Synttärikuumetta

08.04.2016

Enää viikko niin kuopus täyttää kolme, ja synttärivalmistelut käyvät kuumina. Ollaan käyty ostoksilla ja koristelut alkavat olla selvillä. Asusta on vielä vähän epäselvyyttä, ja tarjoilutkin on vähän kysymysmerkki kakkua lukuunottamatta, mutta onneksi on vielä se viikko. Kuopuksella on mielessään erittäin mahtipontinen kakku, ja mua vähän jännittää että mitä siitä tulee kun minä lähden sitä toteuttamaan. Ainakin siitä tulee luultavasti hauskan näköinen jos ei muuta. Jos on jotain lifehackseja siihen miten toteuttaa iso kerroskakku mahdollisimman helposti niin olen erittäin kiinnostunut kuulemaan!

Jali ja Suklaatehdas -teemaan sopivasti me ollaan hankittu kaikkea vähän kaikissa väreissä, mahdollisimman kirkkaita värejä ja näyttäviä juttuja. Synttäreille on tulossa ainakin ilmapallojäätelöitä, viirejä, tupsuviirinauhaa, jättimäisiä koristetikkareita kartongista ja paljon muuta. Tätä teemaa on ollut niin hauska miettiä ja parasta on ollut ottaa synttärisankari itse mukaan suunnitteluun ja päätöksentekoon: hän on valinnut itse servietit, tupsuviirit ja ilmapallojen värit. Pinterestin ihmeellinen maailma on toiminut suurena innoittajana, sieltä löytyvät aina parhaat juhlavinkit ja kuvat ja ohjeet.

Wonka-suklaata me käydään hakemassa Behnfords’ilta (kiitos vinkistä sinulle ihana blogini lukija!!), ja pöytää koristamaan pitäisi hommata vielä vähän ruohomattoa. Sitä löytyy varmaankin jostain ihan perus rautakaupasta tai muualta. Musta tuntuu että joka vuosi synttäreiden järjestämisestä tulee kivempaa ja kivempaa, kun muksutkin tajuavat enemmän ja enemmän ja heille saa keksiä kaikkea hauskaa aktiviteettia. Synttäreille on tulossa ainakin ongintaa niinkuin mun omilla lapsuuden synttäreillä oli, sekä pari muuta leikkiä, kuten pään kiinnitystä mustikkapalloon, ja muksujakin on tulossa paikalle enemmän kuin koskaan aiemmin. Luulen että Zeldalle tulee huiput juhlat!

Mä olen niin innoissani etten malttaisi enää odottaa, mutta ehkä ihan hyvä kuitenkin että on vielä hetki aikaa valmistella ja tehdä kevätsiivousta. Parveke pitää ainakin laittaa talven jäljiltä kuntoon ennen juhlia ja siinä on hommaa.

Tänään on mun ja tyttöjen vapaapäivä, ja aiotaan ottaa siitä kaikki ilo irti! Täällä öllötellään yökkärit päällä, syötiin aamupalaa sohvalla makoillen ja suunnitelmissa ei ole mitään sen ihmeempää. Saa nähdä mitä keksitään.

Ihanaa perjantaita kaikille <3 HEI ja jakakaa ihmeessä jos on jotain vinkkejä helpoista (teemaan sopivista?) synttäritarjoiluista!


No Responses to “Synttärikuumetta”

  1. jenni sanoo:

    En tiä tarkotitko isolla korkeaa, mutta ainakin jos haluat pinta-alallisesti ison kakun niin tee se pohja tomaattilaatikkoon (semmoinen missä tomaatit on kaupassa myynnissä). Vuoraat vaan leivinpaperilla:) tulee kyllä iso!:)

  2. Ella sanoo:

    http://www.kinuskikissa.fi/spiraali-keksitikkarit/?hakusivu=1

    Mulle tuli jotenkin heti mieleen että noi vois sopia teemaan aika kivasti! Joskus tullu kokeiltua itekin, eikä ollu edes mitenkään kauheen hankalia tehdä 🙂

