Raskausviikko 14

23.08.2016

Nyt mennään jo raskausviikon 15 loppupuolella, mutta tänään on aika kurkistaa edelliseen kuluneeseen raskausviikkoon, joka oli raskausviikko 14. Se oli aika ihana viikko, mistä siis lisää alla olevalla videolla! Tämä video aloittaa nyt Raskauspäiväkirja-sarjan, jota tulen jatkamaan ihan synnytykseen asti niin pitkään kuin viikkoja riittää. Näitä on varmasti hauskaa katsella itse sitten jälkeenpäin.

Joku kovasti harmitteli sitä, että teen raskausviikkopostaukset videolle enkä kirjoitettuna. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö raskausjuttuja tulisi blogiin, tulee niitä kyllä ja mahakuvia myös. Ne ihan kaikkein perinteisimmät viikkokuulumiset tulevat vaan videolta, ainakin näin aluksi. Toki ajattelin lisätä aina näiden videoiden yhteyteen tänne blogiin myös mahakuvan, ja lisäksi teen varmasti välillä vertailua edellisten raskauksien ja tämän kolmannen välillä näissä postauksissa myös ihan tekstinä ja kuvina.

Ei kannata ajatella videota ja tekstiä toisiaan poissulkevana juttuna, vaan nimenomaan toisiaan täydentävänä. Videot on juttu jota tosi moni on kaivannut vuosien aikana, ja mä haluan tarjota myös niitä. Jotkut eivät jaksa lukea, toiset eivät jaksa katsoa videoita, jokainen voi sitten valita oman tapansa seurata höpötyksiä jos on niistä kiinnostunut.

Raskausviikkopostaukset eivät myöskään ole ainoita raskauteen liittyviä postauksia joita tänne aion tehdä, vaan aiheita on vaikka kuuuuuinka paljon muutenkin. Pukeutuminen, ajatukset tulevaisuudesta ja vauvasta, Oton suhtautuminen, miltä tuntui kun testi näytti positiivista, rakenneultra ja lasten suhtautuminen. Mulla on vaikka kuinka paljon sanottavaa ja tässä siitä vain murto-osa.

Ensimmäinen oma ”kunnon” video oli jännittävää tehdä ja kuvata, ja tiedän että mulla on varmasti paljon opittavaa vielä. Tässä ekassa videossa halusin myös vähän kertoa uudesta kanavasta, ja siksi raskauskuulumisia oli aavistuksen verran vähemmän. Seuraavaan videoon tulevat mukaan myös esimerkiksi neuvolakuulumiset (kävin neuvolassa tänään), joten itse raskausaiheista sisältöä on sitten enemmän siellä mukana! Varmasti kun näitä tekee enemmän niin muotoutuu se oma tyyli tehdä ja oma rakenne videoille, ihan niinkuin blogatessakin. Katselin äsken Zeldan odotusajalta raskausviikkopostauksiani, ja ihan samalla tavalla niissäkin ekat mahakuvat olivat vähän epämääräisiä, kunnes loppua kohti sitten tyyli selkeytyi ja tuli yhtenäisemmäksi. Tekemällä sitä oppii eikä jahkailemalla ja ihmettelemällä.

Kertokaa ihmeessä mitä tykkäätte, ja käykää tilaamassa mun kanava. Kanavalla on jo reilusti yli 500 tilaajaa ennen tämän ekan videon julkaisua, joten kiitos ihan hurjasti teille kaikille! Ihanaa päiväät yypit <3


No Responses to “Raskausviikko 14”

 1. Pauliina sanoo:

  Pakko kommentoida että oletpas tyylikäs! Tuo tukka on niin skarppi, siisti meikki ja ”perus”siistit vaatteet. Niin jotenkin tyylikäs ja aikuismainen kokonaisuus 🙂 itellä on pyrkimys samaan!

 2. jasmin_ sanoo:

  tosi kiva video ja siis toi sun tukka on ihan mielettömän upee ! 🙂

 3. Teija sanoo:

  Onpas ihana iso masu! Ihan valtava! Josko siellä onkin kaks beibeä? 😀

  • Anna sanoo:

   Mielestäni inhottava kommentti. Antaa ymmärtää, että jos kohdussa onkin vain yksi lapsi (kuten siellä on, kyllä se ultrataan ekan kerran jo rv 10-13), niin odottaja on liian iso. Itse otan ainakin puhtaasti läskittelynä jokaisen kaksoskommentin, koska niillä annetaan ymmärtää, ettei minun kuuluisi olla näin ”iso” näillä viikoilla.

