Sisustushaaveita uuteen kotiin

18.10.2016

En voi uskoa mutta siis iik ensi viikolla me jo muutetaan! Alle viikon kuluttua aletaan asentamaan uuteen kotiin uutta vaaleaa lattiaa, ja kunhan edes osa on valmiina niin loppuviikosta olisi sitten tarkoitus muuttaa kaikki tavarat sisään. Kuten aiemmin kirjoitinkin niin meillä tulee olemaan n. 25 neliötä enemmän tilaa kuin tällä hetkellä, joten huonekaluja on pakko vähän päivittää isompiin neliöihin. Kaikesta turhasta tavarasta sen sijaan ollaan hankkiuduttu rankalla kädellä eroon, ja säilytystilaa ei varmaan edes tarvittaisi lisää vaikka sekin nyt lisääntyy makuuhuoneiden myötä.

Meillä on tarkoituksena uusia sohva, kun vihdoinkin voidaan hommata sellainen jonka ei tarvitse olla vuodesohva. Toiseen lastenhuoneeseen tulee sängyn lisäksi nimittäin myös vuodetuoli, jossa meidän yövieraat (lähinnä mun äiti) voivat yöpyä sitten ihan omassa rauhassa. Kerrossänky pidetään edelleen kasassa sitten toisessa lastenhuoneessa niin että tytöt voivat nukkua yhdessä aina halutessaan ja silloin kun mun äiti on käymässä.

Sohvalta me haluttiin kahta asiaa: vaaleampaa väriä ja löhöilyyn kutsuvaa olemusta, toisinsanoen pehmeyttä ja paljon istumatilaa. Muutaman kuukauden sohvatsekkailun jälkeen me ollaan päädytty Ikean moduuleista koostuvaan Söderhamn-sohvaan jota ollaan käyty koeistumassa useampaan kertaan ja jossa on täysin irroitettavat, pestävät ja vaihdettavat päälliset. Se on muodoltaan ajaton ja siinä on aivan ihana löhöillä, plussaa myös jalkojen korkeudesta joka mahdollistaa helposti imuroinnin myös sohvan alta.

Isoon olkkariin tarvitaan myös iso 2x3m kokoinen matto, ja Ellokselta löytyisi ihana Tanger-ryijymatto joka toisi suureen tilaan pehmeyttä ja kodikkuutta. Mun työpiste tulee olemaan myös olohuoneessa, koska se on tulevaisuudessa vauvan kanssa kotona ollessa kaikkein käytännöllisintä. Näin vauva voi kasvaessaan myös leikkiä samassa isossa tilassa, ja myöskin näen kokoajan työpisteeltäni hänet jos hän on vaikka terassilla päiväunilla vaunuissa. Mä haluaisin työpisteeseeni siron ja kevyen työpöydän, mutta mietin vielä tuota Lillåsenia – se kun on puun värinen. Uuden vaalean lattian kanssa se tietysti voisi vaan tuoda kivaa lämpöä, nyt vaan täällä oranssihtavan tammilaminaatin keskellä kaikki lisäpuunväri tuntuu olevan too much.

Työpisteeseen sopisi ihanasti Muuton vaaleanpunainen ja vähäeleinen E27-valaisin. Samaa sävyä tulee nimittän löytymään myös työpisteen takana olevasta seinästä, ja meillä on sitä muutenkin jonkin verran sisustuksessa käytössä. Lisäksi haluan päivittää olkkarin julisteita uusilla väreillä, olen aivan hurahtanut tummiin sinisen ja petroolin sävyihin pieninä tehosteina.

Toiseen lastenhuoneeseen tulee tosiaan tuo Ikean PS Lövas -vuodetuoli, joka on mukavan tukeva ja myöskin aivan ihana löhöilytuoli jossa voi lukea satuja ja johon saadaan vaikka kolme pyllyä ängettyä yhtäaikaa. Esikoiselle on tarkoitus hommata uusi tukevampi työpöytä sillä eskari alkaa jo ensi syksynä. Siihen tarkoitukseen tuo Ikean Påhl vaikuttaa houkuttelevalta, sitä kun voi aina nostaa korkeammalle lapsen kasvaessa, ja siitä saa ihan täysikorkuisen työpöydän vaikka teini-iässä sitten. Kumpaankin huoneeseen aion hommata hauskoja julisteita lisää, ja jotkut mukavat valaisimet. Tuo Muuton Myy houkuttelee kovasti, kun se on niin hauska ja söpö. Ainakin toiseen huoneeseen tulee mintun vihreää tehosteväriä seinään, ja sen kanssa pastellipinkki sopii tosi nätisti.

