Lontoon pakko käydä -kohteet

29.09.2015

Lontoon matka lähestyy hyvää vauhtia, kauan sitä on tässä odotettukin! Matkakuume alkaa olla sietämätön ja huomaan miettiväni matkaa aina kun on hetki ylimääräistä miettimisaikaa. Eilenkin lasten mentyä nukkumaan mietin kuumeisesti paikkoja, joissa ehdottomasti haluan käydä reissun aikana. Tänään saattekin siis nauraa mun vuoden 2008 valokuvaustaidoille (ja ulkomuodolle), ja antaa vinkkejä. Te lukijoista löytyvät Lontoon tuntijat saatte ehdottaa omia must visit -paikkoja jos haluatte, koska vaikka olenkin käynyt Lontoossa jo kerran, siellä on vielä loputtomasti paikkoja näkemättä.

Muutaman päivän matkan aikana on pakko valita vain ne parhaat ettei aikaa mene hukkaan, ja että ehtii myös nauttia siitä kaupungin tunnelmasta eikä vaan ravata paikasta toiseen. Viimeinen asia mitä haluan on muuttaa kahdenkeskinen kuherrusloma hirveäksi minuuttiaikatauluksi ja nähtävyyksien ahnehtimiseksi, ja siksi haluan tietää teidän kokemuksianne, jotta osataan valita ne kirsikat kakun päältä ja aikaa jää muuhunkin.

Viimeksi Lontoossa käydessäni tsekkasin lähinnä nähtävyyksiä jotka kuuluivat kouluretken ohjelmaan, kuten Shakespearen teatterin. Lontoossa me keskityttiin enemmän lähinnä shoppailuun, ja muissa kaupungeissa sitten niihin nähtävyyksiin. Stonehengekin on tullut nähtyä. Kävimme ystäväni kanssa kahdestaan myös katsomassa Big Benin, Tate Modernin, Portobello marketin ja Harrodsin joka nyt ei varsinaisesti ole nähtävyys, mutta elämys kuitenkin. Monta ikonista paikkaa mulla on kuitenkin näkemättä. Kirjoitin ylös muutaman paikan ja saatte nyt äänestää yay ja nay, että kannattaako käydä vai ei, ja miksi/miksi ei! Mä kaipaan kovasti vinkkejä ja neuvoja. Myös omia suosikkipaikkoja saa ehdottaa jos niitä ei ole tässä!

Madame Tussaud’sin vahakabinetti kiinnostaa mua, koska kaikki on käynyt siellä mutta mä en! Muistan aina ihastelleeni lapsena äidin valokuvia sieltä, ne olivat niin hassuja. Toisaalta taas en tiedä onko se nyt mikään huikea elämys käydä katsomassa vahanukkeja, voihan se olla? Kertokaa te jotka olette käyneet, kannattaako mennä?

Viimeksi ihastelin London Eyea, tai siis Coca-Cola London Eyea kauempaa, mutta olisi kyllä aika huippua käydä siellä ihan oikeasti ja nähdä koko kaunis kaupunki yläilmoista. Oletteko käyneet London Eyessa, ja onko se käymisen arvoinen?

British Museum kiinnostaa mua todella paljon, koska mä rakastan historiaa ja olen haaveillut kovasti käynnistä siellä. Sinne mä varmaankin raahaan Oton, koska se voisi olla huippu kohde. Tower of Londonissa ovat upeat kruununjalokivet, ja se taitaa olla yksi maailman tunnetuimpia nähtävyyksiä myös, mutta jos näistä kahdesta pitää valita niin ainakin nyt tuntuu että British Museum, mitä mieltä te olette?

Kensington Palace ja Hyde Park ovat kävelyetäisyydellä meidän hotellista, ja Hyde Parkiin olisi ainakin ihana mennä hengailemaan.

Lontoossa nyt on miljoona muutakin kohdetta, Buckinghamin palatsi vahdinvaihtoineen ja kaikkia museoita. Sitten on Kings Cross ja Harry Potterin laituri, Tower Bridge, Piccadilly Circus, Millennium Bridge jonka olen tsekannutkin ja jonne haluan viedä myös Oton ja kaikki miljoonat kaupat, joista aion kirjoittaa vielä oman postauksensa vinkkipyyntöineen ennen lähtöä. Nähtävyyksiäkin on jo niin paljon että jos tähän samaan sotkee vielä kaupat niin tulee vaan kauhea sekasotku enkä pysy itsekään laskuissa, haha!

Kertokaa oikeasti, teidän lempparinähtävyydet ja jos on joku paikka, mitä ette missään nimessä suosittele niin kertokaa siitä myös. Koin tällaisen postauksen tekemisen superhyödylliseksi viime vuonna ennen Berliinin reissua, me ei nimittäin oikeasti tehty siellä mitään turhaa vaan kaikki nähtävyydet olivat elämyksiä ja mahtavia kokemuksia. Kiitos siitä siis teille <3


64 Responses to “Lontoon pakko käydä -kohteet”

 1. Heidi sanoo:

  Kannattaa ehdottomasti käydä Tower of Londonissa! Siellä kannattaa odottaa että opastettu kierros alkaa, saa niin paljon infoa ja meän opas oli ainaki supermahtava :) Tussaud on aika kallis, samaten Sea Life, ainakaan jälkimmäinen ei ollu oikeen rahan arvonen. Britannian kansallisgalleriaan (siinä Big Benin lähellä) on muistaakseni ilmanen sisäänpääsy ja se oli ihan mahtava paikka :)

 2. Ansku sanoo:

  Aika hauskaa, oon kattellu iha just samoja nähtävyyksiä kun itekki menossa Lontooseen 2 viikon päästä. Ite mietin kans London Eyetä, mut mietin etten ehkä halua nii turistimassapaikkaan joten löysin sellaisen kun The Shard! EUn korkein rakennus eli varmasti mahtavammat näkymät kun Eyestä. Ite aion mennä sinne auringonlaskun aikaan niin saa kaiken elämyksestä irti!

  • Nimetön sanoo:

   Itse asun täällä ja voin suositella the shardia! Ei läheskään samanlainen turistirysä,kun london eye ja näkymät paljon paremmat. Varsinkin pimeällä ihan upea paikka. Liput samaa luokkaa, kun london eyesiin

 3. Erika sanoo:

  vahakabinettia suosittelen! Käytiin siellä oisko vuosi ollut 2009 ja varmasti muuttunut ja laajentunut siitä vielä! Todella mahtava paikka! Nyt viime reissulla äitini kanssa kesän alussa keskityttiin tällä kertaa shoppailuun! :)

 4. Annika sanoo:

  Lontoossa ei kyllä nähtävyydet lopu! Itse suurena Harry Potter-fanina olen ollut täysin liekeissä kaikista Lontoon HP-nähtävyyksistä ja voin suuresti suositella Harry Potter studioita https://www.wbstudiotour.co.uk/. Lisäksi King’s Crossilla on tosiaan Se laituri aja kauppa, jossa kannattaa käydä. Mutta jos ei Harry Potter suuremmin nappaa niin sitten muita vinkkejä: Buckinghamin palatsi on upea vahdinvaihtoineen! Kannattaa mennä ajoissa nimittäin ainakin elokuussa ihmisiä oli aivan tajuttomasti vahdinvaihdon aikaan! Lontoon eläintarha on myös aivan ihana. Siellä eläimet on tosi lähellä, jopa kosketusetäisyydellä. Siellä on kaikkia ”erikoistaloja”, jossa on muun muassa lemurin apinat irrallaan ja niiden seassa voi hengailla. Löytyy myös hämähäkki- ja perhostalo (ja kyllä, ne on irrallaan myös). Ainakin kesällä eläintarha oli tosi ihana kokemus ja hintansa väärti. Se London Eye on varmasti myös kokemisen arvoinen (jos ei ole korkeanpaikan kammo). Ehdottomasti myös Oxford Streetille shoppailemaan Primarkkiin!

