Lauantain kuvia

26.09.2015

Siivosin tänään heti aamusta lastenhuoneen ja kerättiin kaksi isoa säkillistä tavaraa jotka laitetaan eteenpäin, niin ihanaa kun huoneessa on nyt tilaa enemmän! Aamun siivousurakan jälkeen me ajeltiin Helsingin Jäähallillle parkkiin ja suunnattiin Lasten Liikennekaupunkiin tyttöjen kanssa, potkupyörät mukana tietysti. Kovinkaan kauaa ei ehditty liikennekaupungissa pyöriä, ennenkuin sinne tuli ilmeisesti joku synttäriporukka viettämään yksityistilaisuutta.

Se oli vähän harmi, kun ei me nyt tietenkään olisi sinne lähdetty  jos oltaisiin tiedetty etukäteen mutta ei sitä lukenut missään netissä etukäteen vaikka juuri tänään katselin niitä sivuja ennen lähtöä. Varsinkin meidän nuoremmalle neidille tuli tosi paha mieli kun ei ehditty olla siellä kuin tyyliin vartti, ennenkuin piti jo lähteä, matka sinne oli kestänyt kauemmin kuin ehdittiin olla. Mutta lähdettiin sitten vielä Keskuspuistoon pyörimään ja kyllä hänkin siinä piristyi sitten. Pitää mennä joku toinen kerta uudelleen, ja toivoa ettei taas olisi sitten jotain tilaisuutta, koska paikka oli tosi kiva ja lapset olivat aivan intona liikennevaloista ja kaikesta.

Käytiin vielä kaverilla pyörähtämässä ja hakemassa Otolle chili-kasvi jonka kaveri on hänelle kasvattanut. Saapa nähdä saadaanko sitten ensi kesänä chili-satoa, itse en ole onnistunut pitämään meidän parvekekukkia hengissä paria kuukautta kauempaa ikinä mutta ehkä Otto nyt suhtautuu ihan toisenlaisella intohimolla tähän chiliin kuin minä krysanteemeihin ja saadaan ensi kesänä laittaa itsekasvatettua chiliä tortilloihin tai tehdä vaikka ihan omaa srirachaa, haha!

Kotimatkalla haettiin Kolmannen linjan Korphaista thairuuat kotiin mukaan, kun alkoi niin tehdä mieli siitä aiemmin ohi ajaessa. Tytötkin söivät mielellään mietoa kanaa ja riisiä, sekä kevätkäärylettä ja me Oton kanssa syötiin tulista Laap-salaattia. Oli ihanaa syödä valmista ruokaa, mutta kuitenkin kotona, ei olla pitkään aikaan taidettu hakea mitään noutoruokaa. Niin mukavan helppoa! Huomenna mä aion testata myskikurpitsalasagnea, jonka reseptin bongasin Jotain Maukasta -blogista, se kuulosti tosi hyvältä.

Tytöt pitivät vielä ruuan jälkeen pyjamabileitä olkkarissa = raahasivat siis kaikki tyynyt, peitot ja pehmolelut lattialle ja loikoilivat siinä, samalla kun katsottiin eilinen Vain Elämää -jakso yhdessä. Ihanat pienet muruset!

Huomenna meillä on ystävien tytön 4-vuotissynttärit MLP-teemalla ja täällä on pikkuneidit jo ihan into piukassa. Syyskuu on kyllä oikea synttärikuukausi, mun äidilläkin on nimittäin huomenna synttärit, mutta niitä me juhlitaan sitten vähän jälkikäteen kunnolla kunhan tullaan sieltä Lontoosta takaisin.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille <3


10 Responses to “Lauantain kuvia”

 1. Nannu sanoo:

  Varo vaan, ettei chili kasvatus karkaa Otolta käsistä! ;D nimimerkillä kokemusta on. Oma mies pari vuot sitte kasvatti monia chilejä, ja ne piti toki sijoittaa mein olkkariin mis oli valoisinta. Sen seurauksena puol olkkaria viidakkoa. 😀

  • Maria sanoo:

   Hahahaha naurahdin! 😀 Voisin niin kuvitella meillä ton tilanteen… Tosin kukkien kastelu on jäänyt nyt mulle, mutta oon toukokuussa saadun minitomaattipuun pidettyä hengissä!!! MIKÄ SAAVUTUS, olin ihan varma että tapan sen viikon sisällä, tekee vieläkin tomaatteja 🙂 Ainut ettei kuulema selviä talven yli, mutta teen kyllä kaikkeni, sillä noi tomaatit on 100 kertaa parempia kun kauppojen!

 2. Tomi sanoo:

  Vain Elämää on ollut yksi mun lempi musaohjelmista alusta alkaen. Oon katsonut kaikki kaudet. Mielestäni Pave Maijasella on ollut parhaat versiot.

 3. sativa sanoo:

  Mikä on mlp? 😀 nyt ei leikkaa

 4. jasu sanoo:

  Heips! Olet näköjään ottanut pidennykset. Mikset niistä mitään maininnut?

 5. Tiiti sanoo:

  Moi.
  Mitä mieltä te olette kotikoulusta? Oliko teillä selvät sävelet, että teidän lapset menee päiväkotiin, eskariin ja peruskouluun vai mietittekö muitakin mahdollisuuksia? Toki joka lapsille ja perheille sopii eri asiat ja se on niin yksilöllistä mutta onko teillä joku syy siihen jos teistä tuntuu, että se ”perinteinen” menetelmä on paras?

  Mikä teidän mielestä oli haastavinta ulkoilussa kun tuli toinen lapsi? Kannattaako hankki sisarusrattaat vai antaa taaperon kävellä vieressä? Mitkä asiat helpottivat siihen kahden lapsen arkeen tottumisessa?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.