Minä pienenä

01.02.2016

Oulun reissulla me käytiin mun äidin luona kylässä, ja nappasin itselleni vähän omia lapsuuskuvia mukaan. Mulla on tähän asti ollut vaan muutama itselläni ja ajattelin että olisi kiva jos niitä olisi vähän enemmänkin! Olen joskus aiemmin näyttänyt omia lapsuuskuviani täällä ihan muutaman, mutta se taisi olla silloin kun Tiara oli alle 1-vuotias ja Zeldaa ei vielä ollut olemassakaan. Moni teistä myös aina kommentoi, että jompikumpi tai molemmat tytöistä näyttävät ihan multa, ja ajattelin itsekin että olisi hauskaa vähän vertailla että onko meissä samaa näköä vaiko eikö ole.

Kun mun työkaveri näki tuon ylemmän kuvan, hän meinasi tukehtua kahviinsa kun kerroin että se olen minä. Hän luuli pojaksi. Suurimmassa osassa mun lapsuuskuvista mulla on päällä just jotkut tuon pikkumyyasun tyyliset vaatteet, college ja collegehousut, usein siniset tai vihreät. Ja tuo korvasta korvaan -otsatukka, ai että! Meillä oli joskus trampoliinikin kotona, vitsi mä muistan vieläkin kuinka hauskaa siinä oli pomppia!

Ylempi kuva on otettu musta ja äidistä johonkin lehteen mihin äitiä haastateltiin, en kyllä yhtään muista enää että mihin tai miksi, varmaan liittyi jotenkin äidin töihin. Alemmassa kuvassa iloinen Iina ja ihanat muumilakanat sekä muumikalenteri suoraan ysäriltä, pinkkeine niiskuneiteineen. Näissä kuvissa mä olen 3-vuotias.

Lapsena mä vielä tykkäsin kovasti hiihtää, ja hiihtelin aina mummolan pihalla edestakaisin. Mihinköhän mun hiihtoinnostus hävisi siinä tarhaiän ja ala-asteen ensimmäisen hiihtotunnin välissä? Varmaan oli liian pitkä tauko välissä. Meidän tytöt eivät ole vielä kokeilleetkaan hiihtämistä, ehkä ensi talvena kun nyt nuo lumet jo sulivat pois.

Tämä kuva on mun 7-vuotissynttäreiltä otettu, huutakaa hep jos teilläkin oli Spice Girls -vaatteet!! Mä olin super fanittaja, ja olen vieläkin vähän. Löytyi barbit ja valokuva-albumit ja kaikki maailman vaatteet ja asusteet. Piirsinkin pelkkiä spaissareita ja se leffa piti katsoa VHS:ltä vähintään kerran viikossa. Jalassa oli tietysti Tukholmasta ostetut läskipohjalenkkarit, samantyyliset kuin Spice Girlseillä. Aww!

Minä syöttötuolissa pienenä vs. Zelda syöttötuolissa pienenä. Mä kuulemma luin aina hyvin tarkasti äidin hesarit läpi syöttötuolissa. Zelda vaan hoopoili muuten vaan. Eikää, ehkä ihan pieni vauvakuume tuli kun katson tuota kuopuksen veikeää hymyä.

Minä keinuhepan selässä 1-vuotiaana vs. Zelda keinuhepan selässä yksivuotiaana. Miten musta tuntuu että mä olin tosi vakavana kaikissa mun vauvakuvissa! Tai ehkä se johtuu siitä että 90-luvulla ei voinut ottaa niin monta otosta joka kerta että olisi saanut aina hymykuvan. Toista se on nykyään kun voi räpsiä vaikka 1000 kuvaa kerralla jos kärsivällisyys riittää, filmiä se ei kuluta yhtään.

Iloinen 2-vuotias Iina vs. iloinen 2-vuotias Tiara. En nyt tiedä onko samaa näköä, mutta yhtä iloiselta me ainakin näytetään molemmat! Pakko sanoa että en kestä noita ysärivaatteita, on ne aika hulvattomia!

Mä taisin olla pienenä yhtä innostunut tanssista kuin meidän tytötkin ovat! En tosin kestä noita tossuja, ai kauhea mun jalat näyttää ihan ankan räpylöiltä!

Mun silmiin ei näissä kuvissa meissä ole juuri mitään samaa näköä tyttöjen kanssa! Mutta sitten taas kun katson muuten vaan heitä niin kyllä mä löydän omiakin piirteitä. Suurin ero meillä on varmaan silmät, tytöillä kun on isot silmät ja mulla tämmöiset semipienet. Se tekee paljon. Lapsuuskuvia on kyllä hauskaa aina katsella, eikö!

Mitä mieltä olette? Löytyykö samaa näköä? Ja keneltä kaikilta löytyi Spice Girls vaatteita? :D Ihanaa maanantaita tyypit!