Yläkerran aulaaan haaveilen pyöreästä matosta. Ikean Ådum olisi 190cm halkaisijallaa sopivan iso ja pehmeä ja toisi kodikkuutta läpikulkutilaan. Kylppäreistä puuttuu allaskaapit molemmista, mikä tuntuu musta todella kummalliselta näin uudessa asunnossa. Ne pitää siis hommata aivan itse. Sekä alakerran että yläkerran kylppäreiden suihkuihin tarvitaan suihkuverhot ainakin toistaiseksi, saattaa tosin olla että asennetaan niihin myöhemmin suihkuseinät kunhan lattiat ja maalausprojektit on saatu valmiiksi. Lisäksi pitää hommata pari kokovartalopeiliä, sillä kämpän ainoat peilit ovat vessan peilikaapit joista ei vaikka asuja tai kasvavaa masua oikein voi tiirailla. Peilit tuovat myös valoa ja avaruutta kivasti.

Ruokapöytä menee myös vaihtoon, sillä tuo mun vanha perintöpöytä ei vaan kestä meidän elämäntapoja mitenkään, vaan on täynnä rumaakin rumempia jälkiä. Ja itseasiassa löysin meille jo kivan pöydän joka ei ole tuo kuvassa oleva, mutta valkoinen kuitenkin. Ostin sen vain pari tuntia tämän kuvan tekemisen jälkeen! Se on kiva ja sopii hienosti uuteen ruokailutilaan.

No juu, aikamoista. Pitkä lista tässä, eikä siinä ole edes kaikki. Näiden lisäksi tarvitaan ehdottomasti lisää verhoja, koska ikkunoita tulee todella monta lisää. Varmasti hommataan suurimmaksi osaksi vaaleita valoverhoja vain, ehkä lastenhuoneisiin jotain vähän jännittävämpää. Kaikkea ei varmasti saada kerralla valmiiksi mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Jos nyt ainakin sen sohvan saisi laitettua ja tekstiilejä luomaan kodikkuutta niin kaiken ehtii kyllä hoitaa vähän hitaammassakin tahdissa jos ei heti meinaa löytyä. Ja vauvan hankinnat on sitten asia ihan erikseen, niistä tulee varmasti paljon vielä juttua myöhemmin, kunhan saadaan hankintoja tehtyä.

Mitä mieltä näistä sisustushimotuksista? Mitkä oli teidän lemppareita? 


49 Responses to “Sisustushaaveita uuteen kotiin”

 1. Avatar T sanoo:

  Kuulostaa hyvältä!
  Sen voin sanoa, että ei kai asunnon ole tarkoituskaan olla heti siinä tip-top kunnossa ja sisustettuna. Yleensä vie kuitenkin aikaa kun kalusteet siirtyilevät oikeille paikoille ja näkee hiljalleen mikä sopisi minnekin.

  Vai olenko minä vain laiska ja hidas sisustaja, kun meillä meni melkein vuosi ennenkuin asunnosta pystyi sanomaan, että se on ”valmis”? :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah ei et ole tosiaankaan laiska tai hidas sisustaja, itse olen vaan tällainen hormonihöyryissä pesänrakennusviettiä poteva kaikkimullehetinyt-tyyppi :DD! Mutta varmasti meilläkin kestää siis pitkään ennenkuin koti on valmis, ja tavallaan mä haluan ajatella että koti ei ole koskaan valmis vaan kasvaa ja muuttuu ja kehittyy meidän mukana kokoajan. :)

 2. Avatar Iina sanoo:

  Toi sohva on ihana!!! Päällisien pestävyys kyllä tosi iso plussa!
  Uutta kotia on kyllä kiva laittaa ja itekin oon sellanen ”kaikki mulle heti nyt” -tyyppi :D

