Tuoksut tunnelmanluojina

20.11.2016

 

Postaus on osa Gladen ja Lifien yhteistyökampanjaa. Minulle tuoksut ovat aina olleet isossa roolissa niin kotona kuin muuallakin. Moneen tuoksuun liittyy todella vahvoja muistoja, ja sitähän sanotaan että tuoksut nimenomaan palauttavat mieleemme monia sellaisiakin muistoja jotka muuten unohtaisimme. Tuoksumuistot jättävät vahvan muistijäljen, ja joku tuttu tuoksu voi tuoda mieleen muistoja vuosikymmenienkin takaa. Kampanjassa saimme testattavaksi Gladen tuoksutuotteita kotiin, ja ne ovatkin auttaneet luomaan sitä kodin tuntua tänne ihan uuteen kotiin jo ekasta illasta lähtien.

Mulle tunne kodista on todella tärkeä, kodin pitää tuntua kotoisalta, eikä vaan katolta pään päällä. Muuttolaatikoidenkin keskellä halusin luoda meille edes yhden kotoisan nurkan johon käpertyä illalla, ja sellainen me luotiin olkkariin. Vaikka kaikki muu oli vielä kesken, olkkarin sohvan nurkassa näytti valmiilta ja tuoksui omena ja kaneli, sopivasti vähän jouluiselta. Siinä on ollut hyvä loikoilla, ja muu koti on rakentunut tämän turvallisen nurkan ympärille. Jouluihmisenä kanelin tuoksu on mulle äärimmäisen rakas, ja tuo mieleen kaikki lapsuuden joulut. Riisipuuron mummolassa, mantelin etsinnän jouluaamuna ja ihanan jouluisen kiisselin jota saatiin aina ruuan jälkeen jälkkäriksi. Nyt se sama tuoksu tuo mulle mieleen myös tämän ihanan turvallisen nurkan.

Gladen tuoksukynttilöissä on mun mielestä ihanan mieto tuoksu, sellainen joka ei hyökkää päälle mutta luo ihanaa tunnelmaa silloin kun kynttilää polttaa. Mä olen herkkä tuoksuille enkä itse käytä tai omista esimerkiksi hajuvesiä ollenkaan. Tuoksukynttilöillä on kuitenkin ihana luoda tunnelmaa kotiin, kunhan ne eivät ole liian päällekäyviä tuoksuja, ja nämä eivät ole. 30h palava Cozy Apple & Cinnamon kynttilä sopii ihanasti yhteen isomman punaisen 52h Apple & Cinnamon -kynttilän kanssa. Molempien kaunis joulunpunainen väri luo myös jo itsessään tunnelmaa.

Valikoimasta löytyy monenlaisia tuoksuja erilaisiin tunnelmiin, ja esimerkiksi Honey & Chocolate muistuttaa mua yhden lapsuuden kaverini kodista. Heillä tuoksui aina hauskat potpourrit kulhoissa, ja niissä oli ihan tismalleen samanlainen tuoksu kuin näissä Honey & Chocolate -kynttilöissä. Ehkä annan joululajaksi tuoksukynttilän ystävälleni, niin hänkin muistaa saman ihanan tuoksumuiston lapsuudestaan.

Musta on ihana tulla kotiin, istahtaa alas sohvalle ja sytyttää tuoksuvat kynttilät luomaan kotoisaa fiilistä. Sohvan lämmöstä on hyvä katsella ulkona hiljalleen satavaa lunta ja joka ilta kynttilöiden takana ikkunalla kasvavaa lumikinosta. Meidän talvipesä on valmis <3

Mulla on instassa kisa meneillään, jossa voi voittaa Gladen tunnelmallisen tuotepaketin! Käy kommentoimassa mun (@iinalaura) kuvaa instagramissa jossa Gladen tuotteet näkyvät, ja kerro mihin tilanteeseen sä yhdistäisit Gladen tuoksuvia tuotteita.

Ihanaa talvipäivää kaikille <3


No Responses to “Tuoksut tunnelmanluojina”

 1. Oi onpa teillä niin kaunista siellä! Tuo sohva ja somat sohvatyynyt on niin vastustamaton yhdistelmä. Siihen vielä kynttilänvaloa niin ihana tunnelmallinen pesä on valmis! Mukavaa sunnuntaita teille!