28 Responses to “Minä pienenä”

 1. Avatar Janita sanoo:

  Zelda näyttää kyllä niin paljon sulta! Hauskoja kuvia :)

 2. Avatar Annika sanoo:

  Zelda näyttää todella paljon sinulta kun noita lapsuuskuvia vertaa!

 3. Avatar Minävaan sanoo:

  Siis Zelda näyttää ihan sulta! Hauskoja kuvia :) ja HEP, spaissarit oli kyllä jo vähän out kun mä aloin fanittaa niitä, mutta kirpparilta löyty paitaa, albumii, julistetta, videoo ja cd:tä. Mulla oli spice girls synttärit ja lempileikki oli hyppiä sohvalta toiselle ”keikkaa” leikkien. Oli kyllä ihan mielenkiintosta kuunnella niitä biisejä vanhempana. Ne sanat meniki vähän erilailla ku oli luullu :D

 4. Avatar E sanoo:

  Ihan selvä yhdennäköisyys Zeldan kanssa lähes joka kuvassa, mutta noi missä naurat niin niissä näkyy sitte selvästi Tiaraakin!

  Hauskoja kuvia, ysärivaatteet oli kyllä niin mahtavia :D Kattelin ite just lapsuuskuviani tässä vähä aika sitten (ollaan samanikäisiä) ja en voinu olla nauramatta vähän väliä omille tai muiden kuvissa näkyvien vaatteille :D

 5. Avatar Essi sanoo:

  Ihan samaa näköä Zeldan kanssa monissa kuvissa! Ois hauska nähdä myös Oton lapsuuskuvia (jos vain mahdollista), jos Tiara sitten Enemmän häneltä näyttäisi :D

 6. Avatar Noora sanoo:

  Eikä! Mulla oli pienenä samanlaiset lakanat :D ja toi patjan jatkopalaki näyttää tutulta! Vaikka kyl et ton kuosiset lakanat löyty aika monesta kodista tohon aikaan ;) Mut oli kyllä kiva ku laitoit näitä kuvia tänne!

 7. Avatar Elina sanoo:

  Zelda on sinun kanssa ihan samannäköinen. :)

  Mie en ymmärtänyt Spaissareista yhtään mitään, vaikka oon vaan vuotta nuorempi kuin sie – me asuttiinkin kyllä maalla enkä mie ollu päiväkodissa, joten jäin varmasti ulkopuoliseksi semmosista villityksistä. Siihen aikaan tänne taisi sitä paitsi rantautua kaikki etelän jutut pikkasen myöhemmin. :D 90-luvun vaatteet on kyllä aika kammottavia.

 8. Avatar Kati sanoo:

  Kuvissa 2, 3 ja 4 vois kyllä olla myös Zelda! Tosi paljon samaa näköä teissä :) Meillä molemmat lapset (poika ja tyttö) on ihan isänsä näkösiä, mutta satunnaisesti nään häivähdyksen itteeni pienenä.

 9. Avatar S sanoo:

  Aina ennen katsoin että Zelda on ihan Oton näköinen ja Tiara sinun. Näissä lapsuuskuvissa kuitenkin molemmissa tytöissä on sinun näköä.
  Kommentoin harvoin, pitäisi useammin. Olet aivan ihanan oloinen ihminen ja tyttösi ovat todella hurmaavia! Kiitos blogistasi, se on ihan mun lemppareita. Ihanaa kevättä teidän perheelle! :))

 10. Zeldassa on mun mielestä paljonkin sun näköä. :) Tuttuja elementtejä löysin kans sun kuvista, samaa ikää kun olen. Vaikka sitä ajattelee, ettei maailma nyt niin paljoa ole sieltä 90 – luvulta muuttunut, niin lapsuuskuvia katsoessa tajuaa, että on se…:DD

 11. Avatar Anonyymi sanoo:

  Olen aina katsonut, että teillä on hauskasti jakautunut lasten ulkonäöt, kun Tiara näyttää aivan isältään ja Zelda sinulta!

  Sama kyllä taitaa olla meilläkin, toinen lapsista on hyvin paljon itseni näköinen, toinen isänsä.

 12. Avatar Roosa sanoo:

  Mun mielestä Z on ihan ilmetty sinä ja T taas on ihan Otto! En siis näe ollenkaan Oton piirteitä Zeldassa ja sun piirteitä Tiarassa! :D Niin me vain jokainen nähdään toisemme niin eri tavoin :) Ja ai kamala tota ysärimuotia! On se vaan hirveää :D Ihan kun ihmiset olisivat pukeneet tahallaan itsensä mahollisimman rumiin vaatteisiin! :D

 13. Avatar krista sanoo:

  Todella paljon on samaa näköä! Tossa ekassa kuvassa näytät ihan Tiaralta, mutta muuten mielestäni Zeldalta

 14. Avatar Saga sanoo:

  Voi että, nää kuvat kyl tartuttaa vauvakuumeen ihan keneen vaan, ootte kaikki kolme söpiksiä <3

 15. Avatar Tiina sanoo:

  Spaissarit vhs edelleen tallessa! :D Leikittiin koulussa aina spaissareita ja tehtiin tanssiesityksiä musiikin tahtiin. :D

 16. Avatar :) sanoo:

  Ai että Tiara on suloinen noissa haalareissa tuossa ”iloinen 2v” kuvassa! <3 Aika on hurahtanut niin nopeasti, oon lukenu sun blogia ennen kun Tiara syntyi ja siitä on nyt jo neljä vuotta!
  Kaikkea hyvää teille ja ihanaa kevään odotusta!

