Tunteet pinnassa

10.01.2016

Kun te luette tätä postausta, me ollaan köröttelemässä kotiinpäin Oulusta. Viisi päivää rakkaiden kanssa olivat toiminnantäyteiset, rakkaudentäyteiset ja ihanat, juuri sitä mitä mä kaipasin. Kun näin viimeksi 12-vuotiasta serkkuani ennen tätä reissua, hän sanoi mulle että seuraavalla kerralla kun nähdään niin mun pitää jättää se tietokone kotiin ja olla tekemättä hommia ollenkaan. Ihan en totellut tätä käskyä, viisi päivää postaamatta olisi ollut vähän liikaa. Mutta otin vain kahtena päivänä koko reissulla muutaman tunnin rupeaman jolloin istuin alas, ja tein töitä koneella (töitä, joista kaikkea ette ole nähneet täällä mutta joilla oli deadline). Muuten keskitin kaiken aikani lapsiin, sukulaisten kanssa olemiseen ja nauttimiseen.

Se teki hyvää, ihan todella hyvää. Olo on levännyt, sillä tavalla levännyt että kamera pursuaa kuvia ja pää ideoita ja tekstejä jotka pitäisi saada kirjoitettua. Ei ole sellaista oloa että mulla ei ole mitään annettavaa, päin vastoin. Olen ihan hullun innoissani kaikesta. Mä olen elänyt ja iloinnut ja surrut täysillä nämä viisi päivää, ja ollut mukana kaikessa.

Tunteetkin ovat olleet pinnassa kun olen antautunut niille. Mummun olo on kohentunut reissun aikana ja nyt on vähän toiveikkaampi fiilis taas. Hirveä ikävä tulee, mutta mä uskon ja toivon että lääkkeet auttavat ja mummun tila ei huonontuisi kauheasti nykyisestä. Samalla kun olen murehtinut mummua, ovat kaikki muutkin tunteet nousseet pintaan. Ikävä kaikkia sukulaisia, ja suru siitä että meidän lasten mummola on niin kaukana näin päällimmäisenä. Vaikka mun äiti aina välillä käykin meillä Helsingissä, olisi niin ihanaa vaan aina päättää että lähdetäänpä käymään hei mummolassa, ja ajella pariksi tunniksi äidin luokse käymään. Tiedän kyllä että mun kuului muuttaa Helsinkiin, muuten en olisi koskaan tavannut Ottoa ja saanut meidän tyttöjä, mutta joskus sitä vaan harmittaa että pitikin muuttaa niin pirun kauaksi.

Vuodatin Oulun reissun aikana varmaan enemmän kyyneleitä kuin kaikkina Zeldan odotusajan jälkeisinä kolmena vuotena yhteensä. Meillä oli aivan ihania päiviä ja luisteltiin ja touhuttiin mutta välillä tuntui että itkusta ei tule loppua, paperi toisensa jälkeen kastui likomäräksi. Onneksi Otto antoi aina lisää talouspaperia, haha. En mä ole surullinen, tiedän että tästä tulee hyvä vuosi ja mitään ei ole menetetty, mummukin jaksoi olla oma itsensä suurimman osan ajasta, ja sukulaisiakin nähdään tänä vuonna varmasti useammin kuin ennen, kiitos auton. Mutta piti vaan päästää kaikki ulos. Ei mua enää itketä yhtään.

Mun mielestä on hyvä itkeä aina välillä, se puhdistaa. Ja vaikka siitä tuleekin yleensä vähän pää kipeäksi tai vähintäänkin tukkoinen nenä, se on sen arvoista. En mä jää mitään murehtimaan, ensi viikolla arki jatkuu ihan niinkuin ennenkin ja meille tulee varmasti kiva viikko. Ja kuten sanoin, vaikka olen välillä itkeskellyt, on reissu ollut silti ihan mahtava ja me ollaan tehty paljon kaikkea kivaa ja saatu viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa, se on kaikkein tärkeintä.

