

  Tiarasta on kasvanu niin kaunis tyttö <3 :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.