Luukku 6: Gift In A Jar tuplasuklaakeksit

06.12.2016

Ihanaa Itsenäisyyspäivää kaikille! Meidän päivä kuluu tänään joulua kotiin laittaessa ja joulukuusta koristellessa, mutta näin ylimääräisenä vapaapäivänä on monta muutakin kivaa asiaa joita tehdä. Kuten vaikka herkulliset ja suloiset Gift in a jar -lahjat kavereille tai sukulaisille. Mä tykkään hurjasti itsetehdyistä lahjoista ja herkkulahjoista, ja niitä on mun mielestä myös kiva ja helppo tehdä. Kehittelin teille purkkiin laitettavan reseptin joka on helppo leipoa ja johon lahjan saajan ei tarvitse lisätä kuin voita ja yksi muna! Super iisi resepti siis.

Purkin ostin kolmella eurolla Tigerista, samoin kuin ihanan kultaglitterillä koristellun etiketin. Resepti mahtui juuri sopivasti tähän purkkiin. Erityisen kivaa näissä Gift in a a jar-lahjoissa on kun pakkaa ne kivaan purkkiin niin lahjansaaja voi käyttää purkkia myöhemminkin.

Tuplasuklaakeksit purkissa

1dl sokeria

1,5dl ruokosokeria

4rkl kaakaojauhoa 

1 tl suolaa

1tl ruokasoodaa

3dl vehnäjauhoa

1dl suklaahippuja

1dl valkosuklaahippuja

Kerrosta ainekset ylimmästä aloittaen purkkiin, niin että päällimmäiseksi tulevat suklaahiput. Kirjoita etikettiin ohje mukaan, joka kertoo mitä purkki sisältää ja mitä aineksiin pitää lisätä, ja mitä aineksille tulee tehdä. Tähän ohjeeseen tulee siis lisätä vain 120g voita ja 1 muna, pyöritellä taikinaksi ja sen jälkeen palloiksi uunipellille. Keksejä paistetaan uunissa 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Naminaminami! Alkoi heti tekemään mieli hurjasti herkkuja kun kirjoitin tätä. Resepti on testattu siis meidän toimesta ja aivan uskomattoman herkullinen, jos ei purkkilahjat ole teidän juttu niin voihan tuota keksireseptiä itsekin kokeilla, se on ihanan yksinkertainen eikä sisällä mitään hankalia juttuja.

Mielettömän ihanaa, kaunista ja aurinkoista Suomen 99. syntymäpäivää kaikille! Nauttikaa herkullisesta ruuasta, ylimääräisestä vapaasta ja yhdessäolosta. Illalla me aiotaan sytyttää kaksi kynttilää ja katsoa Linnan Juhlat, juuri niinkuin Maria Hintikassa haastettiin: yhtään arvostelematta, vain mielettömän upeita pukuja kehuen.


No Responses to “Luukku 6: Gift In A Jar tuplasuklaakeksit”

 1. Miia sanoo:

  Hei, tuleeko suklaahippuja siis 1,6dl vai 1dl? Tekstissä ja etiketissä on eri määrät. Kuulostaa kyllä herkulliselta!

 2. Mira sanoo:

  Tää ois kyllä ihana lahja 🙂 Ihastelin tälläisiä valmiiksi tehtyjä purkkeja stockalla, taisi olla 8,90e 🙂

 3. Gemma sanoo:

  Voi sulatettuna, -ko?

 4. Susanne sanoo:

  Ihana resepti, tästä saakin hyvän uuden idean joululahjoihin aineettomien lahjojen lisäksi. Hyvää itsenäisyyspäivää teidän perheelle!

 5. Essi sanoo:

  Ihanat mitat!! Herkulliselta vaikuttaa ohjekin.

 6. Riikka sanoo:

  Tämmönen fiksu kysymys 😀 kuin iso tuo purkki on? 😀 ihan mahtava idea jonka aijon toteuttaa!

 7. Zelinda sanoo:

  Hih, itse juuri toissapäivänä tein tällaiset M&M’s kekseille ja suklaa-karpalo kekseille 😀 pitäisi vielä toiset samanlaiset tehdä 🙂

 8. Onski sanoo:

  Tuleeko voin siis olla sulaa tässä? 🙂

 9. Anni sanoo:

  Ihan super ihana lahjaidea!! 🙂

 10. Nimetön sanoo:

  Apua, tyhmä kysymys. Mitä suklaahippuja (merkki yms) käytit näihin? Ostitko ihan siis karkkihyllystä vaan vai leivontaosastolta ja mistä kaupasta? Yritin tänään kaupasta jotain vastaavia etsiä, ja ainoa mitä löysin oli joku säälittävän pieni pussukka leivontaosastolta joka maksoi määränsä nähden ihan liikaa. 😀 Kiitos jo valmiiksi vastauksesta!

 11. Iida sanoo:

  Hei,
  käytitkö ruokasoodaa vai leivinjauhetta kun eri tekstissä ja kortissa? Ei taida olla väliä kumpaa käyttää?

 12. Anna sanoo:

  Hei! Luulin ostaneeni saman purkin tigeristä mutta ilmeisesti en… mulla ei nimittäin mahtunutkaan aineet purkkiin :/ kuinka monta keksiä suunnilleen tosta ohjeesta tulee? Jos laittaisi vaan puolet aineista kun ei nyt ehi enää hakea uusia purkkeja…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.