  Pari vinkkiä- valomaja.fi on edullisia (design) valaisimia. Mun ennakko synttärilahja saapui juuri tänään sieltä!
  Ja Ikean valkoiset lakanat (2,49€/kpl) toimii ihanina valoverhoina!
  Mulla on instassa pari kuvaakin!
  @eimitaanuutta
  Voimia muuttoon ja muista ottaa rauhallisesti!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Se on kyllä aivan ihana, ja meillä on ollut äidin kanssa myös Ikean kulmasohva, tosin 10v sitten, ja se ainakin kesti käyttöä siis vuosikaudet ja oli myös pestävät päälliset! :) Joo uuden kodin laittaminen on kyllä ihan parasta! Hei ja kiitos ihanista vinkeistä, kuulostaa hyvältä, pitää käydä kurkkaamassa sun instaa!! :) Ihanaa viikkoa sinne <3

 3. Avatar Kotitonttu sanoo:

  Ihan kivoilta ideoilta nuo näyttää. Kun mietit tuota sun työpöytää puunvärisenä, niin kannattaa kyllä ehdottomasti ottaa se valkoinen suoraan. Siihen puunväriin voi helposti kyllästyä tai jos pöydän paikkaa haluaa joskus vaihtaa niin valkoinen sopii kaikkialle.

  Itse kyllä myös miettisin vähän tuota Ikean valikoimaa, ainakin noissa kalliimmissa ostoksissa. Ikea ei ole ainakaan mulle onnistunut luomaan itsestään kovin laadukkaan tavaran imagoa vaikka meiltäkin löytyy muutama esine heidän mallistoistaan. Lähinnä sellaista tavaraa, joka joskus tulevaisuudessa korvataan jollain muulla ja vähän laadukkaammalla. Sohvista mulla ei ole kauheasti kokemuksia, muuta kuin sen sohvatyyny läpi tunkee aina jostain kohtaa niitä täytehöyheniä. Sängyistä ja niiden pohjalautojen kestävyydestä ei ole mitään hyvää sanottavaa.

  Aivan niin kuin ylempi kommentoijakin sanoi, ei se koti hetkesssä ”valmistu”. Tavarat löytävät kyllä omat paikkansa ja vasta kun kotiin pääsee asumaan, niin huomaa millainen huonekalu käy mihinkin ja sopii mihinkin kohtaan. :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia :) Ihan totta kyllä että voi kyllästyä, mutta niin voi valkoiseenkin :D Ja meillä on siis tuon mun pöydän hankinnan jälkeen yhteensä kolme työpöytää niin voi vaikka sitten niiden paikkoja vaihdella jos kaipaa vaihtelua.

   Mulla on kokemusta Ikean sohvasta lapsuuden kodistani, ja se kyllä kesti käyttöä oikein hyvin vuosikaudet, pestävillä päällisillä. Meillä on myös Ikean Brimnes -sänky ja siihen runkopatjat myös Ikeasta ja ollaan kyllä oltu 100% tyytyväisiä myös niihin. :)

   Kiitos vinkeistä! :)

 4. Avatar Tepa sanoo:

  Siis minä joka en koskaan koe kateutta, voin kertoa olevani nyt hieman kateellinen!
  Itselläni menossa rv32, olemme asuntojonossa ollut jo pitkään sillä asunnossamme on hometta.. Vähän on alkanut stressaamaan tuleva, joudutaanko pienokaisen kanssa asumaan ehkä tässä hometalossa! No ehkä asiat tästä vielä selvenee.. onnea kuitenkin teille uuteen kotiin :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi itku toi on kyllä niin ikävä tilanne! Toivottavasti löydätte asunnon pian! <3 Ihan vinkkinä vaan että kannattaa soitella niihin asuntofirmoihin, mä en ainakaan ole ikinä saanut yhtään vuokrakämppää pelkästään jonottamalla, vaan ainoastaan soittelemalla perään. Helsingissä on niin kova kysyntä niistä että jos kiltisti omaa vuoroa odottaa niin jää helposti ilman :( Tsemppiä, kyllä kaikki järjestyy! <3

 5. Avatar Apua sanoo:

  Just eilen itsekin kauhistelin mitä kaikkea uuteen kotiin tarvitsee, ja vaikka työssäkäyviä tässä ollaan – kuka maksaa uudet kalusteet :D äh, onneksi tässä on vielä aikaa säästellä…

