Vauvan varusteet: Vaunut

21.12.2016

Ette uskokaan kuinka paljon mä olen odottanut että pääsen kirjoittamaan meidän V-A-U-N-U-I-S-T-A! Käytiin ostamassa vaunut maanantaina, ja nyt olen muutaman päivän ehtinyt niitä työnnellä kotona ja ihastella ja kokeilla. Kirjoitin meidän alustavia pohdintoja lastentarvikehankinnoista alunperin jo elokuussa, ja silloin olin ihan varma että ostan meille Bugaboot. Arvatkaa ostettiinko? No ei. Me mentiin vielä yksi askel pidemmälle ja päätettiin sijoittaa Cybexin Eames Officen kanssa yhteistyössä suunniteltuihin Priameihin, joihin mä ihastuin saman tien kun ne ensi kertaa näin.

Me sovittiin jo heti aluksi, että kun tämä luultavasti on meidän viimeinen kerta kun vauvan tarvikkeita hankitaan, niin nyt ei pihistellä vaan hankitaan juuri sitä mikä tuntuu hyvältä ja meidän näköiseltä. Ja niin ollaan myös tehty.

Miksi me päädyttiin juuri Priameihin

Ensimmäisenä Otto ihastui Priameiden toimivaan travel systemiin, eli siihen miten kätevästi turvakaukalon saa niihin kiinni ja irti ihan sekunnissa. Mä tietenkin vähän hihittelin ja selitin että kuules tämä tämmönen travel system on ihan yleinen juttu ja löytyy suunnilleen kaikista rattaista nykyään, että siihen ei kannata ostopäätöstä vielä perustaa. Päätin kuitenkin kokeilla rattaita itsekin, ja tykästyin siihen miten kevyet ne olivat työntää. Näillä on nimittäin painoa kopankin kanssa vähemmän (9,6kg) kuin meidän vanhoilla tukevilla matkarattailla (11,5kg), joita olen viimeksi työnnellyt.

Me haluttiin rattaat jotka ovat nimenomaan kevyet, muuntautumiskykyiset, kauniit ja joissa on kääntyvät etupyörät. Siksi vaihtoehtona oli alunperin Bugaboo, sillä ovathan heidän rattaat äärimmäisen kauniita. Kävin koetyöntelemässä niitäkin pari kertaa ja kokeilemassa eri malleja, ja tykkäsin kyllä tottakai, mutta jotenkin ne eivät vaan tuntuneet yhtä hyvältä kuin Priamit. Cameleon3:t tuntuivat liian matalilta ja etupyörät aivan liian pieniltä. Buffalot taas tuntuivat liian isoilta ja jykeviltä. Kaipasin jotain niiden välistä, ja Priamit taitavat olla meille juuri se oikea välimuoto.

Mietin pitkään että ostaisinko silti Bugaboot, olinhan haaveillut niistä jo monta vuotta. Mutta tulin siihen johtopäätökseen, että jos ne Priamit nyt siitä huolimatta vaan yksinkertaisesti tuntuvat meille sopivammilta, niin miksi ei sitten otettaisi niitä. Ja niin me sitten pitkän jahkailun jälkeen päädyttiin ostamaan ne Priamit.

Vaunujen ominaisuudet

Priameissa on kauniit meleeratut kangasvaihtoehdot, joista mä tykästyin harmaaseen Manhattan Greyhin. Valitettavasti meidän ajoitus oli niin surkea, että ratasistuinta ei ollut enää saatavilla siinä värissä tämän vuoden puolella, vaan ostettiin nyt aluksi pelkkä vaunukoppa. Vuoden 2017 värit ovat juuri tulossa myyntiin, ja saattaa olla että ostetaan joko harmaa tai sitten joku makea erityisvärinen tai -kuosinen Lux-istuin sitten kun niitä on saatavilla, ehkä jo tammikuussa. Ei onneksi ole kiirettä, sillä vauva itse tarvitsee rataistuinta vasta joskus loppukesästä/alkusyksystä syntymäpäivästään riippuen.

Priamit ovat leveydeltään 57,5cm, eli ihanan kapeat ja pienet, vain 2,5cm leveämmät kuin meidän vanhat matkarattaat ja 2,5 cm kapeammat kuin esimerkiksi Cameleon3:t. Niissä on säädettävä työntöaisa, ja tulevan rataistuimen voi kääntää kumminpäin tahansa. Ne menevät yhdestä napista helposti kokonaan kasaan pieneen kasaan, ja niissä on sama kätevä ominaisuus kuin bugiksissa: työntösuuntaa voi vaihtaa niin, että isot takapyörät ovatkin etupyörät ja raivaavat tietä rattaille lumihangessa tai hiekassa. Kunnon talvimeininkejä varten voi tietysti ostaa vielä eturenkaiden tilalle sukset, hah!

Yksinkertainen Travel System

Travel system on todella ihanan yksinkertainen käyttää ja kuuluu hintaan Cybexin omien kaukaloiden kanssa, jollainen meilläkin on*. Rattaiden runko yksin vie ihan supervähän tilaa, ja meidänkin tilavan citymaasturin takakonttiin jää ruhtinaallisesti tilaa vielä rungon jälkeenkin. Mukana tuli myös sadesuoja.

