KOOTD 100% Suomesta

11.02.2016

Käydessäni Lasten PR:n toimistolla lounaalla muutama viikko sitten sain tutustua ihanaan lastenvaatemerkkiin, itselleni entuudestaan tuntemattomaan Melli EcoDesigniin. Mellin tarina alkoi jo vuonna 2010 kun vaatemerkin perustajan Melli-tytär syntyi pikkukeskosena viikolla 23. Pieni sisukas Melli-tyttö selvisi ja pääsi kotiin sairaalasta viisikuukautisena. Äiti oli kuitenkin huomannut sairaalassaoloaikana miten hankalaa pienille, herkkäihoisille keskosille oli löytää sopivia vaatteita. Niin syntyi Melli Ecodesign, jonka tarinasta voi lukea enemmän nettisivuilta.

Melli Ecodesignin vaatteiden suunnittelu, kankaan valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen. Melli Ecodesign mallistosta löytyy vaatteita allergisille ja herkkäihoisille keskosille, mutta myös isommille lapsille ja jopa aikuisille, sekä pientä kivaa kotiin. Tämä on ainakin mun käsittääkseni todella harvinaista että lastenvaate on kokonaan suomalainen, monet kalliimmatkin merkit jotka suomalaisiksi mielletään valmistavat vaatteensa muualla ja vain suunnittelu on suomalaista.

Sen lisäksi että vaatteet ovat lähellä, Jyväskylän Palokassa, valmistettuja, on niissä myös super herkkuja kuoseja! Mä valitsin lapsille ihanan herkullista Karkulainen Karkkimaassa -kuosia legginsseihin ja mekkoon, ja sen lisäksi ihastuin mustiin huppareihin ja mekkoon. Näissä kuvissa Tiaralla on Karkulainen Karkkimaassa -legginssit* sekä musta huppari*, ja Elefantti -pipo*. Zeldalla on mintunvihreä Karkulainen Karkkimaassa -mekko*, sekä mustat legginssit* ja pipo*.

Tytöt tykkäävät näistä suloisista ja pirteistä vaatteista tosi tosi paljon! Ne ovat mukavia ja pehmeitä ja A-linjaisen mekon helma liehuu kivasti. Ja niin tykkään myös minä. Mä näin Lasten PR:ssä myös kevään uutuuskuosin jota ei vielä ole myynnissä, ja täytyy sanoa että kannattaa seurata Mellin sivuja jos yhtään tykkää tämän hetken lastenvaatetrendeistä. Myöhemmin tänä keväänä on nimittäin tulossa vähän erilaista kuosia, jota mä voisin hamstrata kaapin täyteen!

*Tyttöjen asut saatu Melli Ecodesignilta.

Onko Melli Ecodesign teille entuudestaan tuttu? Mitä pidätte kuosista ja väreistä?


9 Responses to “KOOTD 100% Suomesta”

 1. Avatar Ellu sanoo:

  Huippua! Ihania! Kiitos vinkistä :)
  Jätinkin pari eka droppia välistä ja vois ennemmin katella sopivia ihan suomalaiselta.
  Ja meille uudelta merkiltä.
  Ihanat tytöt :)

 2. Avatar Jonna sanoo:

  Toinen täysin suomalainen merkki on ainakin myös Kimperi, jonka valmistus tapahtuu myös Jyväskylässä. ☺

 3. Oon kuullut merkistä aikaisemmin, mutta vielä ei ole tullut ostettua yhtään. Noi kuosit on kyllä mageita! :)

 4. Avatar Amanda sanoo:

  Todella kauniita ja pirteitä! Etenkin Zeldan mekko, ihana! <3 Mulla oli lapsena myös tosi herkkä iho, olisikohan tuollaiset vaatteet auttaneet. Äiti teki pääasiassa mun vaatteet itse.

 5. Avatar Jokeltainen sanoo:

  Aivan ihania, syötävän suloisia kankaita!!

  Enpä oo ennen kuullutkaan tästä, kiitti vinkistä :)

 6. Avatar Maisu sanoo:

  Mistä nuo lipaston päällä olevat ”talon” muotoiset lokerikot on hankittu? Ihanat!

 7. Voi ei, mä oon kyllä nyt täysin ihastunut noihin kuoseihin, aivan ihania! Voittaa kyllä mun silmissä monet muut suositut merkit ulkonäkönsä sekä kotimaisuuden takia. En ollut ennen kuullut, joten kiitos vinkistä :)

 8. Avatar Pauliina sanoo:

  Kyseinen merkki on entuudestaan tuttu siskoni kautta. Hän rakastaa kyseisiä vaatteita ja niitä hänen kahdelta lapseltaan löytyy jos jonkinlaista. Kyseinen merkki on minustakin aivan ihana kuoseineen ja materiaaleineen! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.