 5. Mira sanoo:

  London eye, joo joo ja vielä kerran joo! Yläilmoista on ihana tutkiskella kaupunkia ja nappailla kuvia. Mun korkeuksia pelkäävä äitinikin uskaltautui keskipenkiltä tutkiskelemaan maisemia! :) Madame tussauds on näkemisen arvoinen, vaikka sielä vain vahanukkeja onkin, sieltäkin saa hauskoja kuvia muistoksi. Tykkäsin ihan hirmuisesti. Rakastan historiaa ja vanhoja linnoja ja rakennuksia, joten viihdyin loistavasti myös tower of londonissa. Käytiin myös London eyen vieressä sijaitsevassa akvaariossa. Nimi jostain syystä katosi mielestä, kun intoilin niin kovasti krokotiileista ja haikaloista :D vinkkinä: kannattaa ostaa sellainen nähtävyyksien kimppapaketti, jolla saa halvemmalla liput kolmeen nähtävyyteen. Meidän paketissa oli London eye, Madame tussauds ja se akvaario. Tulee halvemmaksi ja kaikkiin saa lipun jo valmiiksi yhdestä paikkaa. Me ostettiin liput mennessämme London eyeen jostain sieltä sisätiloista :)

 6. Jen sanoo:

  London Eye illalla on vaikuttava tai vielä enemmän itse pidän Night bus tourista, joka on avobussiajelu ympäri kaupunkia. Saa kivasti käsitystä kaupungista ja näkee nähtävyyksiä, alkuillasta paras niin näkee sekä valosalla että pimeällä! Madame tussauds on mielestäni aika tyyris suhteutettuna kokemukseen, mielummin investoisin musikaaliin (Lion King, Thriller, valikoimaa on!) tai Thamesin risteilyyn tms. Covent Gardenilla on kiva fiilis, paljon ravintoloita, katusoittajia ja pieniä kojuja, siellä kiva viettää iltaa. Puistot on upeita myös. Parasta on kuljeskella ympäriinsä ja kokeilla eri kaupunginosia. Camdenissa on sunnuntaisin hulinaa, katukauppiaita, katukeittiöitä jne, oma kokemuksensa! Leicester Squarella Piccadilly Circuksen ja Covent Gardenin välissä on jätskiravintola Häagen Dazs, siellä on superhyvät jätskiannokset! :) Tervetuloa, täältä ei tekeminen lopu!:)

 7. nnn sanoo:

  Lontoo <3
  Vahakabinetti on mun mielestä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja niin on kyllä LondonEyekin..
  Jos mä olisin nyt menossa Lontooseen, menisin kyllä ehdottomasti Tower of Londoniin tsekkaamaan kruununjalokivet. Harmittaa että se jäi käymättä ensimmäisellä kerralla, mutta kaikkea ei tosiaan ehdi muutamassa päivässä. Ja itse eritoten englannin historiasta kiinnostuneena haluaisin nähdä paikan jo senkin vuoksi.

 8. noora sanoo:

  Oih, niin ihana Lontoo! ♥ Mä kävin toukokuussa Lontoossa ensimmäisen kerran ja kaupunki vei kyllä sydämmen. Me kierreltiin mun vanhempien kanssa just niitä perus nähtävyyksiä joihin kuulu mm. London eye. Sitä kyllä suosittelen. Yleensä aina sinne saa jonottaa pitkään, mutta meidän 20.min jonotus ei tuntunut pitkältä.
  Meijän hotelli oli hyde park vieressä ja puisto oli ihana. Keväällä se oli niin värikäs ja viihtysä. Uskon että näin syksylläkin se on upee! Ehottomasti siis kannattaa käydä siellä pyörimässä.
  Ihanaa matkaa teille! Nauttikaa ♥

 9. Emilia sanoo:

  Kävin reilu vuosi sitten Lontoossa ja ehdottomasti paras kokemus oli London Eye! Sieltä näkee kaupungin aivan uudesta näkökulmasta, ja sai hienoja kuvia ;) Madame Tussaud’sin vahakabinetti oli ihan jees, ei kuitenkaan mikään super erikoinen :D kauan sinne sai ainakin jonottaa… Suosittelen lähtemään Hyde Parkiin esim. aamulenkille taikka piknikille :)

 10. Sara sanoo:

  Harry Potterin kärryt Kings Crossissa oli iso pettymys, se oli ainakin silloin v. 2012 kun käytiin Lontoossa, sijotettu jonnekin sivulaiturille kiinni perusseinään, eikä todellakaan siis siellä laitureiden välissä. Iso pettymys oli kovalle Potter-fanille!

 11. Ninni sanoo:

  Onko tuo ylin kuva Notting Hillistä? Jos ei, tai vaikka olisikin, niin se on yks ihan ehdoton paikka. Se on niin kaunista aluetta! Ja Hyde Park on kans yks mun suosikeista!

 12. einihei sanoo:

  St. James’s park on ihan mahtava jos vaan on aikaa käydä siellä kävelemässä, Buckinghamin palatsi ja se vahdinvaihto tottakai ja Piccadilly circus on kyllä aivan must see :)

 13. Nimetön sanoo:

  London eye jäi omalla reissulla väliin koska sinne oli aivan tuhoton jono mut Madame Tussaudsia suosittelen ehdottomasti, se on käymisen arvoinen :)

 14. Katarooma sanoo:

  Vahakabinetti, London Eye, Tower of London ja Tower Bridge kyllä kannattaa nähdä ja kokea. Olin ton Tower Bridgen yläilmoissa, ku silta aukes laivan mennä alta ja olihan se jänskää. :D

 15. VeeraM sanoo:

  Kaikki paikat mitkä mainitsit on ehdottomasti käymisen arvoisia!! Vaikka Madam Tussauds saattaa tuntua vähän kalliilta niin kyllä se kuitenkin oli aivan erilainen elämys, suosittelen! :) ja tuosta King’s Cross voin sanoa että olihan se ihan mahtavaa käydä siellä vaikka se on vaan juna-asema :D pieni Harry Potter- kauppa siellä oli kyllä pieni pala taivasta :p että ehdottomasti suosittelen sielläkin käyntiä vaikka ei ehkä ole erikoisin paikka :) Mutta ihanaa Lontoon reissua teille!!:)

 16. Vilma sanoo:

  Suosittelen jättämään London Eyen väliin ja menemään The Shardiin! Ihan mahtava kokemus. Se on siis todella korkee pilvenpiirtäjä, jonka ylätasanteelle pääsee käymään n. 25 punnalla. Todellakin koko rahan arvoinen, tasanne on pelkkää ikkunaa, taustalla soi tunnelmamusa ja tila on katosta avoin. Jopa korkeanpaikankammoinen äitini nautti tästä :D

  Vahdinvaihdon skippaisin myös, hirvee tungos ja ainakin itselle oli vähän pettymys. Buckinghamin palatsi itsessään on hieno ja alue tosi nättiä (ainakin kevätaikaan) joten siellä kannattaa kuitenkin pyörähtää, mutta vahdinvaihto-operaatio itessään kestää superkauan joten en suosittele tuhlaamaan siihen kauheesti aikaa.

