Pulkkamäessä

04.01.2016

Käytiin eilen pulkkamäessä ekaa kertaa tälle talvelle, ja ai että se oli ihan mahtavaa! Ollaan odotettu riittävää lumimäärää lasten kanssa ja tarkkailtu silmä kovana joka aamu ikkunasta joko sitä lunta olisi tarpeeksi. Eilen vihdoin pyrytti siihen malliin että päästiin ekaa kertaa testaamaan meidän uusia pulkkia.

20160103-20160103_144620

Hassua miten lapset ovat taas kasvaneet vuodessa. Tai siis tottakai ovat, mutta sen aina huomaa niin hassuista asioista. Kuten siitä että eilen pulkkamäessä molemmat lapset saivat itse ongittua pulkan narun ja toivat itse pulkat laskujen jälkeen takaisin ylös. Ei viime talvena vaan, silloin me juostiin Oton kanssa aina pulkan reitin vieressä alas ja vedettiin neidit takaisin ylös mäen laelle. Vähemmän liikuntaa tällä nykymallilla, tosin me kyllä silti muutaman kerran juostiin alas ja sitten juostiin takaisin ylös niin että lapset kiljuivat innosta.

20160103-20160103_143353 20160103-20160103_145014

Heillä oli kuulemma kisa että kumpi pääsee aina pulkallaan pidemmälle. Molemmat lähtivät aina yhtäaikaa matkaan ja sitten laskivat söpösti vierekkäin. Oli niin ihana katsoa sitä touhua ja riemua. Ensi kerralla pitää ottaa vähän isommat pulkat mukaan, kun noihin pinkkeihin ei mahdu kuin yksi mukula laskemaan kerrallaan. Ne kyllä kulkivat tosi sutjakkaan vaikka lunta ei nurmisella mäellä vielä niin hurjasti ollutkaan. Lapset saivat reippaat vauhdit ja pulkkaa oli myös tosi kevyt vetää mihin suuntaan vain. Niin outoa että tytöt laskevat jo ihan yksin mäkeä, etenkin se että kuopus laskee. Viime talvena hän oli vasta puolitoistavuotias taapero ja nyt jo niin iso ja omatoiminen neiti hänkin!

Pulkkamäki on kyllä juuri sellaista ihanaa koko perheen puuhaa josta me kaikki tykätään. Toivottavasti lumi pysyy maassa mahdollisimman pitkään ja päästään pulkkamäkeen useammankin kerran. Ainakin varmaan Oulussa on pulkkamäkikelejä kun suunnataan sinne huomenna loppuviikoksi, pakko lähteä mun serkun ja kummipojan ja meidän tyttöjen kanssa laskemaan mäkeä.

Hot Toysin Snow Fly -pulkat saatu Plastex Finlandilta.

Kivaa maanantai-iltaa kaikille <3


4 Responses to “Pulkkamäessä”

 1. Pulkkailu on kyllä niin kivaa. Meillä mentiin eilen kanssa tukka putkella pulkkamäessä.

  http://rosebath.blogspot.fi/2016/01/talvinen-sunnuntaipaiva.html

 2. Avatar Saana sanoo:

  Hei
  Eilen kävin lenkillä Ainolan puistossa jossa oli lapsille oma mäki :)

 3. Avatar päivänkakkara sanoo:

  Tervetuloa, kyllä täällä mäkeä voi laskea! :) tuutte myös kivasti tänne kun on -20 astetta pakkasta :’D

 4. Avatar Crista sanoo:

  Täällä Oulussa on lunta niin paljon että tytöt pääsevät kyllä laskemaan mäkeä missä vaan! Tuli mieleen, Oulun virpiniemessä on ihanat paikat missä laskea mäkeä ja mäen alla on isot kodat jossa paistaa makkaraa. Hieno paikka, aikuiset voi olla nuotion ääressä ja silti näkee kun lapset ihan vieressä laskee mäkeä. Kannattaa kokeilla. :)

Kommentoi