Mitä se uusi arki tarkoittaa

31.07.2016

Huomisesta alkaen mä olen täysipäiväinen bloggaaja. Se tarkoittaa sitä, että mun työni Jevelolla ovat päättyneet. Puolitoista vuotta startup -yrityksessä opettivat mulle ihan hurjan paljon, ja olen niin onnellinen että viime vuonna uskalsin hypätä kohti tuntematonta ja kokeilla siipiäni siellä. Mun siivet kantoivat, yrityksen eivät, ja näin ollen mun ura Jevelolla päättyi. Yleensä kun joku kertoo tulleensa irtisanotuksi, ovat reaktiot myötätuntoisia ja toisen puolesta harmistuneita, mutta mä voin kertoa että kun kuulin tästä ensi kerran, mun itseni päällimmäinen tunne oli helpotus.

Ei siksi että työympäristössä olisi ollut vikaa tai työkavereissa tai itse työssä, ei ei ei. Mä rakastin meidän toimistoa, mulla oli mahtavia työkavereita ja työ opetti mulle ehkä jopa yhtä paljon mitä äitiys on tehnyt. Sain tehdä työtä jota rakastin ja jossa halusin jatkuvasti kehittyä ja tulla paremmaksi. Mutta siksi mä olin helpottunut, että mä olen vetänyt aivan jaksamiseni äärirajoilla viimeiset puolitoista vuotta. Mä olen painanut kaksitoistatuntisia päiviä, ensin tehnyt normityöpäivän toimistolla ja sitten jatkanut blogin parissa. Muistan teidänkin järkytyksen kun dokumentoin keväällä blogiini yhden työviikon jokaisen työtunnin ja -tehtävän. Mä tein ihan liikaa ja se on fakta. Kuka tietää mitä olisi tapahtunut jos olisin jatkanut toisetkin puolitoista vuotta samalla tyylillä.

Mä en ikinä olisi itse saanut tehtyä tätä päätöstä, vaikka joskus väsymystä ja stressiä itkeskellessäni haaveilinkin siitä että luopuisin toisesta rakastamastani työstä. En vaan koskaan olisi osannut päättää että kummasta, enkä olisi ollut niin rohkea että olisin itse jättänyt itse itseni vain yhden työn varaan. Nyt se päätös tehtiin mun puolesta, ja ainakin elämäni rennoimman kolmen viikon kesäloman jälkeen voin sanoa että tämä on tehnyt mulle niin hyvää kuin vain jokin voi tehdä. Ja täytyy myös olla onnellinen siitä että on ollut se toinenkin työ siinä taustalla kokoajan, ja taloudellisesti tilanne on turvattu vaikka toisesta työstä nyt luopuukin.

Mä en voi sanoin kuvailla mitä se ajatus merkitsee, että tulevana syksynäkin mulla on lasten mentyä nukkumaan aikaa esimerkiksi istua koko ilta joskus katsomassa Netflixiä. Ja että jaksan joskus mennä johonkin kiinnostavaan, illalla olevaan, blogitapahtumaan, kun tiedän että se ei ole poissa seuraavan illan töistä, vaan voin tehdä ne jo päivällä. Se tunne, että olen aina väärässä paikassa ja teen aina väärää asiaa, on poistunut. Mä voin keskittyä täysillä blogin tekemiseen silloin kun lapset ovat päivähoidossa, ja täysillä lapsiin silloin kun he ovat kotona. Ja täysillä Ottoon ja itseeni silloin kun lapset nukkuvat. Jollekin se voi kuulostaa ihan itsestäänselvyydeltä, arjen kolmijaolta kuinka elämän kuuluukin mennä. Mutta mä en ota sitä enää itsestäänselvyytenä, mulle se on luksusta josta en ole saanut nauttia pitkään aikaan.