 17. Emppu sanoo:

  Itse kävin lontoossa keväällä. Madame tussauds on todella paljon muutakin kuin vahanukkeja, joten suosittelen ehdottomasti käymään! Samoin London Eye on hieno kokemus. Suosittelen myös käymään westfield sratfordin kauppakeskuksessa, johon pääse suoraan junalla/metrolla, en muista tarkkaan. Hieno paikka ja paljon kauppoja.

 18. Hello Kitty sanoo:

  Tower of London ja Tower Bridge ovat vieri vieressa. Jos saa sallii, aloittaisin itse ehka Tower of Londonista, kavelisin Tower Bridgea pitkin joen poikki ja sitten joen vierustalla kulkevaa kavelytieta pitkin koko matkan Tate Moderniin (josta paaset sitten Millennium Bridgelle). Tuolla kavelyreissulla nakisit joen yli ainakin St. Paul’sin katedraalin, kulkisit Shakespeare’s Globen ohi ja matka sallisi monien muidenkin nahtavyyksien bongailun. Jos kavelette viela Tate Modernista ohi paadytte suoraan London Eyen juureen ja joen toisella puolella nakyy Big Ben (joen voi helposti ylittaa siltaa pitkin siina kohtaa) ja lyhyen kavelymatkan paassa Big Benin ”takana” on Buckingham Palace. Eli periaatteessa voisitte kiertaa kaikki kyseiset nahtavyydet yhden paivan aikana, jos saa on siis hyva. Lontoo on kuitenkin keskusta-alueeltaan suhteellisen pieni.

  Yllakin mainittu Shard on nakemisen arvoinen, vaikka kavisitte vaan sen juurella. Se on ihan London Bridgen aseman vieressa. Sinne Viewing Platformille teidan taytyy ostaa liput. 52:ssa kerroksessa on kiva baari, mutta aika hinnakas ja minimum spend on n. £30 per henkilo (joka menee kylla akkia, drinkit on n. £15/kpl). Mutta todella, todella upeat nakymat!

  Ostoksille suosittelisin Westfield Stratfordia, jossa on satoja liikkeita, kahviloita ja ravintoloita. Sateenkin osuessa kohdalle voitte viettaa ihan kivan paivan (tai muutaman tunnin) ilman etta kastutte. Tama loytyy siis Stratfordin aseman kyljesta ja sinne paasee esim. London Bridgelta tai Westminsterin asemalta Jubilee-metrolinjalla.

  Suosittelisin katsomaan Lontoon metrokarttaa tarkemmin, itsellani ainakin se auttoi todella paljon koko paikan hahmottamiseen ja miten nahtavyydet kannattaisi suunnitella eri metroreiteille.

  Kuinka kauan olette taalla? Taalla on todellakin nahtavaa loputtomiin ja omat vinkkini riippuvat lahinna siita, mika teita sattuu kiinnostamaan! Oikein hyvaa matkaa! :)

 19. Laura sanoo:

  Mä komppaan London Eye:tä ja etenkin illalla! Silloin on huippua kun kaupungin valot levittäytyy joka puolelle. Samoin haluan kanssa mainita ton musikaalin, jos yhtään kiinnostaa niin kyllä kannattaa. Ite tykkäsin erityisesti Phantom of the Operasta, mutta esim Grease ja The Lion King oli kanssa hyviä. Lippuja ostettiin Leicester squarilta muistaakseen (se on aika lähellä Trafalgar squarea, voin tosin muistaa ton paikan nimen väärin :)

 20. Elou sanoo:

  Moikka!

  Lontoossa kaksi kertaa käyneenä täytyy sanoa, että Tate Modern Art Gallery on ihan hieno, samoin British Museum – mutta jos vain jaksatte keikan lisäksi käydä katsomassa jonkin Lontoon musikaaleista, takaan, ettette pety!

  Kannattaa myös tutustua Days Out Guideen, jos ette ole vielä törmänneet. Monta Lontoo-elämystä saa sillä tavalla kahdelle yhden hinnalla. Ainakin minä ja poikaystäväni hyödynnettiin aikanaan. Osoite on http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london

  Toivottavasti tästä oli yhtään apua!

 21. Miia sanoo:

  Hp laituri oli suuri pettymys. Se ei ollut laituri vaan seinään kiinnitetty matkalaukku ja puolikas kärry jota ympyröi valtava määrä ihmisiä jonottamassa vuoroaan kuvanottamiseen. Laiturin vieressä pieni, järkyttävän kallis hp fanituotekauppa, itse olen suuri fani mutta tämä oli kyllä myös suuri pettymys.

 22. Jenna sanoo:

  Vahakabinetti oli mun mielestä surkea :D Tosin en tunne ketään julkkiksia..

  Mä suosittelen London eyetä jos haluaa nähdä Lontoon yläilmoista. Myös Sky Gardens on siisti (täällä lisää: http://www.kaksiyhdenhinnalla.com/2015/07/sky-gardens-lontoo.html)

  Brick Lane alueena on vähän erilainen, sitä suosittelen. Camden siitä ehkä turistiystävällisempi versio.. Kaikkea krääsää myynnissä, vähän samoja kun ebayssä.

 23. Sininen sanoo:

  Moikka!

  Vahakabinettia suosittelen! Liput kannattaa kyllä varata netistä etukäteen jos mahdollista niin säästyy pitkältä jonotukselta :) Samoin British Museum on ehdottomasti käymisen arvoinen. Lontoo on kyllä mieletön kaupunki, mahtavaa reissua teille!

 24. Venla sanoo:

  Itse en oo valitettavasti koskaan Lontoossa käynyt, mut London Eyeen kyl menisin!
  Tuli mieleen, et voisitko tehä joskus postauksen, jossa näyttäisit kuvia sun lapsuusajoilta? :)

 25. Lodde sanoo:

  Itse olen käynyt Lontoossa kolmesti ja rakastuin kaupunkiin! Ehdottomasti suosittelen vahakabinettia vaikka hintava onkin, sillä oli se hieno ja hupaisa kokemus nähdä paljon kuuluisuuksia oikeassa mittakaavassa. Osa oli hyvinkin oikean näköisiä ja osa ei niin, mutta hyvä kokemus oli! Camdenissa suosittelen kyllä käymään! Ihania kirppis paikkoja, pieniä putiikkeja ja tavaratoreja ja erittäin hyvää katuruokaa ja ruoka oli ainakin kesäaikaan vielä todella halpaa! Warnerbrothersin studio oli itsellä ihan matkan kohokohta kesällä 2013! Oli ihan käsittämättömän upeaa päästä Harry Potterin maailmaan ja näkemään kaikki paikat missä elokuvat oli kuvattu, mutta jos Potter ei kiinnosta niin silloin siis turha maksaa ja mennä sinne :D Britsh museum oli vaikuttava ja erittäin eritäin iso. Kierrettiin se muutamassa tunnissa noin suunilleen, mutta jos olisi halunnut kiertää sen kokonaan ja tarkasti menisi siihen monta päivää mutta voin kyllä suositella paikkaa :) Ihanaa reissua!

 26. tuikku sanoo:

  Moi!

