Joulu hiipii kotiin

21.11.2016

Sitä mukaa kun ollaan saatu laatikoita purettua, olen uskaltanut myös laittaa esille jo muutamia joulukoristeita. Jouluinen paperitähti on koristanut ruokailutilaa nyt pari viikkoa, ja viikonloppuna askartelin meille uudet adventtikynttiläkipot. Tai no itse kipot olivat valmiita, ostin ne keväällä Anttilasta -75% alennuksesta johonkin huimaan kahden euron hintaan. Silloin niissä oli vielä punavalkoruutuiset rusettinauhat. Pienessä DIY-vimmassani kuitenkin irroitin nauhat ja korvasin ne Tigerista ostamallani kultaisella glitterteipillä. Se teki tuikkukupeista huomattavasti ajankohtaisemman näköiset, ja meidän kotiin sopivammat. Aika huikeaa että sunnuntaina juhlitaan jo ensimmäistä adventtia!

Viime viikolla käytiin Stockmannin joulumaailmassa ostoksilla tyttöjen kanssa ja jouluperinteen mukaisesti kummatkin saivat valita yhdet mieleisensä joulukoristeet, kuten joka vuosi. Kummatkin valitsivat lasipallon, joiden sisällä on joulukuusia (tosin erilaiset). Aika ihanat pallot kuitenkin. Mun mielestä tämä on yksi meidän hauskimpia joulunodotusperinteitä, sillä sitten kun tytöt ovat aikuisia on heillä jo iso kokoelma persoonallisia ja hauskoja joulukoristeita. Tällä hetkellä siihen kuuluu mm. autoja, robotteja, pinkkejä leivoksia ja kakkuja ja nyt nuo joulukuuset. Ja tietenkin Baby’s first Christmas -vuosipallot niiltä jouluilta kun tytöt ovat olleet liian pieniä valitsemaan itse koristeita. Ensi vuonna pitää sitten ostaa vielä vauvalle oma sellainen Baby’s First Christmas 2017 -pallo niin hänkin saa alkaa keräämään omaa kokoelmaansa.

Sunnuntai-iltana pyöräytettiin ensimmäiset vuohenjuusto-viikunahillotortut Oton kanssa iltapalaksi ja ai että oli hyvää, olin niin kaivannut niitä! Piparitaikina ja toinen paketillinen torttutaikinaa odottavat pakkasessa, saa nähdä milloin intoudutaan tyttöjen kanssa leipomaan eka satsi pipareita. Muutaman uuden piparimuotinkin olen ostanut, sillä meiltä puuttui niinkin olennaisia juttuja kuin ihan ne perus tähdet ja sydämet. Kaikkia jänniä juttuja on ollut aina mutta sitten ne perus piparimuotit on jostain syystä uupuneet. Nyt löytyy nekin!

Ensi viikolla starttaa jo blogin joulukalenterikin ja mä olen siitä niin innoissani. Siellä on luvassa vaikka ja mitä jouluista kivaa teille ja mulle, ja ennenkaikkea en malta odottaa että pääsen näpertelemään kaiken jouluisen puuhastelun pariin. Joulussa on taikaa! Joulukalenterissa tulee ilmestymään uusi luukku joka päivä, ja se tulee olemaan juuri sellainen kuin aiempinakin vuosina: täynnä joulua, herkkuja, joulutarinoita, lahjaideoita, askartelua, vinkkejä ja seassa muutama ylläri. Sen lisäksi blogi päivittyy suhteellisen normaaliin tahtiin muutenkin, eli ei tarvitse pelätä että ihan kaikki muuttuu vain jouluksi jos ei joulu itseä niin miellytä. Mä lupaan yrittää hillitä joulun kanssa itseäni sinne kalenteriin asti, mutta pakkohan mun oli vähän päästää tätä joulutunnelmaa ulos jo näin etukäteen, ihan pikkuisen vain!

Mua käytiin tänään haastattelemassa erääseen lehteen juurikin joulun tiimoilta, ja siksi mä olen täällä niin joulumeiningeissä kun sain yli tunnin ajan vaan höpöttää meidän jouluperinteistä ja siitä mitä joulu mulle merkitsee ja keskittää kaikki ajatukset kaikkeen jouluun liittyvään. Voitte uskoa että olen täällä koko päivän kuunnellut sitten joululaululistaa ja juonut glögiä ja haaveillut lanttulaatikosta.

