Joulukalenteri 2015 luukku 5

05.12.2015

Koska lahjaostokset on paras hoitaa heti alkukuusta, näin alkuun saatte aika tiiviiseen tahtiin näitä lahjavinkkejä! Vain aikataulutuksen vuoksi ei ole järkevää porrastaa lahjavinkkejä viikon välein, koska kolmen viikon päästä kaikki hyvät jutut on jo loppu. Eli tänään siis luvassa lahjavinkkejä miehille, isille, veljille ja poikaystäville. Tämän oppaan kokoamiseen olen käyttänyt apuna sekä Ottoa että meidän kaveripiirin miespuolisia henkilöitä, ja suorittanut empiiristä tutkimusta siitä, mitä he haluaisivat lahjaksi jos saisivat itse valita. Totesin tämän hyväksi tekniikaksi, sillä sitten en ainakaan paljasta vahingossakaan mitä olen ostamassa Otolle, hah!

1. Tuoksut & Hygieniatuotteet (esim. Victor & Rolf Spicebomb, Stockmann)

Victor & Rolfin Spicebomb tuoksuu herkulta, ja tuo pullo on kuin mieletön taideteos jo itsessään. Googlailun perusteella se on noussut yhdeksi tämän vuoden ostetuimmista miestentuoksuista, ja omakin testituoksuttelu kyllä sai sen valikoitumaan lemppariksi. Miehet kuulemma tykkäävät saada sekä tuoksuja, että ihan perus arkipäivän kosmetiikkaa: shampoo-hoitoaine-suihkugeelipakkauksia, tuoksu + deodoranttipakkauksia ja niin edelleen.

2. Lahjakortti vaatteisiin tai elektroniikkaan (esim. Verkkokauppa, H&M tai Stockmann)

Ihan ensimmäinen vastaus melkein jokaiselta haastattelemaltani dudelta. Onhan se lahjakortti helppo, silloin lahjansaaja saa itse ostaa mitä haluaa, ja itsekin lahjakorteista tykkään. Tätä en ehkä itse kuitenkaan ostaisi ainoaksi lahjaksi esimerkiksi Otolle, koska haluan antaa myös jotain sellaista missä on oikeasti ajatusta takana, jotain sellaista mikä osoittaa että mä tiedän mistä hän tykkää ja olen kuunnellut vuoden tai syksyn aikana hänen toiveitaan (vaikka hän ei niitä erikseen koskaan kerrokaan).

3. Sukat (esim. Happy Socks, Zalando)

Sukat, löytyivät omaltakin listaltani. Miehet kaipaavat sukkia ja ne ovat kyllä perusvarma lahjavalinta. Miehen tyylistä riippuen voi olla kesympi ja ostaa yläreunasta värikoodattuja mustia sukkia, tai sitten vaikka Happy Socksin huippuhauskoja ja persoonallisia sukkia villimmälle hemmolle.

4. Bokserit (esim. Björn Borg, Zalando)

Niitä tarvitaan toki aina. Bokserit ja sukat on molemmat sellaisia, mitä ei kuulemma aina tule itse vaatteita shoppaillessa napattua mukaan, kun ei vaan muista, siksi niitä on kiva saada lahjaksi.

5. Just Cause 3 tai Star Wars Battlefront PC:lle, XBOX Onelle tai Playstation 4:lle (esim. GameStop tai Anttila)

Nämä kaksi peliä ovat kuulemma the shit tällä hetkellä, jos tätä minun pienen otoksen tutkimustani on uskominen. Meiltä löytyy kotoa molemmat, ja kyllä Otto tuntuu viihtyvän kavereidensa kanssa pelaten oikein mainiosti molempien parissa. Uskokaa mua, olen myös nähnyt sen kun Otto osti vahingossa ihan huonon pelin, ja näistä kumpikaan ei aiheuttanut onneksi sellaista reaktiota.

6. Laadukas nahkavyö (esim. Tommy Hilgifer, Stockmann)

Hyvä vyö kuuluu ainakin meidän perheen kaksilahkeisen perusvarusteisiin, ja kyselyn perusteella myös monen muun. Muista tarkistaa vanhasta vyöstä oikea koko ennen ostamista, että joulukinkut mahtuvat hyvin kyytiin!

7. Rannekello (esim. Daniel Wellington, Stockmann)

Koskaan ei ole liikaa hyvännäköisiä rannekelloja, ja valikoimassa on hyvä olla sellainen arkikello ja vähän juhlavampi kello ainakin. Jos jompikumpi tai molemmat uupuu niin tässähän on tosi hyvä lahja. Ja Daniel Wellingtonin kellot sopii myös niille joilla on sekä nahkarannekkeinen arkikello, että juhlavampi kokometallinen kello. Ne kun ovat vielä ihan erilaisia näistä kahdesta perustyypistä ja sopivat vähän molempiin, asustuksesta riippuen.