  Lontoo on kyllä just semmonen paikka et vaikka kuinka monesti siellä käy, aina riittää lisää nähtävää ja koettavaa. Kolme kertaa olen käynyt ja lähtisin vaikka heti huomenna takaisin jos voisin. :D London Eye on must, niin kauniit näköalat ja upea kokemuksena. Itse olen tykännyt museokäynneistä, ne on myös mukavan rauhallisia hetkiä sinne päivän keskelle. Kaikki museot on ilmaisia briteissä niin niitä on helppo kiertää useitakin ja käydä katsomassa aina paikan parhaat näyttelyt ilman että tulee huono omatunto ”koko rahan käyttämisestä”. Myös teatterit on ihan mahtavia (lion king!!) mutta jos teillä on jo se konsertti yhdelle illalle niin ehkä jättäisin sen odottelemaan seuraavaa reissua. ;)

  Vahakabinettia suosittelen sen mukaan kuinka pitkästä lomasta on kyse? Jos on vain pari päivää käytettävissä ja haluaa kiertää kaupunkia, kaupat ja kuitenkin myös rauhoittua, mielestäni se voi lohkaista turhan ison osan ajasta. Todellakin on näkemisen arvoinen ja hieno kokemus, mutta vaikka liput olisi etukäteen saa sisälle pääsyä silti hetken odotella ja sisällä kuitenkin viettää helposti tunnin jos useammankin. Mahtavaa matkaa!

 27. Amppuli sanoo:

  Tämä ei liity nyt mitenkään postauksen aiheeseen, mutta halusin tulla vain kertomaan että blogisi on ihanin blogi jonka tiedän, ja se saa minut aina hyvälle tuulelle kun on paha olla. Odotan aina innolla uusia postauksia, ne ovat kaikki niin ihanan positiivisia ja iloisia, ja kuvat tuo aivan ihanaa tunnelmaa. :) Sulla ja Otolla on aivan ihanat tytöt, he ovat niin ihanan aitoja ja iloisia! Olet ehkä ihanin äiti jonka olen koskaan tavannut (vaikutat siltä, en ole siis koskaan tavannut sinua oikeasti vaikka haluaisin kyllä) ja jos joskus tulen saamaan lapsen niin haluan olla samanlainen äiti lapselleni kuin sinä. <3 halusin vain kertoa että mikään ei saa minua näiden erittäin vaikeiden aikojen keskellä yhtä iloiseksi kuin sinun blogisi selaaminen. :) Kaikkea hyvää teidän koko perheelle, sinulle, Otolle ja valloittaville Tiaralle ja Zelda neideille! <3 Innolla seuraan ja odotan uusia postauksia.

 28. tyttö sanoo:

  Itse olin Lontoossa kesällä 2011 ja rakastan sitä kaupunkia niin paljon! Vahakabinetti oli suuri pettymys, ennakkolipuista huolimatta jonotettiin monta tuntia ja koko paikka oli niin täyteen pakattu ihmisiä että iski ahtaanpaikankammo… yritettiin sieltä sitten kesken kierroksen pois mikä ei ollutkaan ihan helppo juttu… Siitä paikasta jäi kyllä paha maku suuhun. Samoin Harry Potterin laituri oli suurelle Potter-fanille pettymys, jouduttiin vartijoilta kysymään viisi kertaa ennen kun löydettiin se onneton puolikas kärry seinässä jostain perimmäisestä nurkasta, plööh! Muista nähtävyyksistä ei ole pahaa sanottavaa, ihana kaupunki! Hauskaa matkaa :)

 29. Suski sanoo:

  Lontoo on niin mun lempikaupunki! Hyde Park ja Kensington Gardens on aivan ihania puistoja, Tescosta, ym. vaan eväät mukaan ja sinne picnicille, jos säät suosii. Mä ite tykkään Albertin (kuningatar Victorian aviomies) patsaasta, joka löytyy sieltä toisesta päästä, Royl Albert Hallin vierestä.
  Kensington Gardenista ei oo myöskään hirveen pitkä kävelymatka (n. 20min tahdista riippuen) Buckinghamin palatsille, josta taas pääsee näppärästi en-nyt-muista-nimeä puiston kautta Piccadillylle tai sitten toiseen suuntaan Trafalgar Squarelle – molemmat ihan näkemisen arvoisia, joskin tietenkin aika ruuhkaisia.
  Ehdottomasti suosittelen lenkkareita, sillä metro on aika kallis ja parhaaseen Lontoo-fiilikseen pääsee kävellen, jos vaan sää sallii. Ehtii nähdä muutakin kun vaan turistikohteet, eikä ne etäisyydet oo niin mitenkään mahdottomat. Ja voi ne puistot!
  Ite sanoisin Tussaudista, että se ei ehkä ihan hintansa väärti oo, vaikkakin ihan hauska. Aika paljon siellä saa odotella, jos haluaa nukkejen kanssa poseerata. Me selvittiin ulos n. 1-1,5 tunnissa, eli ei siihen onneks koko päivää tuhraannu.

 30. Saija sanoo:

  London Eye ei mun mielestä ole hintansa arvoinen, mut suosittelisin sen tilalle Cityn alueella sijaitsevaa Sky Gardenia. Sieltä on melkein yhtä hyvät näköalat, mutta se on ilmainen ja vierailuaika varataan netin kautta etukäteen, joten jonottaa ei juurikaan tarvitse.
  Madame Tussauds on kiva paikka, mutta ei mun mielesti mitenkään huikea. Sinnekin kannattaa ehdottomasti ostaa lippu netistä etukäteen jonottamisen välttämiseksi, ja mennä aamulla heti avaamisaikaan, koska muuten ihmisiä voi olla aika valtavasti.
  British museumissa en ole käynyt, mutta Lontoon historiaan keskittyvä Museum of London oli hieno ja mielenkiintoinen paikka.
  Harry Potter-laituri Kings Crossilla ei ole kummoinen, ja siihen ei mun mielestä kannata tuhlata aikaa.
  Hyde Parkissa ja Regent’s Parkissa kävelyä suosittelen ehdottomasti, ja Marble Arch – Oxford circus – Regent’s street – Piccadilly circus – Trafalgar square on kiva kävelyreitti, jonka varrelle sattuu paljon keskustan kuuluisia maamerkkejä. Big Ben on ehdoton oma suosikkinähtävyyteni, ja sitä on aina pakko päästä katsomaan ja kuuntelemaan lyöntejä :) Muuten Lontoossa tykkään eniten kävellä ympäriinsä ja haistella kaupungin tunnelmaa. :) Jos käytätte busseja (suosittelen!) tai metroa liikkumiseen, kannattaa hankkia Oyster-kortti, se on helpoin ja halvin tapa maksaa matkat.
  Kivaa reissua!

 31. Iida sanoo:

  Kaikki edellä mainitut on hyviä! Nostaisin vielä esiin camdenin kaupungin osan, josta löytyy paljon nähtävää ennen kaikkea rentoa tunnelmaa. Camdenin market placesta löytää helposti tuliaisia yms ja luulisin jotenkin, että kyseinen mesta olis myös Oton mieleen. Pakko nostaa myös esiin oxford streetin mega primark ;) hauskaa reissua!!

 32. Jenna sanoo:

  Lontoo on aivan ihana kaupunki ja täynnä kulttuuria ja elämää! British Museum on varmasti todella mielenkiintoinen paikka. Käytiin miehen kanssa viime vuonna kolmen päivän matkalla Lontoossa ja jätettiin kyseinen museo suosista väliin. Museossa on niin paljon nähtävää ja kierreltävää, että parin tunnin vierailusta ei saa kun pienen pintaraapaisun! :)

 33. pauliina sanoo:

  Moi Iina! Ite asun Englannissa niin Lontoossa tulee käytyä enemmänkin, ja nykyään ei enään niin turistipaikoissa, niin aattelin suositella kahta huippua ruokapaikkaa.
  South Bankilla ensinnäkin ihan London Eyen lähellä on huippu meksikolainen ravintola nimeltään Wahaca, suosittelen, mahtava lounaspaikka, illallisella ite en ole siellä ollu. Rakennus on niin siisti kierrätyistä tämmösistä boxeista tehty ja ruoka aivan supeeeeer hyvää.

