Tulevan vauvan nimi

22.11.2016

Kun synnytys jo pikkuhiljaa lähestyy, ajattelin kirjoittaa vähän meidän ajatuksista tulevan vauvan nimen suhteen. Meillä on etunimi ja kolmas nimi päätettynä, ja etunimeä ollaan kahdenkesken Oton kanssa käytetty siitä asti kun sen päätimme. Toki jos vauva tyttölupauksesta huolimatta sattuisikin olemaan poika, niin sitten menisi kyllä nimivalintakin uusiksi. Olisi varmaan aika hassua jos on rakenneultrasta asti ajatellut odottavansa tyttöä ja sitten syntyisikin poika, tosin tähänkin ollaan onneksi varauduttu ja 90% hankinnoista on tai tulee olemaan neutraalin värisiä, varsinkin kaikki isommat jutut sopivat kyllä kummalle vain.

Meille oli tärkeää että tytön nimi on meidän perheen näköinen, ja omalta osaltaan sopii myös Tiaran ja Zeldan nimeen, vaikka niissä ei sinällään mitään kovin yhteistä olekaan muuta kuin se että eivät löydy nimipäiväkalenterista. Jos olisin jo Zeldaa odottaessa osannut aavistaa että meille tulee joskus kolmas tyttölapsi, olisin varmaan säästänyt nimen Alva hänelle, sillä niin kovasti mä siitä nimestä tykkään ja olisin halunnut antaa sen ihan kutsumanimeksi. Mutta se oli jo käytetty Zeldan toisena nimenä, niin sitten me lähdettiin miettimään nimeä ihan puhtaalta pöydältä, ajatukset tyhjinä.

Mä aloitin nimen etsinnän netin nimisivustoilta. Vaikka niissä on tuhansia, ellei satojakin tuhansia nimiä, niin jotenkin sieltä aina sitten tulee poimittua niitä omia suosikkeja. Hakuehtoja on paljon, ja nimiä voi etsiä vaikka alkukirjainten, tavujen, loppukirjainten tai vaikka aihepiirin perusteella. Parhaita nimisivuja ovat meidän nimeämistottumuksia ajatellen ulkomaiset nimisivustot, sillä yhdenkään meidän lapsen nimet eivät ole alkuperältään suomalaisia.

Mä tykkään kyllä tosi paljon suomalaisistakin nimistä, ja monet perinteiset nimet kuten Aino, Oiva ja Selma on tosi tosi kauniita. Jotenkin ne ei vaan ole kuitenkaan sitten valikoituneet omille lapsille. Ja nyt tässä vaiheessa kun on jo kaksi erikoisen nimen omaavaa muksua, ei tuntuisi luontevalta enää valita kolmannelle perinnenimeä. Kolmannenkin kanssa kuitenkin noudatamme samaa periaatetta kuin kahden aiemman, keskimmäinen nimi tulee olemaan sellainen sopivan tavallinen ja turvallinen, että jos muksu itse ei tykkää erikoisesta etunimestään yhtään, hän on aivan vapaa käyttämään halutessaan toista nimeään tai vaikka kolmatta nimeään, ihan mikä itselle kolahtaa.

Keskimmäistä nimeä ei tosiaan olla päätetty vielä, enkä tiedä miten saadaan se päätettyä. Tähän asti mikään ei ole tuntunut juuri oikealta, vaikka pian kaksi kuukautta ollaan nimeä pähkäilty. Kolme nimeä halutaan kuitenkin ehdottomasti koska muillakin on, ja koska kaksi muuta nimeä toimivat parhaiten siten että siinä välissä on jotain siihen sopivaa. Välillä innostun miettimään nimiä koko illan ja välillä asia unohtuu kokonaan, kun on niin tottunut käyttämään sitä etunimeä että ei edes ajattele että nimi ei vielä ole ”valmis”.

Kuvat: ruutukaappauksia mun Kastejuhla -pinterestboardista

Tällä kolmannella kerralla nimen salaaminen menee jo ihan rutiinilla, vaikka siitä jatkuvasti uteluita tuleekin niin äidiltä kuin kavereiltakin. Ei ole ollut kertaakaan hankalaa muistaa olla sanomatta nimeä ääneen. Myöskään tytöt eivät nimeä tiedä, ja hekin saavat kuulla sen sitten kastejuhlan yhteydessä kun nimi viimein paljastuu. Toistaiseksi toinen tytöistä on sitä mieltä että vauvan nimeksi pitäisi tulla Mia, ja toinen ehdottelee kaikkien kavereidensa nimiä vuorotellen. Se on aika hauskaa, mua jännittää jotenkin ihan hirveästi että mitä meidän lapset sitten tykkäävät siskon nimestä kun saavat kuulla sen. Viimeksi kun nimettiin Zeldaa niin Tiaralla ei kauheasti siinä kypsässä 1,5v iässä ollut nimestä mielipidettä. Ensi keväänä tytöt ovat kuitenkin sen verran isoja että heillä varmasti joku mielipide tulee olemaan.

Saa nähdä! Nyt ajattelin kuitenkin kääntyä teidän puoleen, sillä olen huomannut että moni teistä lukijoista jakaa mun innostuksen lasten nimiä kohtaan. Kertokaa siis ihmeessä halutessanne teidän mielestä kauneimpia nimiä, ehkä sielä löytyisi meidän kuopukselle upea ja ihana keskimmäinen nimi, tai nimi joka auttaisi löytämään sen meidän suosikin kaikkien ihanien nimien joukosta. Ja jos teillä on jotain ihania tarinoita nimien takaa, niin niitäkin saa jakaa!

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille <3


119 Responses to “Tulevan vauvan nimi”

 1. Avatar Enna sanoo:

  Adelie, edla, ebba, eino, else, vivia, andreas, jasmine, jonathan, andrea, daniela, alina, lumina, alide, waltteri, ellen, marissa, erin, elias, sebastian, rosalia, olivia, alexander, alexandra, emelie, johannes, niklas, milena, aleksi, cassia, aava, adiel, roi, edna, robin, adessa, vanessa, varonica, inna, marie, ezinne, saskia, edith, iliana, isla, adanna, noel, elvi, alva, melania, elin, amelia, cecilie, ilana <--- tässä mun lista kaikista niistä nimistä joita rakastan! En malta odottaa, että jonain päivänä mäkin oon raskaana ja saan pähkäillä minkä nimen annan masuasukille! Teidän lapsilla on niin kauniit nimet, eiköhän kuopuksellekin löydy täydellinen!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ihana lista, monta omaakin lempparia löytyi kyllä sun listalta! <3 :D Se on oikeasti niin jännää kun saa miettiä nimeä, siitä tulee varmasti ihanaa sitten kun pääset kokemaan sen! :) Kiitos kauniista sanoista <3

