Lasten parhaita juttuja

20.02.2016

Pitkästä aikaa mä jaan teille meidän lasten parhaita juttuja viime viikoilta ja kuukausilta! Näitä on niin hauska aina kirjoitella ylös ja lukea myöhemmin, ja sitten aina ihmetellä jälkeenpäin että onko ne oikeesti tosiaan sanoneet noin. Meillä molemmat lapset ovat aikamoisia persoonia, ja heiltä tulee sellaista settiä välillä että ei meinaa naurusta tulla loppua. Ainakin on asenteet kohdillaan, ja selkeästi äidiltä ja isiltä ja muilta tärkeiltä aikuisilta kopioitu sanoja, puhetyyliä ja vitsejä.

1. T: ”Kato äiti, mä syön tätä banaania niinkuin apinat!”

Z: ”Onks hyvää, apina?”

 

2. Z: ”Mun vauvapäivä on kohta.”

T: ”Mitä silloin tapahtuu?”

Z: ”No mä synnyn varmaan.”

3. T: ”Äiti, voidaanks me mennä Antti Tuiskulle kylään?”

 

4. Z: ”Äiti sillon kun te olitte isin kans pieniä, niin te olitte ihan sikapieniä.”

 

5. T: ”Mua vähän vaivaa tääl päässä se että mun ilmapallo poksahti. Ei mua sureta, mut ihan pikku tippa vaivaa.”

 

6. T: ”Mä oon niin hurja et haluun aamul syödä chilijugurtin.”

7. Ä: ”Mitä äiti tekee työksi?”

Z: ”Vetää mua rattaissa ja pyöräilee.”

 

8. Z: ”Äiti, miten eskimot suutelee?”

Ä: ”Ne tekee sen nenällä.”

Z: ”EI! Ne tekee sen pyllyllä!”

 

9. Z: ”Mulla on jo neljä makaronia mahalaukussa!”

T: ”Ja aika monta lattialla.”

 

10: T: ”Musta tuntuu että mä oon jo aikuinen kun mulla on nii pitkä tukka.”

Z: ”Musta tuntuu et mä olen isi.”

Joo, että sellaisia ipanoita tässä huushollissa! Nämä ovat vaan jäävuoren huippu, ne jutut jotka olen muistanut/voinut kirjoittaa ylös. Usein ne parhaat jutut tulevatkin just silloin kun ei ole kynää eikä paperia missään lähimaillakaan. Tosin aika monet hyvät keskustelut me käydään nimenomaan ruokapöydässä yhteisten aterioiden aikana. Mulle lasten kanssa yhdessä syöminen aina kun mahdollista on tosi tärkeää, ja toivon että se on tapa joka säilyy niin pitkään kuin mahdollista. Vielä sittenkin kun lapset ovat isoja ja muuttavat pois kotoa, olisi ihanaa kerääntyä edes kerran viikossa yhteisen pöydän ääreen syömään, elleivät lapset sitten lennä kauemmas maailmalle.

Kertokaa ihmeessä teidän lasten/kummilasten/sisarusten/muiden lasten viime aikojen parhaita juttuja, mä haluan hihitellä! :D


35 Responses to “Lasten parhaita juttuja”

 1. jhfjhf sanoo:

  Z: ”Musta tuntuu et mä olen isi.”

  hahahhahh :D !!

 2. lillamy sanoo:

  HAHAHAAA, voi miten ihania juttuja teidän pikkuiset (jo niin hämmästyttävän isot) tytöt ovatkaan sanoneet, ihanaa kun laitat näitä ylös ja jaat tänne blogiinkin! :D Lapset on kyllä ihan parhaita <3

 3. iinustii sanoo:

  Haha, toi hymyn huulille tämä postaus! Lasten suusta kuulee kyllä melkoisia juttuja. Varsinkin tuo eskimoiden suutelu nauratti, lähinnä koska mä olen miehen kauhuksi kyseistä biisiä kotona luukuttanut ja olisin töissäkin ihan varmasti vastannut juuri noin, jos lapsi olisi asiaa tiedustellut :D

 4. Roosa sanoo:

  Ihana tuo ”vähän vaivaa tääl päässä” :D mistä tuo teidän television vieressä oleva ”ritilä-seinä” (? :D) on? Upea!