 2. Jenni sanoo:

  Tuoksukynttilöiden turvallisuus on ollut tapetilla ja siitä on tehty tutkimuksia, joiden mukaan tuoksukynttilöistä haihtuvat yhdisteet voivat aiheuttaa jopa syöpää. Jos olisin raskaana niin miettisin kyllä moneen kertaan haluunko altistaa sikiön yhdisteille joiden kaikkia vaaraominaisuuksia ei vielä edes tunneta. Enkä kyllä altistaisi myöskään pieniä lapsia. Pikaisen googletukse tuloksena löytyi mm. Gladen Warm Apple tuoksukynttilän käyttöturvallisuustiedote, jossa seuraavat lausekkeet:

  R21 Terveydelle haitallista joutuessaan iholle.
  R22 Terveydelle haitallista nieltynä.
  R36 Ärsyttää silmiä.
  R38 Ärsyttää ihoa.
  R43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä.
  R50/53 Erittäin myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä.
  R51/53 Myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä.
  R52/53 Haitallista vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä.
  H302 Haitallista nieltynä.
  H400 Erittäin myrkyllistä vesieliöille.
  H410 Erittäin myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia.
  H411 Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia.

  Kyseinen tuoksukynttilä sisältää pieniä pitoisuuksia mm. näitä vaarallisia yhdisteitä: bentyylibentsoaatti, eugenoli, kanelialdehydi…

  Vaikka käyttöturvallisuustiedotteessa ei lukenut, että seoksen hengittäminen olisi myrkyllistä, voi mielestäni jo edellämainituista seikoista päätellä jotain tuotteen turvallisuudesta. Kohdassa 11.1 jossa on tuotteet myrkyllisyyteen viittaavat kohdat, luki seuraavasti:
  Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista
  Ei tiedossa.

 3. Tanjuska sanoo:

  Tämä blogihan on kuin salkkareita katsoisi, joka välissä mainosta.
  Onhan tämä blogi tietenkin sinun työsi, joten ymmärrän mainostamisen ja yhteistyökampanjat 🙂
  Mutta muista myös sekin seikka, että ilman meitä lukijoita, ei blogia ehkä olisi ja et näitä ilmaistuotteita saisi. Ei, minua ei harmita se, että saat ilmaisia tuotteita, ei laisinkaan! Uskon, että joudut tekemään niitten vuoki paljonkin hommaa! Harmittaa vaan nykyään avata koko blogi, kun ensimmäisenä lause alkaa jotakuinkin tähän tyyliin : ” Tämä postaus on tehty yhteistyössä..”
  Lukijanasi haluan lukea sinun arjesta, elämästä, lastenkasvatuksesta, parisuhteesta, raskauksista jne. Joskus on kiva tietää jostain hyvästä tuotteesta ja saada siitä ns. sisäpiirin tietoa. Mutta korostan sanaa joskus…. En joka toinen päivä.
  Blogiisi en ole aikaisemmin kommentoinutkaan, en edes osallistunut kilpailuihin! :’D Olen vain tykännyt aina arjen keskellä, lasten päiväunilla ollessa, käydä tätä sinun huippua blogia lukemassa. Nyt kuitenkin halusin tähän mainontaan liittyen käydä kommentoimassa. Minusta blogia ei ole ollut niin mukava nyt lukea.
  Mutta hei, ihanaa joulun odotusta ja raskausaikaa sinulle ja perheellesi Iina!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! 🙂 Oletko lukenut tällä viikolla Ota lapsi mukaan töihin ja anna hänen pukea sinut -päivästä, katsonut raskausviikkovideotani ja tsekannut mahakuulumisia, tsekannut mitä aion tehdä tällä kertaa äitinä toisin, huomannut kokoamiani viikonloppuvinkkejä koko Suomeen tälle viikonlopulle tai lukenut mitä me tehtiin isänpäivänä? 🙂 Olen kirjoittanut tällä viikolla viisi ei kaupallista postausta, mikä on ihan normaali postaustahti mulle. Koko tässä kuussa on ilmestynyt 21 postausta, ja tänään on marraskuun 20. päivä. Viime kuussa kirjoitin 23 postausta koko kuukauden aikana. Ne arkipostaukset eivät ole vähentyneet yhtään sen enempää kuin aiemminkaan, välissä vain ilmestyy kaupallisia postauksia nyt, koska marraskuu on ajankohdaltaan yksi vuoden suosituimpia markkinoinnin kannalta. Kaupallisia postauksia ei tarvitse lukea jos ei niistä nauti, mutta se on musta vähän kohtuutonta että tullaan valittamaan muun sisällön puutteesta silloin kun mä nimenomaan olen pitänyt huolen että sitä on ihan yhtä paljon eikä yhtäkään laadutonta täytepostausta kuten ei yleensäkään. 🙂 Mukavaa joulun odotusta sinne ja kiitos toivotuksista!