  Toisena ihanan kauniin St Paul’s cathedralin vieressä on Jamie Oliverin ravintola Barbecoa. Illalla aivan huikeet näkymät valaistuun katedraaliin ja itseasiassa ei hirveen pitkän kävelyn matkan päässä sillan yli sinne London Eyelle jos vaikka dinner jälkeen haluatte mennä sitä ihastelemaan. Aivan huippu palvelu ja mulla tulee nälkä kun ajattelenkin miten suussasulavaa ruokaa ja drinkkejä meille siellä tarjoiltiin.

 34. Sanna sanoo:

  Ehdottomasti suosittelen Madame Tussaud’sia, ihan mahtava paikka! Ja joku musikaali/näytelmä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, siellähän pyörii Mamma Miaa, We Will Rock Youta, Phantom of the Operaa. Ei vitsi en malta odottaa, että itekin pääsen taas ensi kesänä Lontoossa käymään, toivottavasti sulta saa sitten teidän matkan jälkeen hyviä vinkkejä ;)

 35. Anni sanoo:

  Heippa! Oon itse käynyt Lontoossa kahdesti, joten voin ehkä joitain kohteita suositella :D London Eye ja Madame Tussauds on tullut tsekattua, ja voin sanoa että ilmankin pärjää! Parempiakin kohteita löytyy, kuten esimerkiksi Sherlock Holmes -museo Baker Streetillä, juuri tuo Harry Potterin laituri ja studio (siellä en ole käynyt mutta haluaisin!), luonnonhistoriallinen museo (en muista paikkaa ja nimeä) sekä oma erikoissuosikki Doctor Who -kauppa Upton Parkissa. Hyde Park oli kanssa aivan ihana, niin hiljainen sen suurkaupungin melun keskellä!<3 Tower of London oli mun mielestä myös aivan sika kiinnostava paikka.

  Mutta tosiaan, tässä oli vain mun mielipiteet. Oon todellakin sitä mieltä, ettei kannata kamalan montaa paikkaa yrittää tunkea aikatauluun, sillä Lontoossa parasta on se itse kaupungissa oleminen. Pelkkä kävely sadesäällä on jo aivan mahtavaa. Kannattaa kierrellä paljon vapain mielin ja totta kai kahvitella aina kun ehtii ihanissa uniikeissa kuppiloissa (ja Starbuckseilla tietenkin!). Madame Tussaudsin läheltä löytyy myös todella viehättävä ravintola-kahvila, josta saa kaikennäköistä syötävää alakerrasta. Perinteinen fish and chips on takuuvarma valinta!

  Hauskaa matkaa! :)

 36. Amanda sanoo:

  Madame Tussaudsiin kannattaa ehdottomasti mennä, ainakin mulle se oli iso kokemus! Mutta siihen kannattaa varata aikaa. Kävin Lontoon kabinettiin ihastuneena myös Tokion Madame Tussaudsissa ja se taas oli pettymys, mutta huomattavasti halvempikin.

  British Museum oli mun reissun suurimpia pettymyksiä. Odotin niin paljon ja sitten se osoittautuikin yhdeksi epäkiinnostavimmista museoista :(

  King’s Cross HP ei ole kummoinen. Jos ootte siellä suunnalla niin ok, mut erikseen en lähtis sitä varten King’s Crossille.

  Itse tykkäsin London Dungeonista, mutta se ei välttämättä oo ihan teidän juttu :D Lontoon historian kauhutarinoita näyteltynä ja kerrottuna, huoneesta toiseen kierrettiin.

  Seuraavan kerran Britteihin mennessä haluan aivan ehdottomasti käydä HP studiolla! On kuulemma upea paikka. Mutta kallis ja vie koko päivän.

 37. emilia sanoo:

  Lontoo on aivan ihana paikka ja toivottavasti teillä on huikee reissu ajattelin jakaa omat suositukset tuosta british museumista ja madame tussaudista. Itse kovana historia fanina myöskin tykkäsin paljon tuosta british museumista, sielä on ihan hirveesti nähtävää! Erityisesti Egypti osasto on mahtava ja siellä on ihan oikea muumio! Ainoo vaan että se museo on ihan jäätävän kokoinen eli kannattaa ajoissa katsoa mitkä paikat haluaa ehdottomasti nähdä koska edes koko päivän aikana ei sitä kerkeä kiertämään kokonaan (ainakaan perusteellisesti) + sielä on kauheasti ihmisiä, mutta toisaalta missäpä ei olis. Lämpimästi suosittelen kyllä sitä jos yhtään historiasta tykkää myös madame tussaud oli hyvin positiivinen yllätys, koska mä oletin että siellä on vaa niitä nukkeja, mutta sielä oli paljon kaikkea muutakin kivaa ja sain kyllä mielestäni rahalle vastinetta. Myös aluksi skeptinen äitini innostui siitä madame tussaudista toivottavasti auttoi edes hieman. Pitäkää aivan ihana reissu ja nauttikaa toistenne seurasta

 38. Sonja sanoo:

  Kannattaa käydä musikaalissa, Lion Kingiä suosittelen kovasti! Ja Camden town kannattaa tsekata (menkää siis sinne kauppahalliin asti, älkää jääköö vahingossa siihen metron vieressä olevalle markettialueelle), siellä on myös tosi hyvää ruokaa kojuista.

 39. Kata sanoo:

  Vahakabinetti on todellakin käymisen arvoinen! Itte kanssa oon kova historia fani ja siellä oli niin hieno ”laite” jossai istuttiin ja mentiin englannin (lontoon) historiaa läpi vaihe vaiheelta!
  Lontoossa niin monta kertaa käyneenä etten muista enää laskea en oo ikinä käyny londoneyessä! Se voi johtua kyllä enemmän siitä että korkeenpaikan kammo on nii kamala että ihan lintsinkin rinkelissä pitää pitää katse maassa ja kädet tolpassa kiinni koko matkan ajan.
  Lontoossa käytiin kattomassa les miserabes musikaali joka oli niin hieno kokemus! Koko teatteri ja teatteria ympäröivät kadut ja lontoon chinatown ei oo siitä pitkällä kun teatterikin ainakin viime käymältä oli saanut uuden osoitteen.
  Hauskan päivän piristyksen sai kuitenkin london dungeonissa jota jännitettiin kavereitten kanssa etukäteen mutta osoittautui todella hauskaksi!
  Lontoo on kyllä niiden upeimpien kaupunkejen listalla kärjessä ja mun vinkki aina on kaupunkilomalla että teette mitä kiinnostaa! Ei tartte tehä mitään mitä ei halua ja ei saa tuntua sieltä, että _pitää nyt mennä kun kyllä se kuulemma pitää nähdä_ sitten kun joku asia oikeesti kiinnostaa kyllä sinne sitten lähtee vaikka turistimeren läpi!