  Odotan innolla kuvia uudesta kodistanne!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tsemppiä säästöpuuhiin! :D Joo on se kyllä iso menoerä kun vaihtaa reilusti suurempaan asuntoon. Mutta lopputulos toivottavasti palkitsee säästötalkoissakin <3

 6. Avatar Sandra sanoo:

  Onko tuo teidän uus koti siis ihan ikioma? Tai pankin siis? :D Ihanaa kyllä kun saa sisustaa miten tykkää!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Se on asumisoikeusasunto eli osittain meidän (pankin) oma! :) Tämä oli meille juuri nyt täydellinen ratkaisu, ei olla naimisissa megasuuren lainan kanssa mutta kämppä on kuitenkin meidän ja sitä saa muokata, ja laitetaan joka kuukausi pennosia myös omaan taskuun kun maksetaan asuntolainaa takaisin. Tuntui turvalliselta ja hyvältä vaihtoehdolta, kun ei ole myöskään riskiä kahden asunnon loukusta. Mun mielestä asumisoikeusasuntoonkin saa olla aika tyytyväinen, kun niiden (ainakin uusien perheasuntojen) ostohinnat on Helsingissä sitä luokkaa että sillä lainalla saisi jo kokonaan oman asunnon monesta pienemmästä kaupungista, ja tämänkin asuntolainan eteen on tarvittu iso käsiraha että se ollaan saatu. :)

   • Avatar Iina sanoo:

    Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto. (Mun mielestä.)
    Me myytiin oma asunto, kun tarvittiin yksi makkari lisää. Saatiin kaupungin kautta tosi kiva kahden tason asumisoikeus asunto läheltä vanhaa kotia ja kaiken lisäksi vain muutaman vuoden vanha. Haaveillaan omasta talosta ja jos ja kun joskus aletaan rakentamaan taloa niin tästä asunnosta irtautuminen on ”helppoa.” 3kk irtisanomisaika ja asomaksun saa sitten korotettuna takaisin.
    Ei tarvitse ainakaan sitten miettiä ”että saadaanko nyt tää oma asunto myytyä ja jäädäänkö 2 asunnon loukkuun!?” Mikä voisi olla, jos asuttais omistusasunnossa.
    Meillä oli haettuna asumisoikeusnumero kaupungilta jo vuosia vuosia sitten ja hyvä oli että se oli olemassa koska asunnot jaetaan jonotusnumero järjestyksessä,jos on useampi hakija. Tähänkin asuntoon oli 18 hakijaa…

 7. Avatar Elsa sanoo:

  Hei. Kivioja sisustusideoita. En ollutkaan kuullut tuollaisesta sänkynojatuolista, Kiva idea. Paljon on varmasti hankittavaa kun neliöt kasvaa huimasti, monta huonetta uudessa kodissa on? Onko se omistus vai asumisoikeusasunto? Onnea uuteen kotiin.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos <3 Se on kyllä tosi kiva idea!! :) uudessa kodissa on neljä huonetta ja keittiö, mutta yksi makuuhuoneista on niin iso että sen saa vielä tarvittaessa jaettua kahdeksi makkariksi käytössä. :) Asumisoikeusasunto!

 8. Avatar Charlotte sanoo:

  Tuo sänkynojatuoli on kyllä varteenotettava idea! Pitääpä muistaa sitten jossain vaiheessa kun haluun nakata tuon meidän kauhean vuodesohvan mäkeen :D
  Sohvaa miettisin kyllä muuta kuin Ikeaa. Mun kokemusten mukaan ne tyynyt lössähtää muutaman vuoden sisään, muualta sais paremmanlaatuisen samaan hintaan :) Mutta tyylikäs tuo kyllä on!

  • Avatar Charlotte sanoo:

   Niin ja lisäyksenä vielä että vähänkö on kivaa sisutaa ihan ihka OMAA kotia! Mekin ostettiin talo pari vuotta sitten, niin ihan eri meiningillä kehtaa ostella tavaraa ja miettiä mikä sopis mihinki! :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla taas on Ikeasta pelkkiä hyviä kokemuksia! :O Mutta kai se laatu sitten vaihtelee. Se sohva on kyllä aivan ihanan näköinen ja on vienyt mun sydämen kokonaan, mutta saa nyt nähdä kun nämä kommentit sai mut kuitenkin vähän epäröimään :D On kyllä kiva kun tietää että asuu pysyvämmässä kodissa sitten ja tosiaan saa itse muokata sitä omanlaiseksi, vaikka olen mä viihtynyt vuokra-asunnossakin :D!