   • Tanjuska sanoo:

    Kyllä, olen lukenut nuo kyseiset postaukset, ja ihania postauksia ovat olleetkin. Tarkoituksekseni ei ollut valittaa negatiiviseen sävyyn mainonnasta ,vaan mainita asiasta. Toki sinä blogisi pitäjänä päätät blogisi sisällöstä. Ja parhaitenhan sinä tiedät, milloin on hyvä aika mainostaa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Tanjuska: Kiitos, kiva että tykkäsit niistä! 🙂 Yhteistöitä mahdollisesti ulkopuolisena miettiessä on myös hyvä ymmärtää, että esimerkiksi aikataulut eivät välttämättä määrity ainoastaan sen perusteella että milloin on minusta hyvä aika tehdä jotain, vaan myös siitä milloin kampanjoita halutaan esille mediassa. Jos valitsisin vain ihan itse kaikki aikataulut niin toki mä mieluummin tekisin koko vuoden tasaisesti kamppiksia niin että niitä ei missään vaiheessa tulisi kenenkään mielestä liikaa vaan vaikka tasamäärä joka kuukausi. Valitettavasti se kuitenkin sattuu yleensä menemään ulkopuolisten tarpeiden mukaan, ja siksi joskus on niin että kampanjoita on lyhyen ajan sisällä paljon ja joskus taas niitä on todella harvoin kokonaisen kuukauden aikana. Mä nautin kovasti myös kampanjoiden tekemisestä, itseni haastamisesta ja uuden testaamisesta ja koska blogin kautta mulla on mahdollisuus toimia mielipidevaikuttajana niin sitä mielelläni teen. Siksi mä sopeudun niihin aikatauluihin mitä tarjolla on, ja pyrin tekemään blogini sisällöstä aina tasalaatuista, aikatauluista ja aiheesta huolimatta. 🙂

 4. Jonna sanoo:

  mä käytän nykyään vain soijavahakynttilöitä, mahdollisimman luonnollisia, koska muissa kynttilöissä palamisessa syntyvät pienhiukkaset saattavat olla terveydelle haitallista…. kannattaa tutustua

 5. Rosa sanoo:

  Minua taas eivät yhteistyö postaukset tässä blogissa häiritse. Ne on todella selkeästi Alma merkattu joten ei ole pakko lukea pidemmälle jos ei halua. Ja kirjoitat silti paljon arkipostauksia. Joillakin se blogi täyttyy vain yhteistyö postauksista mutta täällä se on toisin. Kirjoitat ihanasti arjesta, jatka samaan malliin! 🙂 tykkään lukea blogiasi juuri sen takia miten kirjoitat. Positiivisesti. Se piristää kaiken keskellä. Ihana odotusta loppuraskauteen teille kaikille!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Rosa, kiitos ihan hurjan paljon <3 Sun sanat merkitsee mulle tosi paljon, on ihana kuulla että täältä löytyy piristystä! 🙂 Ihanaa joulun odotusta sinne ja kiitokset vielä<3

 6. sanni sanoo:

  Nyt on kyllä pakko tulla kommentoimaan kun ottaa päähän toi miten joka ikiseen yhteistyöpostaukseen jaksaa joku tulla kommentoimaan jotain negatiivista! Mun mielestä osaat todella hienosti sovittaa yhteistyöpostaukset teidän omaan elämään ja arkeen. Vaikka välillä tulee kaupallisia postauksia jotka ei itseä kiinnosta niin silloin jätän sen lukematta eikä se mielestäni tee sinun blogiasi mitenkään huonommaksi. Ihan ihmetyttää että miten tuo joitakin voi noin suuresti häiritä, koska ei varmasti ole olemassa yhtäkään blogia jonka jokainen postaus mielyttyäisi ja kiinnostaisi jokaista lukijaa. Omasta mielestäni sulla on aivan ihana blogi ja olet itse aivan ihana persoona. Arvostan sitä miten osaat löytää kaikesta jotain hyvää ja positiivista ja nauttia juuri niistä arjen pienistäkin hetkistä täysillä. Onnea loppuraskauteen ja ihanaa joulun odotusta teidän koko perheelle!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos Sanni ymmärryksestä ja etenkin kauniista sanoistasi <3 Mun täytyy kyllä sanoa että itseäkin kieltämättä harmittaa se että olen tehnyt kovasti normaalia enemmän töitä saadakseni tuotettua yhtä paljon ei-kaupallista sisältöä kuin yleensäkin kaupallisten kampanjoiden rinnalle, mutta silti jotkut tuntuvat keskittyvän sitten valittamaan vain tästä kaupallisesta sisällöstä sen sijaan että poimisivat luettavaksi ainoastaan ne itseä kiinnostavat aiheet. Tulee sellainen olo että miksi sitten edes yritän, jos sitä ei kuitenkaan huomata? Mutta sitten tulee kommentti sinulta, joka saa mut tajuamaan että suurin osa ihmisistä onneksi ymmärtää että valinta on heidän omansa, ja osaa keskittyä juuri siihen mistä itse tykkää. JKiitos ihan hurjan paljon vielä, piristit todella tätä harmaata maanantaiaamua! Aivan ihanaa joulun odotusta sinnekin <3