 5. Ilona sanoo:

  10: T: ”Musta tuntuu että mä oon jo aikuinen kun mulla on nii pitkä tukka.”

  Z: ”Musta tuntuu et mä olen isi.”

  Aahhhahahah :’D

 6. Äiti2013 ja 2015 sanoo:

  Meillä tyttö pian 3 v sanoin mulle, kun olin vaatekaapilla ettimässä vaatteita” Äitii, ei tuo taija mahtua sun päälle”. Kerkesin jo ajatella et apua…tyttö sit jatko ” tuo on niiin iso” ♡ Raskauskiloja tässä tiputtelemassa, joten aika kovaa kolahti tuo eka lause

 7. Abcd sanoo:

  Ä: ”Mitä äiti tekee työksi?”

  Z: ”Vetää mua rattaissa ja pyöräilee.”

  Totaalirepeeminen tossa kohtaa. En kestä :”””DDD en vaan pääse yli ton lausahduksen mielikuvasta :D

 8. Äityyli sanoo:

  Ihana toi makaronijuttu. Siitä tulikin mieleen, mitä meidän neiti sanoi tänään fammun ja faffan ruokapöydässä, kun makaroni tipahti lusikasta lattialle: ”Ei haittaa! Bobby (koira) syö!” :D

 9. Tytti sanoo:

  Hahaha Ihan parhaita! Mun serkku, muistaakseni 2-3v siihen aikaan, totesi nukuttaessani häntä mun hyräilyyn että: ”Älä jooko laula, kun mua alkaa pelottaa.” Ei siinä sitten…. :’D

 10. Janina sanoo:

  ”Ja aika monta lattialla” ihan paras :’D Keräily ihmeessä näitä ylös lisää kun pystyt, niin hauskaa luettavaa!

 11. ssippe sanoo:

  Ihania tyttöjä. :) mun reilun kahden vuoden ikänen kummipoika väläyttelee välillä semmosia juttuja, että aikuista naurattaa.

  Hää oli yks päivä pyytäny kauppakeskukssmessa päästä isäsä syliin, johon iskä sitten totesi, että kyllähän sinä nyt jatkat kävellä. Kummipoju hetken pohti ja totesi: ”*oma nimi* ei osaa. Minä unohdin kuinka kävellä.” Ja siitä sitten maahan selälleen makaamaan. :D

  Tänään hän soitteli sitten mulle ja oli ilmeisesti kuunnellu Sannin biisiä justiin radiosta, kun iloisesti rallatteli takapenkiltä: ”Mitähän vittuaa, mitähän vittuaaa.” Sit hänen kärsivällisyys lakkasi ja hää huikkasi:”Ei jaksa jutella. Heippahei täti. Moi moi. Hei hei.” Ja nauro päälle. :D Kummitädin kultarakas! :D <3

 12. Kia sanoo:

  En kestä Tiaran kommenttia: ”ja aika monta lattialla.” :Ddddd

 13. Mymmeli sanoo:

  Kerran menin kattoon kummipoikaa ja mun normaalisti suora tukka oli kiharoilla. Pikkujätkä 2 vuotta totesi että ”Täti, sinä olet peikkopoika.” :–D

 14. Janna sanoo:

  Telkkarissa nuoripari pussaili ja pikkuveli silloin aikanaan kysyi isältä et mitä noi tekee?! Iskä siihen vastaamaan et no ne pussailee. Veli tuumasi päättäväisenä, et ei, kyllä tuo on jo seksitystä . :D

  Veli myös eräällä automatkalla pääsiäisen aikoihin, saatuaan pääsiäismunasta leikkisormuksen ilmoitti isona menevänsä äitin ja iskän kanssa naimisiin :).