  Hyvää matkaa nauttikaa nyt oikeen olan takaa!
  -kata
  ps. London towerissa kuulemma kummittelee, että jos näätte anne boleynin päätöntä haamua nii kertokaa! :D

 40. J sanoo:

  Itse Lontoossa asuvana sanoisin että London Eye kannattaa jättää väliin… Kallis + pitkät jonot. Hienomman ja hinta/laatu suhteeltaan paremman kokemuksen saa todennäköisemmin kävymälle The Shardin näköalatasanteella, Cityssä olevan ”Walkie Talkien” Sky Gardenissa (ilmainen sisäänpääsy, kunhan liput varaa etukäteen) tai Cityn Heron Towerissa sijaitsevassa Duck & Waffle ravintolassa (baari ei ole kummoinen, mutta ravintolassa on mahtavat ja tunnelmalliset näköalat varsinkin iltaisin, suosittelen lämpimästi. Duck and Waffle on TODELLA suosittu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä HETI (itse tein pöytävarauksen noin kuukkautta aikaisemmin ja ainoa vaapaa pöytä oli at 2am).

  Suosittelen myös lataamaan Uberin. Lontoossa varsinkin iltaisin on helppoa, ja suhteellisen edullista, liikkua uberilla esim. taksien tai bussien sijasta metron lakattua kulkemasta.

  Uusin rakkaus on myös CrossTown Doughnuts. Kaupungin parhaat donitsit.

  Mukava matkaa!

 41. Essi sanoo:

  London Eye oli kiva kyllä, mutta Shardkin on upea! Tosin Shardista on tietty erinäköalat kuin London Eyesta, josta näkyy mm. Big Ben tosi hyvin. Itse tykkään St James’s Parkista huomattavasti enemmän kuin Hyde Parkista, vaikka toki Hyde Parkkikin on kiva, jos se hotellinne lähellä on. Ja jo mainittu Camden myös! Siellä on High Streetillä paljon kauppoja, joiden julkisivuun on panostettu huimasti, ja pidemmällä Camden Lockissa (Camden High Streetiä eteenpäin sinne, mihin ihmismassat menee niin johan löytyy!) on ihanimmat markkinat, mitä maa päällään kantaa. Siellä kannattaa mm. käydä syömässä ja ostamassa tuorepuristettua appelsiinimehua. Mutta tosiaan pitää tajuta kävellä tarpeeksi kauas, että löytää sen, eikä jäädä vain High Streetille! Metroasemalta ehkä 5-10 min kävely.

  Buckinghamin palatsin vahdinvaihto on upea ja ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen, mutta kannattaa huomata, että kesäsesongin ulkopuolella tätä showta ei järjestetä säännöllisesti. Netistä löytyy kyllä tietoa!

  Tervetuloa Lontooseen! Oon salaa toivonut, että törmäisin teihin täällä, kun Helsingissä siihen ei ole mahdollisuutta :p hahah. Tosin tuskin tapahtuu, kun niin harvoin liikun keskustassa! Mutta toivottavasti teillä on hauskaa täällä! :-)

 42. typsyli sanoo:

  Hei, oon asunut Lontoossa jo tovin ja sitä ennen tehny paljon reissuja tänne ja on tullu käytyä lähes kaikki turistipaikat läpi. London eye on aika hintava, mielummin suosittelen varaamaan liput Sky gardenista (ilmainen) tai menemään Shardiin vaikka drinksuille. Molemmista todella upeat näkymät ite tykkäsin Sky gardenista tosi paljon! Primrose Hilliltä on kans ihanat näkymät kaupungin ylle!
  Jos tykkäätte kauhu jutuista niin suosittelen ehdottomasti The London Bridge Experienceä! Se oli aivan huippu ja oikeesti karmiva paikka :D Se maksaa noin 20 puntaa henkilöltä. London bridgellä on myös Borough market, josta saa hyvää ruokaa ja ihania leivonnaisia, omasta mielestä parempi tässä mielessä kuin Camden market.
  British Museum on ehdottomasti kans käymisen arvonen paikka.
  Varmasti nautitte reissusta vaikka kävelisitte vaan päämärättömästi Lontoo on niin huippu paikka :-) Hauskaa reissua!

 43. jenna sanoo:

  london eye oli kallis eikä mun mielestä rahansa arvoinen ollenkaan. Säästäisin rahani muuhun jos nyt valitsisin. Lontoossa paljon kivaa, teatterissa käytiin. Oli huono esitys mutta kuitenkin elämys sekin. :) Hyvää matkaa!

 44. niina sanoo:

  Olen käynyt kahdesti Lontoossa ja eka kerta meni nähtävyyksiin tutustumisessa ja toinen pyhitettiin shoppailulle. London Eye ei mielestäni ollut sen jonottamisen ja hinnan väärti, odotin itse paljon enemmän. Musiikalissa käymistä suosittelen lämpimästi ja vahdinvaihto kannattaa käydä myös tsekkaamassa palatsilla. Camden Townin ihania ruokia kannattaa käydä maistelemassa ja muutenkin siellä on ihana tunnelma! Vähän erilainen paikka Lontoossa.

 45. fanni sanoo:

  London eye tosiaan ilta-aikaan :D Ja ruokavinkki.. Me käytiin siis viime joulukuussa Lontoossa ja syötiin aina jossain pubissa, vaikkei se ehkä kaikkein terveellisin vaihtoehto ollutkaan.
  Anyway, siellä aika ydinkeskustassa eksyttiin The Green Man-nimiseen pubiin Riding House streetin kulmassa. Ihan mieletön mättöhamppariateria, johon sisälty vielä tuopit, tyyliin 9 puntaa :D Ja perinteinen pubitunnelma kaupan päälle ;)
  Camden towniin jos menee Camden markettia katsomaan, niin siellä oli myös yks ihana pubi (joo, käytiin aika monessa…) nimeltään Elephant’s head. Siellä oli mukava henkilökunta, jotka oli tosi kiinnostuneita Suomesta :D

 46. 101Dalmatialaista sanoo:

  Huippuhauskaa matkaa jo etukäteen! (:

  Komppaan aiemmin kommentoinutta, suosittelen ehdottomasti Westfieldin ostoskeskusta shoppailuun. Tuli aikamoinen ahaa-elämys viime Lontoon matkalla kun sinne löysin, sillä aiemmat kerrat olin juossut Lontoon keskustaa ympäriinsä varmaan kymmenen kilometrin säteellä suosikkikauppojen väliä suhaten, mutta Westfieldissä on (lähes) kaikki yhdessä paikassa ja mukavasti sisätiloissa mikäli sää on huono. Westfieldiin keskittämällä säästyy aikaa ja voi sitten nauttia ihan erilailla itse kaupungin katselemisesta!

  Eli vinkkini on suunnitella kenties matkan aika alkuun shoppailureissu Westfieldiin, ja jos sieltä ei sitten löydy jos vaikka jotain tiettyä etsii, niin käydä sen jälkeen yksittäisissä liikkeissä muualla (:

 47. Jenna sanoo:

  Vahakabinettia suosittelen kyllä lämpimästi! Oli ehdottomasti toissakesän reissumme yksi mieleenpainuvimmista paikoista :) Siellä saa aikaa kulumaan kyllä tunnin jos toisenkin, että siihen kannattaa varautua. Yksi hauska paikka oli myös Piccadilly Circus -aseman lähellä oleva Ripley’s believe it or not museum, jos aihe yhtään kolahtaa! Lähistöltä löytyy myös ainakin omaan makuun parhaat shoppailukadut, Hollister, Forever21, Victoria’s Secret ja paljon muuta! London Eye oli kyllä myös käymisen arvoinen, vaikka korkeanpaikankammoista heikotti melkoisesti :D Suurin pettymys oli varmankin Hyde Park. Tiedä sitten olimmeko väärässä päässä vai vaikuttiko 30 asteen lämpötilat ja kesäaika, mutta vesi oli todella likaista ja roskaista, hanhia ja hanhenp*skaa oli joka puolella, jouduit maksamaan istumisesta varjossa (jos halusit siis tuolille) ja muutenkin yleisesti oli todella likaista :( Toki Hyde Park on iso paikka ja uskoisin myös tuon ilman vaikuttaneen omalta osaltaa. Syksyllä se on varmasti kauniimpi paikka :)
  Ja pikku vinkkinä vielä ruokapuoleen. Emme käyneet kertaakaan ihan keskustassa syömässä (toki hotellimmekin oli vajaan puolen tunnin matkan päässä keskustasta aivan ihanalla ja rauhallisemmalla alueella) vaan lähdimme keskusta ulkopuolelle joko jalan tai sitten junalla ja kyllä kannatti! Hinnat olivat alhaisempia ja ruoka tajuttoman hyvää! Löytyi pientä pubimaista tunnelmaa, sekä hienompia ravintoloita :) Hauskaa reissua!

