Luukku 21: Lapset selittävät joulusanoja

21.12.2016

Luukussa nro. 21 pääsette lukemaan kuinka meidän lapset selittävät joulusanoja. Tein tämän ekaa kertaa viime vuonna, ja se oli musta aivan hurjan hauska (viime vuoden vastaukset pääsette lukemaan TÄSTÄ). Ajattelin että olisi hauskaa myös kuulla miten neitien vastaukset eroavat tänä vuonna viime vuodesta, sillä viime vuonna varsinkin nuorempi neideistämme oli niin pieni että vastaukset olivat vielä hänen osaltaan aika pitkälti höpöhöpöä. Mutta nyt oli ihana kuulla hänenkin ajatuksiaan jouluun liittyvistä asioista. Tuli näistä silti aika liikkiksiä näistä vastauksista vaikka isoja tyttöjä jo ovatkin!

TONTTU

Z: No äiti sehän on joulupukin lapsi. Ja mikä on tonttujen äiti? No se on tietenkin joulumuori!

T: No se on semmoinen pieni joulupukki joka tekee lahjoja ja auttaa joulupukkia.

JOULUKUUSI

Z: No se on semmonen mikä meillä on. Semmonen värikäs ja hieno.

T: Semmoinen puu mikä koristellaan jouluisin.

JOULUSUKKA

Z: Noo mä en tiiä. Eikun, tiiänpäs: Se on tulitakan koriste.

T: Semmoinen sukka mikä on myös ikäänkuin joululahja, sinnekin laitetaan jotain yllätyksiä sisään. Sieltäkin voi saada semmoisia joulujuttuja. Ja niitä ei laiteta jalkaan. Meillä ei oo joulusukkia koska niitä on Amerikassa. Mutta me voitais ens jouluna laittaa.

PIPARI

Z: Se on semmosta joka on tehty piparitaikinasta.

T: Semmoinen keksi mitä syödään talvella, mitkä on tosi hyviä ja ne tehdään ihan itse ja niitä voi koristella ihanilla nomparelleilla ja kuorrutteilla.

LANTTULAATIKKO

Z: Semmonen missä on sellasta pölyä.

T: Semmonen laatikko mitä syödään jouluaattona.

JOULURAUHA

Z: Se on semmonen jossa rauhotutaan ettei tapella.

T: Joulurauha on semmonen rauha mikä pitää saada jouluisin kun haluaa rauhaa ja iloa, kun jouluna pitää olla kivaa ja kaikkien kiltisti.

JOULUTÄHTI

Zelda: No se on semmonen joka on joulukuudessa.

Tiara: Noo semmoinen tähti mikä koristellaan joulukuusen latvaan. Niitä ei voi olla muualla mutta niitä on olemassa myös pieniä mitä voi ripustaa koristeeksi.

KORVATUNTURI

Z: Se on semmonen jossa joulupukit käy selittämässä korvat.

T: Joulupukin yleinen talo missä ne yleensä hengaa ja sieltä tontut lähtee kurkkimaan ympäriinsä kaikkia lapsia, ja siellä myös porot ja lumiukot on.

JOULUPUKKI

Z: No se on semmonen joka tuo lahjoja koska sitten on joulu.

T: Joulupukki on se iso tonttu millä on pitkä parta ja se on valkopunainen ja se tuo lapsille lahjoja.

KULKUNEN

Z: No se on semmonen jotka on porossa kiinni.

T: Kulkunen on semmonen joulukoriste missä on semmoinen kilinä sisällä ja sitä voi heiluttaa ja niitä on olemassa myös sellaisia kaulapantoja mitä laitetaan porojen kaulaan missä on kolme semmoista ja sellaisia soittimiakin on olemassa.

MIKÄ ON PARASTA JOULUSSA?

Z: Se että me leikitään yhdessä ja juodaan vaahtokarkkikaakaota ja joulupukki tulee käymään ja mummu. Ja se että me ollaan muutettu.

