Lasten suusta kuultua

29.06.2016

Oton jälkeen mun on aina hankala tarttua näppikseen ja saada jotain ulos, ihan vaan koska mikään ei tunnu Oton kirjoituslahjoihin verrattuna olevan tarpeeksi hyvää. Siksi mä päästänkin tänään ääneen lapset,  niin saan vähän pehmennettyä tätä tietä itselleni, hahaa. Älkää ottako vakavasti, en mäkään ota oikeasti. Tämä vaan just nyt tuntui hyvältä tähän väliin.

Ja, fakta on myös se että viime aikoina lapset ovat taas väläytelleet mitä huvittavimpia juttuja ja päästäneet sisäiset sanasepponsa valloilleen. Mä aina yritän muistaa kirjoittaa parhaimpia juttuja ylös, sillä niille on niin hauskaa nauraa myöhemmin. Parhaita ovat juurikin sellaiset spontaanit laukaisut jotka saavat naurunkyyneleet valumaan yllättäen silmistä. Yleensä nämä tapahtuvat vähän hassuissa paikoissa, tai hassuissa tilanteissa, ja se lisää huumoriarvoa entisestään. Musta on ehdottomasti hauskaa haastatella lapsia, silloinkin he voivat yllättää, mutta ihan lemppareita on kyllä nämä varsinaiset älynväläykset joita he keksivät kokonaan itse. Tässäpä siis 10 viime aikojen suosikkia:

1. T: ”Mihin numeroon mun pitää soittaa jos mä haluun puhua intiaanien kaa?”

2. Z: ”Mummu, mä voin opettaa sun koiran pyöräilemään.”

3. T. ”Tämä on erittävän hyvää” totesi lapsi kun söi herkkupäivällistä. Erittäin ja erittävän taisi mennä sekaisin 😀

4. Z: ”Musta tulee pienenä ballerina, ja isona prinsessa.”

5. *Lauloin Dora The Explorerin tunnaria.* Z: ”Äiti! Älä laula, minun korvat on kipeät sinun laulusta!”

6. Z: ”Jag är så mätt att jag ska döööööö.” sanoi neiti ja kävi lattialle makaamaan päivällisen jälkeen.

7. T: ”Ja nyt nää barbiet menee treffeille.” ”Ai treffeille, mitä treffit tarkoittaa?” ”No treffeillä kilistellään laseja, käydään piknikillä ja teekutsuilla. Treffeillä ei saa riehua, lyödä, juosta tai töniä kovaa. Ja treffeillä voi silittää, mut vaan heppoja. Ja treffeille ei saa mennä paidassa ja housuissa vaan pitää olla ihan täydellinen mekko kaikilla.”

8. Z: ”Keittäisitkö äiti minulle iltapäiväteen kun se auttaa minun kuumeeseen?”

9. Z: ”Kato isi, mä tein tatuointeja ihan niinkuin sullakin on!” Ilmoitti lapsi ylpeänä, yltäpäältä sinisen tussikynän peitossa. Lisäsi vielä perään ”Mun jalassa on ukkeli, se on herra perunapää, katso!”

10. Z: ”Isi, sä oot vahvempi kun Hulk! Ollaaks bestiksii?”.

Kuvat nappastiin viime viikolla kun kuvasin Oton tatuointia, ja neidillä oli vielä jalassa omat mahtavat itsepiirtämänsä tatuoinnit, eli ukkeli nimeltä herra perunapää jalassa (ja kaikki muut hienot taideteokset). Taitaa toi isi olla aika kova idoli, ihana.

Nauruntäyteistä keskiviikkoiltaa kaikille <3


No Responses to “Lasten suusta kuultua”

 1. Anna Kotkasta sanoo:

  Ei oo kyllä mitään aidompaa kuin lasten suusta tulevat kommentit. Zeldalla oli kyllä komeat tatuoinnit. Odotan kovasti että meidän likka alkaa puhumaan pidempiä lauseita, sieltäkin tulee varmasti paljon painavaa asiaa :). 3,5-vuotias siskontyttöni vastasi muuten tiedusteluun ”mitä isäsi tekee silloin kun on toisessa kaupungissa viikot?” (isänsä asuu arkipäivät opiskelupaikkakunnassaan) ”muka opiskelee” 😀

 2. Emmi sanoo:

  Mä en kestä! Aivan ihania juttuja teidän pikkuprinsessat väläytelleet! ♡

 3. Annukka sanoo:

  Voi miten ihanat tytöt! Lasten suusta kuulee todellakin ne parhaimmat jutut 😀

 4. sssansan sanoo:

  lasten suusta tulee kyllä niin huippujuttuja 🙂

 5. andree sanoo:

  Mä en kestä, kiljuttiin Simon kans täällä tolle treffijutulle!! 😀 ihana tipa<3

 6. Milla sanoo:

  Voi että, en kestä miten ihania! Hei muuten, suomennatko mulle tuon Zeldan ruotsiksi sanoman lauseen? Mä oon TODELLA huono ruotsin kielessä. 😀

 7. Minna sanoo:

  onko nuo nätit shortsit mistä? 🙂

 8. Nimetön sanoo:

  Munkin tyttö aikoinaan valitti että laulamiseni sattuu korviin. Myöhemmin osoittautui että hän oli erittäin musikaalinen ja oli siis kuullut jo lapsena minun nuotinvierestä raakkumiseni

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.