   • Avatar sintti sanoo:

    Meillä on eri Ikea-sohva kuin mitä olette harkinneet, mutta meidän Stockholm-mallistoon kuuluva sohva on ollut kohta kolme vuotta ahkerassa käytössä (2 aikuista + 2 pientä lasta) ja toistaiseksi sohvatyynyt ovat säilyttäneet muotonsa. Lapset ovat aika tehokkaasti möyrineet, kierineet ja hyppineet sohvan päällä, ja sohvatyynyt ovat myös suosittuja majanrakennustarvikkeita. Toki tyynyissä on nähtävissä elämisen merkkejä, mutta epäsiistiltä tai kuluneelta sohva ei näytä eikä tunnu.

 9. Avatar St. brigitten sanoo:

  Meillä on kans asumisoikeusasunto tää missä asutaan :D Ihanalta näyttää suunnitelmat, voi kun syyhyttää itelläkin sisustaa! Meillä vaan nollabudjetilla, mutta kuhan jaksais alkaa ite jotain tekeen ym :) Tuli mieleen vaan tuo suihkuverhojuttu. Aiotteko käyttää molemman kerroksen suihkuja? Meillä on yläkerrassa sauna ja käytetään siellä suihkua. Alakerrassakin on suihku, mutta sitä ei käytetä vaan se toimii mun ”kodinhoitohuoneena” pyykkitelineineen kaikkineen. Ollut toimiva ratkaisu. Vai onko teillä kodari erikseen?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Asumisoikeusasunnossa kyllä musta yhdistyy oman ja vuokrakämpän parhaat puolet :D Oikeus rempata ja laittaa kotia ja tietenkin asua siinä loppuelämä, mut ei kuitenkaan vastuuta mistään korjauksista/putkirempoista tai myöskään stressiä sit kun haluaa joskus myydä sen :D SIsustaminen on kyllä niiiin ihanaa <3 Ja nollabudjetillakin löytyy miljoona ihanaa juttua kun selaa Pinterestiä! Mullakin on näiden lisäksi vaikka ja mitä askarteluprojektia tulossa :D Me ollaan mietitty et jos alakerran vessa ois enemmän semmonen vierasvessa missä just saa vieraat käydä suihkussa, ja yläkerrassa sit kodinhoitoa enemmän, kun siellä on myös pesukoneen paikka ja pyykkikaappi. Mut tosi hyvältä kuulostaa teidän ratkaisu!! :)

 10. Avatar Vera sanoo:

  Ihania sisustushaaveita. Mä oon jo pitkään halunnut työpisteekseni Ikean PS-sarjan valkoisen kirjoituslipaston missä on joku koivunvärinen se kansi. Se on ihanan siro ja kirjoituslipastot on niin ihania kun työt saa pois näkyviltä nostamalla kannen kiinni. :)

  Valitettavasti joudun komppaamaan edellisiä, että Ikean sohvat ei ole ihan parasta laatua. Niissä on ollut vähän ongelmana lösähtää parin vuoden sisällä, etenkin tollaisessa missä on irtotyynyt, niin ne lässähtää ekana. On kokemusta ja useammalla tutullakin, emme koskaan enää osta sieltä sohvia. :/

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Se kirjoituslipasto on ihana, Otto kans haluais sen mulle niin sais työt just piiloon sinne ja kaikki muutkin sotkut :D Mutta aijaa no voi harmi! pitäisköhän meidänkin sitten harkita jotain muuta, mun käyttökokemuksesta on kuitenkin sohvien osalta jo useampi vuosi aikaa. :S

   • Avatar Sofia sanoo:

    Meillä taas on ihan päinvastaisia kokemuksia ikean sohvasta sekä nojatuolista. Ikean ektorp(?) sohva on ollut päivittäisessä käytössä nyt nelisen vuotta ja edelleen todella ryhdikäs. Päälliset on kertaalleen uusittu, sillä haluttiin vaihtaa sohvan väriä ja ikean sohvien kanssa se käy varsin näppärästi. Ikean kivik -nojatuoli on ehkä hieman lösähtänyt käytössä, mutta kun sitä toisinaan hieman pöyhii, niin johan on taas ryhdikäs, näyttää hyvältä ja on hyvä istua. Runkohan näissä on täyttä puuta, joka pesee kyllä esim sotkan ja maskun sohvat ihan 6-0. Ja ihan vastaavia kokemuksia ikean sohvista on myös kahdella muulla perheen jäsenelläni :)

    • Avatar Jules sanoo:

     Meillä on myös ollut 3 istuttava ikean ektorp sohva kohta 7 vuotta ja ei oo yhtään lössähtänyt. parit uudet päälliset oon ostanut minäkin vaihtelunhalun vuoksi.ikean päälliset pn myös helppo pestä pyykkikoneessa ja sit ne on ku uudet taas :-) Eli suosittelen ikeaa!

 11. Avatar Nimetön sanoo:

  Onko taloyhtiö Helsingin Corretto? Tervetuloa! :)

 12. Avatar Janna sanoo:

  Meillekkin tilattiin uusi sohva ikeasta, kuukausi pitää nyt malttaa odottaa että päästään sille istumaan. Ostettiin 3 vuotta sitten oma rivitalon pätkä ja heitettiin muuton yhteydessä vanha sohva pois joten uusi sohva oli saatava heyi

 13. Avatar Janna sanoo:

  Meillekkin tilattiin uusi sohva ikeasta, kuukausi pitää nyt malttaa odottaa että päästään sille istumaan. Ostettiin 3 vuotta sitten oma rivitalon pätkä ja heitettiin muuton yhteydessä vanha sohva pois joten uusi sohva oli saatava heti. Kuukauden jahkailun jälkeen menin ja ostin halvan sohvan, sohva jolla mies ei ole pystynyt istumaan nyt kolmeen vuoteen ollenkaan pitkän selän vuoksi. :’D onneksi meillä oli myös löhötuoli jossa mieskin pystyy istumaan…

 14. Avatar Larissa sanoo:

  Hei mulla olis tuollainen IKEAn vuodetuoli turhana nurkissa lojumassa! Tai ei ihan tuo vastaava vaan vanhempi malli, mut toimiva ja siistissä kunnossa. Valkoinen päällinen löytyy ja sen voi pestä koneessa. Huvittaisiko ostaa niin pääsisin itsekin sisustamaan uutta olkkaria kunnolla kun saisin tuolin pois uusien haaveiden tieltä? :)

 15. Avatar Taru sanoo:

  Meillä on tuo desenion kyseinen taulu ja se on aivan ihana :) suosittelen ostamaan

 16. Avatar Pihvi sanoo:

  Munkin on ihan pakko sanoa että kannattaa oikeasti käydä kiertelemässä ja katsomssa ja testaamassa muutakin sohvia! N. tonnilla saa jo oikeasti hyvälaatuusenkin sohvan. Tuossa kuvan sohvassa tyynyt on niin ohuita ja kanjaat ei ole parhaita mahdollisia joten tyynyt lötkähtää ihan varmasti!
  Ostettiin pari viikkoa sitten oma talo ja meinattiin myös ensin ostaa Ikeasta n. 900€ sohva mutta käytiin sitten myös muualla katselemassa ja löydettiin oikeasti todella laadukas, valtavan iso ja hyvän näköinen sohva 1100€ toisesta kaupasta. Suurimmassa osassa sohvista on ainakin tyynynpääliset (selkänoja ja istuin) irroitettavia ja pestäviä!

  Edellisen sohvan perusteella välttelen myös viimeiseen asti tuollaisia ”heittotyynyjä” joita saa olla koko ajan järjestämässä ja möyhimässä, uudessa sohvassa on kunnolliset tukevat selkänojatyynyt jotka pitää muotonsa sohvalla röhnötttäessäkin.