 2. Avatar Janette sanoo:

  Beata on sellanen nimi, joka mulle tulee aina mieleen, kun puhutaan tälläsesta. Haluan ehdottomasti sen omalle lapselle joskus hamassa tulevaisuudessa ja tää nyt ei oo ehkä niin hyvä ehdotus, koska halusitte normaalimman nimen mutta oli pakko tulla jakamaan tää :-D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Beata on kyllä kaunis nimi myös, eikä se ole sillä tavalla niin erikoinen kuin vaikka Zelda, vaan vastaa ihan hyvin tuota mun kuvausta sellaisesta sopivan tavallisesta nimestä! :D Tai lasken myös Zeldan toisen nimen Alva tavalliseksi vaikka se ei ainakaan vielä ihan super yleinen olekaan! :D

 3. Avatar Nimihullu sanoo:

  Ellen, Aida, Miila, Mila, Sofia, Ellida, Linnea, Estella, Miida, Neela, Lidia, Lila, Livia, Viia, Aleksina, Alexa, Sofida, Iisa, Niini, Olivia, Lumi, Vilina, Matilda, Valentina, Nala, Fanni, Aava, Silvia, Bella, Elle, Ebba, Sofie, Elba, Betta, Beeda, Elda, Milia, Seelia, Neelia, Sylvi, Alda, Saida, Seela, Sofi, Feea, Feela, Felia, Etta, Edith, Mea, Frida, Celia, Nele, Liia, Elmiina, Ayda, Malia, Sandra, Aili, Nelle, Lilia, Nette, Netta, Idina, Senna, Lova, Leida, Alida, Maya, Maia, Selda, Sella, Siida, Evita, Lucy, Mette, Beata, Eetla, Eivi, Elea, Fiida, Liana, Freja, Siiri, Eilid, Hilda, Felicia, Almiina, Matilde, Stina
  ”Muutama” omasta mielestäni kiva:)

 4. Avatar Saara sanoo:

  Diandra tai diana on kaunis nimi ❤ tsemppiä loppuraskauteen ☺

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Voi mä rakastan nimihaaveiluja ja pohdintoja! Itse joskus ajattelin että omat tyttöni voisivat olla Saga Silja Charlotta (Silja mummini mukaan) ja Isla Viola Alexia. Ehkä on mieli taas vähän muuttunut, mutta noiden lisäksi rakastan esimerkiksi nimiä Alva ( ;)<3), Eleonora, Vivian, Ella, Aino, apua en keksi enempää. Pojille Noah ja Noel on ollut mun pitkäaikaiset lempparit.

  Teidän tytölle olen koko ajan ajatellut, että Fiona sopisi hyvin! Viisikirjaiminen vierasperäimen prinsessanimi ja sopivasti teidän tyylinen :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No sama täällä, nimien miettiminen on aivan ihanaa ja olen sitä harrastanut jo kauan ennen kun tulin äidiksi :D Tosi kauniita nimiehdotuksia kyllä! :) Fionakin on ihana nimi, se kieltämättä sopisi Tiaran ja Zeldan kanssa tosi hyvin! :) Kiitos paljon kommentista <3

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Mullekin tuli mieleen Fiona teidän tyttöjen perään. :D Tai Diana tai Felicia. Mua jänskättää minkä nimen tyllerölle valitselle! Kun on niin supernimet isosiskoillakni<3

 6. Avatar Henni sanoo:

  Mitkä ovat Zeldan ja Tiaran koko nimet? :)
  Suosikkinimiäni tytöille ovat Anja, Tove ja Cecilia.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tiara Teija Alessia & Zelda Alva Alessandra, tarinat molempien nimistä löytyvät myös blogista jos haluat lukea, oiskohan ”Nimi” -tagin alla molemmat! :) Kauniita nimiä nuo sinun suosikit ja sopivat hyvin kaksikielisillekin lapsille, kiitos kommentista :)!

 7. Avatar Heidi sanoo:

  Mie toivon että tämänkin tytön nimi tulisi jostain pelistä :) Me harrastetaan Magic the Gatheringia ja sieltä löytyy tosi paljon kauniita naisten nimiä, kuten Liliana ja Aurelia. Nimeksi sopisi hyvin myös Zeldoistakin tuttu Midna :)

 8. Avatar hih sanoo:

  Maya,Aviva, Aviana, Liana,Bella ja Fiona on sellasia nimiä jotka tuli omista lemppareista mieleen teillepehmeitä,erikoisia ja ihan prinsessa nimiä! Meinaatko kirjoittaa mahdollisesti synnytyskertomusta tälläkertaa? Ihan innolla odotan jokaista vauvaan liittyvää postausta

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oi miten ihania nimiehdotuksia nämäkin! Maailmassa on ihan liikaa kauniita nimiä että osaisin valita taas :DD Kiitos näistä <3 Ja ehdottomasti kirjoitan synnytyskertomuksen sitten! :) Kiva kuulla että tykkäät ja odotat, mustakin niitä on kiva kirjoittaa! :)

 9. Avatar Ruska sanoo:

  Mä tykkään ihan hirveästi nimistä Alina, Helmi, Lilja, Lotta, Erin sekä Oili :)
  En tiedä oletko joskus ne kertonut jossain postauksessa tai haluatteko edes mainita niitä täällä, mutta mitkä tyttöjen koko nimet on? Ei tietenkään tarvitse kertoa, jos tuntuu liian henkilökohtaiselta :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Aivan ihania nimiä!! :) Otto tykkää Erinistä artistina ja se nimi varsinkin pisti mulla silmään tästä listasta sen takia! :D Ja oon kertonut kyllä! Tiara Teija Alessia & Zelda Alva Alessandra, tarinat molempien nimistä löytyvät myös blogista jos haluat lukea, oiskohan ”Nimi” -tagin alla molemmat! :)

 10. Avatar Oona sanoo:

  Lila on mielestäni kaunein tytön nimi mitä löytyy :)

 11. Avatar Elli sanoo:

  Jos mä oikein muistan, tyttöjen koko nimet on Tiara Teija Alessia ja Zelda Alva Alessandra :-) Aaaivan ihanat nimet, varsinkin toi Alva on ihana! Jotenkin niin ”puhdas” ja ihanan helppo nimi, mutta silti niin erikoinen <3

 12. Avatar Jenna sanoo:

  Mun ehdottomia lemppareita on Tinka, Timna ja Viola! Sopii kaikki myös toiseksi nimeksi ;)

 13. Avatar Laura sanoo:

  Ebba ois aivan ihana!
  Mulla on nimilista jo työn alla vaikka vauvasta ei ole vielä tietoakaan :D Vauvakuume kyllä on kova, mutta tarkoituksena on hoitaa ensin häät alta pois ja vielä valmistuakin, mietitään sitten uudestaan!

