Juhannusmeininkejä ja herkut vihannesnyytit

26.06.2016

Vihdoinkin aurinko on palannut Helsinkiin ja eilen saatiin nauttia jo aika ihanasta säästä. Me tehtiin metsäretki Uutelaan ja fiilisteltiin upeaa maalaistunnelmaa ihan täällä Helsingissä. Tytöt juoksivat metsäpolulla aivan innoissaan ja käveltiinkin eilen useampi kilometri yhdessä. Rattaat ovat seisoneet pari kuukautta jo parvekkeella, kun ei niille enää ole käyttöä,  sillä nuorempikin jaksaa ja haluaa nykyään mieluummin kävellä tai juosta joka paikkaan. Se on ihanaa ja avaa ihan uusia mahdollisuuksia mihin kaikkialle voi mennä, nyt päästään kiertämään pienimmät ja kivisimmätkin metsäpolut.

Metsäretken jälkeen käytiin aivan täyteen tupatussa Kahvila Kampelassa hakemassa kahvia, ja suunnattiin sitten vielä leikkipuistoon ennen kuin tultiin kotiin grillaamaan. Grillaaminen on kyllä maailman helpointa ja stressittömintä ruuanlaittoa, senkun vain odottelee että ruoka valmistuu ja välillä vähän kääntää. Samalla voi hengailla ulkona ja vaikka makoilla vaan sohvalla, ja nauttia ihanasta tuoksusta joka lupailee herkkuateriaa. Tai niin me eilen tehtiin Oton kanssa, pötköteltiin partsilla ja odotettiin että ruoka valmistuu ja höpöteltiin niitä näitä. Me grillattiin eilen perus tuorejuusto-herkkusieniä, maissia, pihvejä sekä tosi herkkuja vihannesnyyttejä.

Vihannesnyytit grillissä (4 annosta)

2 isoa paprikaa

100g kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Kevätsipulia tai punasipulia

1/2 kesäkurpitsa

Yrttejä oman maun mukaan

100g fetajuustoa

suolaa & pippuria

Pilko vihannekset reilun kokoisiksi paloiksi, paitsi tomaatit kannattaa jättää kokonaisiksi niin ne säilyvät mehukkaana. Laita vihannekset neljään folioneliöön, lisää päälle fetajuusto, yrtit ja reilusti mausteita. Grillaa n. 10min ja tarjoile haluamiesi grilliherkkujen kanssa. Nami!

Tänäänkin paistaa aurinko siihen malliin että voisi suunnata uimarannalle nyt heti aamupäivästä jo, niin pääsee heittämään talviturkin täällä Suomessakin. Lapset tuolla jo valkkaavat mukaan otettavia uimaleluja Oton kanssa, eli kyllä kai sitä täytyy itsekin alkaa ahtautumaan bikineihin ja pakkaamaan välipalakassia mukaan. Mä olen varma että tästä tulee ihana ja rento sunnuntai, tämä juhannus on ollut kyllä ihan niin just sitä mitä meidän perhe tähän väliin kaipasi. Rentoa yhdessäoloa ilman mitään pakollista tekemistä.

Ihanaa sunnuntaita kaikille <3


No Responses to “Juhannusmeininkejä ja herkut vihannesnyytit”

  1. Jellu sanoo:

    Nam! Kuola rupes valuu ku katseli noita ruokakuvia 😀

  2. jenni sanoo:

    Hei, oletteko myymässä rattaita lähiaikoina? Me tarvittais uudet rattaat olisin kiinnostunut niistä!
    -Jenni

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.