Luukku 14: Joululauluja laulamassa

14.12.2016

Käytiin viime sunnuntaina, kolmantena adventtina lasten kanssa laulamassa joululauluja Lasten Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa. Lasten Kauneimmat Joululaulut lauletaan samasta lauluvihkosta kuin aikuistenkin, mutta tilaisuus on vielä astetta rennompi ja aavistuksen lyhyempi niin että lapsetkin jaksavat keskittyä. Oli aivan ihanaa viedä lapset ensimmäistä kertaa laulamaan joululauluja ja huomasin kyllä selvästi että hekin nauttivat.

Kuva: Pirre Saario / Suomen Lähetysseura

Tilaisuudessa olivat esiintymässä myös pienet viulunsoittajaoppilaat, ja meidän esikoinen innostui kovasti musiikista. Kaikki lapset pääsivät myös eteen soittamaan soittimia, kun viulunsoittajat olivat tuoneet mukanaan kaikille lapsille sopivia soittimia. Voin kertoa että meidän muksut olivat ihan haltioissaan kun pääsivät esiintymään ja menivät tosi reippaasti sinne soittamaan muiden kanssa.

Meinasi tulla tippa linssiin äidillä ja isillä. Tilaisuus kesti n. 40 minuuttia ja se oli kyllä tosi tunnelmallinen ja kiva. Mun mielestä kirkon tilaisuuksissa papin persoonalla on aina tosi iso merkitys, ja meidän tilaisuudessa oli aivan mahtava pappi joka veti ohjelmaa eteenpäin rempseällä otteella ja nauratti lapsia ja vanhempia aina vähät väliä.

Kuva: Pirre Saario / Suomen Lähetysseura

Tilaisuudessa kyllä todella aisti joulutunnelman ja sai hyvän mielen, oli ihanaa laulaa tuttuja suosikkeja ja nauttia musiikista ja iloisesta meiningistä. En ollenkaan ihmettele miksi Kauneimmat Joululaulut on säilyttänyt suosionsa jo vuosikymmenien ajan Suomen suurimpana yhteislaulutapahtumana. Olen iloinen että sain tänä vuonna olla mukana Kauneimmissa Joululauluissa, ja aiotaan kyllä varmasti mennä ensi vuonnakin lasten kanssa laulamaan. Silloin meillä on mukana jo vauvakin, niin hänkin pääsee nauttimaan musiikista muutenkin kuin mahan läpi. Vauva selkeästi nautti laulutilaisuudesta jo nytkin, kun hän alkoi hytkymään mahassa aina kun musiikki soi.

Jos sinäkin haluat vielä mennä nauttimaan ihanasta joulutunnelmasta ja musiikista, kannattaa tsekata Kauneimmat Joululaulut -sivuilta sinun lähelläsi järjestettävä tilaisuus. Tilaisuuksia järjestetään niin aikuisille, lapsille kuin perheillekin ja mä voin lämpimästi suositella omalta osaltani. Meitä kuvattiin tilaisuudessa Kauneimpien Joululaulujen sivuille ilmestynyttä haastattelua varten, halutessasi pääset lukemaan Kirsi Elon musta tekemän haastattelun TÄSTÄ

Ihanaa päivää kaikille <3


8 Responses to “Luukku 14: Joululauluja laulamassa”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Kauneimmat joululaulut on ihana jokavuotinen perinne :) Tuo lopussa oleva haastattelulinkki ei taida toimia?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hei kiitos kun sanoit, nyt toimii linkki!! :) Se on kyllä ihana perinne ehdottomasti<3

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Me missattiin tänä vuonna kauneimmat joululaulut. Oisin halunnu meijän 9kk vauvan viedä.

  Oon monena vuonna ollu just töissä kauneimpien joululaulujen viikonloppuna ja ollaankin sitten menty viikonloppu hoidossa olevien lasten kanssa. Vanhemmat on tykännyt kun lapset on päässeet laulamaan kun eivät ite päässeet viemään töiden takia. Ja ompa ollu vähän extra tekemistä viikonloppuun :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No voihan harmi! Mutta ensi vuonnakin ehtii hyvin :) Tuo on tosi kiva että olet vienyt hoitolapsiakin laulamaan, se on lapsille niin ihana kokemus :)!

  • Avatar Johanna sanoo:

   Sanna vielä ehtii laulamaan! Tilaisuuksia järjestetään aina loppiaiseen saakka. Käy kurkistamassa lähintä laulutapahtumaa verkkosivuilta http://www.kauneimmatjoululaulut.fi
   Iloisia lauluhetkiä toivottaa kampanjan koordinaattori :)

   • Avatar Pikkumyy sanoo:

    Paitsi jos asuu pienemmällä paikkakunnalla? Jossa järjestetään 1 tai 2 tilaisuutta vain.

    Itse onneksi asun isommalla paikkakunnalla, niin eipähän jää kiinni työvuoroista tai ettei muista tms. Ihan lähikirkossakin katsoin joku aika sitten järjestettävän useampikin tilaisuus, joten huomenna tai ensi viikolla olisi tarkoitus kauneimpiin joululauhuin suunnata :). Monena aiempana vuonna olen käynyt vanhempien kanssa, mutta tänä vuonna laulut ovat siellä keskellä viikkoa, joten nyt jatkan perinnettä täällä yksinäni.

 3. Avatar taru sanoo:

  Suosittelen lämpimästi myös perhemessuja! :)

 4. Avatar Salla sanoo:

  Kauneimmat joululaulut on kyllä itselläkin joka vuotinen perinne! Jos tyttöjä vähänkin kiinnostaa ja mahdollisuuksia on, niin kannattaa kyllä kannustaa soittoharrastuksen pariin! Siitä riittää iloa vielä vanhempanakin :)

Kommentoi