 14. Avatar minävaan sanoo:

  Ilta, Usva, Aura, Elna, Lilja, Sävel ja Olga on musta niiin ihania! Innolla odotan että saan kuulla teidän tulevan vauvan nimen :-)

 15. Avatar Sanna sanoo:

  Mä tykkään kans haaveilla nimistä. :) pojalle oli jotenkin tosi vaikee keksiä nimeä mutta onneks saatiin kaunis nimi omalle.

  Tyttöjen nimistö mun suosikkeja on Amelia, Vivian, Ellen ja Viola.
  Meillä mies on suomenruotsalainen ja jotenkin mun nimimieltymykset on enemmän ruotsin nimikalenterista kun suomen. Meijön pojan nimi on täysin ruotsinkielinen mutta sopii suomenkieliselle myös.

 16. Avatar nuppunen sanoo:

  Teidän tytöillä on kyllä ihanan persoonalliset ja kantajiensa näköiset nimet :) Meilläkin on miehen kanssa viehätys vähän erikoisempiin nimivalintoihin ja tyttöjemme toiset nimet ovatkin Nami (miehen rakastamasta One piece mangasta :D) ja Kaneli. Etunimet ovat sitten tavallisempaa sorttia :) Itse aikanani haaveilin, että jos saisin ihan yksinäni tytön nimen päättää, tulisi lapsesta Nuppu Aili Emilia.

 17. Avatar Miba sanoo:

  Tässä mun lempparit:)
  Lily, Minea, Lilian, Bea, Luna, Mai, Aya, Estelle, Elsa, Ia

 18. Avatar Karlik sanoo:

  Itse tykkään: Aino, Linne, Ingrid, Ruska, Lilia :)

 19. Avatar Jensku sanoo:

  Jos saisin tyttölapsen, hänen nimekseen tulisi Aida, Edla tai Eedit :) voi kun pääsisikin joskus vielä valitsemaan tytölle nimeä kahden pojan jälkeen!

 20. Avatar Nimetön sanoo:

  Aurora, Linnea, Mikaela, Saaga, Inka, llona, Adalmiina, Eevi, Amelia, Adelia

 21. Avatar Sonja sanoo:

  Mun lemppareita erikoisemmista nimistä mitä oon katsellut on Ofelia, Aida, Ariel, Irene, Milna, Luna, Elea, Selena ja Veronica :) Viimeisin olisi niin ihana omalle lapselle, mutta sukunimi alkaa samalla tavulla kun nimi loppuu niin ei kyllä yhtään käy :D

 22. Avatar Elina sanoo:

  Greta on mielestäni yksi kauneimmista nimistä tytöille ja jotenkin tuli mieleen, että se teidän kolmannelle prinsessalle sopisi ;) muita sykähdyttäviä nimiä on inga, aliisa, alissa, aurelia, friida, serafiina, kristella, stella ja stina. Pokien nimistä: eerik, eemil, aaron ja julius

 23. Avatar I sanoo:

  Tulit maininneeksi tekstissä nimen joka tulee lapselle nimeksi jos tuleekin poika, nimen joka esikoisella on keskimmäisenä nimenä ja nimen jota ollaan ajateltu tulokkaan nimeksi
  ilmeisesti sulla on aika hyvä maku nimiä on kiva miettiä. Kaikilla tuntuu olevan jotain sanottavaa nimivalinnasta, joten pää kylmänä täytyy vaan itse valita sellainen nimi joka miellyttää

 24. Avatar J sanoo:

  Multa ei hirveästi nimiehdotuksia irtoa, muistan omat lempparini aina harvoina ja valittuna hetkinä ja en ikinä muista kirjoittaa niitä ylös :D yks lemppari minkä kuitenkin muistan on olivia, rakastan jotenkin miten ”pehmee” se on samoin kuin Alva. En vaan ikinä voi antaa lapselle nimeksi sitä koska miehen ulkomainen sukunimi sointuis liikaa sen kanssa, vähän kun nimeäis lapsen Matti Mattilaksi :D ( ei loukkauksena kellekään jos sellanen nimi on )

 25. Avatar Mila sanoo:

  Mun nimi on Mila ja harmittaa sinänsä että seon nykyisin yleisempi kuin silloin kun mut kastettiin. Sen sijaan Miila tai Milma on myös ihan nättejä nimiä. Onnea loppuraskauteen ja nimi valintaan :) !

  • Avatar Miila sanoo:

   Ihana kuulla että oma nimi lukeutuu jopa jonkun lemppareihin! Innostuin tästä kommentista niin paljon että piti ihan poikaystävällekin hehkuttaa :’) Miila-nimisiä on suomessa vieläkin niin vähän, että saan vähän väliä tavailla ja selitellä sitä, ja nimipäiviäkään tuskin saan vielä moneen vuoteen kun se vaatis sen 500 kastettua ja viimeeks kun tarkistin meitä oli n. 300. Pienenä harmitti ja olisin toivonut olevani mielummin Mila tai Milla, mutta nykyään oon tosi kiitollinen harvinaisesta nimestä ja varmasti nimeän omatkin lapset vastaavasti :) (oho tulipas avautuminen :D)

 26. Avatar Julia sanoo:

  Kun äitini sai isosiskoni ysärillä oli vielä kaksi viikkoa ennen synnytystä sanottu, että ”teille tulee poika”. Olisi ollut hauska nähdä ilmeet kun poikaa lähdettiin synnyttämään, mutta sieltä tulikin tyttö.
  Itsekin laittaisin lapselleni todennäköisesti jonkin erikoisemman nimen, esim. Ariel on aina ollut mulla top. kolmosessa, eikä vähiten lapsuuden lempparin, pienen merenneidon takia :D

  Täysin suomalaisista nimistäkin lähtisin sellaiselle linjalle ettei joka luokassa ole kymmentä samannimistä. Esim. oma toinen nimeni ”Ellinoora” yhteenkirjoitettuna on omia lemppareita. Tosin mahtaa yleistyä kun meillä on nyt yksi laulakin tällä nimellä.

  En varmaan oikeasti saisi koirallekaan nimeä päätettyä, saatikka lapselle, heh.

 27. Avatar Mila sanoo:

  Mun oma nimeni on Mila, ja pidän siitä kyllä. Nykyisin se on tosi yleinen. Myös Miila ja Milma ovat nättejä nimiä. Onnea loppu raskauteen ja hyvää joulunodotusta! :)

 28. Avatar Linda sanoo:

  Mulla on tytön etunimi ollu päätettynä ihan varhaisteini-iästä asti, Illusia (:
  Luna ja Matilda on kanssa musta tosi ihania.

 29. Avatar Vilma sanoo:

  Mun lemppareita tytöille on Adele, Adelea, Aida, Mila ja Mandi.
  Poikien nimistä tän hetkinen suosikki on Aamos!