  Tietenkin jos haluatte juuri tuon näköisen sohvan niin sitten ostatte juuri sen! :)

 17. Avatar J sanoo:

  Mun vanhemmilla on jo monta vuotta ollu Ikean Ektorpit, ei oo tyynyt lössähtäneet tai mitään. Irrotettavista päällisistä on pari purkautunutta saumaa jouduttu kursimaan umpeen pesukoneen jäljiltä, mutta ei muuta :)

 18. Avatar Heidi sanoo:

  Tsemppiä muuttopuuhiin! Itsekin ostettiin viime syksynä ensiasunto ja harkittiin ihanaa vaaleanharmaata Ikean Kivik-sohvaa. Tuttavien kommentit kuitenkin sai mielemme muuttumaan, ei ole kuulema hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Ikeassa sohva olisi kustantanut n. 900e – kiertelimme onneksi myös muualla ja Iskussa sattui olemaan jotkut syystarjoukset ja löydettiin aivan täydellinen (saman värinen vaaleanharmaa) divaanisohva hintaan 1090€ (ovh 1700€)! Sohvaa odottelimme noin 2 viikkoa ja se tuotiin kotiin kannettuna.

  Pointtini tässä nyt oikeastaan oli se, että jos on ihastunut johonkin tiettyyn, kannattaa ehkä kuunnella omaa intuitiota eikä välittää muiden mielipiteistä – mutta samalla kuitenkin pitää silmät auki ettei ”sohvasokeudessa” missaa muitakin hyviä vaihtoehtoja. :) Meillä kriteereinä oli juuri tuo että pystyy imuroimaan sohvan alta vaivattomasti, sekä tarpeeksi leveä istuinsyvyys + leveä käsinoja jossa läppäri/napostelulautanen pysyy tarpeen vaatiessa ;)

 19. Avatar Ronja sanoo:

  Voi että miten sitä ite kutkuttais alkaa tämmöstä projektia tekemään, mutta ei ole vielä edes uutta paikkaa katsonnassa. Ensin pitäisi valmistua ja saada töitä, plus miljoona muuta asiaa. No, ehkä voin lohduttautua seuraamalla täällä :)

 20. Avatar Ano sanoo:

  Ihania ideoita!

  Kannattaa hankkia lastenhuoneeseen kunnollinen työtuoli lapselle. Ergonomia on tärkein, ja jos toi kuvassa oleva tuoli on tarkoitus olla työtuoli, mennään ihan metsään. Tuoli on sen näköinen ettei siinä ole mukava istua pidempiä aikoja, ja uskon että se jää lopulta lapselta vähäiselle käytölle… Työpöytä sen sijaan hyvä säädettävyyden takia :)

  Samaa sanoisin tosta sohva-jutusta kuin edelliset; käykää tutkimassa esim. Askon, Iskun tms. valikoimaa sohvista. Huomattavasti parempi laatu, vaikka hintakin sitten tietenkin korkeampi.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! Tuo tuoli oli lähinnä Zeldan uuteen omaan huoneeseen, isomman työpöydän kanssa se ei edes käy! Mutta työtuolit harvoin on kovinkaan esteettisiä niin en siksi sellaista viitsinyt edes tähän kollaasiin laittaa. Olet kyllä aivan oikeassa että varsinaisen työtuolin pitää ehdottomasti olla ergonominen :)

   Ja me ollaan kyllä tutkittu paljon kaikkia eri paikkoja, ja tänään itseasiassa käyty niin Askossa kuin Vepsäläisellä, Iskussa ja Maskussakin, eikä niissä nyt niin hirveän eri hintaisia sohvia ole kuin tuo mitä ollaan katsottu, muutamalla satasella ei ole niin väliä. Mutta se että siellä ei vaan ole sellaisia löhösohvia, ja viisi vuotta napakkaa sohvaa kironneena en halua sellaista uudelleen. Haluan sohvan missä voi löhötä ja mihin voi lösähtää ja upota :D

   • Avatar Errikki sanoo:

    Teillähän vanha sohva on vuodesohva? Ne yleensä on napakoita. Meillä on nyt aivan huippusohva. Ja vaikka se inkin musta ja raskas ja jokanen tyyny pitää erikseen aina asetella istumisen jälkeen paikoilleen. Niin istuinmukavuus on vaan niin paljon mukavampi kun on kaikki tyynyt irtotyynyt. Istuinsyvyys on just sopivan syvä.

    Eikö ikean sohvillakin ole takuu? Kannattaa tarkistaa. Musta istuinmukavuus on tärkeä. Ja jos ootte kierrellyt ja tuo ikean on mukavin istua. Saattaa tyynyt vaatia pöyhimistä, että näyttää hyvältä, mutta moni laadukas muukon sohva vaatii sitä.