 4. tiu sanoo:

  Ootpa pyöristyny raskauden aikana, etenkin masusta ja kasvoista, hih, en ollu tunnistaa ja varsinkin uusilla hiuksilla! Näytät ihan sun äidiltä tai Zeldalta! 😀 Kiva välillä nähdä videooki. 🙂

 5. Saara sanoo:

  Voi Iina olet ihana<3 nämä videot on kyllä ihan mahtava lisä sun huippuun blogiin! Sun blogi onkin heittämällä mun lemppariblogi vaikka itselläni ei vielä lapsia olekkaan 🙂 hullua miten innoissaan voi olla kaikista sun tulevista postauksista ja videoista 😀 osaat olla ihanan luonnollisesti videolla vaikka aika uusi juttu sulle onkin. Noi kaikki sun luettelemat aiheet kuulosti tosi mielenkiintosilta, etenkin ajatukset tulevaisuudesta ja vauvasta, Oton suhtautuminen, miltä tuntui kun testi näytti positiivista ja lasten suhtautuminen. Olisi myös kiva jos tekisit välillä lastenkin kanssa videoita 🙂 niiden ihania höpötyksiä on aina mukava katsoa.

 6. Ilo sanoo:

  Mietin kanssa että onko sulla raskausviikot nyt ihan varmasti oikein! 😀 kun maha vois olla hyvinkin jo puolen välin raskausmasu ja se, että liikkeetkin tuntuu jo! 🙂 eikai sen pitäs olla edes teoriassa mahdollista?! Hahah mutta kai siellä ekassa ultrassa on tietty varmistettu raskauden kesto ja oishan siä sit näkyny jos kaks sikiöö ois siellä potkiskellu! Oliko sulla millanen masu aiemmissa raskauksissa näillä viikoilla?

 7. Marika sanoo:

  Mulle tulee on niin vahva poika-olo kun mä vaan näenkin sun kasvot:D video oli tosi hyvä, mutta noi musiikit tulee liian kovalla volalla verraten sun puheen kovuuteen.

 8. Heidi sanoo:

  Tosi kiva tää raskausviikko-videoidea ja jännää nähdä, miten raskaus etenee! Näytät kyllä niin freshiltä mamalta, et huh! :))

 9. Komppaaja sanoo:

  Kuten joku mainitsikin aikaisemmissa kommenteissa, että tulee jo sun kasvojen näkemisestä poika-olo, niin mä tunnen ihan samoin 😀

 10. Johanna sanoo:

  Eikä! 😀 Jännä nähä kuin erilaisia raskausmasuja sitä on. Oon vko 22 ja mun masu tällä hetkellä juurikin sun masun kokoinen. Onnea odotukseen! 🙂

 11. Tuua. sanoo:

  On niin harmillista, ettei ihmiset hoksaa raskaanaolevaa kommentoidessa (etenkin netissä), että nainen on yleensä hyvin herkässä tilassa ja saattaa olla hyvinkin epävarma kehon muutoksien takia. Tuskin yleensä halutaan loukata, mutta mahan kutsuminen valtavaksi, nokkela kaksosten epäily ja muut ”ootko varma”-kommentit harvoin tuntuu hyvältä. Äidit on yksilöitä ja vauvat myös, joten jokainen kasvaa omaan tahtiinsa. Vertailu ja kauhistelu ei tunnu hyvältä kenestäkään, olipa sitten iso tai pieni maha, turvotusta ja muita oireita varsinkin. Tämä ei siis ollut pelkästään tämän postauksen kommentointiin liittyen (vaikka täältäkin niitä valitettavasti löytyy) vaan yleensäkin. Annetaanhan kaikkien raskaanaolevien loistaa ja kukoistaa ilman negatiivissävytteistä kauhistelua, olipa he minkä kokoisia tahansa <3

 12. Jj sanoo:

  Kiva tää video! 🙂 Itse olen viikolla 31 ja tänään olin perhevalmennuksessa jossa pöydällä oli paljon vauvojen kuvia ja yksi niistä oli sattumoisin zelda 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei kiitos paljon!<3 oisitko halunnut laittaa mulle vaikka meiliä ja kertoa että mikä perhevalmennus oli kyseessä? Mulla ei ole ongelmaa jos kuvia käyttää kunhan käyttöön on lupa, mutta nt en ole valitettavasti ollenkaan tietoinen tällaisesta. Kiitos jo etukäteen!! 🙂 ja ihanaa odotusaikaa!