En sano ettenkö hyppäisi riemusta kiljuen puikkoihin jos jostain putkahtaisi mielenkiintoinen työtarjous eteen. Mutta ainakin tällä hetkellä mulla ja meillä on paras näin. Mä halusin alkaa tehdä blogia ammattimaisesti jo puolitoista vuotta sitten kun Indiedaysille muutin. Olen tehnyt parhaani, mutta saatuani toisen työpaikan heti perään, on blogi ollut välillä retuperällä kun en ole ehtinyt tai jaksanut. Nyt vihdoin mä pääsen keskittymään tähän sillä energialla ja tarmolla jolla olen kokoajan halunnutkin, ja se ei tunnu ollenkaan huonolta. Nyt vihdoin mulla on aikaa kokeilla siipiäni siinä kaikessa mitä olen halunnut tehdä jo pitkään, ja se saa perhoset lepattamaan mun vatsassa ja hymyn kasvoille. Mä tiedän että tästä syksystä tulee siisti, ja mä toivon että te pysytte täällä mukana seuraamassa blogin uusia tuulia ja vanhoja suosikkeja. Mulla on mielessä tänne syksyksi kuulkaa vaikka ja mitä, niin mahtijuttuja tulossa!

Mä haluan vielä lopuksi kiittää mun mahtavia työkavereita kaikesta mitä sain kokea ja oppia teidän kanssa, ja toivon kaikkea hyvää kaikille jatkoon.

Ihanaa alkavaa elokuuta kaikille <3


No Responses to “Mitä se uusi arki tarkoittaa”

 1. Reetta sanoo:

  Olipa ihana postaus, sellainen josta aisti helpotuksen ja onnellisuuden! <3
  Onhan se aina ikävää kun yksi ovi sulkeutuu, mutta sun tapauksessa se avaa varmasti niin paljon uusia ovia kun nyt voit keskittyä bloggaamiseen enemmän! 🙂

  Ihanaa kesän jatkoa ja eiköhän taas törmäillä syksyllä! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana Reetta <3 Uskon että tästä seuraa paljon hyvää ja odotan innolla millaisiin seikkailuihin vielä päädynkään! Ihanaa kesän jatkoa sinnekin ja törmäillään ehdottomasti kunhan kaikki pressit alkaa <3 Ja muutenkin, saa pyytää asukuvaamaan tai vaikka lounaalle! ;D

   • Reetta sanoo:

    Mäkin uskon juuri noin käyvän! <3

    Kiitos ihana! <3 Mulla alkaa loma vihdoin ensi viikolla, mutta kun palaan Suomeen kuun lopussa niin pidän mielessä tämän asukuva + lounastreffi ajatuksen ja laitan viestiä tulemaan! <3

 2. Niina sanoo:

  Voi mä oon niin onnellinen ja helpottunut sun puolesta. Varmasti tekee hyvää sulle ja koko perheelle vähän höllätä tahtia. Mahtavaa loppukesää ja syksyä koko teidän ihanalle perheelle.

 3. Minna sanoo:

  Tsemppiä tulevaan ja nauti! 🙂

 4. V sanoo:

  Hautasitko opiskeluhaaveet?

  • A sanoo:

   Minäkin mietin, oletko suunnitellut opiskelevasi vielä jotain? 🙂 Mitä alaa mahdollisesti? Olisko postaus tulevaisuudensuunnitelmista mitään?

   Olisi kiva kuunnella sun ajatuksia takaisin opiskelemaan lähdöstä vuosien työskentelyn jälkeen.

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Kyllä mä olen miettinyt, ja markkinointi siintää suunnitelmissa edelleen, mutta pidän nyt ainakin tämän syksyn ihan vapaana opiskelusta ja pääsykokeisiin luvusta myös. Mutta totta, siis voisin tehdä kyllä tulevaisuuden suunnitelmista postauksen tässä syksymmällä, se ehkä selkiyttäisi omiakin ajatuksia lisää! Kiitos paljon toiveesta 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En missään nimessä! 🙂 Mutta nyt olen kyllä sitä mieltä että kaipaan ainakin kevyemmän syksyn tähän väliin ja yksi päätoiminen homma riittää. Kirjoittelen ehkä myöhemmin ajatuksia lisää! 🙂

 5. Ronja sanoo:

  Ihanaa, miten joku voi noin ns. iloita töiden päättymistä 😀 Onhan se tietty kivaa noinpäin, eikä niin, että olisi hirveän suuri isku ja suuri suru.