  3. Riikka sanoo:

    Symttäritarjoiluista, viime vuonne pidettiin kaverin tytölle ( täytti 7 v) kaveri synttärit ja keksittiin tehdä tarjolle coctailsiili. Halkaistiin siis vesimeloni ja koverettiin sisus tyhjäksi. coctail tikkuihin laitettiin lihapullan puolikkaita, nakin paloja, kurkkua, viinirypäleitä, paprikaa, tässähän vain maailma on rajana. Tikut sitten tökittiin vesimelonin kuoreeen ja siili oli valmis. silmiksi laitoin muistaakseni rusinat ja viikset tein spagetista. 😀 Voisikohan ajatusta soveltaa teidän teemaanne? http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/541943/Kaalisiili/
    Siili upposi synttärivieraisiin todella hyvin, ja yllätykseksemme makeat herkut eivät sitten olleetkaan niin suosiossa.

  4. Elina sanoo:

    Kannattaa laittaa joku putki tai joku muu vastaava kakun sisälle niin ne kerrokset pysyy kasassa, jotkut pitkät grillitikutkin voisi toimia. Kivan kuuloiset synttärit tulossa! 🙂

    • Immu sanoo:

      Myös muovisia pillejä on hyvä käyttää kakkujen sisällä tukena, ne on helppo leikata saksilla oikeaan mittaan. Ja pillejä saatatte muutenkin juhliin rekvisiitaksi hankkia, isosta paketista riittää muutama kakkuunkin tueksi. Ikeasta ja Tigerista oon itse ostanut paksuja, värikkäitä pillejä.

  5. Eeva sanoo:

    En tiedä minkälaista ja -kokoista kakkua tarkoitit, mutta esim helppo tapa on levittää taikina uunipelleille, jolloin saadaan suorakaiteen mallinen melko iso kakku, mutta kerrokset ovat kätevästi jo erillään, eikä tarvitse veitsen kanssa hankalasti halkoa yhtä könttiä kerroksiksi! 🙂 jos uunipelti on liian iso, voi paistetun kakkutaikinan laittaa puoliksi, ja tehdä puolikkaista hieman pienemmän kakun! Yhtä helppoa!:)
    En tiedä oliko tässä selityksessä mitään järkeä, mutta basicly laitan taikinan vain pellille ja uuniin! 😀

  6. maru sanoo:

    Kysy kaksin kaunihimpi blogin pitäjältä neuvoja kakkuun 🙂

  7. Giassilina sanoo:

    Jos haluat korkean kakun tai laittaa hääkakkumaisesti pienemmän kakun isomman päälle niin suosittelen ehdottomasti tekemään jo edellisenä päivänä. Kakkupohja kerroksiksi ja sitten kokoat sen takaisin siihen vuokaan jähmettymään niin pysyy muodossa. Jos lauantaina on juhlat niin mä teen yleensä pohjan torstaina, täytän perjantaina ja koristelen lauantaina. Tietysti joka tapauksessa helpottaa, jos täytteet on tarpeeksi jämäköitä. Mansikkahillo+banaaniviipaleet+kermavaahto-kombolla kakku alkaa helposti levitä johonkin suuntaan.

  8. Zelinda sanoo:

    Me teimme aikanaan ylioppilasjuhliini kaksikerroksisen kakun niin, että teimme kääretorttupohjia, joihin levitettiin täyte ja leikattiin poikittain (kakun korkeus muodostuu siitä miten leveästi leikkaa). Sitten alettiin rullaamaan kaidetta toisensa perään, niin monta peräkkäin miten ison kakun haluaa. Jos et ymmärtänyt niin kuvittele vessapaperirulla jossa täytettä on aina siinä paperin sisäpuolella 😀 sitten samalla tyylillä voi tehdä pienemmän kakun isomman päälle, taas niin ison kuin haluaa. Kakkua kannattaa tukea sen vetäytymisen ajaksi esim cocktailtikkuja sinne tökkäämällä, mutta muistaa ottaa vain pois ennen kuin kuorruttaa. Tällä tyylillä myös täytteet näkyvät leikatessa pystyssä, eivätkä normaalisti vaakasuoraan 🙂

  9. Zelinda sanoo:

    http://pulla-akka.vuodatus.net/lue/2012/10/nopea-kierteinen-taytekakku
    En tiedä tuliko edellinen kommentti, mutta tähän tapaan, ja toisen kerroksen voi tehdä päälle

