Joulukalenteri 2015 luukku 6

06.12.2015

Ihanaa Itsenäisyyspäivän aamua kaikille! Tänään on mun mielestä hyvä päivä ottaa joulukalenterissa esille tärkeä aihe: hyväntekeväisyys, ja erityisesti hyvän tekeminen joulun aikaan. Tänä vuonna toisten auttaminen on tehty äärimmäisen helpoksi, ja keräyksiä on ihan joka puolella. Osassa keräyksistä lahjoittaminen on niin helppoa, että ei tarvitse kuin ostaa toivottu lahja ja se paketoidaankin valmiiksi.

Mulle hyvän tekeminen joulun aikaan on itsestäänselvyys, sillä se on mulle sitä kaikkina muinakin vuodenaikoina. Toisia pitää auttaa jos siihen on mahdollisuus. Mulle on tärkeää jakaa omastani myös muille, ja auttaa heitä jotka apua tarvitsevat. Viime vuonna mä lahjoitin Joulupuukeräykseen, ja pyysin mukaan lahjoittamaan myös suurta netissä toimivaa lastentarvikeliikettä. Saatiin vietyä useampi lahja, joista osan ostin itse ja osan yritys sponsoroi. Tänä vuonna olen ostanut lahjoja itse. Olen ajatellut sen niin, että joka kerta kun käyn lahjaostoksilla, ostan ainakin yhden ylimääräisen lahjan ja vien sen keräykseen. Se on pieni vaiva mulle, mutta lahjan saajalle se voi olla koko joulun paras juttu.

Haluan ottaa myös omat lapset mukaan auttamaan, kuten he olivat mukana viime vuonnakin.  Tänä viikonloppuna me käytiin lahjoittamassa Itiksen Hope Hyvän Mielen Joululoungeen lahja 5-vuotiaalle tytölle, ja uskon että se oli meidän koko perheelle yhtä merkityksellinen juttu. Lapset saivat ensin valita narulta mieleisensä kortin, ja sen jälkeen käytiin yhdessä ostamassa toiveen mukainen lahja. Sitten tultiin takaisin loungeen, kirjoitettiin korttiin yhdessä tervehdys ja sitten lahja paketoitiin kauniiseen pakettiin, ja kortti liitettiin mukaan. Tiara kirjoitti vielä joulutervehdyksen loungen seinälle, niitä roikkui siellä vaikka kuinka paljon ja tunnelma oli ihana!

Auttamistapoja on monia ja listasin teille muutamia keräyspaikkoja ja kohteita joihin voi osallistua eri tavoin ympäri Suomen, ja auttaa niin lapsia, perheitä, työttömiä kuin vanhuksiakin.

Itis / Hope Hyvän mielen Joululounge / Helsinki

13.12. asti Itiksessä on Hopen joululounge, josta voi käydä hakemassa lapsen joululahjatoiveen, ostaa lahjan ja tuoda sen loungeen toimitettavaksi sitä toivoneelle lapselle. Lounge sijaitsee kauppakeskuksen 1. kerroksessa Stockan päädyssä, ja se on avoinna arkisin klo 14-20, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16. Itis on haastanut myös liikkeet osallistumaan tempaukseen, ja esimerkiksi kampaamot ovat lahjoittaneet lahjakortteja niitä toivoneille teinitytöille ilmaiseksi. BR-lelut antaa 10% alennusta kaikista hyväntekeväisyyteen ostetuista leluista. Pakettiin voi halutessaan liittää mukaan tervehdyksen lahjan saajalle.

Joulupuu-keräys / Lastensuojelu / Koko Suomi

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin keräys järjestetään tänä vuonna jo 13:tta kertaa. Pääkeräyspiste avautuu Forumissa ensi viikolla, ja on avoinna 10.-17.12.2015 arkisin klo 17-20, lauantaisin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 12-18. Muiden kuin Helsingin keräyspisteet ja aukioloajat näet täältä. PK-seudulla löytyy mm. Sellosta ja Itiksen Citymarketilta. Keräys toteutetaan yhdessä Sosiaali- ja terveysministeriön kanssa, ja lahjat lahjoitetaan lastensuojelun alaisille lapsille.

