Puhtaammat unet

11.11.2016

Multa kysyttiin jokin aika sitten haluaisinko testata patjansuojuksia* meidän koko perheelle. Ensin olin vähän että no öh, me ollaan kyllä kaikki ihan yökuivia oltu tässä jo pidemmän aikaa, että ei oikein ole tarvetta enää. Sitten päätin kuitenkin kuunnella mitä sanottavaa ComfortNights-patjansuojuksia testanneella ystävälläni oli niistä, sillä tiedän että myös heillä lapset ovat olleet pois vaipoista jo pidemmän aikaa. Ehkä patjansuojuksilla on jotain muutakin käyttöä, kuin estää pissojen leviäminen patjaan?

Keski-Euroopassa patjansuojukset ovat kuulemma todella yleisiä myös aikuisilla, useastakin syystä. Kosteuden lisäksi ne pitävät patjoista ja petauspatjoista myös kaiken lian ja hien poissa, näin patjat säilyvät raikkaana pidempään. Ja jos vaikka käyttää karttavärillistä itseruskettavaa, siitä ei tartu väriä patjaan asti vaan väri jää suojukseen. Imetysaikana ja synnytyksen jälkeen patjansuojus on myös hyvä juttu, pitää maidon pois patjasta. Sen lisäksi että ne pitävät ylhäältä päin tulevan lian ja kosteuden 100% pois patjasta ja tyynystä, ne pitävät myös pölypunkit ja muut ällötykset pois vuodevaatteista ja nukkujan hengitysteistä. Siksi ne ovatkin allergikoille ja astmaatikoille erityisen suositeltuja. Kuulostaa mielestäni aika järkeenkäyvältä, tai oikeastaan tämän kuunneltuani mulle tuli sellainen fiilis että miksi ihmeessä meillä EI ole patjansuojuksia jo.

Mä kärsin vuoden ympäri allergisesta nuhasta, ja vaikka viime vuonna uusimme patjat, tyynyt ja peitot ja pidän tyynyt ja peitot aina puhtaana ja raikkaana, musta tuntuu että viime aikoina mulla on taas ollut enemmän nuha öisin mitä vaikkapa silloin kun patjat oli ihan vasta ostettu. Toisaalta siihen voi vaikuttaa raskauskin, sillä raskausaikana usein tulee nuhaa (vain yksi niistä kummallisista oireista mitä raskauteen voi liittyä). Testattuamme patjansuojuksia parisen viikkoa, mä olen kuitenkin välttynyt joka-aamuisilta aivastelukohtauksilta ja nenän tukkoisuudelta.

On myös kiva tietää että jos vaikka joku yöllinen oksutauti yllättää jommankumman lapsista, ei oksennukset leviä patjaan tai tyynyyn asti, vaan selviää pelkällä lakanoiden vaihdolla, ja patjansuojuksen pesulla. Suojat voi pestä 90 asteessa, ja ne ovat 100% antibakteerisia. Vauvoille löytyy myös oma kokonsa ja meidän minityyppiä odottelee täällä oma sopivan kokoinen suojus. Ei tarvitse säikähtää siis myöskään hänen kanssaan mahdollisia yöllisiä niskasinappeja, lakanat vaihtoon ja suojus pesuun vain.

Patjansuojus.fi-sivustolla on koko valikoima esillä. Me otettiin testiin ohut ja hengittävä Tencel-materiaalista valmistettu patjansuojus sekä tyynynsuojukset, jotka on kyllä kaikkea muuta kuin alkuperäiset mielikuvani paksusta kahisevasta muovitetusta froteesta. Ne ovat yhtä ohuita kuin lakanat, ja tuntuvat niin pehmeältä että niiden päällä voisi nukkua ihan ilman lakanaa ja tyynyliinaakin, eikä kahise tai tunnu ollenkaan häiritsevästi nukkuessa. Lapsille taas saimme ohuet, pehmeästä froteesta valmistetut patjansuojukset, jotka myös omaavat loistavan suojan lisäksi ihan samanlaiset ominaisuudet kuin meidän Tencel-suojatkin, eli pestävyyden, antibakteerisuuden ja hengittävyyden.

Patjansuojukset saatu blogin kautta.*

Patjansuojukset ovat edullisia, ja pidentävät patjojen käyttöikää huomattavasti sekä tekevät nukkumisesta mukavampaa. Nyt saatte koodilla 1001 10% alennuksen kaikista ComfortNights-patjan- ja tyynynsuojuksista Patjansuojus.fi-sivustolla. Suojuksia voi ostaa myös jälleenmyyjiltä, joita ovat mm. Hobby Hall, Kärkkäinen, Etola ja Veljekset Keskinen. 

