Rakkausviikonloppu

11.07.2016

Kahdenkeskinen viikonloppu Oton kanssa oli mahtava. Vaikka heräsin aamulla jo ennen kahdeksaa kumpanakin päivänä (kuten etukäteen vähän ounastelinkin), olo on levännyt ja oli kivaa aloittaa loma näin. Perjantai sujui noutoruuan, leffan ja Oton kainalossa köllöttelyn voimin. Me katsottiin Pitch Perfect 2 joka oli ihan täydellinen hömppäleffa täynnä pönttöjä juttuja ja hyvää fiilistä. Oli niin outoa olla kahdestaan kotona, se että ”aikuisten” leffaakin pystyi alkaa katsomaan jo aikaisin illalla eikä tarvinnut odotella että lapset menevät nukkumaan. Mäkin pysyin kerrankin hereillä ihan leffan loppuun asti mitä ei tapahdu useinkaan silloin kun leffan laittaa vasta ysiltä pyörimään.

Lauantainakin heräsin jo ennen kasia, ja luin vaan lehtiä ja söin rauhassa aamupalaa. Menin Oton viereen nukkumaan vielä uudestaan joskus kymmenen jälkeen ja nukuttiin vielä yhdessä reilu tunti. Oli hassua nukkua päikkärit, niitäkään ei kovin usein tule otettua. Viimeksi ehkä joskus sillon kun Zelda oli vauva. Ei pidetty mitään kiirettä, vähän siivoiltiin ja pakkailtiin kaikessa rauhassa. Illalla me käytiin pitkästä aikaa Vapianossa syömässä, ja sen jälkeen mentiin vielä ystävän läksiäisjuhliin piipahtamaan ennen kuin ajettiin autolla kotiin nukkumaan ajoissa.

Vapianossa oli uutta kanttarelli-pekoni-sokeriherne-pastaa joka oli ihan superduperhyvää. Ei olla käyty tosiaan tuolla Helsingin Vapianossa varmaan kolmeen vuoteen, mutta oli ilo huomata että edelleen sieltä sai hyvää ja herkullista pastaa. Pitäisi joskus varmaan testata risotot ja pizzatkin. Siellä on sopivan rento meininki ja musta se on vaan ihanaa että ruoka valmistetaan siinä silmien edessä.

Oli parasta ottaa vain rennosti ja jutella ja olla tekemättä mitään. Siihen jäi vähän koukkuun, ja blogitaukokin venähti hieman aiottua pidemmäksi. Eilen me tosiaan ajeltiin tänne Ouluun ja oltiin iltapäivällä perillä. Koko matkan me höpötettiin ja laulettiin ja huudatettiin radiota vähän turhan kovalla. Puolimatkassa vaihdettiin radio Novalle ja sieltä tuli vaikka mitä helmiä, kuten Celine Dionin My Heart Will Go On jota hoilattiin täysillä yhdessä. Ja hihiteltiin sille miten vanhoja meistä on tullut, aina teininä ärsytti kun vanhemmat halusi kuunnella Novaa vaikka itse olisi halunnut NRJ:n tai Kiss FM:n ja nyt me oltiin itse ihan fiiliksissä jostain ikuisuuden vanhoista hiteistä. Taidetaan kuunnella Novaa jatkossakin.

Täällä meitä odottivat reippaat ja iloiset tytöt jotka halusivat heti näyttää miten polskuttelivat uima-altaassa mun serkkujen kanssa. Nyt ollaan ehditty jo käydä moikkaamassa mun mummua ja pappaa ja tytöt ovat leikkineet ulkona tuntikausia mun serkut seuranaan. Täällä sielu lepää ja on niin hyvä meininki. Kohta aletaan laittamaan uusia pottuja ja sipulivoikastiketta, NAMI! Mä yritän vähän aktivoitua ja kirjoitella nyt enemmän  kun on saanut tämän alkulomahuuman eletyksi, täältä Oulusta riittää höpinää ja me voitaisiin vaikkapa jakaa parhaat Ouluvinkit lapsiperheelle kunhan ollaan keretty kokeilemaan kaikkea kivaa. Ainakin meinattiin käydä Angry Birds -puistossa, Vauhtipuistossa ja torilla. Saa kertoa oululaiset teidän parhaita lapsiperheen Ouluvinkkejä, tai jos on joku pariskuntavinkki niin vinkatkaa ihmeessä siitäkin. Täällä lapsilla on niin paljon kavereita että me päästään vaikka treffeillekin jos halutaan, mitä luksusta!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3


17 Responses to “Rakkausviikonloppu”

 1. Noora sanoo:

  Itse oululaisena ainaski tykkään ihan tosi paljon pannukakkutalosta, sinnehän voi mennä lasten kanssa tai sitten vaan aikuisten kesken herkuttelemaan :) jos säät suosii niin voi päästä siihen terassilekin syömään! Suosittelen tekeen pöytävarauksen kun siellä monesti joutuu muuten aika paljon näin kesällä jonottamaan.
  Ihanaa kesälomaa teille <3