Stockmann / Hope-yhdistys / Suurimmat kaupungit

Stockmannilla on Hopen keräys 15.12. asti. Hyväntekeväisyyteen ostetusta lelusta tai muusta toivelahjasta saat 20% alennuksen, ja lahja paketoidaan Stockmannin puolesta. Sinun oma tervehdyksesi lahjansaajalle voidaan liittää mukaan pakettikorttiin. Lasten lahjatoiveita löytyy Stockmannien kassoilta, ja täältä.

Joulupata-keräys / Pelastusarmeija / Koko Suomi

Joulupatakeräys toimii sekä livenä, että netissä. Livekeräyksiin voi viedä käteistä rahaa, siistiä käytettyä tavaraa ja avaamattomia ruokapakkauksia, lähimmän padan sijainnin voi tarkistaa täältä. Saatu raha, ruoka ja tavara lahjoitetaan vähävaraisille lapsiperheille, pienituloisille eläkeläisille, työttömille ja työkyvyttömille, syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille sekä ruoka-apua tarvitseville opiskelijoille.

Ole joulupukkina seniorille / Home Instead / Etelä- ja Keski-Suomi

Ole joulupukkina seniorille -kampanjan ideana on lahjoittaa yksinäisille ja vähävaraisille vanhuksille kukkalähetyksiä. Kampanjan järjestäjä on seniorihoivapalvelu Home Instead, kampanjan yhteistyökumppaneina ovat esimerkiksi suurten kaupunkien hoivapalvelut sekä seurakunnat. Osallistuminen on yksinkertaista: tarkista listasta lähin kampanjassa mukanaoleva kukkaliike, ota nimilappu joulupuusta, osta kukka lahjaksi ja jätä se liikkeen myyjälle nimilapun kanssa. Kukka toimitetaan tervehdyksen kanssa vanhukselle liikkeen puolesta.

Hyvä Joulumieli -keräys / Punainen risti / Koko Suomi

Hyvä Joulumieli -keräykseen on helppoa lahjoittaa rahaa (10€) soittamalla tai tekstiviestillä. Keräyksen järjestävät Suomen punainen risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry. Hyvä Joulumieli -keräys kestää 24.12. asti. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70€ arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat ostaa jouluruuat.

Vaikka lahjoittaminen on helppo ja tärkeä tapa auttaa, mä pidän yhtä tärkeänä hyväntekeväisyytenä myös aineetonta hyvän tekemistä. Sitä että muistaa ja huomioi toisia ihan joka päivä. Muistaa soittaa sille rakkaalle mummolle, ja käydä kylässä. Viedä ystävän autolla kauppaan jos sataa kaatamalla vettä ja hänellä on ollut rankka päivä. Tarjoutua avuksi joulusiivoukseen sukulaiselle jolla on vaikeaa. Tai auttaa vaikka tuntematonta vanhusta kauppakassien kanssa. Tärkeintä on jakaa hyvää eteenpäin, ei se miten sen tekee. Hyväntekeväisyys on kaikille, ja sitä on monta tapaa tehdä.


10 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 6”

 1. Kotitonttu sanoo:

  Yksi aamu juna-asemalla oli seurakunnan porukka jakamassa paperipussukoita, joissa oli sisällä 2 sydänpiparia. Pienestäkin teosta tulee hyvä mieli :). Joulupuu-keräys olisi ollut muuten sopivin, mutta huomasin tuolta sivulta keräysaikoja katsoessani, että se on jo päättynyt paikkakunnallani. :/

