DIY Pariskuntajoulukalenteri

25.11.2016

Okei, okei, mä lupasin että ei enää joulujuttuja ennen joulukalenterin starttia. Mutta jos nyt ihan pikkuisen kuitenkin? DIY Pariskuntajoulukalenteri, otsikon mukaisesti, on mun aikainen joululahja kaikille jotka etsivät hauskaa tapaa huomioida puolisoaan joulun alla ja haluavat samalla virittäytyä joulutunnelmaan ja tehdä vähän hyvääkin. Lapsille on vaikka mitä omanlaisiaan joulukalentereita, miksi aikuisetkin eivät siis saisi pitää vähän joulukivaa ja nauttia tästä ihanasta perinteestä? OTTO, stop tähän, et saa lukea pidemmälle!

Tässä postauksessa siis joulukalenteri, jonka mä olen tehnyt mulle ja Otolle, ja kaikille muillekin pariskunnille jotka siihen haluavat ottaa osaa. Kuvissa stereotyyppisesti akka- ja ukko-muotit kun meillä oli molempia vain yksi, mutta itse joulukalenteri sopii ihan kaikille pariskunnille tai vaikka kämppiksen kanssa toteutettavaksi, olen kuitenkin siinä huomioinut myös pienten lasten vanhempia kiinnittämällä huomiota siihen että lapsiperheen joulukiireissä löytyisi sitä parisuhdeaikaa myös edes pikkuisen joka päivä.

Allaolevat 24 luukkua voit kopioida ja vaikka tulostaa ja leikata, piilottaa pieniin pussukoihin ja sitten avata yhdessä puolisosi/ystäväsi kanssa yhden joka päivä. Mä en ole vielä suorittanut tätä askarteluosuutta, mutta pian suoritan ja sitten on Otollakin ensimmäistä kertaa vuosiin joulukalenteri josta availla luukkuja. Mua ei yhtään haittaa myöskään että itse tiedän sisällön etukäteen, raskausaivojen ansiosta en luultavasti muista puoliakaan ja yllätyn itsekin joka aamu iloisesti. Tässä siis 24 luukkua, olkaa hyvä!

DIY Pariskuntajoulukalenteri:

1. Sytyttäkää kynttilät ja nauttikaa lasilliset kuumaa lempiglögiä.

2. Aloittakaa joulusiivous, ja kuunnelkaa samalla lemppari joululaululistaa Spotifysta.

3. Tehkää joululahjaostokset lapsille, kummilapsille tai pikkusisaruksille kahdestaan. Jos ei lapsille löydy hoitajaa, niin lapsiparkkeja löytyy isoimmista kauppakeskuksista ja tavarataloista.

4. Pitäkää paketointi-iltamat kera joulumusiikin ja glögin.

5. Tehkää lumiukko jos sää sallii, tai kirmatkaa pulkkamäkeen koko perhe. Jos sataa vettä ja on pimeää, pelatkaa lautapelejä.

6. Koristelkaa yhdessä joulukuusi.

7. Hierokaa toistenne hartioita illalla.

8. Menkää ostoksille ja valitkaa toisillenne kaupan törkeimmät jouluneuleet.

9. Kutsukaa kaverit kylään tortulle ja glögille tai pitäkää vaikka jouluneulebileet.

10. Ostakaa ja paketoikaa joululahjat yhdessä hyväntekeväisyyskeräykseen.

11. Valmistakaa itse gift in a jar -lahjat ystäville. Ohjeita löytää esim. Pinterestistä tai mun blogin tulevasta joulukalenterista.

12. Selatkaa yhdessä Tastya tai muita ihania ruokasivustoja, ja keksikää joku ihana uusi jouluherkku jota valmistatte.

13. Ostakaa salaa toisillenne joulupyjamat ja käärikää ne pakettiin jouluaattoon asti.

14. Valmistakaa ja koristelkaa yhdessä piparkakkutalo. Tai skipatkaa valmistaminen ja kasatkaa ja koristelkaa kaupan valmis piparkakkutalo.

15. Kirjoittakaa paperiset rakkauskirjeet toisillenne ja piilottakaa ne aattoiltaan asti.

16. Pitäkää joululeffamaraton, kummatkin saavat valita ainakin yhden oman lempparin.

17. Lähtekää ajelulle ja laulakaa joululauluja autossa täysillä ja nuotin vierestä.

18. Paketoikaa toistenne joululahjat, piilossa toisiltanne tietenkin.

19. Tehkää kuumaa vaahtokarkkikaakaota joulumausteilla ja nauttikaa ne toistenne kainalossa pipareiden kera.

20. Käykää viemässä jouluyllätykset ja lahjat ystäville ja kummilapsille.

21. Menkää illalliselle lempiravintolaanne.

22. Katsokaa yhdessä Love, Actually ja ottakaa varaslähtö suklaakonvehteihin.

23. Valmistakaa yhdessä vähintään yksi jouluruoka, tai kaikki, riippuen siitä missä joulua vietätte ja kenen kanssa.

24. Tehkää toisillenne sinappikinkkuvoileipiä tai muuta lemppari-jouluiltapalaanne ja käpertykää sohvalle uusissa jouluyökkäreissänne katsomaan joulun telkkariohjelmia.