 15. noora sanoo:

  Ihan huippuja! :D
  Mun kummityttö on nyt 2½ vuotta vanha ja sen jutuille saa kyllä jo hihitellä. Tytsy on siis mun veljen tyttö ja käyvät useasti meillä. Hän oli meillä kylässä ja tuli mun viereen istumaan keittiönpöydän ääreen kun söin. Selailin siinä gigantin mainosta ja kysäisin että ”Pitäiskö meidän K ostaa tällänen pesukone” K tokas että joo ostetaan. Kerroin että on kyllä aika kallis, maksaa melkein 300 euroa. Tähän K tokas että ”Voi kulta rakas ei meillä oo.” Kun sain naurun loppumaan kysyin että mitä meillä ei oo, niin sain vastauksen ”Ei meillä oo rahaa.” :D Liekkö joskus kuullu tollasen keskustelun.

 16. Sanna sanoo:

  Parasta :D kun mä olin yläasteella viikon päiväkodissa tetissä, mulle esitettiin kaksi erittäin mieleenpainuvaa kysymystä (joista jälkimmäinen kaksi kertaa): ”Ootko sä tyttö?” ja ”Miks sul on noin isot tissit?” :D

 17. miiiinski sanoo:

  Siskon poika sanoi 3 vuotiaana, että ”mennään rannalle kattomaan naisia” Ja oli oppinut sen joltain toiselta pieneltä lapselta hoidossa :D

 18. Alina sanoo:

  Entisessä työssäni yksi lapsi otti kahvinjuontini hyvin henkilökohtaisesti ja tokaisi, että et saa juoda noin paljon kahvia, sulla tulee muuten ihan kakan värinen tukka! Mitä näitä nyt oli.. energiajuoma oli hänen mukaan kylmää kahvia jne :D

 19. Laura sanoo:

  Hah, ihania juttuja! :D mun poika kysy vähä aikaa sitte ihan vilpittömän kiinnostuneena että ”onko palomiehillä punaiset pikkarit”. hahhaa! :)
  lapset on niin ihania!<3

 20. Rosa sanoo:

  Voi että Zelda on yhtäkkiä ihan erinäköinen kuin ennen! Jotenkin sellainen ”vauvamaisuus” lähtenyt ja näyttää niin isolta tytöltä! Niin söpöjä kyllä kummatkin teidän muksut :)

 21. Lotta sanoo:

  Serkun pojan (3v) kanssa tänään katseltiin Tatu&Patu kirjaa, ja yhdellä sivulla oli kuva, jossa joku söi lunta. Kysyin pojalta että ”saako sitä lunta syödä?” Poika käänsi päänsä hitaasti minua päin, katsoi hämmentyneenä ja sanoi: ”no ei, kun siitä tulee ripuli”. En voinut muuta kuin nauraa, se tyyli miten 3v sanoi asian niin kuin se oikeasti on, eikä mitään ”tulee matoja/pöpöjä/masu kipeäksi”-soopaa. :’D

 22. nipa sanoo:

  Mun kummipoika joskus 3-4vuotiaana oli ukkisa kans pihalla ja sit tuli hyvin mietteliäänä kysymään multa et onko hirvikärpäsellä sarvet? No pienen naurukohtauksen jälkeen piti todeta että eipä taida olla sarvia :D

  Toinen on sit et ku olin työkokeilussa päiväkodissa nii yks eskaripoika kysy et miks ihmisillä kasvaa karvat käsissä ja mulla ei kasva? noo selitettiin sille et miks ei kasva sillä vielä, nii tyyppii rupes itkee ja sano et hän haluu et kasvaa!

  • nipa sanoo:

   Vielä yks tuli mieleen!