 48. p sanoo:

  Tower of London, Camden town, istuskelu themesin varrella… Ai että Lontoo on mahtava ja London Eye on EHDOTTOMASTI kokemisen arvoinen. Oxford street joulun alla… <3 Ne kaikki valot ah. Hyvää matkaa Lontoo on aivan ihana vaikka sen varmasti tiesitkin jo kun olet sielä käynyt :)

 49. ss sanoo:

  Kuulostaa ihan meidän lontoo-kierrokselle noi paikat!
  Kannattaa ettiä vouchereita netistä, meillä oli sekä Madame Tussaudille ja London Eyehin 2 yhden hinnalla voucheria, joten ne ei sit olleet niin kalliita. Molemmat ehottomasti käymisen arvosia! Tussaudille kannattaa toki suunnata heti kun se aukeaa, vaikka vähän ennen niin ei tartte jonottaa :)
  British museum oli hieno, kierrettiin oikeestaan vaan muumiot mutta vaikuttavaa. Ja siis sehän on ilmanen.
  Kings cross Harry Potter juttuineen ei oo kovin kummonen, siellä saa ottaa kuvan kun työntää kärryjä seinään mutta siihen oli ainaki helmikuussa koko ajan pitkä jono joka liikku hitaasti. Vieressä on toki potter kauppa josta saa taikasauvoja yms mukavaa :)
  Tower oli kanssa hieno, tai no ne jalokivet! Tower bridgellä me ei ehitty käydä, jäipähän jotain ens kertaan :)

 50. Amanda sanoo:

  Unohdin mainita ehkä koko Lontoon reissun parhaimman nähtävyyden omalta osaltani – Ripley’s Believe It Or Not! -museo. Valtava museo ja siellä itse ainakin vietin lähes koko päivän.

 51. riikka sanoo:

  Mun suosikkikohde, etenkin syksyisin, vuodesta toiseen on Kew Gardens. Se ruska mikä siellä on on ihan mieletön, ja ne lukuisat ruusut, orkideat, sisäpuutarhat, rakennukset, patsaat joutsenet, siis vaan ihan mieletöntä, ehkä maailman romanttisin paikka kävellä käsi kädessä ja ihastella kukkia! Oon käynyt suurimmassa osassa Lontoon puistoja, ja muissakin maissa paljon botanical gardeneissa ja puistoissa, mut mikään ei tunnu enää miltään sen jälkeen kun on nähnyt Kew gardensin.

  Se ei ole varsinaisesti minkään muun nähtävyyden vieressä, mutta vaikka olisin vain päivän lontoossa kävisin siellä. Mukaan vaan herkkutuoremehut ja ihanat bagelit tai fish and shipsit ja sinne eväsretkelle.

  Madame Tussaud’s oli mulle jo 12 vuotiaana pettymys, niin en usko että siitä jaksaa syttyä. Ehkä sitten viette lapset sinne muutaman vuoden päästä :) Muutenkin Lontoosta saa paljon enemmän irti kun pysyy kaukana London Eyestä ja muista massaturistinähtävyyksistä. Esimerkiksi Whitechapelin ja Greenwichit ihanat ruokapaikat ja pienet lähituottajapubit ja vaatemyymälät on tosi sympaattisia!

 52. HHHH sanoo:

  Jos modernitaide kiinnostaa niin Saatchi gallery kannattaa katsoa. Lontoon keskusta in täynnä turisteja ja en itse siitä välitä yhtään. Aluevinkkeinä Shoreditch/Brick Lane, Hackney Wick, Dalston, Hoxton (täällä on todella hyviä vietnamilaisia ravintola). Jos shoppailessa haluaa kaikki liikkeet saman katon alle, niin Westfield Stratfordissa on Euroopan suurin urbaani kauppakeskus.

  Metrossa kannattaa käyttää Oyster cardia creditillä, koska tulee halvemmaksi kuin ne päiväkortit. Se lopettaa laskuttamisen siihen päiväkortin hintaan, jos niin paljon kuluu.

 53. Giassilina sanoo:

  Kävin viime vuonna useampaankin otteeseen Lontoossa ja kiertelin niin siellä asuneen veljeni kanssa kuin yksinkin. Madame Tussaudista oli tosi skeptinen, mutta meillä oli tosi hauskaa ottaa kuvia siellä, joten sanoisin, että yhden kerran kiva, useammin ei ehkä. Jos tykkäätte kävellä, niin siitä saa ihanna reitin kun lähtee vahakabinetilta, kävelee koko Regent’s Parkin läpi, kipuaa Primrose Hillille kattomaan maisemia, palaa siitä hieman takaspäin joen varteen ja kävelee sitä pitkin Camdeniin. Camdenissa on varmasti viikonloppuna ihanaa street foodia ja pieniä putiikkeja. Siitä voi vielä jatkaa joenvartta aina Kings Crossiin asti kivaa kävelyreittiä ja siellä sitten hypätä mertoon ja suunnistaa muualle kaupunkiin!

  Hyde Parkiin suosittelen nappaamaan kaupunkipyörän! Älyttömän kätevä ja maksaa vaan 2£ vuorokaudessa kun vuokraa max.30min kerrallaan! Me esim napattiin pyörä puiston laidalta, pyöräiltiin rauhassa hetki ja suunnattiin Lido Cafe:en aamiaiselle (ihana paikka!), jonka lähettyvillä on yksi näiden pyörien docking station. Pyörät siihen, herkut napaan ja aamiaisen jälkeen uus pyörä telineestä ja jatkettiin matkaa Notting Hilliin. Ainakin metroasemilta saa näitäkin karttoja, joissa näkyy kaikki docking stationit! Jos kiinnostaa jo ennen matkaa miettiä niin ohjeet ja muut löytyy helposti netistä! Ah, Lontoo on ihana!

 54. poola sanoo:

  aluksi pakko kommentoida että sulla on ihan mahtava blogi, jatka samaa mallia! :)
  Lontooo on aivan ihana! pakko sanoa että menkää käymää Madame Tussaud’sin vahakabinetti museossa, se on kokemuksena ihan super kiva ja suosittelen käymään semmoisessa kauhuosastolla vaikka pelottaisi, jälkeen päin sitä muistelee lämmöllä :D! Kings cross harry potter ei ole erikoinen kokemus, suosittelen menemään sinne illalla 9–>, jolloin myymälä on mennyt kiinni ja voi itse ottaa omalla kameralla sellaisia kuvia kun haluaa :D Jos vain aikaa riittää ja kiinnostusta löytyy kannattaa mennä HarryPotter Studiolle, sitä paikkaa ei voi sanoilla kuvailla!! ja shoppailuun suosittelen Westfieldin kauppakeskusta!