 7. Anna sanoo:

  Ikävä jankata samasta aiheesta, mutta… Miksi Iina et nyt jotenkin tunnu ottavan näitä kommentteja tosissaan, joissa huomautetaan yhteistyöpostausten määrästä? Kuten muutkin, minäkin ymmärrä kyllä työsi luonteen ja olen sinänsä kyllä tyytyväinen mainospostauksiisi, toteutat ne hyvin. Mutta silti minullekin tulee nykyään toistuvasti mieleen uutta postausta alottaessani, että ei taas, ”yhteistyössä sen ja sen kanssa”. Olen lukenut blogiasia kauan ja luen useimmiten myös kommentit. En muista aiemmilta vuosilta, että olisit saanut näin paljon toistuvasti palautetta tästä samasta aiheesta. Voin toki olla väärässä, itse tunnet blogisi tilastot. Se on totta, että muitakin postauksia sinulla on. Mutta ei se poista sitä ”ei taas” -tunnetta, jos yhtä kaikki jatkuvasti tulee mainospostauksia. Vaikka olisikin ollut välissä sitä peruskamaa. Mainospostaukset ovat viime aikoina toistuneet AJALLISESTI usein. Ja kaikille niille, jotka puolustavat, että ei ole pakko lukea, alussa on selkeä ilmaisu mainoksesta. Totta, mutta se ”ei taas” tulee yhtä kaikki tuosta kuluneesta fraasista, vaikka itse tekstin jättäisi lukematta. Kannattaisi kuunnella lukijoita, kun tästä nyt tuntuu usein palautetta tulevan. En haluaisi lopettaa tai laittaa tauolle ihanan blogisi lukemista, mutta kyllästymisen tapahtuessa ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Kiitos kuitenkin vielä siitä, että valitset mainostettavat aiheet huolella ja teet niistäkin postauksia kivoja ja uskottavia. Liika vain on liikaa 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jos en ottaisi kommentteja tosissaan niin en varmaankaan vastaisi niihin ja perustelisi omaa näkökulmaani mahdollisimman hyvin? Mainospostaukset tosiaan ovat toistuneet myös ajallisesti usein minkä myönnän ilomielin, mutta edelleenkään mä en kykene ymmärtämään että mitä ne siellä välissä haittaavat jos muuta sisältöä tulee ihan tismalleen yhtä usein kuin ennenkin? 🙂 Ihan kuin vaikka lehtiä lukiessa, kyllä mua harmittaa jos puolet sisällöstä KORVATAAN mainoksilla, mutta jos varsinaista sisältöä on ihan yhtä paljon kuin ennenkin, välissä saa olla vaikka 100 mainosta eikä se minua häiritse. Mutta toki olemme ihmiset kaikki erilaisia. Joku pakottaa itsensä lukemaan sisältöä mikä ei kiinnosta ja pahoittaa mielensä tästä sisällön tuottajalle, joku taas ignoraa ne ja keskittyy siihen mikä itseä kiinnostaa. Suosittelen jälkimmäistä, mutta ketään en voi enkä halua pakottaa blogiani lukemaan jos se ei tunnu hyvältä. Kivaa joulun odotusta sinne kuitenkin!

   • Anna sanoo:

    Tarkoitin tuolla tosissaan ottamisella sitä, että lukijana vaikuttaa siltä että sinulle ei ole merkitystä asian aiheuttamalla ”mielipahalla”. Vastaat kyllä asiallisesti ja perustellen, mutta vähän siihen tyyliin että ”tämä on nyt näin, deal with it”. Hankala asia sinänsä, koska eihän lukijat määrittele mitä sinä haluat tänne tuottaa vaan sinä teet blogiasi miten tykkäät, ja jokainen sitten valitsee lukeeko vai ei. Pointtini on siis se, että aina kun tästä kommentoidaan niin aiemmin on vastaukset olleet sen tyylisiä, että no eihän ole jatkuvasti mainostettu. Tähän postaukseen olet vastannut moneen kommenttiin jo paljon paremmin perusteluin ja ymmärtäväisemmin meitä mainosvalittajia kohtaan.