T: No jouluruoka ja lahjat. Ja jouluruuassa saa lanttulaatikkoa ja kaikkea ihanaa ja riisipuuroa.

Lisäsin tuon viimeisen kysymyksen, sillä kuopus vastasi jo siihen ennen kuin ehdin kysäistä yhtään mitään muuta kuin että tehdäänko jouluhaastattelu? Hän alkoi luettelemaan ihania asioita joulussa, ja aloin kirjaamaan niitä ylös. Musta oli aika ihanaa miten paljon hyvää ja ihanaa hänelle tuli mieleen joulusta ihan omasta takaa, meinasi vähän alaleuka alkaa väpättämään.

Ihanaa keskiviikkoa tyypit, kolmeee yötää jouluun on!


11 Responses to “Luukku 21: Lapset selittävät joulusanoja”

 1. Avatar Maitoviiksi sanoo:

  Kiitos, näitä oli taas ihana lukea ja voi ihme, kuinka lapsesi ovat kasvaneet. Tiaran vastaukset alkavat olla niin hyviä ja pohtivia sekä Zeldan vastaukset muuttuneet niin paljon. Teidän tytöt on niin suloiset, että näitä on aina hauska lukea. Ihanaa joulua teidän koko perheelle!

 2. Avatar J sanoo:

  Aivan ihana tuo Zeldan korvatunturi vastaus :’D hienosti osasivat tytöt vastata!

 3. Avatar Annukka sanoo:

  Eikä miten ihania vastauksia! Teillä on kyllä aivan mahtavat tytöt :)

 4. Avatar St. brigitten sanoo:

  Hahah ihania :D te vissiin tarjoatte viime vuoden lanttulaatikkoa lapsille kun siinä on pölyä :*D zeldan vastaus korvatunturiin sai kans naurun röhisemään! Tuli muuten vielä Yks hyvä ehdotus teän pienimmäisen toiseksi nimeksi: Adea :) tulitte heti mieleen tuosta nimestä, en tiiä miksi :)

 5. Avatar Elina sanoo:

  Ihania vastauksia. ♥ :D ”Se on semmonen jossa joulupukit käy selittämässä korvat.” :D

 6. Avatar M sanoo:

  ”Se on semmonen jossa rauhotutaan ettei tapella.” Ihana.

 7. Avatar mymmeli sanoo:

  näin unta, että teidän vauvelin nimeksi tuli Miona. :)

 8. Avatar Anscu sanoo:

  Ihania vastauksia ja aika hauska toi nimiehdotus ylhäällä, kun mulla tuli vähän samantyyppinen mieleen tässä, Aida teidän kolmannen lapsen nimeksi :) en tiiä mistä se tuli mutta sointus hyvin, ! Kun Tiara, Zelda ja Aida :)

 9. Avatar Anna sanoo:

  Ihanat vastaukset!! Mistä ootte muuten ostanu teidän sohvapöydän? Oon haaveillu samanlaisesta jo vaikka kuinka kauan!

 10. Teidän tytöt on kyllä niin ihania. Näitä juttuja lukiessa alkaa vain odottamaan sitä aikaa, kun oma tyllerö on samassa iässä. Vaikka onhan meillä vielä kaikkea hauskaa ja kivaa ennen sitä.

 11. Avatar Nimk sanoo:

  Ihania vastauksia, vähän täällä hormonihuuruissa itselläkin silmäkulmat kostui :) me käytiin tänään ensimmäisen vauvan ensimmäisessä ultrassa viikolla 12 ja kyllä oli maailman paras joululahja nähdä, että kaikki oli hyvin. Nyt pitää vielä muutama yö jaksaa odottaa, että pääsee yllättämään kaikki muutkin <3 kiitos tästä blogista, oon nyt alkuraskaudessa lukenut sen kokonaan läpi ja jäin innolla seuraamaan teidän touhuja. Sun tekstiä on ilo lukea, kun siitä huokuu sellanen arkinen onnellisuus :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.