 13. Anni sanoo:

  Tosta yhdestä kommentista tuli mieleen, että mä en taas huomaa sun kasvoissa mitään muutosta aikaisempaan. Ainoastaan toi uus hiustyyli tuo kasvot enemmän esille. Ja vatsa näyttää jo tässä vaiheessa isolta koska muutoin oot niin pieni ja siro. Itse oon rakenteeltani isompi, joten siksi mulla raskaudet alkaa näkymään vasta puolenvälin jälkeen. Näin ainakin itse olen asian järkeillyt 🙂

 14. Julia sanoo:

  Toi on kyl niin hassua kun sulla on noin iso maha ja mulla ei melkei näy mahaa lainkaa ja on viikkoja 18+0! Mut tietty sulle jo kolmas tulossa ja mulla vasta esikoinen niin kaipa se vaikuttaa asiaan

  • tupu sanoo:

   esimerkiksi lapsiveden määrä vaikuttaa vatsan kasvuun ja myös kohdun asento. Edelliset raskaudet myös.Raskausvatsoja on erikokoisia ja muotoisia ihan niinkun ihmisiäkin .

 15. tiia sanoo:

  ^Enemmän vatsan kokoon vaikuttaa ihan ruumiinrakenne:) jos kohtu on kovin edessä ja lantio sen mallinen, että vatsa ei mahdu valahtamaan sivuille ja tähän yhdistettynä vielä lyhyähkö selkä, niin sillon voi olla hyvinkin iso maha jo alusta saakka. Vastaavasti kovin taaksepäin kallistunut kohtu saa aikaan sen, että vatsa voi olla tosi pieni ihan viimesilläkin kuukausilla. Vauva kyllä ottaa tilansa ja vatsa muotoutuu sen mukaan.
  Jotenkin hassua, että ihmetellään suurta vatsaa kovaan ääneen, kun fakta on se että mahoja on niin paljon kun äitejäkin. Myös normaalia suurempi määrä lapsivettä kasvattaaa vatsan kokoa jne.

  • Julia sanoo:

   Aijaa! No mulla on sit varmaa kohtu taaksepäin kallistunut kun ei mahaa näy, mut eiköhän se sieltä esiin pullahda tässä lähiviikkoina 🙂
   Mut ihana maha siis sulla Iina! Odotan niin et mullekin tulis selkee vauvamaha 🙂

 16. Tiia sanoo:

  Tuua, minusta outo ajattelutapa sinulla. Tottakai saattaa kehon muutosten keskellä olla herkässä tilassa mutta en näe mitään ilkeää siinä jos vauvamahaa sanoo isoksi, päinvastoin. Vauvamasut on ihania ja etenkin isot masut<3 harva varmaan ottaa pahalla sitä jos ihmiset ihastelee tätä pienen ihmeen kasvua ja sitä että se näkyy 🙂 eihän sitä nyt kauhistella jos raskausmasu on iso! ja eikös pieni vertailu ihan kuulu asiaan. Raskaus ja sen pienen ihmeen kasvu ovat upeita ja mielenkiintoisia asioita, joita on kiva tutkiskella ja ihmetellä! Etenkin kun jokainen raskaus on niin erilainen. Tietenkin kaikki 'oletpa väsyneen/ turvonneen näköinen' ovat sitten ihan eri asia.

 17. Nimetön sanoo:

  Oot kehittynyt huimasti videoissa! Varmasti jaksan katsoa jatkossakin, vaikka lukeminen on yleensä ollut mun juttu. Mielenkiinto pysyy yllä kun video ei ole kauhean pitkä ja sä et tainnut kertaakaan sanoa mitään ”ja öööö mitähän mun piti sanoa”! Aika ammattimaisesti vedetty! 🙂 Ja hitsi että tykkään sun tukasta!

 18. Anninalexandra sanoo:

  Ihana video ja niin aurinkoinen sinä!

 19. Anna sanoo:

  Sun blogi on kyllä aivan ihana!!! Ootte aivan uskomattoman suloinen perhe <3 <3

 20. Nimetön sanoo:

  Aika jännä, tällä videolla sinusta tuli ihan mieleen Jutta Gustafsberg! Olette jotenkin samalla tavalla luontevia ja mukavan ilmeikkäitä kameran edessä, jotain samaa kenties puhetavassa. 🙂

 21. Laura sanoo:

  Mullekin tuli huono fiilis aika monesta kommentista tässä postauksesta, mutta toivon että Iina sulla on parempi itsetunto kuin mulla on (ja varsinkin raskausaikana oli), ja osaat vaan heivata kommentit mahan koosta ja kasvojen muutoksista toisesta korvasta suoraan ulos sen kummempia miettimättä. Aika moni kommentti oli suoraan jostain lehtiartikkelista ”Älä koskaan sano näin raskaanaolevalle” tms 😛 Raskaus saa ja sen pitääkin näkyä! Ainoa mihin mä kiinnitin huomioo videolla ja samoin sun ja Marian yhteisvideolla oli että vaikutit jotenkin sellaiselta ”mä en nyt yhtään viihdy tässä kameran edessä”, eli epävarmalta itsestäs, mutta varmasti se helpottaa ajan myötä 🙂 Ihanaa raskausaikaa sulle! <3

  • O sanoo:

   Jos ei ole ollut itse raskaana, niin nuo ”onpa iso maha”-kommentit tuskin on mitään ilkeilyä. Välillä tuntuu ettei uskalla mitään sanoa tai tiedä miten tulee suhtautua.