 30. Avatar Riikka sanoo:

  Moi ja iloista tiistai-iltaa! :) Oon tykännyt aina tosi paljon näistä nimistä:

  Ofelia, Elvira/Elviira, Valeria, Immi, Saarinka, Saaga/Saga, Dagmar, Elsa, Adele, Ebba, Edla, Seita, Sigrid, Alicia/Alisia, Sesilia, Linda, Aurora/Auroora, Eden/Eeden, Peeta, Aalo, Aina, Elia, Ilana, Aliisa, Freia, Kirsikka, Karpalo

  Alvar, Elias, Elia, Eleazar, Kai, Mikael

  Onnea nimen etsintään, etteköhän te jonkun hyvän keksi, kun olette niin hyvät nimet jo kahdelle aiemmallekin tytölle laittaneet :)

 31. Avatar Nimetön sanoo:

  Isla, Adele & Julia :)

 32. Avatar Inga sanoo:

  Adessa, Isla, Ilona, Lidia, Rosanna, Anelle, Olga, Anni(i)na, Lotus, Raita :)

 33. Avatar Mariia sanoo:

  Edith tai Sinna. Toisia nimiä voi olla Ottiilia tai Aukusta: ihania vanhoja, mutta harvinaisia nimiä :)

 34. Avatar Nnn sanoo:

  Jos mä saisin vielä kahden pojan lisäksi tytön, tulisi hänestä Inkeri :) Se sopisi hyvin jatkoksi poikien nimille, jotka ovat molemmat 7 kirjaimisia ja loppuvat i:hin. Pojalle olisikin haastavampi keksiä!
  Toisaalta mun ehdoton ihastus-nimi tytölle on ollut tosi pienestä asti Bianca <3 se vaan ei menisi hyvin yhteen poikien aika perinteisten suomalaisten nimien kanssa. Vaikka en mä välttämättä pitäisi väliä silläkään :D voishan poikien nimet ollakin "ihan eri maailmasta" ja tytöllä sitten ihan omanlaisensa!
  Päätös olisi kyllä tosi tosi vaikea, joten onneksi en ole lisääntymässä (kai?!) ;)

 35. Avatar pikku myy sanoo:

  Tykkään niin sun blogista..Kiitos. Ja innolla odotan koti-postausta :)
  Nimiehdotukseni on Minea :)
  Ihanaa joulunodotusta ja loppuraskautta <3

 36. Avatar Kata sanoo:

  Miten olis esim seela tai neela. Nää on mulle sellasia sopivasti erikoisia nimiä, joka on ittelle myös vaatimus kun lapset tulee ajankohtaiseksi. Tytön nimet on ollu mulle aina tosi hankalia keksiä, enkä tietäs yhtään ite mikä mun lapsen nimi oli, jos saisin ensin tytön :D

 37. Avatar Nimihullu sanoo:

  Mun etunimi on Enna ja oon niin kiitollinen vanhemmille näin kauniista nimestä. Sillon kun mut kastettiin niin Suomessa oli muutama kymmen Ennaa, ja tänäpäivänä ilmeisesti 1200? :) joulunodotusta <3

 38. Avatar Catlady sanoo:

  Mun etunimi on Enna ja oon niin kiitollinen vanhemmille näin kauniista nimestä. Sillon kun mut kastettiin niin Suomessa oli muutama kymmen Ennaa, ja tänäpäivänä ilmeisesti 1200? :) Mukavaa syksyn jatkoa ja joulunodotusta!

 39. Avatar Hmm sanoo:

  Alva……
  Alda, Aida, Eva, Elda, Lova

  Alessia, Alessandra…..
  Alexa, Aleksina, Alexis, Alissa, Aasa

 40. Avatar Saara sanoo:

  Täällä myös yksi nimipohdintojen rakastaja! Oma tyttömme sai nimen juuri kuukausi sitten ja hänestä tuli Stella Valma Vadelma siinä siis kolme lempparia :) muita omia suosikkeja on esim. Vella, Vellamo, Vilja, Lahja, Lyydia, Bea, Bianca, Iines, Elin, Malin, Astrid, Helen, Hilla, Unna, Robin…

  Odotan todella mielenkiinnolla teidän uuden tulokkaan nimeä! :)

 41. Avatar Janita sanoo:

  Mun lemppareita ovat Olivia, Isabella ja Aurora ❤️ Nää mä haluisin antaa nimeksi jos joskus saan tytön/tyttöjä.

 42. Avatar Ellu sanoo:

  Mä oon aina ajatellut jos saisin tyttö lapsen, haluaisin, että nimessä on Lilia tai vaihtoehtoisesti Sivia/Siviä, koska mun mummoni toinen nimi on Siviä ☺

 43. Avatar Anni sanoo:

  TEKLA ♡

  TELMA ♡

  ALMA ♡

  GRETA ♡

  HELENE ♡

  MAGNOLIA

 44. Avatar Käpytin sanoo:

  Mä aina haaveilin että antaisin tytölle nimen Odette. Vaan saimmekin kaksi poikaa ja taitaa lapsiluku olla täynnä. Vielä hetki sitten olin niin varma tuosta lapsiluvusta, mutta olet saanut mut epäilemään kun muistan lukeneeni miten tekin olitte niin varmoja että 2 riittää yllättäen ne mielet muuttuu ❤️

 45. Avatar Innes sanoo:

  Nyt on kyllä pakko kommentoida, kun on kyse nimistä ja vielä pienelle prinsessalle! Itse oon aina tykännyt miettiä ja yhdistellä erinlaisia nimiä ja pienenä kotisleikeissä oli tärkeää, että kaikilla mun lapsilla oli koko nimet keksittynä, haha :D
  Oon aina ajatellut, että Neea olis ihana nimi ensimmäiselle tytölle! Lisäksi tykkään hulluna nimistä Alida (bongasin nimen joskus hautuumaalla ja ihastuin heti!) ja Elvia (joka ei ehkä oo ihan tavallinen nimi, mutta mun mielestä kaunis). Elvian taustalla itseasiassa on operaatioäiti blogin Elsa-Olivia, josta näin ig:tä selatessa jonkun hirmu söpön kuvan ja oli pakko mennä profiiliin selvittämään kerrotaanko tytön nimeä (en siis seuraa kyseistä blogia). Mietin sitten, tuon nimen taustaa ja ns. yhdistin nuo kaksi nimeä yhdeksi ja lopputulokseen ihastuin taas heti!