Näiden lahjojen lisäksi mieleen tulee tietty kaikki harrastuksiin liittyvät jutut, mutta ne on tietenkin yksilöllisiä joka dudella. Toivottavasti lahjaoppaasta oli apua jos tuskailette siellä lahjojen kanssa! Ja hei kertokaa ihmeessä mitä te aiotte ostaa perheen ja suvun miespuolisille? Jos vaikka itsekin saisi vielä viime hetken vinkkejä tähän pohdintaan!

Ihanaa lauantaita <3


9 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 5”

 1. Satu sanoo:

  Meillä on tänä vuonna perheen kesken lahjaton joulu ja avomiehenkin kanssa vielä pohdinnassa ostetaanko lahjaa vai säästetäänkö sekin tulevaa matkaa varten. Itse matkakin on vielä suunnitteluasteella.
  Ilahdutan kuitenkin läheisiäni, sekä miehiä että naisia, tekemällä Mary Kayn kasvo- ja käsihoitoja jokaiselle. Aattoillan rentoutumishetki. Ja joulunpyhinä sitten hemmottelua avomiehen sukulaisille.

 2. Ade sanoo:

  Nämä joululahjapostaukset ovat olleet ihan kivoja vielä jokin vuosi sitten mutta nykyään näistä on lähtenyt vähän maku kun lähes joka blogissa aina vaan nämä samat joululahjaideat. :/

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No totta varmaan sekin. Mä teen näitä, koska niitä toivotaan joulukalenteriin joka vuosi. Mut veikkaan että taustalla myös se, että ei bloggaajakaan voi paljastaa blogissaan kaikkia juttuja mitä on antamassa lahjaksi, koska sittenhän mies tietäisi etukäteen :/ Ne persoonallisimmat jutut on usein niitä. Siksi tärkeintä on vaan kuunnella sitä lahjottavaa itseään.

 3. Mira sanoo:

  Sovittiin miehen kanssa, että tänä vuonna ei osteta toisillemme lahjoja, kun rahat ei vaan riitä. Jotain pientä yritän ostaa kuitenkin muulle perheelle, kun sieltäkin päin varmaan lahjoja tulee :)

 4. Mill sanoo:

  Ostan Star Wars-hullulle miehelle BB-8 robotin :D En niin paljon oottele uutta leffaa, mutta tuo robotti on niin huikea että uskon sen tuovan iloa molemmille! Ns. turha lahja mutta varmasti tuo hymyn huulille eikä lahjansaaja osaa odottaa sitä. :)

 5. santsu sanoo:

  Mä ostan melkein joka vuos miehelle uudet kotitohvelit.. :D se pitää niitä niin paljon et ne kuluu ihan kauheesti vuoden aikana.. :D no ne on aina varma lahja miehelle ja siihen lisäksi ostan aina jotain muuta vielä, viime vuonna kaulakorun mut nyt en oo vielä keksinyt mitä ostaisin.

 6. Ria sanoo:

  Mä ostin omalleni Hilfigerin kaulahuivin kadonneen tilalle (hienomman kuin se edellinen tottakai ) ja paljon toivotut kuulokkeet. Pitää toi vyö muistaa kesällä synttärilahjaksi, sitäkin on paöjon toivonut!

  Minusta nää lahjapostaukset on hyödyllisiä, etenkin jos lähteenä on oikeasti mieshenkilöitä. Ei mulla olis puoletkaan noista käyny ees mielessä! Kiitos siis :)

 7. Milla sanoo:

  Meillä ei osteta lahjoja toisillemme.
  Ollut perinne jo yli kymmenen vuoden ajan.
  Mies ei käytä kelloja, ei hajusteita ( no dödöä töissä yleensä )
  Pelailee mutta omistaa jo pelit mitä haluaa pelata eli gta 5 on se paras :D
  Oon itsekkin kokeillu pelata ja no, onhan se aikamoinen peli :D
  Ei osta vaatteita, sitten kun menee rikki vasta..taitaa olla siis pihi.
  Ei kuuntele musiilkkia eikä katsele leffojakaan pahemmin.
  Eli en osaisi ostaa mitään sitten oikein.

 8. E sanoo:

  Hei Iina! Kuule, viitsisitkö kertoa mikä on Oton vyön pituus? Oma poikaystäväni on melko samaa kokoa ja vyön pituutta mietin :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.