   Olin yhessä toisessa päiväkodissa työkokeilussa ja oli uniaika alkamassa. Poika 3v, ei millään ois halunnu mennä nukkuun! (cheekiltä oli tullu just se sokka irti) nii eikö tää pikkumies ruvennu vetää täysillä sokka irti mä vedin päivin öin.. no siinä nauro kaikki hoitajat maha kippurassa :D samainen poitsu kyl keksi kaikkee muutakin, mutta tää näistä sen tempauksista parhain :D

 23. Riina sanoo:

  Muutama vuosi sitten ku mun pikkusisko oli ehkä noin 5 vuotias, iskä kyseli tulevaisuuden toive-ammatteja. Pikkuveli halusi olla rallikuski, minä opettaja, toinen siskoista presidentti, ja nuorimmainen hetken mietittyään totesi ”muhta tullee itona poni” :D

 24. Mertsi sanoo:

  Ihania, nää on parhaita. :D

 25. Sannak sanoo:

  Makaroni ja isi juttu hulvattomia :D päivän naurut!!

 26. Sonja sanoo:

  Siskontyttöni kysyi kerran isältään että miksei isällä ole kynsilakkaa varpaan kynsissä, johon isi vastasi ettei miehet yleensä käytä kynsilakkaa. Tähän siskontyttöni hetken mietittyään totesi takaisin että ”äiti kyllä tykkäis jos sulla ois kynsilakkaa” :’D

 27. mandi sanoo:

  Ihania aww :D Nauroin ihan ääneen kun oli niin hupsuja juttuja. <3

 28. Tanja sanoo:

  Meillä tyttö 4v totesi potiessaan pääkipua että ”mullakin on tää pää kippee. Ja tiiätkö miksi se on kippee? Koska mulla on tätä vauvan tukkaa vielä näin paljo jälellä” :)

 29. dippadaa sanoo:

  Ahaha, Zelda on kyllä niiiiin hyvä..! :’D Ihanan sarkastinen jo tuossa iässä, tulee varmasti hauskuuttamaan ihmisiä jatkossakin noilla jutuillaan. :D

 30. Pami sanoo:

  Hahaha. :) Yks juttu mille oon nauranu ihan kunnolla oli kun avopuolisoni kertoi keskustelustaan hoitolapsensa kanssa pihalla kun näkivät matoja (yksi iso ja yksi pieni):
  Avopuolisoni: ”Katso äiti-mato ja vauva-mato”
  Lapsi: ”Tuo on kyllä isi-mato”
  A: ”Kuinka niin?”
  L: ”Sillä on viikset”

  Hahah :D

 31. Ei hitto toi ysi oli niiin hyvä :”’D nauran täällä vedet silmissä :D

 32. Ihania pieniä hassuja tyttösiä <3 *hymyilen*

 33. joanna sanoo:

  aivan ihanat tytöt! :)

 34. Riikka sanoo:

  Makaroni-juttu on kyllä mun suosikki näistä, hulvaton! Hauskoja myös muiden lukijoiden kommentoimat jutut :)

  Pari kuukautta sitten, kun viimeksi kummityttöä (5v) näin, käytiin tällainen keskustelu leikkimisen lomassa:
  Kummityttö:” Asutko sä vanhempien kanssa?”
  Minä:”En asu.”
  K:”Asutko yksin?”
  M:”No kyllähän mä asun.”
  K:”Ahaa. Olet siis orpo.”
  Kyllä saatiin nauraa kippurassa serkun (siis kummityttöseni äidin) kanssa, sen verran pokerinaamalla tyttö asian totesi. Oli kuulema edeltävänä iltana kysynyt mitä orpo tarkoittaa, kun se jossakin tv-ohjelmassa tuli esille, ja serkkuni vastaus ei ilmeisesti ollut ollut riittävän tarkka :D

  Samalla vierailukerralla kävin keskustelun serkkuni kanssa tulevien päivien suunnitelmistani, ja kun kerroin meneväni ystäväni kanssa elokuviin, kummityttö kysyi hämmentyneenä ”Ai onko sulla ystäviä?”. Vastasin, että kuin ihmeen kaupalla asia tosiaan on näin, niin tyttö totesi sellaisella ahaa-elämys -äänellä ”Niin joo, L!”. Ja L on siis pikkusiskoni. Mukavaa, kun tyttö pitää mua ihan no-lifenä :’D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.