Joko te alatte olla joulufiiliksissä? Olen huomannut somesta että monilla on ollut joulukuusikin jo monta viikkoa! Hieman kaiholla olen niitä katsellut kun itse olen mennyt suostumaan sellaiseen diiliin tuon toisen puoliskoni kanssa että se kuusi laitetaan vasta itsenäisyyspäivänä. Eikä meillä edes ole kuusta, kun vanha kuusi meni rikki. Nyt on siis hakusessa vielä uusi joulukuusi, ja olen miettinyt että uskaltaisinko monen vuoden tauon jälkeen ottaa riskin ja kokeilla josko kykenisin ihan aitoon kuuseen allergian puolesta? Mulla kun muutenkin on allergista nuhaa (ja raskausnuhaa) aina, niin saattaa olla että en edes huomaisi mitään eroa siinä onko meillä oikea kuusi vai ei. Kauanko aidot kuuset edes säilyvät? Voiko sellaista laittakaan vielä itsenäisyyspäivänä vai onko ainoa mahis sitten tekokuusi jos haluaa alkaa ajoissa koristelupuuhiin?

Huomaatteko miten juttu lähtee rönsyilemään heti kun saan puhua joulusta? Tämä on mun ikuinen lempiaiheeni, sen sai toimittajakin huomata tänään kun mulla vaan tuli ja tuli ja tuli sitä asiaa. Kauhea höpöttäjä-Iina kun joulusta tulee puhe. No, ei ainakaan ole ongelmaa että saisi vastaukset riittämään kattavaksi haastatteluksi.

Ihanaa maanantai-iltaa kaikille!

JA HEI! Vaikka jouluhengessä tai ihan missä hengessä vaan niin käykää kysymässä multa ja Otolta kysymyksiä edellisessä postauksessa, niin me vastaillaan sitten joko kirjoitettuna tai videolta. Mä palan halusta kuulla Oton vastauksia teidän mahtikysymyksiin!


28 Responses to “Joulu hiipii kotiin”

 1. Avatar helipaulan sanoo:

  Meillä allergiset pojat ja tässä lääkäriltä tullut neuvo aidon kuusen sisälle huomiseen: Tuo kuusi sisälle/pesuhuoneeseen vuorokaudeksi, esim. vesiämpäriin. Tämän jälkeen suihkuta kuusi kädenlämpöisellä vedellä huolellisesti ja anna kuivua vuorokausi. Kuusen kuivuttu voi kuusta hieman varistella ja tämän jälkeen asettaa jalkaan sekä viedä paikalleen.
  Ekan vuorokauden aikana öttiäiset ja siitepölyt herää henkiin ja suihkuttelu antaa niille kyytiä. On toiminut ainakin meillä ja on saatu nauttia aidost kuusesta!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa, kiitos paljon konkreettisista vinkeistä! Ehkä mekin sitten uskalletaan siis laittaa aivan oikea kuusi eka kertaa ikinä! :D Nyt mä oon ihan innoissani!! :) Ihanaa joulun odotusta sinne <3

 2. Avatar Riina sanoo:

  JES JES JEEEESSSSS!!! Sun joulukalenteri on pa-ras!!

  Tää on vähä hassua, koska en itse ole edes mikään överi

 3. Avatar Riina sanoo:

  (lähti edellinen kommentti turhan nopeasti :D) mutta piti sanomani, etten ole oikeasti mikään överi jouluihminen, mutta rakastan ihmisiä jotka on! Ja sä selkeästi olet jouluihminen. Sun viime vuoden joulukalenteri oli aivan ihana ja oikeestaan ainut joulukalenteri jota jaksoin seurata. Ele jees Jes jeeesss Iinan joulukalenteri is back.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hei SINÄ IHANA <3 Kiitos! Tiiätkö, piristit mun päivää ja iltaa just ihan älyttömän paljon! :) Ihan mahtavaa kuulla että tykkäät ja sun aidon ilahtunut reaktio oikeasti sai mulle niin hyvän mielen. Kiitos ja ihanaa joulun odotusta <3 Tuuhan sit kertomaan mitä tykkäät kalenterista, kunhan luukut alkaa avautumaan! :)

 4. Avatar Miia sanoo:

  Moi! Blogiasi on kiva lukea. Tuo allerginen nuha on kyllä ikävää. Varsinkin jos on erityisen jouluihminen Sanoit että se on ympärivuotista, mille kaikille olet allerginen? Ovatko lapset säästyneet allergioilta? Mukavaa joulun odotusta koko perheellesi!