 21. Avatar Janna sanoo:

  Moi!

  Suosittelen lämpimästi mittaamaan ja kattomaan tarkkaan allaskaappien korkeutta suhteessa lattiastata siihen mistä se allasosa jo alkaa :D meidät yllätti se miten erikokosia niitä onkaan, eikä meinannut asettua millään ostettu meidän vessaan. Lopulta jouduttiin rautasahan kanssa lyhentämään jalkoja siitä että saatiin jotenkuten paikoilleen :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa hei hyvä vinkki :D me ostettiin yksi allaskaappi nyt mutta saa nähdä sopiiko se kunhan päästään ensi viikolla kokeilemaan :D Onneksi on 90 päivän vaihto ja palautusoikeus :D

 22. Avatar Maija sanoo:

  Meillä on tuo Ikean työpöytä ja se on niin kaunis. Muuten meillä on melko vaaleaa, joten tuo on ihana väripilkku. :)

 23. Avatar Ella sanoo:

  Tuli mieleen, että ainakin meidän yläaulaan joku Ikean pyöreä nukkamatto oli liian korkeanukkainen, ettei kylppärin ja vaatehuoneen ovet auenneet. Meni vaihtoon, mallia en muista. Eli nukan korkeus kannattaa huomioida ja ovien avaussuunnat. Esim meillä MH ovet aukeaa huoneeseen ja kylppärin aulaan..

 24. Avatar J sanoo:

  Voi miten ihania ideoita, aina tulee tällaisista itellekin hullu sisustuskuume :) onko teillä kaikille kolmelle lapselle oma huone uudessa kodissa, tällainen vähän random kysymys? :D

 25. Avatar Elsson sanoo:

  Hei! Itselläni ei ole kokemusta Ikean sohvista, mutta edellisiin kommenteihin viitaten jos päätät vaihtaa merkkiä, suosittelen todella lämpimästi tutustumaan Hakolan sohvamallistoon! Hinnat ovat hiukan korkeammat, mutta sohvat ovat kotimaista tekoa ja niissä on myöskin kokonaan pestävät päälliset! Siskoni 2-vuotias esikoinen piirsi kuulakärkikynällä Hakolan sohvan päälliseen mutta pesun jälkeen lapsen taideteoksista ei ollut tietoakaan :-D ! Aivan älyttömän laadukkaita tuotteita ja ihanan ajatonta tyyliä :)

 26. Avatar Tiia sanoo:

  Jotexilta löytyy aikasta ihania sisustusjuttuja myös :) Tässä malliksi linkkiä matto-osastolle, aika vastaavia ihanuuksia kuin elloksenkin valikoimassa: http://www.jotex.fi/matot?Nao=270

 27. Avatar Iina sanoo:

  Me ostettiin 6vuotta sitten kallis (3000€) nahkasohva suomisoffalta. Runko notkahti parissa vuodessa keskeltä ja paikka konkassa niin ei voi mistään pyydellä korvauksia. Runkotakuu oli kuitenkin 10vuotta (muistaakseni). Kaveri osti Ikeasta sohvan. Meni jotenki ”huonoksi” kolmessa-neljässä vuodessa. Kaveri reklamoi ja sai uuden sohvan tilalle.
  Mä peukutan Ikeaa :)

 28. Avatar Sandels sanoo:

  Nuo lastenhuoneen sisustusideat on hurjan söpöjä, ja muutenkin makusi on kyllä tyylikäs!

  Ajattelin noista julisteista, että olethan tutustunut suomalaisten kuvittajien tuotteisiin? Desenio on kyllä kiva ja halpa, mutta minua itsekin kuvittajana harmittaa kun se vie niin paljon tonttia paikallisilta tekijöiltä…

  Esimerkkejä suosikeistani:
  http://www.shiniedesign.fi
  http://www.kauppa.polkkajam.com
  http://www.luluhelina.com

 29. Avatar Elena sanoo:

  Moikkaa! Mietin 8 v. pojalle vaihtaa sänky ja laittaa Ikean Lövås tuoli tai sohva. Voisitko kertoa omasta kokemuksesta. Onko hyvää nukkua, missä päivä aikana on vuodevaatteet jne. Kiitos

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.