    Haluaisin vielä sanoa niille, jotka kommentoivat, että miksi aina joku tulee valittamaan. Ei sekään ihan tervettä ole, jos palaute saa olla ainoastaan positiivista. Turhan mielensäpahoittamisen fanittaja en itsekään ole, ja valitan harvoin tällaisista mitättömistä asioista. Ja juuri siksi pyrin ekassa kommentissani olemaan rakentava ja antamaan positiivista palautetta siitä, mihin olen tyytyväinen, koska tässä blogissa on valtavasti hyvää. Ja Iina on ihana 🙂 Siksipä todennäköisesti jatkossa edelleen vain huokaisen että ”huoh, taasko”, mutta luen silti ja odotan niitä mainosvapaita postauksia. Kyse kun ei aina ole edes siitä, että mainossisältö aiheena ei kiinnostaisi, sitä vaan on vähän erilaista lukea. Siksi en skippaa.

    Kiitos toivotuksista ja hyvää joulun (ja vauvan :D) odotusta teidän koko perheelle!

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Mulle on kovasti merkitystä sillä miltä lukijoista tuntuu, mutta tämä on sellainen asia joka tulee aina jakamaan mielipiteitä. Osa tykkää, osa ei, osalle ei ole mitään väliä. Olen aina yrittänyt nimenomaan vastata asiallisesti ja perustellen, ja mielestäni olen myös aiemmin myöntänyt kommentteihin vastatessani että yhteistöitä on ollut paljon, koska se on aivan totta. Sitä haluan edelleen korostaa, että silti en ole yhteistöillä korvannut yhtäkään ei-kaupallista postausta määrällisesti, ja niin en aio missään nimessä tehdä jatkossakaan. Mulle on tärkeää tuottaa laadukasta ja aitoa sisältöä ihan niinkuin ennenkin! 🙂 Mutta kivaa jos nyt mun sanat tuntuivat järkevämmiltä, ehkä olen aiemmin yrittänyt tiivistää vastausta liian tiukkaan pakettiin enkä ole saanut ihan kaikkea sanottua mitä olisi pitänyt. 😀

     Kiitos paljon kauniista sanoista ja mä jatkan täällä mahan kasvatusta! 😀 <3

 8. Maria sanoo:

  Minäkin tahtoisin antaa palautetta yhteistyöpostauksista, joita on mielestäni tullut nyt harmillisen usein.

  Olen lukenut blogiasi vuosia. Yleensä olet kirjoittanut laadukkaita postauksia, jotka ovat mukavan arkisia ja samaistuttavia. Niitä on ollut ilo lukea ja blogiin palaaminen on ollut mieluisaa.

  Viime aikoina on ollut toisin. Blogiisi ei ole enää niin mukava palata kuin ennen. Luulen, että aiemmat kommentoijat ovat tarkoittaneet samaa. Blogi tuntuu yhdeltä isolta suurelta mainostuskanavalta, jossa mainospostaukset eivät enää pysy määrällisesti hyvän maun rajoissa.

  Luin vastauksesi aiempaan kritiikkiin aiemmille kommentoijille ja eittämättä jäi tunne, ettet ymmärtänyt aivan, mitä lukijasi tarkoittivat. Kehotit jättämään välistä postaukset, jotka eivät kiinnosta. Niin varmasti useimmat tekevätkin.

  Ei kuitenkaan ole kiva skippailla postauksia niin usein kuin yhteistyöpostauksia sinulta tulee. Sitä tahtoisi luottaa bloggaajan luomaan tasokkaaseen sisältöön ja en ole enää voinut sinun kohdallasi siihen luottaa. Tyylikkyys ei enää välity kuten ennen. Siksi annankin kritiikkiä, kuten käsittääkseni useimmat bloggarit toivovat. Sitä vuorovaikutusta lukijoiden kanssa siis.

  Tämä on tietysti mielipideasia, mutta minulla – ja veikkaisin että useimmilla muillakin lukijoilla – ne lempiblogit keskittyvät sellaisiin, joista joka toinen postaus ei ole yhteistyöpostaus. Silloin blogin yleisilme pysyy raikkaana ja aitona. Nyt tuntuu, että osa postauksista on tehty rahankiilto silmissä. (Korostan vielä, että nimenomaan _tuntuu_, en väitä että niin on.)

  Ehkä kiinnität asiaan nyt enemmän huomiota? 🙂 En tiedä, mutta ainakin omassa elämässäni olen todennut kritiikin poluksi kohti parempaa. Yhtäkään sanaa en ole sanonut ilkeilläkseni, vaan sen vuoksi, etten tahtoisi menettää yhtä lempiblogeistani kaupallisille postauksille.