 5. Avatar Maria sanoo:

  Itse en niinkään joulussa välitä kun ruoasta (ja tietty pikkuveli syntynyt aattona), mutta tänä vuonna iskin kuusen koristeineen meille jo 20.11. !! Sinänsä ennätys, viime vuonna 5päivää ennen aattoa :-D
  Vähän tunnelmaa luomaan, jotta sitä saisi.. Kiitos sateisen ja synkän sään:(

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Ei kannata vielä itsenäisyyspäivänä sisälle oikeaa kuusta laittaa. En usko, että kestää jouluun asti huoneenlämmössä ja siinä kauhea siivoaminen sitten kun neulaset tippuvat!
  Eli jos oikean kuusen laittaa, niin kannattaa vasta ihan joulunaluspäivinä. :)

 7. Avatar Sanna sanoo:

  Mulla on ollut tänään niin järjetön joulufiilis, näin aamulla ennen heräämistä unta kynttilöistä ja jouluvaloista ja se sitten vain jäi. Koko päivän olen kuunnellut joululauluja ja suunnitellut oman blogin tulevaa joulukalenteria (ihanaa että kohta on taas se aika että pääsee seuraamaan sunkin joulukalenteria joka päivä!) ja miettinyt joululahjojen ostamista ja haistellut tuoksukynttilöitä ja Tiger oli pakko kiertää kaksi kertaa ympäri, kun siellä on kaikkia niitä ihania joulukoristeita ja paketointijuttuja… Joulufiilis iski kyllä nyt ihan yhtäkkiä täysillä, ihanaa!

 8. Avatar anskuli sanoo:

  Oikea joulukuusi ei kestä ku noin viikon karistamatta havuja, eli sitä ei kyllä kovin aikaisin voi laittaa.

 9. Avatar Maikki sanoo:

  Mie olin tuossa viikko pari sitten ihan joulutunnelmissa, niin pakko oli kattoa siun vanhoja joulupostauksia! Ne on niiiiin kivoja ja kaikkien blogien blogipostauksista jotenkin minun makuun eniten jouluisia!

  Jotenkin siun blogin joulukalenteri on jo osa omaakin joulun odotusta, sitä oikein innolla aina odottaa ja usein kurkin jo aamusta, että olisiko uusi luukku jo avautunut.

  Kiitos siis kalenterista jo etukäteen (on nimittäin ensimmäinen kommentti, vaikka olen lukenut blogia jo vuosia ja vuosia)! ❤

 10. Avatar Ellu sanoo:

  Kyllä oikea kuusi kestää kun vaan muistaa kastella ahkerasti! Meille tuli viime vuonna itsenäisyyspäivän jälkeen ja kesti vielä joulun jälkeenkin (olis varmaan kestänyt loppiaiseen asti jos oltais jatkettu kastelua :D). Mun isovanhemmilla joskus kesti pari kuukautta, sattui niin hyvä yksilö! Eli jos nuhasta huolimatta uskallat ottaa oikean, niin hyvin voitte laittaa jos itsenäisyyspäivänä.

 11. Avatar T sanoo:

  En tosiaan usko, että oikeaa joulukuusta kannattaa vielä tuoda sisälle. Saattaa olla, että jouluna teiltä löytyy neulaton kuusi täynnä koristeita.

  Itsestäni on hassua, että joku laittaisi joulukuusen jo pian. Omassa lapsuudessani kun joulukuusi tuotiin sisälle vasta aattoaamuna. Jokaisella on erilaiset perinteet ja saa ollakin. Kavereiden kanssa välillä ”vertaillaan” toistemme jouluperinteitä ja niitähän on vaikka minkälaisia :)

 12. Avatar Roosa sanoo:

  Moikka!

  Meillä on perheessä ollut jo monena vuotena pihtakuusi! Meillä kaikilla allergiaa ja tuosta kuusesta sitä ei niin paljoa tule, oikeastaan juuri ollenkaan! Muutenkin pidän pihtakuusesta itse enemmän, se on paljon tuuheampi ja ei varise niin helposti kuin tavalliset kuuset. Myös tuoksu on aivan ihana <3 Ainut miinuspuoli on että se on kalliimpi :/

  Meillä on ollut tapana laittaa kuusi vasta pari päivää ennen aattoa, mutta loppiaiseen asti se on säilynyt täysin moitteettomana, joten uskoisin että voisi laittaa jo ennen jouluakin/itsenäisyyspäivänä kun ei tosiaan varise niin paljon kuin tavallinen kuusi...