   Terveisin hän jolla ei ole omia lapsia ja joka ei voi tietää mitään…

 22. Johanna sanoo:

  Kyllä mua ainakin välillä ärsytti, kun moni kommentoi mun mahaa et ”onpas iso”, ”ootko varma, että siellä on yksi”, ”miten se voi olla jo noin iso”. Huoh! Ei noita kommentteja jaksa kuunnella ikuisuuksiin! Mulla pompsahti maha tyyliin heti kun tein testin ja esikoisesta ihan sama homma. Nyt mennään viikolla 31 🙂 Oot ihana ja niin kaunis odottava mama <3

 23. Miisa sanoo:

  Ihana Iina <3 <3 Huomaa, miten ton videon edetessä rentoudut ja loppua kohden vaan paranee! Kyllä se siitä, kiva nähdä videoitakin kuvien ja kirjoitusten tukena! 🙂

 24. P sanoo:

  Tuo uusi tukka sopii sulle kyllä niin hyvin!! Näytät ihanan tyylikkäältä ja freesiltä 🙂
  Ja tosi kiva nähdä videoita välillä! Pisteet erityisesti videon pituudesta; mun mielestä juuri sopivan pituinen! Tuntuu nimittäin, että jotkut yrittävät väkisin saada aikaiseksi jotain kolmen tunnin maratonvideoita, joita ei jaksa katsoa 😀

 25. Essi sanoo:

  Kiva video ja odotan jo innolla lisää! Tipaa ja Zeldaa olis kiva nähdä kan<3

 26. Sohvi sanoo:

  En oo varma, tuliko mun eka kommentti, niin laitan uudelleen! Eli aivan ihana video ja tosiaan sun blogi on ihan huikee!!! Oon niin koukussa 🙂 <3 Jostain sun postauksesta luin, ett seuraatte oton kaa jotain tosi hyvää sarjaa, niin mikä sen nimi olikaan? Kun haluttas miehen kaa kans alkaa jotain seuraamaan, aina kun pikku neiti nukkuu 🙂

 27. Linkku sanoo:

  Hei jee ihan superkiva juttu!! Tilasin ehdottomasti kanavan 🙂 Tällasia oon itsekin kaipaillut!

 28. Laura sanoo:

  Sun blogi on jo pitkään ollut mun yks lemppariblogi ja nyt jotenkin vielä enemmän, ku on ihan mieletön vauvakuume ja ei vaan jaksais odottaa oman vauva saamista… En tiedä sitten, että pahentaako tää raskaus/vauvablogin lukeminen sitä vauvakuumetta… 😀

  Luin sun ensimmäisiä blogipostauksia kans ja sin blogi on kehittyny huimasti niistä ajoista, vaikka niitä vanhoja postauksia oli kans hauska lukea. Ja sulla on nyt ihan mielettömän ihanat hiukset!

 29. Jaana sanoo:

  Oiskohan hän nyt sit poika;)

 30. Eve sanoo:

  Vitsit oot kyl upee, upeus huokuu niin ulkoisesti ku sisäisestikin! 🙂 Videoille nostan peukut pystyyn!

 31. ella sanoo:

  Aivan ihana video, innolla odotan seuraavia! Hiuksetkin sopivat sulle täydellisesti tosi freshi lookki 🙂

 32. ansku sanoo:

  vitsi miten upeelta näytät!! ihana tukka, meikki ja maha <3 sit joskun kun itse tulee raskaaksi toivon näyttäväni yhtä hyvältä! jatka samaan malliin sun blogi on ihana 🙂

 33. Elina sanoo:

  Mun on nyt pakko kommentoida tähänkin postaukseen että olet videoiden teossa ja kameran edessä olemisessakin kehittynyt tosi paljon. On mukava kuunnella rauhallista ja jäsennellysti etenevää puhetta. Mua huvitti tuossa videolla se eeppinen musiikki lopussa masuesittelyn kohdalla! 😀 Olet tosi kaunis ja seesteisen oloinen tässä, ja masusi on upea! 🙂 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.