Toivottavasti tykkäsitte ideasta! Mun mielestä parisuhteeseen ei voi panostaa liikaa, ja näiden pikku aktiviteettien lomassa tulee vietettyä ihanasti aikaa yhdessä ja samalla hoidettua tarpeellisia ja vähemmän tarpeellisia tehtäviä joulua varten. Mä ajattelin itse tulostaa nämä luukut, leikata ja laittaa ne pieniin söpöihin kirjekuoriin jotka kiinnitän seinälle. Mutta tämänhän voi toteuttaa ihan miten haluaa, ja yhdistellä luukkuihin vaikka pieniä konvehteja tai mitä tahansa itse haluaa tai tietää puolisonsa arvostavan.

Kertokaa ihmeessä jos teitte tämän, musta ois ihan mahtavaa tietää jos tästä on ollut jollekin iloa! :) Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!


25 Responses to “DIY Pariskuntajoulukalenteri”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Ihana idea! Täytyypä koittaa toteuttaa ees osaa noista:)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon <3 :) Saa nähdä kuinka orjallisesti tätä itsekään pystyy noudattamaan, mutta tärkeintä on ehkä se että kiinnittää huomiota yhdessäoloon ja kivaan tekemiseen <3 :D

 2. Avatar Höh sanoo:

  En ymmärrä, miksi pitäisi ostaa toiselle ruma neule :O

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Liittyy tämän hetken ruma jouluneule -villitykseen :D enemmänkin ne on hauskoja ja värikkäitä neuleita joissa on huvittavia tekstejä tai hahmoja, eivät välttämättä niinkään rumia mutta se on yleistermi. Otolla on jo yksi rakas mopsineule joka on muutaman talven palvellut, ehkä tänä jouluna olisi uuden aika. :)

 3. Avatar Rebekka sanoo:

  Ihan paras! Muutama kohta pitää vaihtaa, kun meillä ei ole lapsia tai mitään muitakaan kummilapsia tms. Mut aivan satavarmasti menee toteutukseen! <3

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti <3 Ihana kuulla! Ja tätä voi toki muokata ihan niin paljon kuin haluaa, ajattelin vaan tehdä tällaisen pohjan missä on mahdollisimman paljon kaikkea! :D

 4. Vau, tosi hyvä idea! Saanko linkittää tämän osaksi oman blogini joulukalenteria?
  Mukavaa viikonloppua!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon! <3 Linkitä ihmeessä jos haluat! :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

 5. Avatar Meri sanoo:

  Kiva idea! Meillä vaan miehen kans ootetaan esikoista syntyväks joten taitaa joulukalenteri jäähä ens vuojelle. Ja ihanaa odotusta teille:) täällä mentiin tällä viikolla täysaikaseks, vaikka 6-7 viikkoo saatiin pelätä syntyväks etuajassa.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon <3 Meillä myös saattaa kyllä osa jäädä tekemättä, mennään ihan mun voinnin mukaan kun mäkin joulukuun aikana olen jo 30+ viikoilla! :D onnea täysiaikaisuuteen pääsystä, ihanaa että pelosta huolomatta pääsitte sinne asti!! :) Tsemppiä vikoille hetkille ja synnytykseen <3

 6. Avatar Nhj sanoo:

  Arvostan aineetonta joulua joten ärsytti kokoaikainen ostakaa ostakaa ostakaa.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tässä on neljä luukkua jotka liittyvät ostamiseen, ja niistäkin yksi on hyväntekeväisyyteen ostettavan lahjan ostaminen :D Jos 4/24 on kokoaikaista niin ok! :D Tokihan ne voi korvata myös aineettomilla tekemisillä ihan oman makunsa mukaan. Mulla on ehkä se että en jaksa tällä hetkellä pyöriä kovin kauaa kaupassa, niin en jaksa välttämättä samalla reissulla etsiä sekä jouluneuletta että pyjamaa että lasten joululahjoja, ja siksikin niistä tulee noin monta luukkua, tehokkaampi tyyppi ostaa kaikki tarpeensa kerralla. :)