 17. Avatar Sanna sanoo:

  Kyllä se vaan niin on että Zeldassa on tosi paljon sun näköä, varsinkin tossa toisessa kuvassa ja noissa kuvissa, joissa vertailit Zeldaan! Mä oon sua muutaman vuoden nuorempi niin meni multa Spaissarit vähän ohi, mut meillä kova juttu oli Nylon Beat! Mulla oli kaikki levyt ja paita ja vaikka mitä, ihan parasta :D

 18. Avatar Elina sanoo:

  Olette Zeldan kanssa ihan samannäköisiä! Sellaisia pyöreäpäisiä :) Tiarassa on enemmän Oton näköä ja on jotenkin sirompi.

 19. Avatar emmi sanoo:

  Viimeisestä kuvasta huomaa, miten maailma on muuttunut 20vuodessa. Nykyään lapset pukeutuu kuin pikkuaikuiset, onhan ne vaan niin söpöjä :P
  Tuosta vauvakuumeesta, voisin niin kuvitella miten teijän tytöt rakastais pikkusisarusta ja hoitais sitä niin innoissaan ;) Kyseleekö Tiara koskaan, että tuleeko äiti meille vauva? :)

 20. Avatar Anni sanoo:

  Tossa sun syöttötuolikuvassa oot musta ihan samannäköinen kuin Zelda nykyään! : D

 21. Avatar petra sanoo:

  hephep spaissari vaatteet! muistelen et mulle ja mun siskoille ostettiin ruotsista pitkähihaset paidat ja ne öö 90luvun legginsit? :D

 22. Avatar Minnis sanoo:

  Eikä noi ysäri vaatteet XD!! Mä olin ihan pojan näkönen ennen kun menin kouluun :D äiti yritti jotenki mekkoja pukea mulle mutta en kyllä koskaan suostunut mitää mekkoa pukemaan. Saatika ”tyttöjen” värejä :D kuljeskeltiin sitten poikamaisena koko tarha aika :D ja hei! Mulla oli spaissarihousut, tarhatossut sekä huppari ja t-paita :DD ! Samoin katoin sen videon vähintään kerran viikossa :D voi noita aikoja. Myönnän kyllä kuuntelevani vielä välillä wannabe-biisiä sekä viva forever :D <3

 23. Avatar Mira sanoo:

  ihan Zeldalta näytät suurimmassa osassa :) mulla oli kans se spice girls VHS ja sitä katsottiin kyllä ehkä vähän liikaakin :D niitä vaatteita mulla ei ollut, mut sain ekaluokalla sellaisen pähäänpiston että laitanpas kokouimapuvun ja siihen liimaan vähän glitteriä niin näytän sit ihan Geriltä. Menin sitten kouluun, se päälläni. Äiti ja isä oli jo lähtenyt töihin ja äiti jättänyt mulle vaatteet mitä laitetaan mut enpäs laittanutkaan koska Geri :D

 24. Avatar Nimetön sanoo:

  Eka kuva on ihan ku Tiarasta otettu, vauva kuvat taas just niinku Zelda. Ja mitä tuosta kuvasta voi päätellä sun äidiltä nuo piirteet on teille peritty :D
  Joo ei voi kuin ihmetellä mitä 90 -luvulla ihmisten päässä on liikkunut kuin noin on pukeuduttu :DD

 25. Avatar Siljaa sanoo:

  Ei hitsi, mulla oli lapsena samanlainen keinuhevonen kuin tuo punainen kuvassa! Turkoosi tosin, se kyllä saattoi olla maalattu. Ja taitaa olla vieläkin jossain tallessa mun tulevaisuuden lapsille :’)

 26. Avatar miisa sanoo:

  Kyllä Zeldan kanssa samaa näköä löytyy :) Tiaran kanssa ei niinkään paljoa, hän on enemmän Ottoon tullut kai :D Eikö löytyis Otostakin lapsuuskuvia niin sais verrata niihinkin? :D

 27. Avatar Emmi sanoo:

  Ei epäilystäkään kuka näyttää keneltäkin! :D Zelda on aivan samannäköinen kuin sinä pienenä ja Tiara taas on perinyt isänsä piirteitä enemmän :)

 28. Ei ehkä kauhesti samaa näköä joo, mutta ainakin sulla ja Zeldalla on ihan samanlaiset nenät, kun kattoo noita keinuheppa kuvia!

Kommentoi