 2. Laura sanoo:

  Loistavia ideoita, varsinkin tuo vanhusten kukkalähetys taitaa olla oma tapani tuottaa hyvää joulumieltä tänä vuonna. Toinen on juuri ennen joulua tapahtuva verenluovutus: silloin on usein pulaa verestä, kun ihmiset eivät tule käyneeksi ennen pyhiä kiireessä ja verivalmisteet säilyvät vain muutamia päiviä. Kannattaa kokeilla, hyvän mielen lisäksi tulee ihan oikeasti auttaneeksi ihmisiä. Vaikka eihän ne neulat mukavia ole…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! <3 Mustakin tuo vanhusten kukkalähetys on ihana idea, aivan ehdottomasti aion osallistua myös siihen! Verta olen aina halunnut luovuttaa, mun äiti teki sitä aktiivisesti ennen sairastumistaan, mutta mulla on liian alhainen paino enkä saa luovuttaa :( Ehkä joskus vanhempana sitten jos kerään vielä muutamia lisäkiloja. Verenluovutus on ehdottoman tärkeää todellakin!

 3. sara sanoo:

  Tää oli tosi tärkeä ja ihana postaus. Selailin hopen lastentoivomuksia ja heti ensi viikolla suunta Itikseen ja antamaan jollekin lahja. Kiitos muistutuksesta!

 4. Jenni sanoo:

  Hei ihana idea ja hyväntekeväisyys on huippuu! Ite oon kans tosi vähävaranen, rahaa on iha liian vähän, mut monta vuotta sitte käytettyjä vaatteita löytyy niin paljon että huh! Sulta sain ihanan idiksen viedä ne hyväkuntoset vaatteet niille, joilla ei tosiaan ole oikeasti ole varaa, kiitos :)

 5. Roosa-Maria sanoo:

  Hei ihana postaus! Esimerkiksi nuo Pelastusarmeijan nettipadat on ehkä maailman helpoin tapa lahjoittaa, ei tarvii edes poistua kotoa! Perustin äsken sellaisen ja siihenkin meni aikaa huimat viisi minuuttia, jos joku haluaa vähävaraisille rahojaan suunnata niin tässä olisi yksi pata : http://oma.pelastusarmeija.fi/joulupata/12-3601
  Verenluovutus mulla on keikkunut to do-listalla kohta puoli vuotta, voisin ehkä skarpata nyt juurikin ennen pyhiä asian kanssa! Huippua joulunodotusta sinne! :)

 6. Pauliina sanoo:

  Tää oli aivan ihana postaus, joku ottaa oikeasti ihan blogissa asti kantaa hyväntekeväisyys juttuihin. Hienoa Iina! :-) Ajattelin ite osallistua tuohon Ole joulupukkina seniorille -kampanjaan :)

 7. Ellinoora sanoo:

  Mä kävisin niin mielelläni luovuttamassa verta, ihan muutenkin kuin vain nyt joulun alla(ihan jo siksikin, että itse olen saanut verensiirtoja ja ajatus siitä, että joku on sen veren luovuttanut ja pelastanut mun hengen on korvaamaton!), mutta ikävä kyllä mun vereni ”ei kelpaa” koska mulla on perussairaus.Samainen syy esti sukusolujen luovuttamisen mitä olin pitkään pohtinut. :(

  Pari pakettia olen kuitenkin ehtinyt ostaa omien lasten lahjojen oston ohella ja nyt oli ihana idea tuo kukkien lähetys, sen aion todellakin toteuttaa! :)

 8. vilmu sanoo:

  Sä oot Iina niiiiin hyväsydäminen ihminen, ihailen sua ihan hirveesti sen takia. Mulle tuli ihan itellenikin olo tästä postauksesta, että ei saakeli, nyt mä meen tuonne ulos auttamaan ihmisiä ja ilahduttamaan mummuja ja pappoja ja tekemään hyvää! Jos me kaikki oltais edes vähän enemmän sun kaltaisia, niin maailma olis jo paljon kivempi paikka :)

 9. Olivia sanoo:

  Ei mulla muuta kun että oot ihana<3 harmi kun noita keräyspaikkoja ei ollut lähiseudullani... Yksi naapurikunnassa tuossa joulupuussa mutta sivusto ei toiminu kunnolla puhelimella niin nähny tietoja sen enempää, pitää koneelta vielä tarkistella. :) tuo senioriapu on tosi ihana! Kun vanhuksetkin muistetaan eikä vain lapsia, vaikka lasten juhla joulu toki on :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.