Kahden suklaan naked cake

23.01.2016

Testasin eilen ensimmäistä kertaa tehdä naked caken, ja mun ensimmäinen testiversio on nimeltään kahden suklaan naked cake. Kahden suklaan naked cakessa on siis oikeasti pääosin valkosuklaata, mutta pohja on tietty suklaapohja joka on enemmän suklainen niin sain siitä kakulle hienon kuuloisen nimen, haha!

Olen varmaan joskus aiemminkin kirjoittanut täällä siitä että en ole mikään varsinainen kakkumestari? Tämä naked cake-trendi kuitenkin tuntuu olevan ihan just eikä melkein mulle tehty: ei tarvitse olla niin tiptop vaan vähän sinnepäin riittää. Ei hienoja kuorrutteita tai uberluomuksia koristeina, vain kakkua joka saa näyttää kakulta. Kuopuksen synttärit lähestyvät jo kovaa vauhtia, ja ajattelin helpottaa huhtikuista urakkaani testailemalla etukäteen vähän erilaisia juttuja. Eipähän tarvitse sitten silloin ihmetellä tarjottavia! Vaikka nyt tämä talvi tuntuu loputtomalta niin oikeastihan se on niin että huhtikuu on täällä ennenkuin huomaankaan.

Tämä kakku on kirjaimellisesti ihan piece of cake, etenkin kun on niin laiska että käyttää valmista suklaakakkupohjaa niinkuin minä. Mä en ole koskaan huomannut eroa maussa tai muutenkaan valmiskakkupohjan ja itsetehdyn välillä, joten oikaisen joka kerta näillä valmiilla.

Kahden suklaan Naked Cake

1 valmis suklaakakkupohja (tai itsetehty)

3dl vispikermaa

250g valkosuklaata

200g vaniljatuorejuustoa

1rkl sokeria

1tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

koristeeksi mansikoita

Vatkaa kerma. Sulata 200g valkosuklaata mikrossa, ja raasta 50g hienoksi raasteeksi/muruksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit erillisessä kulhossa, lisää sulatettu valkosuklaa. Liota liivatelehdet pikkutilkkaan kiehuvaa vettä, lisää ohuena nauhana kokoajan vatkaten tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Nostele vatkattu kerma mukaan. Lisää vielä lopuksi puolet suklaaraasteesta. Kokoa kakku irtopohjavuokaan ja anna hyytyä 2-3h jääkaapissa. Koristele mansikoilla ja lopulla suklaaraasteella.

Kuten DIY-jutuissa, myös leivonnassa olen aivan hitsin kärsimätön. Kaiken pitää olla valmista ihanjustheti  ja kaikkein pahimpia on ne joissa käsketään hyydyttää yön yli. Ei vaan pysty! Joten mä lupaan ja vannon nyt käsi sydämellä kaikille niille jotka ovat yhtä kärsimättömiä kuin minä: en ikinä julkaise yhtään reseptiä jonka valmistumista pitäisi vaan odotella yön yli!

Millaisia Naked Cakeja te olette kokeilleet? Ihanaa lauantaipäivää kaikille <3


4 Responses to “Kahden suklaan naked cake”

 1. Avatar Maumau sanoo:

  Juustokakunkin voi esim. laittaa 50 minuutiksi pakastimeen jolloin se on jo tuossa ajassa valmis syötäväksi :). Kannattaa tosin käydä välillä tsekkaamassa kakun kuosi, ettei jäädy.

 2. Avatar Inga sanoo:

  Tämän kakunhan voisi testatakin :)
  Minä jättäisin kuitenkin tuon liivatelehden pois tuolta, se on mielestäni hieman turha, koska tuo täyte pysyy hyvin välissä ilmankin :)

 3. Avatar J sanoo:

  Voi ei, sama täällä:D En malta millään odottaa edes paria tuntia leivonnaisten hyytymistä/tekeytymistä/mitävaan, luomusta pitää maistaa ihan heti kun se va

 4. Avatar JMT sanoo:

  Tää menee kyllä bloglovinin säästettäviin, kesällä olis neidin 1v-synttärit ja vaikuttaa sen verran helpolta et mullakin onnistuu

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.