  Mutta minkä nimen ikinä koettekaan teidän tulevalle pienokaiselle parhaaksi, on se varmasti kaunis, ainakin isosiskojen nimistä ennustaen <3 Tokihan voi myös olla, että nimi varmistuu tai jopa muotoutuu "valmiiksi" vasta kun vauva on syntynyt ja näkee hänen kasvonpiirteensä jne, eli siitä ei kannata vielä liikaa stressata! :)

  Innolla odotan kastejuhlaa ja nimen julkistusta jo nyt!! Ihanaa odotusaikaa ja tsemppiä <3

 46. Yksi omista suosikeistani on Elise, joka on itseasiassa minun toinen nimeni. Se ei ole hirveän yleinen, mutta kuitenkin kansainvälinen. Nuorempana vihasin kyseistä, erikoista toista nimeä. Kysyin äidiltä, miksi hän ei antanut minulle nimeksi vaikka Leenaa, joka olisi ihan ”tavallinen nimi”. Nyttemmin, olen miettinyt jo nimen siirtämistä eteenpäin omille lapsille.
  Minä en jaa monien muiden tarvetta antaa erikoisia nimiä. Minulla on ystäviä, joille erikoinen nimi on todellinen elinehto. Tyydyn siihen, että lapsilla tulee joka tapauksessa olemaan superharvinainen sukunimi (sillä sukunimellä maailmassa on enää 12 ihmistä). Esikoisen kohdalla mietittiin nimeä, joka olisi kansainvälinen, sopisi niin suomalaiseen, kuin myös ulkolaiseen suuhun ja joka ennen kaikkea miellyttää meitä. Nimessä ei kuitenkaan saisi olla missään kohtaa r:kirjainta.

 47. Avatar satu sanoo:

  Hei. Meillä myös kolme tyttöä Jos olisimme vielä halunnut lapsia olisin laittanut nimeksi Aida tai Zelda. Kun näin tuon nimen blogissasi niin ihastuin siihen pikkuhiljaa vaikka ensin se oudolle kuulosti. Muita kivoja Tara, Selma

 48. Avatar Anscu sanoo:

  Ihanat nimet teidän tytöillä ♡ ja nimien mietintä on kyllä mukavaa ! :D Meidän pikkutyttäremme nimi on: Amelia Aleksandra♡ ja muita nimiä, joita joskus itse mietin tyttärellemme ja on mun lemppareita, on: Elle, Melina, Stella, Silvia, Minea, tässä siis mun suosikit♡

 49. Avatar Julia sanoo:

  Mä rakastan Saga nimeä! Jos joskus saan tytön, haluaisin antaa sen nimen hänelle. Toiseksi nimeksi haluaisin Irja, koska se on isoäitini 1.nimi ja äitini ja minun toisena nimenä. Kolmannenkin nimen haluan ehdottomasti antaa,koska itsellänikin on, mutta en ole sitä vielä päättänyt.

  Mutta tässä on suosikkitytönnimiäni:)

  Saga, Amanda, Aida, Ava, Manna, Tiara, Emmi, Emilie, Jennifer, Freja, Iselin, Estelle, Elsa, Nicole, Olivia, Matilda, Eden, Viena, Marion, Esmé, Ada, Lilia,Lila, Jade, Sydney, Sophie, Victoria, Christina:) nyt ainakin

 50. Avatar Marika sanoo:

  Meidän äidillä kävi sillain, että lähti poikaa synnyttämään, mutta minä tulinkin :D Siksi kaikissa vauva kuvissa minulla on sinisiä vaatteita ja eka pehmolelukin on sininen koira, silloin -92 tietenkin oli vähän erilaiset ultrat, mutta kuiteskin :) Henry olisi minulle tullut nimeksi, mutta Marika tuli :D isä olisi minulle halunnut Marianne (isäni on siis englannin kielinen, joten hänelle olisi ollut tärkeää, että sointuu niin suomeen kuin englantiin, mutta mama jyräsi, joten toiseksi nimekseni tuli Charlotte ja etunimi Marika)
  Isoveljeni poika on muuten Oiva :) häntä sanotaan aina Oiva-poika ja voikun häntä naurattaa (5v)

  itse tykkään paljon englannin kielisistä nimistä ja minulle jotenkin tuli mieleen teidän pienelle Winnie :) Victoria on myös suosikki nimiäni. Pikkusiskoni heitti, että Elena olisi myös todella nätti nimi. Pojalle keksinkin aina jostain syystä paremmin ja oma suosikki poika-nimeni on tällä hetkellä Ezra. Sopisi Zeldan kanssa hyvin!

 51. Avatar Nimetön sanoo:

  Helmiina, Viola, Saaga, Liana, Lilia, Aurelia, Säde, Rianna, Elsi, Juunia, Hertta.
  Viimeviikolla oli ihan erit lempparinimet :D
  Nämä tälläviikolla. Haha, yritetään siis toista lasta ja nimi mietityttää jo nyt vaikka en ole vielä edes raskaana!

 52. Avatar Nimetön sanoo:

  Xena tai Kseena

 53. Avatar Nimetön sanoo:

  Auri on ihana nimi! Varpu, ja Kira on myös jotenkin ihania.

 54. Avatar marika sanoo:

  Nimen valinta on kyllä todella hauskaa, se on kuin häämekon valinta, kun se oikea sattuu kohdalle niin sen vain tietää niiden miljoonien joukosta! Silloin ku me näimme rakenneultra -kuvan niin tiesimme heti minkä nimen annamme pikku tytöllemme, ja hänen synnyttyä hän oikeasti näytti juurikin siltä minkä nimen annoimme.

  Tsemppiä loppuraskauteen! <3 Enpä olisi koskaan uskonut silloin 3 kuukautta sitten kun olin viimeisilläni raskaana, että nyt jo ikävöin tuota raskausmahaa kun katselen kuviasi!

 55. Avatar Anna sanoo:

  Mua harmittaa ihan mielettömästi, että yläasteella kun olen keksinyt lapsilleni nimet kukaan muu ei puhunut esimerkiksi Emil-nimestä mitään, nykyään tosi monet antaa jostain syystä just niitä e-nimiä jotka on mun suosikkeja, Emil, Elias, Emma, Elle/Ellen, Elin, Eevi… Onneksi mulla on myös erilainen poikalemppari, Noel :D Tytölle mun lempparinimiä noiden aiempien lisäksi kaikille nimipaikoile on esim Amelie (tämäkin ärsyttävän suosittu nykyään), Vivia/Vivian, Ninetta. Sit yks tosi kiva erikoinen nimi mikä taitaa olla aika harvinainen olis Arnika :)

 56. Avatar Elli sanoo:

  Rakastan nimiä! Olen jo muutaman vuoden selaillut netissä erilaisia nimiä ja kerännyt niistä mieluisia puhelimeen muistiin, vaikka lapsia ei ole suunnitteilla vielä moniin vuosiin (ikää minulla on vasta 18 vuotta :D).