Automatkalla tarkoitus on käydä moikkaamassa Tiaran kummitätiä Jyväskylässä ja huudattaa Antti Tuiskua ja Robinia, mikäs sen parempaa!

Kiitos teille kaikille rohkaisevista sanoista ja lohdutuksesta, ja anteeksi venähtäneestä kirjoitustauosta! Teidän sanat ja jaetut kokemukset merkitsevät mulle paljon.

Ihanaa sunnuntaita kaikille teille ja turvallista ajomatkaa meille!

PS: Hitsi mä olen ylpeä meidän esikoisesta, joka ei kertaakaan hermostunut vaikka ensimmäisissä luisteluharjoituksissa kaatui monen monta kertaa ja vielä toisissakin. Ja joka myös oppi samantien miten pääsee eteenpäin ja miten pysytään pystyssä. Ja kuopuksesta, joka ei yhtään harmitellut vaikka ei hänelle luistimia ollutkaan vaan oli onnessaan siitä että kaikki vetivät häntä pulkassa ympäri luistelukenttää. Ja itsestäni, kun mä osasin vieläkin luistella melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen, hah!


No Responses to “Tunteet pinnassa”

  1. Maria sanoo:

    Ihania kuvia ja IHANA TAKKI! Hitsi ku oon ettiny tollasta kauan, mutta ei oo ei 🙁 mä itken joskus kerran kuukaudessa ja joskus taas 3493kertaa vuodessa. Usein siitä että olo paranee kun päästää pahan olon pois, onneksi toinen aina ymmärtää! 🙂
    Viime vuos oli itelle tosi rankka ja sillon taisin itkeä enemmän, kuin koskaa ennen. Mutta kuten sanoit, itkeminen puhdistaa 🙂

  2. iinustii sanoo:

    Joskus itkeminen ja tunteilu vaan tulee tarpeeseen, vaikka muut sanoisi mitä! Ja joskus täytyy ottaa se hetki jos toinenkin ja vähän murehtiakin… tärkeintä on varmaan se, että osaa lopettaa sen murehtimisen ja katsoa tulevaisuuteen optimistisena ja toivoa täynnä 🙂 Tää näyttäisi sulla olevan hallussa, onneksi.

    Se on vielä pakko sanoa että EN KESTÄ miten ihania noi kuvat ovat, ääks! Värit on ihan täydellisiä; taivaskin sointuu niin ihanasti neidin kypärään ja sun pipoon, hahah 😀

  3. Jenni sanoo:

    Mullakin on vähän sellanen tapa, että itken suht harvoin, mutta kun itken niin itken paljon ja kauan 😀 Olis ehkä hyvä päästää tunteita vähän useemmin ulos.. Mä saan kans ihan kaameen pääsäryn itkun jälken!

  4. Jasmine sanoo:

    Täällä toinen Helsingissä asuva oululainen. Ootteko koskaan miettinyt lentävänne perheen kanssa Ouluun? Lentolippuja saa halvimmillaan aikuisen lipusta Norwegianilta 25 euroa/suunta, joka on edullisempi kuin juna ja säästää autolla ajamisen vaivan ja ajan myös. 🙂

  5. Moi sanoo:

    Miksi sulla ei ole luistellessa kypärää? Eikö toi näytä huonoa esimerkkiä lapsille? Ihan samalla tavalla se aikuisenkin kallo voi rikkoutua vaikka olisi kuinka taitava luistelija

    • V sanoo:

      Eiköhän aikuiset ihmiset saa itse päättää omasta kehostaan.

      • Elina sanoo:

        Luistelusta ei oo niin paljoo kokemusta, mutta pyöräillessä en ainakaan itse muista koskaan lapsena ihmetelleeni miksei äitillä tai iskällä oo kypärää ja mulla on 😀 12-vuotiaana sen käytön vaan halus lopettaa, koska se oli noloo… Ei se omiin vanhempiin liittyny, vaan samanikästen kavereiden kommentteihin. 23-vuotiaana siitä noloudesta onneks tajus päässeensä yli ja kypärä löysi taas tiensä päähän 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.