  Hyvää (nurkan takana odottavaa) joulua!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ikävää kuulla että sinusta tuntuu tuolta. Sehän voi vallan olla että minä en ymmärrä mitä on tarkoitettu, tai sitten voi olla että en osaa ilmaista itseäni tarpeeksi hyvin että minua ymmärrettäisiin. Aiemmat kommentoijat palasivat sanomaan että ymmärsivät minua, joten ehkä sain jotenkin sanomani perille? 🙂 Toivon että siellä ruutujen takana ymmärrettäisiin se että mä punnitsen todella tarkkaan ihan jokaisen asian jonka johonkin kanavaani julkaisen, ja kiinnitän kovasti huomiota siihen mitä teen ja miten ja milloin. Jos ei itse tee työtä sisällöntuottamisen tai markkinoinnin parissa, niin sitä on varmasti hankalaa ymmärtää mitä kaikkea sinne postausten ja kuvien taakse kätkeytyy. Mulla esimerkiksi on kalenteri täynnä kuukausiksi eteenpäin, eikä niin että viikon alussa päätän vaan että teenpä tästä nyt kymmenen yhteistyötä kun tuntuu siltä että kymmenen ois tosi hyvä määrä ja lukijat varmaan tykkäis. Usein niitä mielenkiintoisia projekteja kertyy kuukausien ja viikkojen saatossa, ja yhtäkkiä sitten onkin useampia. Tai sitten on hiljaisempi kausi ja saattaa olla parinkin viikon tauko. Olen useaan otteeseen yrittänyt selventää sitä, että tilanne elää kokoajan eikä se että muutamana viikkona on useampi mainos tarkoita sitä että koko blogi olisi pysyvästi muuttunut pelkäksi mainokseksi. Tähän asti jokainen joka on kommentoinut ja jolle olen tämän selittänyt, on tuntunut ymmärtävän tämän oikein hyvin. Ehkä sinäkin? 🙂 Joka tapauksessa hyvää joulun odotusta sinnekin! 🙂

   • Maria sanoo:

    Itseasiassa teen töitä markkinoinnin parissa ja juuri siksi koin, että asiasta on sulle ok huomauttaa. Työni puolesta ymmärrän nämä kuviot varsin hyvin 🙂

    Bloggaajana epäilemättä tiedät, että yhteistyöpostaukset eivät välity lukijoille samoin kuin itsellesi. Siksi asiaan on hyvä kiinnittää huomiota. Ei tule mieleen yhtäkään toista bloggaria, jolla näitä yhteistyöpostauksia tulisi yhtä usein. (Voi myös olla, etten semmoisia blogeja ole sattunut lukemaan..)

    Mutta kuten sanottua, kritiikki oli tarkoitettu kehittäväksi. En sano ettenkö ymmärtäisi miksi näin on niinkuin on, mutta kehotan kiinnittämään jatkossa enemmän huomiota siihen, miten nämä postaukset kasaantuvat. Tietty ajankohta julkaisulle kun ei tule yllätyksenä, vaan on useimmiten tiedossa silloin, kun sopimukset tehdään.

    Mikäli olet tyytyväinen näin ja muutamat harmistuneet lukijat eivät haittaa, niin aihetta muutoksiin ei tietystikään ole.

    Kiitän aiemmasta vastauksesta!

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Itse asiassa se menee juurikin niin että se ajankohta tulee aika usein yllätyksenä, sillä silloin kun lähden projekteihin mukaan, tiedän yleensä vain n. kuukauden tarkkuudella milloin tulen oman sisältöni toteuttamaan, ja ajankohdat tarkentuvat myöhemmin. 🙂 Juuri siksi joskus käy niin, että niitä tulee sumassa useampi vaikkapa viikon sisään, eikä sille siinä vaiheessa enää voi muuta kuin tehdä työnsä niin hyvin kuin osaa. Mä olen aina tykännyt ennemmin sanoa ei kuin kyllä, ja siksi en yleensä koskaan kieltäydy projektista jossa todella haluan olla mukana. Tavallaan mulle tuo on myös kohteliaisuuskin että et ole näin monia yhteistöitä tekevään bloggariin aiemmin törmännytkään, sillä mulle on kunnia-asia, että saan tutustua sekä mielenkiintoisiin firmoihin että tuotteisiin, ja tuoda niitä muidenkin tietoisuuteen. Ihan samalla tavalla kuin mulle on kunnia-asia, että saan kirjoittaa omasta elämästäni ja jakaa meidän arjen täällä blogissa lukijoiden kanssa. 🙂 Kehittävä kritiikki on aina tervetullutta, mutta aina kannattaa ottaa se huomioon niinkuin itse sanoitkin, että kaikki ei välity lukijalle samalla tavalla kuin bloggaajalle, puolin ja toisin.

     • Maria sanoo:

      Ajankohdan tietämisellä puhuin juurikin ajankohdasta, en päivämäärästä. Ajankohta julkaisulle esim. Marraskuu ja niin edelleen. Ehkä marraskuulle ei kannattaisi ottaa niin montaa yhteistyöpostausta, jos itseäsikin harmittaa että viikossa tulee useampi, eikä asialle mitään voi?

