Viikon aloitus

24.11.2015

Voi mikä viikon alku jälleen; nuoremmalla neidillä on elämänsä ensimmäinen silmätulehdus. Kun miettii omalle kohdalle niin silmätulehdus on kyllä yksi rasittavimpia tauteja ikinä, mutta häntä ei onneksi tunnu vaivaavan. Silmätipat saa helposti laitettua ja muuten hän touhuaa menemään kuin koska tahansa muulloinkin. Vaikeinta on pitää tyttöjä edes vähän erossa toisistaan ettei silmätulehdus tarttuisi toisellekin. Onneksi tipat tuntuvat auttavan hyvin, ja onneksi silmätulehdus ei ole mikään vakava vaiva, vaan oikealla hoidolla nopeasti lähtevä juttu.

Muuten meillä on kyllä ollut ihan normimeininki, mä olen tehnyt etätöitä kun tytöt ovat olleet kotona. Saatiin pikkujoulukutsukin, ja jos ei vaan silmätulehdus iske lopulle perheelle niin sunnuntaina olisi luvassa vähän pikkujouluilua tutulla kaveriporukalla lasten kanssa. Täytyy toivoa että päästään juhlimaan! Joulukorttikuvatkin meidän pitäisi vielä kuvata, joten varmaan myös sitä luvassa tällä viikolla, ellei olla kaikki ihan pink-eyena  viikonloppuna, hahha. Onneksi niillä joulukorteilla ei taida olla kiire, kun ei meillä ole muutenkaan tullut viime torstain jälkeen postia koska postilakko.

Tuntuu hassulta ajatella että jouluaattoon on enää tasan kuukausi, mutta kieltämättä mä odotan kovasti loppuvuotta, ja alkuvuotta 2016 kun tehdään muutaman viikon ajan kevyempää työviikkoa Oton kanssa. Tai siis Otto tekee, ja se helpottaa munkin elämää kun meillä on neljä koko perheen yhteistä kotipäivää muutaman viikon ajan joka viikko. Todettiin että saadaan hänen lomistaan enemmän irti tällä tavalla, kun ollaan koko perhe yhdessä ne päivät kotona, kuin niin että hän olisi pitänyt lomansa yksin putkeen niinäkin päivinä kun mä olen toimistolla. Tällä hetkellä ajatus edes kolmesta yhteisestä vapaapäivästä putkeen tuntuu taivaalliselta, ja voin kuvitella että ne muutamat viikot tulevat tuntumaan niin hyvältä. Enkä voi sanoin kuvailla miten taivaalliselta tuntuu ajatus, että ensi vuonna jossakin vaiheessa mullakin on ihan oikea loma!

Ainiin muuten, osa teistä varmaan luki jo Indiedaysin Buzzista, että oululainen Kaleva osti Indiedays Oy:n. Täytyy sanoa että aika siistiä! Itse kuitenkin olen viettänyt ison osan elämästäni Oulussa, sekä kesälomia lomaillen että muutaman vuoden siellä asuen, ja Kaleva on sillä tavalla tuttu media mulle, kun Kaleva tuli meille kotiin siellä asuessa ja sitä usein lueskelin. Mitään muutoksia tämä ei mihinkään mun blogin pitämisessä tai Indiedaysin sivustossa tuo, mutta hauskaa että molemmissa mun työpaikoissa on nyt Oulukin jotenkin mukana. Oulu on mulle tärkeä kaupunki! Ja joo, tiedän että tämä ei liity mitenkään mihinkään, musta se on vaan kiva ajatus.

No joo, hyvällä fiiliksellä tähän tiistaiaamuun ja työjuttujen pariin! Ihanaa päivää kaikille <3


6 Responses to “Viikon aloitus”

 1. Oi yhteiset vapaapäivät on luksusta arkihärdellin keskelle :). Mie otin huomisen vapaaksi ja saa olla Eetun kanssa koko päivän :)

 2. Venla sanoo:

  Voi harmi, että teidän nuoremmalle iski silmätulehdus. Meillä täällä myös ollaan esikoisen kanssa flunssassa oltu jo muutama päivä! Tuntuu, että kaikki maailman pöpöt ovat juuri nyt liikkeellä. Pikaisia paranemisia sinne :)
  Oli mulla myös postaustoivetta. Nyt kun tosiaan on joulun aika ja joululahjat alkaa olla ajankohtaisia, niin voisitko tehdä postauksen joululahjaideoista niin miehelle/isälle kuin lapsillekkin eli mitä olet ostellut esim Otolle niin vuosipäivinä, synttörilahjoiksi ja joululahjoiksia ja myös mitä olet ostanut omalle äidillesi. En tiedä oletko sellaista joskus tehnytkin, mutta auttaisia ainakin minua tässä joululahja härdellissä.

 3. pirita sanoo:

  Saralla on kans silmätulehdus :( Vähän näyttää kutisevan, mutta ei tosiaan häntä häiritse sen enempää. Mä itse vihaan silmätulehduksia. Pahimpina allergiavuosina mulla oli niin paljon silmätulehduksia, että mun vasemman silmän luomi roikkuu niiden takia nyt ikuisesti :(

  Ihanalta kuulostaa yhteiset vapaat! Meillä Henkka on lomalla koko joululoman (koululaisten loma -ajan) ja mä kyllä enempi kauhulla odotan. Kaikki rutiinit ja rytmit on ihan piparia, kirjaimellisesti :D

 4. banana sanoo:

  Miekin olen Oulusta, ja ollaan miehen kanssa mietittykin et jos pitää pohjoisesta muuttaa pois muutetaan Ouluun :-) yksinkertaisesti paras ja kaunein kaupunki Suomessa.

  Mistä Tiaran housut on?

 5. Nimetön sanoo:

  Silmätulehdushan ei tartu enää kun lääkekuuri on alotettu, ja hoitoon/töihin saa ihan normaalisti mennä heti kun tipat on laitettu ekaa kertaa :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No niinpä! :) Se on tosi kiva! Sekin on kiva että joillakin on sellainen työ että halutessaan voi tehdä ihan kotosalla töitä vaikka koko viikon ja ei koskaan tule sairauspoissaoloja vaikka olisikin lasten kanssa kotona, kunhan vaan tekee ne työt. :) auttaa mm. silloin kun toinen parantuu juuri silmätulehduksesta ja toiselle iskeekin sitten flunssa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.