  Toiseksi nimeksi, ja lapsen halutessa kutsumanimeksi, mielestäni hyviä voisivat olla (riippuu tietenkin ensimmäisen ja kolmannen nimen loppu- ja alkutavuista):
  Ilona, Amalia, Elma, Ines, Mette, Mona, Saga ja Saimi

  Tällä hetkellä olen hirvittävässä koirakuumeessa ja olen huomannut, että eri rotuihin tutustumisen sijaan nautin enemmän mahdollisen koirani nimen miettimisestä! Koiralle kun nimen valinnassa voi käyttää enemmän leikkimielisyyttä (olen ihastunut mm nimeen Tilli). Lisäksi rotuihin en halua tustua kovin tarkasti, jottei koirakuume kasva, mutta nimeä on ihana suunnitella jo nyt!

 57. Avatar Anna sanoo:

  Meidän tytön nimi on Mila ja myös Malla on minusta ihana :)

 58. Avatar Annu sanoo:

  Mites luontoon liittyvät?
  Hilla, Halla, Vanamo, Pihla, Vilja, mitä näitä nyt on :) itse tykkään erityisesti Vanamosta, harmi vaan kun se ei sointunut meidän nuorimmaisen toiseksi nimeksi, eikä hän näyttänyt Vanamolta.

 59. Avatar Pauliina sanoo:

  Mun mielestä Ilona on niin ihana nimi! Se on sopivan suomalainen mutta se ei tuu vastaan kuitenkaan kovin usein

 60. Avatar S sanoo:

  Omia lemppareita tytön nimistä on Seela, Isla ja Myy. Vähän erikoisia,ei niin perus Annaa tai Veeraa joissa siis ei mitään vikaa ole mutta itseeni ei vain kolahda.
  Poikien nimistä taas lemppareita on Noa,Noel ja Jimi.
  Sun blogia kun lukee niin aina iskee hirveä vauvakuume haha! Teidän Tiara ja Zelda on kyllä ihania suloisia tyttöjä ja heistä saatte varmasti olla Oton kanssa ylpeitä :) uskon että tästä nuorimmaisesta tulee myös ihana hurmaava neitokainen, jota myös voitte ylpeinä kasvattaa :)
  Tsemppiä loppuraskauteen Iina <3

 61. Avatar Marika sanoo:

  Omia suosikkeja: Alba, Catalina, Mikaela, Åsa, Ester, Eea, Jimena, Elvi, Sabrina, Alexandra. En kyllä osaisi päättää minkä nimen lapselleni antaisin kun olisi kiva että se olisi persoonallinen, jollain tapaa pohjoismainen mutta osattaisiin lausua myös ulkomailla oikein. Teidän tytöillä on kauniit nimet!

 62. Avatar pihla sanoo:

  Teidän kolmannelle tytölle sopisi nimeksi Frida tai Ebba

 63. Avatar Nimiä sanoo:

  Virolaisperäinen Alla tai vanha suomalainen Aivi toiseksi nimeksi :)

 64. Avatar Mesi sanoo:

  Mun suosikkinimi on ollut lapsesta asti Enni. Jos joskus oma lapsi siunaantuu niin siitä kyllä tulee Enni Emilia. Enni, Emmi, Ada ja Elli/Ellie on mun tän hetken suosikkinimiä. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin en mä ole ikinä tainnut oikeen pojan nimiä edes miettiä :D

 65. Avatar Susanna sanoo:

  Täällä miehen kanssa innolla odotetaan mikä teidän tytön nimeksi tulee. Pidettiin peukkuja pystyssä ennen rakenneultraa, että siellä olisi poika, koska mietittiin jo erikoisia nimiä teidän pojalle. Tuntuu varmaan hullulta, että lukijat miettii teidän lapsille nimiä heti raskaudesta kuultuaan. Nimiehdotuksia ei kyllä tule mieleen, mutta varmasti keksitte täydellisen nimen <3

  Hassua muuten oli lukea noita kommentteja, kun meillä on kolme tyttöä, joilla kaikilla on vähän erikoisemmat nimet ja kaikkien kolmesta nimestä joku vilahti kommenteissa.

 66. Avatar Viivi sanoo:

  Jos nimenomaan perinteisempää nimeä etsitte toiseksi nimeksi, niin tässä ois muutama mun omista suosikeista: Airi, Astrid, Auri, Elin, Elle, Else, Ulpu :)

 67. Avatar Sofia sanoo:

  Ooi , nimipohdintoja! Mun lemppareita Helga, Enna, Eedla ja Hilja. Nuita on kyllä niiin kiva miettiä! Miehen kans mietittiin kans ja huomattiin, että omasta mielestä joku tosi nätti nimi saattaa olla toisen mielestä ehdoton ei tulee joku yläkoulun inhottava opettaja mieleen tms.
  Mun siskot, älkää lukeko tätä kommenttia ettette meiän tulevan nimeä arvaa ..

 68. Avatar Minä sanoo:

  Toiseksi nimeksi sun äidin nimi? Sitten ois molemmat mamit

 69. Avatar Nimetön sanoo:

  Toiseksi nimeksi sun äidin nimi. Sitten ois molemmat mamit

 70. Avatar mismiss sanoo:

  Tuo jonkun aiemmin ehdottama Leia olisi aika hauska, sopisi vähän Zeldan nimeen siinä mielessä että molemmat on vähän samaa teemaa kun joltain hahmolta saatu :D
  Musta nättejä olisi Frida, Inka, Silva, Linnea… :)

 71. Avatar Kati sanoo:

  Nimijutut on tosi kiinnostavia! On varmasti vaikea valinta ^_^

  Vaikka ei nimeen liitykkään, huomioni kiinnitti tuo kirjoituksesi siitä että onneksi suuri osa vaatteista on ’neutraalin värisiä’ jos tuliskin poika…yllätyin,ajattelin että olisit silleen moderni etkä luokittelis värejä tyttöjen ja poikien väreihin..? :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä koen olevanikin ”silleen moderni” että en luokittele mitään tyttöjen tai poikien värejä. Meidän vauvahankinnat perustuu suurimmaksi osaksi ihan vaan mun lempiväreihin, jotka ovat musta, valkoinen, keltainen ja harmaa. :) Lähinnä tällä nimenomaan tarkoitin sitä että on ihan jees että en ole hurahtanut mihinkään röyhelöihin ja prinsessajuttuihin ja pelkkään pinkkiin, jos vaikka sattuisikin tulemaan poika, koska modernia tai ei niin musta ei myöskään olisi vanhempana reilua määritellä ennen kuin lapsellani on oma tahto, että meidän poikapa on nyt prinsessa ja käyttää pelkkiä röyhelömekkoja. Jos hän itse niin haluaisi niin se olisi tietysti aivan ok :). Ja vaikka meille tulisikin poika niin hyvin voisin hänelle pukea vaikka sitä vaaleanpunaista myös, mutta silti olisin varmaan ihan tyytyväinen että koko kaappi ei ole pelkästään sitä täynnä.