 2. Sonja sanoo:

  En oo tainnut koskaan kommentoida, mutta oon seurannut sun blogia ihan alkuajoista lähtien kunnes lopetin vähäksi aikaa Tiaran syntymän jälkeen, mutta palasin aika äkkiä takaisin. Tää on kyllä ainoa lapsiperheblogi jota seuraan, näin alle parikymppisenä opiskelijana, jolla ei lapset vois tällä hetkellä kaukasemmilta tuntua, luulis että aiheet ei oo ihan omaa elämää lähellä mutta oot vaan niin hyvä kirjottaja että no can do! Sun teksteistä välittyy se, että nautit tästä hommasta ja oot ite innoissaan siitä mitä teet ja mitä elämässä tapahtuu – ehkä siksi on niin hauska lukea ihan arkisiakin kuulumisia sun kertomana. On ollu hieno seurata näin ihan ulkopuolelta teiän perheen kasvua ja äh, ei voi ku toivoa että joskus ois tollasessa parisuhteessa ja eläis tollasta perhe-elämää. Ja parasta tässä blogissa onki se, etten sano noin koska teidän elämä näyttäis joltain kiiltokuvalta – oot ihanan aidon ja rehellisen olonen ja jotenki ootte niin tavallisia! Tuntuu, että ootte oikeesti onnellisia, mutta sellasten ”oikeiden” asioiden myötä jotka kuka tahansa voi saavuttaa. Valitettavan usein huomaa jotain somessa seuratessaan ajattelevansa, että niiden esittelemä pintaraapasu elämästä on jotenki tosi pinnallinen ja kiillotettu, ja niistä vaan harmistuu, mutta teitä seuratessa ei voi ku aidosti toivoa kaikkea hyvää teille :) Sen varmasti ansaitsette. All in all pitkä sepustus, pointti oli että kiitos huipusta blogista, joka aina piristää päivää, ja ihanaa kesän jatkoa <3

 3. Tiia sanoo:

  Käykää Tietomaassa jos ette oo jo käyny aiemmin ja sitten Hallituskadulle sellaseen ylisöpöön kahvilaan nimeltä Kakkukahvila Mira Poppins :-) siellä tehdään kaikki leivonnaiset itse alakerrassa (löytyy gluteenitonta, laktoositonta, maidotonta yms) ja maailman ihanin henkilökunta!

 4. Anniina sanoo:

  Turkansaari ja Ainolan puisto ainakin on kivoja paikkoja.

 5. Riina sanoo:

  Nallikarissa kannattaa käydä, jos sää vain suosii, ja kahvila Makia Oulun keskustassa vierailun arvoinen lasten kanssa tai ilman. Potnapekka-ajelu lasten mieleen, samoin jo tuo mainittu Ainolan puisto loistavine leikkipuistoineen ja puistokahviloineen. Mukavia Oulu-päiviä! :)

 6. Jenna sanoo:

  Siis onko ouluss angrybirds puisto??!!

 7. Meillä on sama suunta elokuussa. Me vaan ollaan päätetty lentää, koska en itseä ei hotsita lähteä istumaan junaan moneksi tunniksi seitsen kuisen kanssa. Tunti lentokoneessa, vaikka sitten huutavankin vauvan kanssa, on minusta kaikille kivuttomampi vaihtoehto.
  Retkeilykohteista en osaa sanoa, sillä olen pääkaupunkilaistunut sen verran tehokkaasti kuluneiden vuosien aikana.

 8. lillamy sanoo:

  Tuollainen parisuhdeaika on ihan hirveän tärkeää, vaikka tietenkin rakastaa yli kaiken lapsiaan ja haluaa olla heidänkin kanssaan. Oli ihana lukea, kuinka onnellisia olette, edelleenkin ihailen teidän suhdetta ja perheonnea <3 Olette ihania!

 9. Hanna sanoo:

  Ihana että teillä on ollut mukava miniloma kotona kahdestaan, tekee hyvää vaikkei tiedostaisikaan sellaista luksusta tarvitsevansa :) Oulussa suosittelen lämpimästi Ainolanpuistoa, ottakaa leipää mukaan niin voitte ruokkia sorsia! Sitten päivä Nallikarissa jos vaan ilmat suosivat, Kukka- ja eläinpuisto Escurial Limingassa vois olla kiva kun teidän lapset niin eläimistä tykkäävät ja tietty Superpark ja Skidipark ovat hyvää puuhaa jos on sateisempia ilmoja :) viettäkää kivaa Oulussa, toivottavasti törmättäis jossain ja uskaltaisin vaikka moikata :)

 10. Paprika sanoo:

  Parhaimmat ”minilomat” ilman lasta on kyllä aina ihan vaan kotosalla :) Kivaa lomaa teille!

 11. minna sanoo:

  pannukakkutalo ehottomasti! :P

 12. Tollaset pienet chillailu irtiotot ilman lapsia ovat kyllä niin ihania välillä! Meilläkin oli tässä vähän aikaa sitten ensimmäinen kerta neljään vuoteen , kun oltiin kahdestaan kotona pari päivää. Oli tosi outoa mutta ihanaa ja tuli kyllä tarpeeseen. Ja sitten oli myös kiva hakea muksut takaisin kotiinkin :)

 13. Jonna sanoo:

  Ootte yli kaunis pari !

 14. Helluw sanoo:

  Mäkin suosittelen Oulusta Pannukakkutaloa. Mun sisko on siellä töissä ja sieltä saa niin suolaisia kuin makeitakin herkkupannareita. Jos kahdestaan menee, niin kannattaa kyllä ottaa sekä suolainen että makea pannari, koska ne makeat on oikeesti tosi makeita. Mä en oo saanu ikinä syötyä yksinään sellasta loppuun. :D Ja Nallikari on tietysti kans ihana paikka kesäisin. Ihanaa lomaa teille! :)

 15. Hanna sanoo:

  Liikennepuisto! Pääsee ajamaan polkuautoilla

 16. riina sanoo:

  Jos treffeille meette, niin kannattaa käyä syömässä Toripoliisissa :) iha sika hyvää ruokaa ja hyvällä paikalla torin reunalla :).

 17. krstl sanoo:

  tervetuloa vauhtipuistoon, allekirjoittanut pyörii siellä toisinaan muun muassa pupun turkki päällä.. ;) luontoretkikohteiksi suosittelen koitelinkoskea, sijaitsee noin 5 km kiimingin keskustasta sekä rokuan kansallispuistoa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.