  10. emma sanoo:

    Jos korkeaa kakkua havittelee kannattaa koota korkeaan irtopohjavuokaan! Antaa jähmettyä päivä. Niinkuin joku jo kommentoikin pohja kannaattaa tehdä torstaina, täyte pe, koristella la.. Näin kakku ehtii mehustua ja pysyy koossa paremmin.
    Täytteeseen kannattaa laittaa hiukan liivatetta tai sitten vain tehdä tarpeeksi jämäkkää 🙂

  11. Cakeaus sanoo:

    Ihanaa saada järjestää syntyärijuhlia!

    Väriä pöytään saat porkkana-, kurkku-, ja paprikatikuilla. Myös niin, että leikkaat porkkanat ohuiksi siivuiksi pitkittäin ja sen jälkeen painat metallisella (pipari)muotilla kuvioita 🙂

    Miten olisi maku- ja väripopparit?
    Elintarvike(pasta)väreillä voit värjätä sulatettua valkosuklaata ja lusikalla levittää sitä poppareiden päälle. Esim. niin, että levität popparit pellille ja valutat lusikasta niiden päälle erivärisiä suklaaraitoja.

    Nämä tulivat ensin mieleen, mukavaa viikonloppua! 🙂

  12. lillamy sanoo:

    Tulee varmasti ihanat juhlat pienelle, mutta jo niin isolle Zeldalle 🙂 Ihanaa, miten jaksat panostaa ja pistää kaiken peliin, että lapsesi saavat kokea hienoja juttuja elämässään. Kaikkea hyvää teille <3

  13. Heli sanoo:

    Teemaan sopisi loistavasti suklaavesiputous! En kyllä tiedä mistä sellaisen saisi tai mitä maksaisi mutta olisi varmaan juhlien vetonaula! Siihen voisi dippailla kaikkia hedelmiä, keksejä, vaahtokarkkeja tai mitä ikinä keksiikään.

  14. Minka sanoo:

    Kun teen ison kerroskakun(3 parhaillaan), niin saan kätevästi muoviputkia mieheltäni, joka on sähkömies. Säästää rahat, kun ei tarvitse kakkufirmasta ostaa xD. Teen alimmaisena kakun 24cm halkaisijaltaan olevalla vuoalla ja 18cm seuraavan. Eli tarvitaan tukea. Teen myös niinkun tuolla on mainittu, että täytän edellisenä päivänä, jotta maku imeytyy ja on jämäkämpi. Ja jos teen neliskanttisen käytän tuota peltiohjetta.
    Itselläni ehdoton suosikki firma, josta tilaan sokerimassat, muotit ym. On Ullanunelma. Sieltä löytyy joskus vinkkejäkin ja chatneuvonta on myös apuna 😀

  15. Sannak sanoo:

    Jos mulla olisi lapsi niin tekisin sika innoissani juuri Jali ja sukltaatehdas aiheesta synttärit!!!

    Kaikkea herkkua maan ja taivana väliltä hienosti leffasta piirteitä ottaen eli suklaaputous johonkin tyyliin mitä voisikaan keksiä.. ruohon päälle juuri jotain herkkuja!

    Siinä leffassa oli ideana se kisa kuka saa kultaisen tiketin. Yhdistätkö sitä jotenkin synttäreihin? 😀

    En malta odottaa toteutuskuvia pippaloista!

  16. nunnuliina sanoo:

    Ihania juhlia teille <3 Suosittelen lämpimästi lastenkutsuille "jäätelöbaaria" jonka toteutimme eilen tyttäreni syntymäpäivillä. Lapset olivat aivan haltioissaan ja näissä koristeissahan vain taivas on rajana. Oli todella helppo toteutus!
    http://uuteensuuntaan.blogspot.fi/2016/04/synttarityton-suurperhe.html

    Aurinkoista sunnuntaita Iina <3

  17. Anni sanoo:

    Ootan jo innolla kuvia näistä juhlista! : P

  18. nipa sanoo:

    http://mariamfernando.blogspot.fi/
    kysyppä häneltä! hän on mestari kakkujen kanssa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.