 7. Avatar Sussu sanoo:

  :) Ostakaa salaa pyjamat toisillenne…Siis mitä salaista siinä on kun toinen lukee tämän aamulla ääneen toiselle:D Todella suloinen ajatus mutta toteutus tökkii vähäsen muissakin osioissa. Ostaminen on niin out nykypäivänä muutenkin. Love Actually on toisaalta ihan kiva filmi mutta aikanaan raskaana kun sitä katsoin (olin nähnyt useasti jo aiemmin ja tykännyt) sain siitä sen perheen miehen jouluromanssista sihteerikön kanssa jonkunlaisen trauman joka vieläkin melkein kymmenen vuotta myöhemmin saa aikaan huonoja viboja. En suosittele raskaana oleville katsomaan:D

  Tykkään muuten kyllä sun blogista:D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No mulle toi on lähinnä se että en pyjamaa näytä Otolle ennenkuin vasta aattona, ja ilman tätä kalenteriakin ostettaisiin ne pyjamat toisillemme lahjaksi :D mutta ehkä me ollaan sitten tylsiä ja yllätyksettömiä joihinkin toisiin pareihin verrattuna kun meille tuossakin on ihan tarpeeksi salaisuutta ;D Mulle Love Actually on edelleen ihan lemppari joululeffa kyllä, mä suosittelen ihan kaikille :D kiitoksia, kiva että tykkäät!

 8. Avatar Jonna H sanoo:

  Onpas tosi kivoja luukkuja!
  Tää voisikin olla hyvää vaihtelua meidän monivuotiselle kehukalenterille. Me ollaan miehen kanssa tehty joulukalenteri yhdessä, kummallekin 12 luukkua. Niihin on kirjoitettu kaikkia kauniita sanoja toisesta, mukavia muistoja tai jos haluaa kiittää toista jostain, sanoin tai teoin. ” olen kiitollinen kun keität mulle aina aamukahvit ja siksi aion hieroa hartioitasi tänä iltana” jne.
  Me ollaan tykätty, kun tässä ruuhkavuosihärdellissä ei aina niin ehdi jutella tai varsinkaan puhua mitään ”ylimääräisiä”.

 9. Avatar Meiju sanoo:

  Ihana idea – kiitos toteutan! Muunnan vähän meidän näköiseksi muutamien luukkujen kohdalla, mutta loistava idea ja pohja.. parisuhdeaika koetuksella, kun kuopus reilu 1v valvottaa edelleen muutenkin ja lapset aloittaneet tänä syksynä päivähoidon, joten kaikki pöpöt käydään läpi :/
  Mutta tästä otetaan nyt voimia parisuhteeseen ja kivoja juttuja koko perheelle!
  Olet mainio tyyppi, blogi on ihana ja olette selvästi huikea perhe! Ihanaa joulunaikaa ja loppuodotusta!

 10. Avatar Annaleena sanoo:

  Vau! Tämä menee kyllä toteutukseen. Kiitos vinkistä.

 11. Avatar Sanna sanoo:

  Meki edes joitain kohtia varmasti toteutetaan!! Rakkauskirje ehdottomasti, ei olla kumpikaan ikinä kirjotettu rakkauskirjettä niin nyt kirjotetaan. Se tuleekin hyvään aikaan ku välillä tuntuu turhasta tulee mutistua toiselle niin saa sanoa kaiken rakkauden sydämestä.

 12. Avatar Heidi sanoo:

  Me tehtiin viime ja tänä vuonna niin että toinen keksi parittomiin ja toinen parillisiin numeroihin juttuja jotka saa sitten sinä päivänä :) Minä laitoin esim. leivon glögikakkua, jalkahierontaa sun muuta pientä arjen luksusta :)

 13. Avatar INeMa sanoo:

  Aivan loistava idea! Harmi kun olen sinkku. Ehkä vietän silti vähän parisuhdeaikaa itseni kanssa kalenteriasi mukaillen

 14. Avatar Minna sanoo:

  Toteukseen menee, ehdottomasti! Ostin just semmosen kankaisen ”vanhanajan” joulukalenterin mihin ommellaan semmoset pussukat luukuiksi, ja nää laput sopii noihi pussukoihin mainiosti! :) kiitos ideasta!!

 15. Avatar Sini sanoo:

  Ihana idea! Mistähän sellaisia pieniä kirjekuoria saa, vai meinasitko askarrella ne itse? :)

 16. Avatar Karlik sanoo:

  Huippu! Saisko vielä kaukosuhde versiona :Dd

 17. Avatar Mertsi sanoo:

  Kiva idea, pystyn niin näkemään teidät toteuttamassa näitä! Oikeastaan olisi hauskaa, jos ei ole teille liian iso vaiva, niin kuvata vaikka videolle, kun avaatte ja toteutatte luukkuja ja sitten julkaista silloin tällöin koosteita tms. Edes vaikka osan niistä. :D En ole aikoihin taas kommentoinut, mutta ihanaa alkavaa joulun aikaa teille kaikille <3

 18. Avatar Ansku sanoo:

  Ihan mieletön idea!!!

Kommentoi