      Näkemyseroja näkemyseroja! Ei sen kummempaa. Annoin kritiikkiä siinä toivossa, että ymmärtäisit lukijoiden puolen, kuten kaikki (tai suurin osa) ymmärtävät sinun puolesi niin hyvin kuin lukijana voi. Siksi varmaan ihmiset ovat kauniisti asiansa esittänet, eivät ilkeästi. Koska tahtovat ymmärtää, mutta samalla tahtovat antaa palautetta omasta mielestään huonontuneesta tasosta.

      Mutta tämä sinun viimeisin vastauksesi, että ihan aidosti oikeesti nautit ja koet yhteistyöpostaukset kunnia-asiaksi ja mielummin sanot niille (?) ennemmin kyllä kuin ei, lisäsi ymmärrystäni miksi niitä on nyt niin usein. Kiva tietää, kiitos. 🙂

     • Iina Hyttinen sanoo:

      Kiva jos vastaukseni selvensi! 🙂 Ajankohta ei yleensä ole tarkka kuukausi, vaan n. kuukauden mittainen ajanjakso joka voi sijoittua mihin tahansa kahden kuukauden välillä. Kauhean paljon tarkemmin en voi enää tätä selittää ilman että kerron jo varmaan liikaa, mutta pointtina siis se että se ajankohdan tietäminen etukäteen ei vaan ole niin yksinkertaista ja helppoa kuin miltä se selkeästi ulkopuolelle vaikuttaa 😀 Pointtina kuitenkin se että silloin kun joku projekti kiinnostaa, mä sanon sille yleensä kyllä ellei ole ylivoimaista estettä, koska jos sanon ei, en välttämättä enää koskaan saa mahdollisuutta kokeilla uudelleen. 🙂

      Mä arvostan sitä kovasti että kommentointi on ollut lukijoidenkin puolelta asiallista, näihin on paljon mukavampaa vastata kuin epä-asialliseen valitukseen jota ei onneksi ainakaan minun korviini ole nyt kantautunutkaan. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Sannin postaus oli todella hyvä ja luin sen jo viime vuonna! 🙂 Mä en myöskään koe omakseni tuollaista ”mitä maksat jos kirjoitan” -ajattelutapaa, enkä itse koskaan lähesty yrityksiä tuollaisella meiningillä (tai muutenkaan). Kaupalliset kampanjat joita blogissani on, on tarkoin valittu monien tarjousten joukosta, joita minulle on tehty. 🙂

 9. RIIKKA sanoo:

  Heipsis!

  Olen seurannut sivusta näitä mainospostaus juttuja ja nyt on työnnettävä oma lusikakin tähän soppaan.
  Minä uskon Iina, että me lukijat kyllä ymmärretään sinua enemmän kuin uskotkaan. Ja uskon kyllä et sinä myös ymmärrät meitä, ainakin haluaisin uskoa.
  Sulla on ollut esim Joulukuussa 2015, 41 postausta, ja vain hassu muutama niistä on ollut yhteistyöpostaus. Ikinä sinulla ei ole ollut näin tiuha tahti, joten siks täällä varmasti sitä niin ihmetellään.
  Ja mä oon niin samaa mieltä muitten lukijoiden kanssa!
  Minusta tuntuu hassulta, että tuntuu kuin et ottaisi asiaa kovin todesta. Niinkuin Anna laittoi, että vähän Deal with it – meinikiä.
  Kaikki postaukset kirjoitat hyvin, ja kiva niin. No mä en osaa tähän lisätä mitään, kun muut tähästä asiasta niin hyvin on sulle sanonut.
  Anyway, ihanaa joulun odotusta <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heipsis! 🙂 Joulukuussa postauksia oli 41 koska tein samaan aikaan joulukalenteria (24 ekstrapostausta), jossa oli joukossa arvontoja/sponsoroituja postauksia, ja sen lisäksi tein ihan normaalit yhteistyökampanjat ja normaalin blogisisällön. Myös ensi kuussa postausten määrä lisääntyy joulukalenterin myötä normaalia reilusti korkeammaksi koska kaikki eivät pidä jouluisasta sisällöstä enkä voi koko kuukautta perustaa joululle pelkästään vaikka sitä niin kovin rakastankin. Viime kesäkuussa mulla oli esimerkiksi 11 kaupallista kampanjaa, ja niiden lisäksi muutama sponsoroitu postaus, mikä on enemmän kuin mitä tässä tai ensi kuussa tulee olemaan yhteensä. Siksi yritän kaikille ihmettelijöille sitä painottaa, että yhteistöiden määrä menee kausittain, kun tosiaan tässä on ollut puoli vuotta välissä rauhallisempaa tahtia ja hetkeksi tahti taas on kiristynyt, minkä jälkeen se taas hiljenee. Tarkistathan jatkossa faktat ennenkuin tulet kertomaan mulle mitä olen tehnyt ja kuinka paljon 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinnekin ja kiva jos tykkäät kirjoitustyylistäni!

