Kissa, leopardi ja peura

24.10.2015

Selailin tänään aamulla tyttöjen kanssa Pinterestiä, kun etsin ideoita omaa Halloween-meikkiäni varten. Siinä samalla vilahteli sitten eläinhahmomaskeerauksien kuvia, eikä aikaakaan kun huomasin kaivavani kasvomaaleja ja siveltimiä kaapista. Molemmat halusivat että teen heistä kissoja, ja mä ryhdyin tuumasta toimeen. Mun salainen intohimo on ehdottomasti maskeeraus, vaikka en sitä koskaan ole opiskellut yhtä kasiluokan teatteriproduktion opetuskertaa lukuunottamatta. En ole siinä mitenkään erityisen hyvä tai innovatiivinen, mutta yleensä pystyn mallista matkimaan ihan hyvin, varsinkin jonkun toisen naamaan.

Ensin oli vuorossa Tiara, joka halusi olla musta kissa. Löysin makean inspiraatiokuvan (cat makeup), jossa tosin oli vielä todella vahvat silmämeikit mukana, mutta onneksi Tiara ei sellaisia olettanutkaan saavansa vaan tyytyi viiksiin ja kissan nenuun oikein hyvin. Hänestä tuli maailman söpöin pieni musta kissa! Nuorempi sitten halusi olla leopardi, esikuvana isosiskonsa Isla-leopardipehmolelu. Löysin mahtavia leopardi-inspiskuvia myös, samoilla hakusanoilla, ja en vieläkään käsitä että 2,5-vuotiaamme istui niin kauan paikoillaan että sain oikein pilkutkin tehtyä.

Neidit halusivat että otetaan kuvia ja oikein eläytyivät karjuen ja maukuen rooleihinsa, ihan huippuhauskaa! Muistan kun ekan kerran tein Tiaralle kissakasvomaalauksen, kun oltiin matkalla Halloween-juhliin hänen ollessa kaksivuotias. Tein vain ihan pienesti mustaa nenänpäähän ja sitten viikset, ja hän meni katsomaan peilistä ja säikähti omaa peilikuvaansa. Mentiin äkkiä pesulle ja tyydyttiin sitten pelkkiin korviin ja häntään. Nyt molemmat ovat jo niin isoja että jaksavat istua paikoillaan ja haluavat olla oikein kunnolla rooleissaan.

Kun Tiara oli nähnyt Zeldan monimutkaiset leopardiviritelmät, hän halusi kokeilla vielä itselleenkin jotain ”jännempää”. Löydettiin sitten peuramaskeeraus jota lähdettiin kokeilemaan. Myös siihen liittyi olennaisesti vahva silmämeikki, mutta kyllä me mun mielestä aika söpö pikku Bambi saatiin aikaiseksi vaikka jätettiinkin ne pois. Meillä ei vaan oikein ollut peuravaatteita, mutta Tiara löysi mun vanhat pinkit sarvet ja kiskaisi päälleen Lontoosta saamansa Primarkin neuleen ja oli kuulemma oikein hyvä peuran asu sitten.

Niin hassua katsoa näitä kuvia kun tietää että niissä on omat tytöt mutta näyttävät kuitenkin ihan eriltä. Meillä oli ihan törkeän hauskaa näitä tehdessä ja kuvia ottaessa, ja lopuksi tytöt saivat vielä maskeerata mutkin. Mun naamasta tuli vähintäänkin mielenkiintoinen, Snapchatissa on meidän maskeeraushetkistä videotakin (@iinalaura). Neidit saivat pitää maskejaan koko päivän ja puistossa aiheutettiin vähän hilpeyttä toisissa vanhemmissa, se oli hauskaa. Nyt illalla sitten lämmitettiin sauna niin saatiin hyvin putsattua kaikki pois, eikä aiheutunut pahaa mieltä vaikka pitikin luopua eläinkasvoista.

Tänä vuonna meillä ei taida ollakaan mitään lasten halloweenjuhlia, mikä on vähän harmi. Ehkä me pidetään jotkut omat etkot perjantaina, kun lauantai on varattu Indiedays Blog Awardseille, joiden äänestys päättyy huomenna. Blogibileiden teema on siis kauhusirkus ja mä voin kertoa etten ole varmaan ikinä odottanut mitään juhlia näin innolla, ihan huikeaa päästä ekaa kertaa elämässä ihan kunnon Halloween-juhliin joissa varmasti niin koristeisiin kuin asuihinkin on panostettu aivan täysillä. Jännitän vaan että ehtiikö mun asu saapua ajoissa perille!

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille! <3


12 Responses to “Kissa, leopardi ja peura”

 1. Nannu sanoo:

  Ihana tuo peurakasvomaalaus! :) muutenki päheen näköset tytöt :)

 2. Sani sanoo:

  Kisumeikille saa muuten veikeän ja leikkisän ilmeen kun vähän luonnostelee kulmakarvoihinkin niitä viiksihaituvia! Kissoillahan on ohimoillakin tuntokarvoja ja sitten ei tarvitse tunkea kyniä lähelle silmiä mut saa meikkiin vähän lisää ilmettä :—)
  esim googlesta tästä:
  http://allhalloweenmakeup.com/wp-content/uploads/2015/10/Cat-Halloween-Makeup-Mouth.jpg

  Ja mulla nyt oli kissarajaukset mutta näytin penkkareissa Behemothina tältä:
  https://instagram.com/p/zAGMOVnpfC/?taken-by=kuurainen

 3. lillamy sanoo:

  Voi miten ihanat pienet kissa-, leopardi- ja peuramaskeeraukset oletkaan loihtinut! :) Ihan mahtava toi Zelda, vaikea tosiaan käsittää että noin pikkuinen jaksaa pysyä paikallaan (ainakin hänen näkökulmastaan) pitkän aikaa. Ja Tiara peurana, VAU! En ollut tunnistaa :D Hyvä Iina, taas toistelen itseäni mutta olet sä kyllä ihan mahtavan huikea äiti tytöillesi <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah voi kiitos paljon<3 :D Mä yritin olla tosi nopea, ja ei siinä Zeldan maalauksessa mennyt kuin ehkä kymmenisen minuuttia mutta onhan se tosi pitkä aika 2-vuotiaalle! :D Ja kiitos sun kauniista sanoista, tuli hyvä mieli<3 Olet ihana kun jaksat niin usein kommentoida ja piristää!

 4. lulu sanoo:

  Ihanat kasvomaalaukset tytöillä :) Ja voi että kun Tiarasta on tullut jo niin iso tyttö! Ja nii-in kaunis, ja hän on jotenkin todella sydämellisen näköinen :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia, meidän kaikkien puolesta <3 Ja tuo peurakasvomaalaus kieltämättä vähän vanhensi, ehkä ne olivat nuo kulmakarvat jotka siihen maskeeraukseen olennaisesti liittyivät? :D

 5. Sonja sanoo:

  Ihanat! Tiara on kyllä ollut kekseliäs peura-asussaan, siitähän tuli tosi hieno! Kasvomaalaukset onkin hauskaa ajanvietettä molemmille, niin lapsille kuin maalaaville vanhemmille!

 6. roosa sanoo:

  Vautsi vau mitä maskeerauksia! Ihanat tytöt :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.