 72. Avatar G sanoo:

  Minun lempinimiä ovat: Iita, Inga, Telma ja Ulpu. Tsemppiä loppuraskauteen! <3

 73. Avatar Tyyne sanoo:

  Tällaisia nimiä tänään mietin: Jade, Hilla, Lumi, Alexia, Ariane, Amelie, Amelia, Ameli, Aimee… Kyllä se nimi sieltä löytyy.:)

 74. Avatar Hanna-täti sanoo:

  Kanerva on kaunis, herkkä ja vaatimaton kukka – silti sitkeä. Miksipä ei sopisi suomalaisen naisen nimeksi?

 75. Avatar Eeva sanoo:

  Älä! Mulla oli Alva nimeksi omalle tytölle ja olisin sen antanut jos se olisi poikaystävälle sopinut. Haha! Nyt vaan sitten miettimään uudestaan :D

 76. Avatar anninalexandra sanoo:

  Jos joskus vielä saan tytön, haluaisin antaa hänelle nimeksi Agda. Rakastan ruotsalaisia nimiä!

 77. Avatar Jenna sanoo:

  Itse vaan tykkään nimestä Lydia. Myös Laila, Elisabet, Elise, Oskar, Eemil, Iiro, Eleonoora, Lisbet, Eevert, Else, Hilda, Leo, Mattias, Elias on kivoja. Tykkään siis paljon ”vanhoista” nimistä. Nimen tulee mielestäni kuitenki sopia yhteen suomalaiseen sukunimeen, sillä poikakaverini on siinä suhteessa perinteinen että haluaa lapsille oman sukunimensä. Itse aion pitää omani vaikka naimisiin mentäisiin, sillä se on mielestäni sopivan lyhyt ja ytimekäs sekä simppeli vaikkei supisuomalaiselta kuulostakkaan. Lisäksi nimen tulee olla helppo lausua, mutta minua ei haittaa vaikka lapsi joutuisi nimensä kirjoitusasua tavaamaan, sillä olen koko ikäni joutunut tavaamaan sukunimeäni. Se onkin nykyään jo niin automaatio, etten sitä kummemmin ajatteli, enkä muista että olisin siitä koskaan kärsinyt tai ahdistunut.

 78. Avatar J sanoo:

  Täällä yksi ”nimihullu” ja noita kommenttien nimilistoja selaillessa yllätyin miten monen listassa oli meidän 1-vuotiaan tytön nimi, Lilia. Se kun ei ole aiemmin tullut vastaan juuri missään. Itse ihastuin siihen nimeen jo kauan ennen kuin olin edes raskaana ja halusin sen ehdottomasti tytölle nimeksi, onneksi nimi oli hyvä myös tytön isän mielestä.

 79. Avatar Ansku sanoo:

  Heh, vaikka itsellä ei ole näköpiirissä miestä saati lapsia, niin oon jo pitkään keränny nimilistaa ihanista nimistä! Tavallaan haluaisin antaa lapsilleni nimet joita ei joutuisi koko ajan selittämään ja sanomaan useasti, tavaamaan yms., mutta samalla fiilistelen hieman erikoisempia nimiä (tosin näitä kommentteja kun lukee niin taitavat olla usean suosiossa) ja vähän kansaivälistä/ruotsalaista meininkiä. Ja näistä kommenteista oon saanu jo paljon uusia ideoita, haha :D Anyway, tän hetkisiä lemppareita:

  Saga, Noomi/Naomi, Iiris, Eden, Emilie, Raakel, Rebekka, Adele, Isla, Elea, Aida, Linnea, Usva, Ilta, Mea, Elle, Ava, Alva, Olivia, Mathilda/Matilda, Ruut, Esther/Ester, Edith, Maya, Lydia, Else, Elsa, Ebba, Tiida

  Daniel, Joel, Jooa, Nooa/Noah, Emil, Luka, Onni, Benjamin, Rafael, Noel, Edvin, Oliver

 80. Avatar Nimetön sanoo:

  Kiisa ja Etel on mun lempparit

 81. Avatar Anni sanoo:

  Jos pidät Alvasta, niin:

  Malva

  Laila

  Silja

 82. Avatar St. brigitten sanoo:

  Felina tai Felia, Sierra, Zaida, Esme, Leya tai leia (star wars :D), Xandra, Lilia, Isela, Delia ja Ahava (hepreaksi rakkaus:) on mun suosikkeja, joita käyttäisin jos meillä nimettäis erikoisemmin :) Alva ja Alba sekä Silva on meill erittäin vahva ehdokas jos vielä joskus saamme tytön.

 83. Avatar Nimetön sanoo:

  Täällä yliajalla odottelija (40+4), eikä meillä oo lapselle vielä nimee päätettynä :D Miehen kanssa ollaan pyöritelty joitakin nimivaihtoehtoja, mutta molemmat halutaan ensin nähdä lapsi, että ”sopiiko” se joku nimi hänelle. Ja ihan vasta etunimessä ollaan, toista, saatika kolmatta ei olla ees aateltu. Oon itseasiassa nyt käynyt miettimään, että miks ees pitäis antaa kahta tai kolmea nimeä..ennen ei oo tullu näitä(kään) asioita niin mietittyä!

 84. Avatar R sanoo:

  Mä olen kanssa vähän sieltä perinteisemmästä päästä, että omalle lapselle en haluaisi mitään kovin erikoista nimeä. Toki tähän ehkä myös vaikuttaa oma sukunimeni, joka ei ole kovin yleinen eikä suomalaisen oloinen. Mulla on ollut kaksi nimisuosikkia lapselle melkein niin kauan kuin muistan, ihan nuoresta saakka: tytön nimeksi Neea ja pojan nimeksi Daniel. En tiedä yhtään, mistä nämä nimet ovat tulleet mieleeni, mutta ne ovat olleet ajatuksissa todella kauan. Yksi uudempi lempparinimi on Nooa. Tosin Neea ja Nooa ovat ehkä liian lähellä toisiaan jos olisivat sisarusten nimet.. Nelli ja Sofia ovat myös ihania nimiä.