   • RIIKKA sanoo:

    Joo, pidin tuota joulukuuta 2015 vaan esimerkkinä. Viittasin tällä siis tuonne aikaisempaan kommenttiin, jossa olit maininnut, että tälle kuulle olet tehnyt jo 21 postausta, vaikka oli vasta 20. päivä. Mainitsin sitten et olet tehnyt joukukuussa 2015 huimat 41 postausta, ja siellä ei ollut kuin muutama yhteystyöpostaus. Toki siinä nyt oli se joulukalenteri, joten tuo postaus oli tähän väliin vähän huono esimerkki. Yritin nyt vaan tällä sinulle hahmottaa sen, miksi tyypit on täällä näinkin ihmeissään. 21 postausta, lähes puolet yhteistyöpostauksia. 41 postausta, vain muutama yhteistyöpostaus. Toivottavasti ymmärsit, mitä ajoin takaa. Harmittaa se, kun lukijat vaan yrittää kertoa, et hei tää nyt vähän harmittaa. Ja sitten puhutaan muille toisissa kommenteissa ”…jotkut tuntuvat keskittyvän sitten valittamaan vain tästä kaupallisesta sisällöstä sen sijaan että poimisivat luettavaksi ainoastaan ne itseä kiinnostavat aiheet”. Mutta luulenpa, että kaikki ovat asian niin hyvin sanoneet kuin ovat pystyneet. Joten jätän tämän nyt tähän.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     41 postausta, kokonainen kuukausi, 22 postausta, 21 päivää marraskuuta takana ja yhdeksän päivää jäljellä, ilmestyneistä postauksista kaupallisia 1/4 ja suhdeluku tippuu kuukauden edetessä edelleen. Mutta jätetään ihmeessä tähän, se olisi huikeaa, koska musta tuntuu että tämä asia on nyt käsitelty niin monelta kantilta kuin mahdollista ja olisi kiva kääntää jo katse eteenpäin. 🙂

 10. Henna sanoo:

  Hirmusen paljon on tullut kritiikkiä siitä, että mainonta häiritsee, joten ajattelin olla toisen puolen äänitorvena.
  Ensinnäkin, hyvät kanssalukijat, chill!
  Ite en henkilökohtasesti näe syytä miksi pitää niin suuresti häiriintyä mainosten määrästä, kun Iina on sanonut miljoona kertaa, että marraskuu on markkinoinnin kannalta vilkasta. Joka siis tarkoittaa, että tämä kaupallisten postausten tahti ei tule jatkumaan ikuisesti. Itse en ainakaan koe, että taso olisi laskenut yhtään mihinkään mainonnan lisääntyessä. Myönnettäköön, että ilmestyneiden postaustausten määrä häkellytti alkuun muakin, mutta en mä koe sitä häiritsevänä millään lailla. Jos jotakin, niin mua ihmetyttää miten paljon Iina jaksaa panostaa blogiinsa ja pitää ”normi”postausten määrän tasasena.
  Ihmiset haluaa lukea tavallisesta arjesta. Iinalle bloggaaminen on työtä, eli siis arkea, ja mainonta on osa sitä arkea.
  Ja senkin vielä haluaisin lisätä, että joskus aikoinaan joku lukija huomautti siitä, että kaikki kaupalliset postaukset alkavat samalla tavalla. No, ei enää. Oon ite kiinnittäny huomiota siihen et nykysin mainontaa sisältävät kirjotukset Iinan blogissa alkaa kaikki eri tavalla, ei enää sitä samaa värssyä jokaisen alussa, vaan mun mielestä hienosti ja kekseliäästi tekstiin upotettuna tulee se, että mikä on se ”juttu”.

  Ja Iina: kiitos erittäin paljon sulle, että kirjotat tätä blogia just niin kun kirjotat sitä! Tsemppiä sulle ja jaksamista kirjottamiseen. Ihailen sun tapaa suhtautua elämään yleensäkin ja etenkin sun taitoa tuoda sitä esille täällä blogissa, ja jakaa hyvää mieltä 🙂
  Mun mielestä sä oot kehittyny paljon etenkin näissä kaupallisissa teksteissä, kuten mainitsinkin se on nykyään taidokkaampaa ja sulavampaa kuin aikoinaan.
  Erittäin mukavaa odotusaikaa, sanan kaikissa merkityksissä! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.