  Tsemppiä kuusen ostoon! :)

 13. Avatar Saara sanoo:

  Täällä on jo puolesta ja vastaan näitä kommentteja… Mä oon siis kans sitä mieltä että oikea kuusi kestää jos sillä on koko ajan vettä! Ja jos matkallakaan (kun kuusi on kaadettu ja teille kulkeutunut) ei ole pahasti ehtinyt kuivua.
  Eli oleellista on kuusenjalka, johon voi kastella, ja ostovaiheessa muistaa kysyä milloin on kaadettu. ☺

 14. Avatar Lottta sanoo:

  Oi, kiva päästä taas sun blogijoulukalenteria lukemaan! Itse oon kanssa jouluihminen ja joukusta puhuminen on ihan parasta! Jouluperinteiden vertailu kavereiden kanssa on ihan parasta. Kaikki jouluun liittyvät postaukset on kivoja ja usein marraskuussa luen eri blogien vanhoja joulupostauksia, kun haluan fiilistellä joulua.

 15. Avatar Annika sanoo:

  Oon ollut töissä kaupassa joka myy joulukuusia kaiken muun lisäksi ja jonkun verran on tullu niitä hoito-ohjeita luettua vaikka en ite juuri kuusimyyntiin nimenomaan allergian takia ookaan osallistunut! Hyvällä hoidolla ja nimenomaan ahkeralla kastelulla on mahdollista että kuusi pysyy hyvänä itsenäisyyspäivästä jouluun saakka, mutta riippuu myös tosi paljon tuurista, koska yksilöstä ei näy päällepäin että onko se oikeesti tosi hyvä! Suosittelisin pihtakuusta, ne ei oo kovin allergisoivia, muistaakseni lähempänä mäntykasvia, tuoksuu kyllä miedosti mutta ei ollenkaan pistävästi niin kun kuuset joskus, ja ne ihan oikeasti kestää! Työkaverilla oli yks vuos pihta kotona ja kerto että vielä pari kk joulun jälkeen oli roskakatoksen taakse dumpatussa kuusessa neulaset kiinni :D

 16. Avatar Pipsa sanoo:

  Ihana blogi ja ihana postaus! Olen aivan kaheli joulu intoilija ja tuo teidän joulukoriste perinne on aivan loistava. Varmasti otetaan meidänkin tytön kanssa nyt hänen ensimmäisenä jouluna jo käytäntöön. Ihana!

 17. Avatar Essi sanoo:

  Moikka! Aivan pakko kysyä vaikka ehkä vähän hassu kysymys onkin :D noissa kuvissa näkyy tuo stokkan kassi missä on lahjapaperit niin eikö teidän tytöt ihmettele sitten jouluna kun paketit ovat samoissa papereissa mitä äiti ja isi on ostanut? :D

 18. Avatar K sanoo:

  Osaksi työtäni on kuulunut jo kolmen vuoden ajan joulukuusten myynti, ja sanoisin että oikein hyvin voitte itsenäisyyspäivänä laittaa oikean kuusen esille. :) Katsokaa vain että kuusenjalkanne on sellainen missä on mahdollisimman iso vesitila, niin ei toivottavasti tarvitse päivittäin täytellä. Ja sahatkaa kuuselle uusi imupinta vielä kotona. Imupinnan sahaamisen jälkeen kuusi pari ensimmäiset päivää vetää aivan hulluna vettä, joten tarkastelkaa tilannetta. :)
  Itse liputan myös Pihtakuusen puolesta, on omaan silmään paremman näköinen kuin tavallinen metsäkuusi. Ja sekä allergisoi että varisee huomattavasti vähemmän!

 19. Avatar Marika sanoo:

  Alan oikein itsekin innostumaan kalenteristasi, kun kommentteja lukee (aloitin lukemaan blogiasi kesällä, joten suht uusi lukija) :)
  Olen itse täysin jouluihminen! Rakastan kaikkea joulussa ja tuo teidän joulukoriste perinne on aivan mahtava. Siinä kertyy tytöille todella kivan kokoiset kokoelmat aikuisikään mennessä. Voisin itsekin alkaa tekemään samoin, että ostaa jonkun spesiaali koristeen joka vuosi :)
  Ehdottelin juuri eilen itse miehelleni, että voitaisko laittaa se meidän kuusi jo, mutta tiukka vastaus tuli, että sitten kun on joulukuu. Hitsi vie, meillä on aivan ihana pinkki kuusi, joka tuo niin paljon valoa olohuoneeseen ja tykkään ylipäänsä vain ihastella sitä. Jouluvalot laitoimmekin parisen viikkoa sitten ulos ja sisälle :) niistä miehenikin tykkää kovasti. Muutamat muutkin jouluiset koristeet olen vaivihkaan laittanut esille, mutta eipäe ole vielä ainakaan tullut kommenttia, että intoilen liikaa ;)