  Olen seurannut tätä blogia ja teidän elämäänne lähestulkoon alusta asti, mutten ole aikaisemmin kommentoinut tänne :) Nyt oli aihe, johon oli mukava kertoa omia ajatuksia. Teidän perheenne vaikuttaa juuri sellaiselta, jollainen oman perheeni haluaisin joskus olevan! Ihanaa talven alkua ja tsemppiä loppuraskauteen <3

 85. Avatar Taru sanoo:

  Itselläkin kolmas lapsi aina mielessä käy ja nimiä tykkään aina miettiä. Isla, aada, aida, milena, milana, on mitä itse olen miettinyt. Meidän tyttö on selina aurora ja rakastan yli kaiken selina nimeä. Se on alkuperältään suomalainen mutta harva sitä tietääplus se tarkoittaa kuuta ja taivaista tullutta, enkeliksi neitiä koko raskausajan kutsuinkin. Adelaide, melinda, minea, mailin, merle, xenia ovt myös todella kauniita. Yksi tuttu nimesi lapsensa bellaksi mikä voisi teillä sopia myös. Tsemppiä loppuraskauteen!

 86. Avatar Erika sanoo:

  Voi ei, mä oon niin pettynyt (no en oikeesti :D)! Mä olin ihan varma, että teidän kolmas lapsi olisi Tilda, se olisi ollut aivan täydellinen jatko tuohon sisarsarjaan, mutta ei se varmaankaan se ole, kun kyseinen nimi suomalaisesta nimipäiväkalenterista löytyy (kyllä, tarkistin :D) No, nyt täytyy jäädä odottamaan ristiäisiä sitten!

  Rakastan näitä nimeämisjuttuja tosi paljon. Mulla ei vielä lapsia oo, mutta melkeen joka päivä mietin niille nimiä ja laitan jonnekin ylös, jos kuulen jonkun hyvän. Siitäkin huolimatta, ettei lapsia oo tulossa varmaan ihan lähivuosina edes. Oma suosikki tyttöjen nimissä on tällä hetkellä Lilja. Se on mielestäni tosi kaunis, suomalainen ja vanhakin nimi, joka ei kuitenkaan ole kai ikinä ollut ihan suosikkinimien kärjessä, joten todennäköisesti olisi esimerkiksi luokassa tai päiväkodissa ainutlaatuinen, mikä on minulle tärkeää.

  Vaikka lapsia ei vielä ole, sain onneksi keksiä koiralleni maailman täydellisimmän nimen: Riia. Se on ”tavallinen”, mutta ei kovin yleinen ja hämmästelen usein, kuinka keksin noin hyvän nimen. Ja vaikka koira nyt ei tietenkään paini samassa sarjassa lasten kanssa, niin mielestäni nimi olisi hyvä ihan ihmisellekin ;)

 87. Avatar A sanoo:

  Mä ajattelin, että joukon jatkoksi sopisi hyvin: Tiara, Zelda & Jade :) Sopivan yksillöllinen ja ehkä erikoinenkin nimi, mutta menee niin nätistä siskojen nimien kanssa yhteen.

 88. Avatar E sanoo:

  Itellä vähän ehkä tylsempi nimimaku, mutta tässä joitain omasta mielestä kauniita: Adina, Lumina, Mila, Matilda, Mysi, Mea, Milma, Miona

 89. Avatar veramarika sanoo:

  Neela, Neelia / Nelia, Neve :-)

 90. Avatar Sara sanoo:

  Aadia ja Amelie on lempparit tällähetkellä.

 91. Avatar Emmi sanoo:

  Jotenkin teidän tytön toiseksi nimeksi sopisi juuri Lidia, Livia, Edla. Juuri kivan erikoisia mutta silti aivan tavallisia nimiä :)

 92. Avatar Siiri sanoo:

  Meilläkin on kolme tyttöä. ja meillä yhdistävänä tekijänä etunimissä on luontoteema, siis meidän lasten nimiä löytyy niin niin sääkartoilta kuin kukkaniityiltäkin. :D Jos haette klassista, kaunista ja ehkä ytimekästä nimeä keskimmäiseksi nimeksi, ehdotan Liljaa! ;)

  Saanko kysyä, onko teillä joku erityinen syy paljastaa nimi vasta kastejuhlassa tai oletteko itse koskaan kyseenalaistaneet tätä vanhaa tapaa? Mekin tehtiin niin esikoisen kohdalla juurikin perinteen vuoksi, mutta toisen kohdalla kyseenalaistettiin se (eihän se ole edes tapana missään muualla kuin Suomessa) ja pienen harkinnan jälkeen annoimme nimen heti sairaalassa, kun ei keksitty mitään syytä miksemme olisi häntä heti oikealla nimellä kaikkien kanssa kutsuneet. Näin toimimmekin sitten myös kolmannen kohdalla, koska se ”salailu” tuntui ihan älyttömältä kun kakkosen kanssa oli niin kiva kun se nimi oli heti. Siten myös kastetilaisuudessa päähuomion sai se itse asia, eli kaste, pappikin oli tyytyväinen. :)

 93. Avatar Vipe sanoo:

  Ehdotan tietenkin oman lapsen nimeä Livia (lausutaan Liivia). Tai Mathilda joka tarkoittaa mahtavaa taistelijatarta.

 94. Avatar anna sanoo:

  Jos joskus vielä saisin tytön, tulisi nimeksi Miina Juliaana. Päätin sen jo muutama vuosi sitten ☺ poikien nimistä pidän etenkin Sulosta ja Miosta

 95. Avatar E sanoo:

  En jaksanut lukea kaikkia kommentteja eli en oo varma onko tätä jo ehdotettu, mutta jos muistelen oikein että sun äidin nimi on Anne, niin mites olis kolmannelle tytölle keskimmäiseksi nimeksi tästä ”käännetty versio” eli Enna? :)

 96. Avatar Ninnu sanoo:

  Voooi, lasten nimiä on niiin ihana keksiä, harmi kun kaikkia ihania ei voi antaa :D Meille jos vielä lisää lapsia tulee niin nimiehdotuksia tytölle löytyy ainakin Evelyn, Alida ja Elida.. Yksi Adele jo löytyy :) Teidän tytöillä on kyllä niin kauniit nimet! ♡

 97. Avatar siri sanoo:

  En ole koskaan haaveillut omasta lapsesta/lapsista, mutta nimiä olen kyllä mielessäni pyöritellyt ja ehdottomasti omia lemppareita tyttöjen nimeksi on Helmi, Ulrika, Eleonora, Hedda, Frida, Dorotea, Luna, Beata ja Seela :) Jotenkin olen tykästynyt nimiin jotka löytyy ruotsalaisesta kalenterista :)

 98. Avatar AL sanoo:

  Tilda olisi hauska yhdistelmä Tiaraa ja Zeldaa

 99. Avatar Hemppu sanoo:

  Hei jes löysin tän postauksen! Tuli vaan aivan ihana nimi vastaan ja ajattelin ehdottaa kun omaan korvaan kuulostais teidän poppooseen sopivalta, eli miltä kuulostaa Nova? <3 Semmonen pikkuvinkki tälläin joulun alla -Nyt ihanaa joulua teidän koko perheelle, nauttikaa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.