 55. Hippu sanoo:

  British Museum ja Camden town ehdottomasti! :)

 56. Jenni sanoo:

  Täällä joku jo suosittelikin Sky Gardenia ja samalla linjalla mäkin menen! Se on ilmanen ja netin kautta pitää vaan varata aika, muutenkin vierailemisen arvonen kohde jos haluaa ihastella Lontoota yläilmoista ja toimii tässä mielessä paremmin kuin esim Shard tai London Eye.

  Ravintoloista voisin mainita Busaba, näillä taitaa olla useempia lokaatioita, mutta uskoisin että ruoka on loistavaa kaikissa! :) Tää on mun yks lemppareimpia thaikkuravintoloita ikinä.
  Kahviloista suosittelen Le Pain Quotidienia ja näitten juustokakkua ja jos mahollista niin brunssia la tai su 8D

  Lontoossa on myös tällä hetkellä menossa Louis Vuitton Series 3 Exhibition, tämäkin on ilmainen pitää vaan netistä varaa aika kyseiseen näyttelyyn. Se ei tosiaan ollu pelkästään vaatteita/laukkuja ja uskon, että Ottokin tykkäisi tästä. Mun mies oli tosi fiiliksis tästä näyttelystä vaikkei mikään LV fani ole tai muutenkaan kiinnostunut muodista, mutta tää oli ehkä enemmänkin sellain digitaalinen kokemus kuin joku näyttely :) Suosittelen!

  Muuten suosittelen myös näitä samoi paikkoi mitä täs on tullu esiin! Mahtavaa reissua Lontooseen!

 57. Laura sanoo:

  Siis ihan ehdottomasti kannattaa käydä Madame Tussaudsissa, ja jos mahdollista, ni ostaa liput etukäteen. Kävin siellä muutama vuosi sitten ja onneksi oli lippu hommattu etukäteen, meinaan jonot oli ihan järkyttävät. Ja yks mitä suosittelen niin M&M’s world!

  Voi apua odotan jo postauksia Lontoosta, tulee aina hirvee kaipuu sinne. Taas olis pakko päästä, vaikka just viime joulun siellä olin.

 58. Mirkku sanoo:

  Mun lyhyt ja ytimekäs vastaus: Covent Garden ja Camden Town. Mun ylilemppareita. Erittäin viihyisiä, niinkuin tuolta muutkin jo heitteli!

 59. sHaidi sanoo:

  London Eye on hieman turha. Maksaa paljon ja joudutte jonottamaan pitkään. Noin lyhyellä vierailulla käyttäisin aikaa johonkin parempaan :) Ei siis mikään huippunähtävyys vaikka todella suosittu onkin.
  Madan Tussauds on ihan huikea ja ainakin kerran elämässä se on upea kokea! Sekin on aika hinnakas ja jonoja löytyy.
  Nauttikaa matkasta!

 60. Petra sanoo:

  Kannattaa ehdottomasti käydä London Eye:ssa 10pm jälkeen! Kaupungin valot näkyy ihanasti ja jonotkin on paljon lyhyemmät :) Ite en oo yyyyyhtään nähtävyystyyppiä, oon käyny viimeisen kuukauden aikana lontoossa kolme kertaa ja suosittelen erittäin lämpimästi!

 61. Nuppu sanoo:

  Mun mielestä Madame Tussauds ei ole käymisen arvoinen. Oltiin viime kesänä siellä ja jonottamaan joutui vaikka ennakkoliput oltiin hommattu. Koko paikka täynnä porukkaa joista suurin osa teinejä ja lapsia jotka juoksee vaan vahanukelta toiselle ottamaan selfieitä. Ainoat nuket joista sai otettua rauhassa kuvia oli näitä epäsuositumpia kuten Dalai Lama ja Einstein :D lol. En kyllä menis uudestaan Lontoossa tai muuallakaan. Ihan yliarvostettu.

 62. Nae sanoo:

  Heippa!

  Minä annan ääneni ehdottomasti Tower of Londonille! Se oli todella vaikuttava paikka, jossa menikin ihan huomaamatta monta tuntia, sillä kyseisellä alueella on paljon muutakin kuin vain kruununjalokivet :) London Eye on myös mielestäni vierailun arvoinen, sieltä ylhäältä on hienot näkymät, ja on hassua nähdä esim. Big Ben niin pienenä vieressä :D

  Sitten, jos aikaa löytyy, niin suosittelisin ehdottomasti siellä Harry Potter -studioilla käyntiä, jos siitä maailmasta pitää. Jotenkin vaan niin huikea paikka, ja oli aivan uskomaton fiilis kun sinne pääsi kävelemään kaiken ihanan tutun keskelle…! Hymyni oli niin leveä ettei tosikaan, ihan uskomatonta. Sinnehän on nyt myös tullut uusi osasto, eli se Tylypahkan juna, joten sielläkin on todennäköisesti mahdollisuus ottaa laiturilta 9 3/4 kuvia, jos King’s Crossilla on tunkua. Studioille mentäessä liput täytyy varata etukäteen, paikan päältä niitä ei voi ostaa, ja päivän lisäksi täytyy tietää myös kellonaika, milloin sinne haluaa mennä. Junalla pääsee muistaakseni St. Pancras -asemalta lähemmäs, josta on sitten bussikuljetus perille, joten matkaankin kannattaa varata aikaa.

  Ja jos säät suosii, niin Hyde Parkiin ehdottomasti! Se on niin kaunis paikka kävellä ja viettää aikaa, ja juuri kätevästi shoppailumahdollisuuksien vieressä ;)

 63. AnnaRosa sanoo:

  Lontoossa pari vuotta asunut suosittelee myös Sky Gardenia (bookkaa etukäteen) ja London Bridgen lähellä olevaa Borough Marketia evästämiseen. Kantsii buukkaa liput etukäteen jos mielii mennä london eye.

  Shoppailuun Westfields ja tietty Oxford Street (kannattaa mennä aamulla eikä missään nimessä rush hourin aikaan). Mun lempikauppa on New Look ja esim Oxford sircus tubeaseman vieressä on ihana kolmikerroksinen New Look ja ylimmässä kerroksessa pieni piilotettu Starbucks missä voi huilia shoppailun lomassa. Sä tuut rakastamaan TK Maxx kauppaa mikä myy merkkivaatteita halvalla, vieraile ehdottomasti jos tulee vastaan! Ping Pong tosi kiva japanilaistyylinen rafla ja esim intialaiset ihan huippuja kans täällä. Wagamama ketju on kans mahtava!

  Lontoo on kyllä jäätävän iso ja matkustamiseen menee aikaa joten ei kannata buukata hirveen montaa juttua samalle päivälle ettei tuu liian hektistä lomaa. Lataa tubemap ja citymapper puhelimeen, käytän citymapperia päivittäin ja todella kätevä (sen käyttöön tarvii kyl netin, tube mappiin ei).

  Pitää vielä hehkuttaa puistoja: St jame’s park ja Holland Park mun lemppareita. Kannattaa pitää pähkinöitä laukussa koska noi on täys kesyjä oravia jotka syö kädestä. St James parkissa asustaa myös pelikaaneja ja mustia joutsenia, must see! Mulla on aina kassit täys pähkinöitä ja leipää kun lähden puistoilemaan :) ihanaa reissua!

Kommentoi