 20. Avatar Pauliina sanoo:

  Oikeaa kuusta en uskaltaisi tuoda sisälle vielä itsenäisyyspäivänä. Kuusissakin on eroja, jotkut varistaa paljon eikä enää ole aattona parhaimmillaan. Meillä on tapana tuoda kuusi sisään päivä tai pari ennen aattoa ja viedä pois loppiaisena. Mitä jos laitatte itsenäisyyspäivänä tekokuusen ja siirrätte sen sitten aidon tieltä lähempänä aattoa johonkin toiseen huoneeseen tuomaan tunnelmaa? :)

 21. Avatar Nimetön sanoo:

  Minä olen normaalisti tosi jouluihminen ja ootan joulua tyyliin juhannuksesta asti. Lokakuussa alan kunnolla katella joululahjoja ja viime vuonna tähän aikaan oli kaikki lahjat kasassa. Mutta nyt meillä on 3 viikkoinen vauva ja ajatukset on vain hänessä, joulukuu on ihan kohta täällä ja mulla on yks lahja ostettuna ja ei edes parvekkeella valoja ☺ ri

 22. Avatar Salla sanoo:

  Ihana tuo joulukoristeperinne <3 pakko kyllä käydä ostamassa omalle tytölle tuo eka joulupallo kun viettää nyt ensimmäistä joulua, ja matkia teidän perinnettä :) täällä joulua aloin laittaa kotiin jo 3 viikkoa sitten :D

  Kiitokset ihanasta blogista. On mukava seurata perheenne elämää, vaikutatte niin onnellisilta ja ihanilta ihmisiltä kaikki <3 mukavaa joulunodotusta!

 23. Avatar Inga sanoo:

  En usko, että oikea kuusi kestää hyvänä noin pitkää aikaa. :/ Meillä on aina ollut kuusessa vettä (tarkistettu monta kertaa päivässä) ja siltikin neulasia on tippunut aika nopeasti. Mutta tietysti varmasti riippuu kuusesta!

  Ps. Jos aiotte ostaa tekokuusen ja valkoisen sellaisen, niin nykyään saa muuten valkojohtoisia kuusenkynttilöitä. :) Tuli vaan mieleen, kun muistaakseni joskus kerroit kuinka yrititte peittää valkoisilla koristenauhoilla tummia johtoja.

 24. Avatar Sanna sanoo:

  Moikka, kerkeisitkö laittaa reseptiä noihin vuohenjuusto-viikunahillo torttuihin? Itsekin raskaana (rv 17) ja aina kun lukee jostain niin iskee jäätävä himo siihen vaikka ko. asiaa ei olisi ikinä edes maistanut :D

 25. Avatar Amanda sanoo:

  Hiljalleen alkaa joulufiilis hiipiä mieleen. Kävin tänäänkin ostamassa ekat joululahjat ja löysin myös ihania papereita paketointiin.
  Tuo koristeperinne on aivan ihana! Jos joskus saan omia lapsia, niin pitää kyllä ottaa sama käyttöön. :)
  Meillä tulee joulu ja kuusi kotiin vasta ihan pari päivää ennen aattoa. Äiti ei ole jouluihmisiä harmikseni, joten meillä nautitaan joulusta vaan ihan vähän aikaa.

 26. Avatar Ida sanoo:

  En usko että ihan säilyy vielä kuusi itsenäisyyspäivästä jouluun asti, MUTTA! Meillä oli aina lapsena kotona perinne, että itsenäisyyspäivänä vietettiin ”pikkujoulua” ja tuotiin sisälle pikkukuusi, semmonen metrin mittanen! Sitte koristeltiin se, leivottiin pipareita ja joululaulut soi.. Ja sitten se oli jossain lasipurkissa sen aikaa kun kesti :) Päästiin pieninä pahimmasta joulukuusen ja koristeiden odotus poltteesta, ja samalla äitikin joka melkoinen jouluihminen sai vähän kuusen tuoksua kotiin :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.