Minä suosittelen lämpimästi, nämä olivat positiivinen yllätys!


No Responses to “Puhtaammat unet”

 1. Anni sanoo:

  Kuulostaa muuten hyvältä, mutta mietin tuota hengittävyyttä. Miten voi olla sekä nesteenpitävä että hengittävä? Itellä tulee helposti yöllä kuuma, joten hengittävyys on tärkeää.

 2. ddd sanoo:

  pölypunkkeja ei kyllä nyky-Suomessa oo juuri missään enää… jossain homeisessa mökissä ehkä, mutta perussiisteissä kodeissa ei pölypunkkeja ole.

  • Arja Heinonen sanoo:

   Hei, valitettavasti pölypunkkeja on vuoteissamme, koska ihminen erittää nestettä ja kuona-aineita nukkuessaan ja se tarjoaa oivan kasvualustan pölypunkeille. Luteitakaan ei ole ollut vähään aikaan, mutta nykyään nekin ovat yleistyneet, ihmiset matkustavat paljon ja aina voi mukana tuoda jonkun kutsumattoman vieraan. Patjansuojus on juuri siitä syystä loistava ratkaisu, koska suojus ei päästä läpi ”ravintoa” näille kutsumattomille vieraille, joten ne kuolevat pois ja vuode pysyy puhtaana ja raikkaana. Nämä ovat myös kätevä ottaa matkoille mukaan!

 3. Marde sanoo:

  Ei liity aiheeseen, mutta mistä nuo ihanat verhot ovat? 🙂

 4. Hupsis sanoo:

  Veikkaampa että pölypunkkeja löytyy ihan jokaisesta kodista. Ne elävät sängyissä syöden kuollutta ihosolukkoa ja muuta ihmisestä irronnutta kuonaa. Niitä ei myöskään näe paljaalla silmällä. Luteet ovat asia erikseen ja niitä suomeen saapuu lähinnä reissaajien matkalaukuissa.

 5. Essi sanoo:

  Heii mitkähän pussilakanat noi on? Ihanan näköistä koko huoneessa 🙂

 6. minävaan sanoo:

  Varmasti ihan kätevät pienillä lapsilla joilla on todella tarvetta tollasille, mut mietin vaan sitä että kyllähän ihminen kestää niiyäpölypunkkeja ja muita ällötyksiä. Ja ne auttaa vastuskyvyn syntymiseen joten ehkä liiallinen hygienisyys voikin olla huonompi. Mutta toisaalta on noissa nuo hyvätkin puolet että en sitte tiiä kummin ois parempi, mut tuli vaan nyt mieleen sanoa tämmönenki näkökulma 😀

 7. Emma sanoo:

  Me ollaa ostettu sellaiset patjansuojukset jotka on helppo pestä. Kyl yllättän paljon tulee läikkiä esim. Hiestä. Ja jos tulee vaikka verta jalasta tms. Ei sen tarvi olla aina lapsi joka pissaa 🙂

 8. linda sanoo:

  Tämä oli oikein valaiseva postaus. Olen varma, että kun uusimme seuraavan kerran sängyn ja kaikki patjat niin ostan tällaisen pidentämään käyttöikää 🙂 Mielestäni patjansuojukset ovat käteviä myös lemmikkien omistajille nimimerkillä nuorempana koira ressu pissasi sänkyyn kun oli niin kova hätä.

  • Arja Heinonen sanoo:

   Hei, vaikka olisi vanhat patjat ja tyynyt, patjan- ja tyynynsuojukset tekevät niistä puhtaat ja raikkaat, koska pölyä ei pääse nousemaan vuoteeseen tai tyynystä nenään! Ja todellakin kannattaa aina suojata uusi sänky ja tyynyt – raikkaita unia!

 9. Anna sanoo:

  Nuo antibakteeriset ominaisuudet, siis ne aineet, joilla ko. ominaisuus saadaan aikaan, samoin kuin palonestoaineet, ovat ihan pahimpia myrkkyjä – ja niitä kun siinä vuosia haistelee, niin johan rupeaa tulemaan oireita! Tosin niille herkistyminen ottaa aikansa.

 10. Nimetön sanoo:

  Olen itsekin huomannut, että Keski-Euroopassa patjansuojukset ovat todella yleisiä aikuisilla. Mutta on itse asiassa hyvä, että patja säilyy raikkaampana pidempään. Meillä ollut patjansuojus jo muutaman vuoden käytössä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.