 6. Katoinkin sillon siun työpäiväpostausta ja mietin että huhhuh,onpas paljon hommaa. Kroppa tulee jossain vaiheessa vastaan kun tarpeeksi paahtaa,burnout ei oo kiva juttu. Kokemusta on :B

  Onnea uuteen arkeen :)!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No joo, se on ihan totta kyllä! Itselläni on myös burnout jo kerran ollut lukioaikana, kun äitini alkoi viimein parantumaan ja sitten romahdin itse. Mutta onneksi siitäkin on selvitty, ja ehkä jopa opittu jotain: uskallan nyt ottaa vähän rennommin vaikka veinkin itseni aika äärirajoille. Kiitos paljon tsempistä Tiina ja ihanaa syksyä sinne <3

 7. Nimetön sanoo:

  Älä turhaan kiirehdi opintojen kanssa, ne kyllä ehtii hyvin hoitaa myöhemminkin. Olet loistava blogaaja, tee sitä täysillä ja siitä nauttien.

 8. MariaK sanoo:

  Kuulostaa sun syksyn suunnitelmat ihan loistavalle! Sulla on vielä bloggaajana niin paljon annettavaa, että kannattaaki nyt keskittyä tähän juttuun. Kahden pienen lapsen äitinä ja bloggaajana on varmasti hommaa ihan riittämiin, varsinkin jos taloudellisesti pärjää 🙂 Eihän sitä tiedä vaikka ensi vuosi tois uusia tuulia ja uusia työtarjouksiakin. Nauti nyt loppukesästä ja hieman rennomasta syksystä. Varmasti paras ratkaisu teidän koko perheelle!

 9. Karoliina sanoo:

  Kuulostaa todella hyvältä ja on varmasti rentouttavaa, että voi täysillä keskittyä vain yhteen työhön. Opiskelemaan tosiaan ehtii! Nykyään ei ole ollenkaan tavatonta aloittaa uusia opintoja myöhemminkin. Itsekin jatkoin vielä ammattikorkeakoulun jälkeen yliopistoon ja valmistuin juuri kolmekymppisenä. Sulla on hyvin aikaa, jos haluat vielä opiskella! :)Ihanaa syksyä!

 10. Susanna sanoo:

  Onnea uuteen hyppyyn kohti erilaista arkea. On varmasti ihanaa saada enemmän omaa aikaa ja tehdä sitä mistä tykkäät. 🙂

 11. Amanda sanoo:

  Hyvä kuulla! Itse vetänyt kans ihan sata lasissa viimesen puol vuotta töitä ja kolmea isoa kouluprojektia. Odotan niin innolla viikon kesälomaa elo-syyskuun vaihteessa, se tulee niin tarpeeseen, ennen kuin sit taas koulu alkaa. On ollut kans voimat lopussa jo pidemmän aikaa eikä oo ollut juuri yhtään aikaa itselle.

 12. Mary sanoo:

  Moi Iina!
  Haluan toivottaa sulle kaikkea parasta 🙂 Tässä sun blogissa on nimittäin joku taika! Pöff, se mikään taika ole, vaan sä oot niin ammattitaitoinen bloggaaja kun ikinä voin edes kuvitella. Tuntuu et mä en ehkä ole ns. kohderyhmää (oon sua reilut 10v vanhempi, lapseton sekakäyttäjä, toki olen myös puoliso ja ylpeä metsäkissan emäntä 🙂 ), mut sä teet tätä juttuas niin isolla sydämellä, että aina tasaisin väliajoin on pakko tulla tsekkailemaan sun & perheen kuulumiset! Jotenki niin maanläheinen ote, ja sulla on kiva ja sujuva tapa kirjoittaa. Tää myös avaa ikkunaa ihan erilaiseen elämään mitä itse elää. Oon iloinen sun puolesta, et pystyt vissiin taloudellisessakin mieles keskittämään tarmosi tähän. Avarakatseisuus paistaa läpi aina, ja vaikka olis vaikea tilanne, ei tuu ikinä semmonen olo, et joku pentu kerjää huomioo.. Aina mietittyjä juttuja, mikä on mun mielest laadukkaan blogin merkki!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.