Vaunukopassa on SPF50-suojakertoimella varustettu XXL-kuomu, joka suojaa muotonsa puolesta todella hyvin niin auringolta kuin tuulelta ja tuiskultakin. Siinä on myös kurkistusikkuna takaosassa. Työntöaisa on korkeussäädettävä ja päällystetty mustalla keinonahalla, ja se tuntuu todella ylelliseltä ja ihanalta. Patja on pehmeä ja laadukas. Me valittiin rattaille chromen värinen runko, joka on mun mielestä ihan yli ihana! Ja renkaiksi valittiin kolmesta vaihtoehdosta trekkingit, jotka sopivat niin kaupunkiin kuin maaseudullekin. Ne ovat cityrenkaiden ja maastorenkaiden välimuoto eli juuri sopivat meille, ja kääntyvät 360 astetta mutta voidaan myös lukita suoraan eteen.

*Kaukalo saatu blogin kautta.

Ensivaikutelma

Nyt tosiaan rattaat on seisoneet kaksi vuorokautta meidän olkkarissa. Olen niitä työnnellyt ja testannut kaukalon kanssa ja kopan kanssa ja vaunuverhon kanssa ja lämpöpussin kanssa ja vaikka ja miten. Ja onhan ne nyt ihan yli-upeat! Mä olen niin tyytyväinen meidän valintaan. Ja tavallaan musta on kiva että meillä ei vielä ole ratasistuinta, koska se antaa mulle aikaa miettiä mikä olisi ihanin väri ja kuosi. Mä olen kuitenkin niin tuuliviiri ja saattaa olla että ihastun johonkin ihan toiseen väriin tai kyllästyn tähän nykyiseen, niin sitten kun saa vielä erikseen ostaa ratasistuimen niin saa ikäänkuin kokonaan uudet rattaat.

Ulkona me ei olla rattaita vielä työnnelty, koska tuolla on niin märkää ja ällöä ja on paljon helpompaa kun ne ovat vielä ihan puhtaat renkaistakin kun kannettiin ne sisälle, tai siis Otto kantoi. Nyt en vaan malttaisi enää odottaa että pääsen työntelemään meidän miniä noissa!

Tyylikäs vaihtoehto

2015 markkinoille alunperin tulleista Priameista on tänä vuonna tullut saataville myös ihan mieletön Jeremy Scottin suunnittelema malli kultaisin siivin koristeltuna. Ne ovat varmaan tyylikkäimmät ja cooleimmat rattaat mitä olen ikinä nähnyt, mutta johonkin oli raja vedettävä, designer-versiolle tulisi nimittäin hintaa yli 3000 euroa, mikä menee ainakin mulla jo vaunujen kipurajan yli.

Kirjoitan tarkemmin vaunuista käyttökokemuksia heti kunhan niiden matkustaja on saapunut maailmaan ja ollaan päästy testaamaan vaunuja ihan tositoimissa. Mutta tässä vielä pieni infopaketti rattaista lopuksi, ja jos tulee mieleen jotain kysyttävää niin kysykää ihmeessä! Mä yritän vastata parhaani mukaan vaikka en ihan  ekspertti vielä olekaan. Priameista tuntuu olevan harmillisen vähän käyttökokemuksia suomen kielellä netissä, joten haluan ainakin itse tuoda tähän muutoksen. Mutta englanniksi ja ruotsiksi löysin useamman arvostelun jotka vakuuttivat mut.

 Cybex Priam perusinfoa:

Mitat kasattuna: Pituus 95,5cm, Leveys 57,5cm, Korkeus 31cm

Paino: Runko 4,9kg Vaunukoppa 4,7kg

Kevyt alumiinirunko, Denim-kankaat ja tekonahkayksityiskohdat.

Hinta: Runko 700€ + vaunukoppa 400€ + Lux-istuin 450€ / Yhteensä 1550€

Mitä tykkäätte vaunuista? Löytyykö joltakin teistä samat menopelit?


13 Responses to “Vauvan varusteet: Vaunut”

 1. Ninni sanoo:

  Voih apua miten yli IHANAT vaunut!!!

 2. Unsku sanoo:

  IHANAT! Niin kaunis kangaskin 🙂

 3. Laura sanoo:

  wau! ompa makeet! 🙂

 4. Ronja sanoo:

  Priamit on ihanat!! Rakastuin niihin täysin syksyllä, enkä muista vaunuista ole osannut edes haaveilla.
  Juuri tänään aamulla kirjoitin itse postauksen vaunuviidakosta, ensikertalainen kun olen. Priamit ovat tosiaan jääneet mieleen, mutta edellisen kokeilukerran jälkeen aloin epäröimään. Lähinnä vaunukopan korkeus mietityttää. Harmi että sinäkään et ehdi kirjoittaa käyttökokemuksia ennen kuin itse pitää tehdä ostopäätös. Suomeksi/Suomesta ei pahemmin kokemuksia löydy.
  Tyylikkäät ja toimivat nuo ovat! Taisin kirjoittaakin, että insinööri ja tuotemuotoilija ovat lyöneet useamman kerran ylävitoset!
  Viime kerralla myyjä muuten kertoi, että ensi talveksi olisi tulossa ihan talvirenkaat, suksien lisäksi. Kuulostaa hyvältä.

 5. Katziki sanoo:

  Oi on kyllä ihanat vaunut! <3

 6. Jutta sanoo:

  Ihanat vaunut! Mun omaa silmää miellyttää paljon juuri tälläiset joissa on etupyörät sirommat. Esikoisella meillä oli Emmaljungat ja ne oli kestävät ku mitkä. Kuopuksellekin siis halusin Emmaljungat sillä tiesin että niihin voi ainakin luottaa 🙂 kuopuksen kohdalla ostettiin vielä adapteri kaukalolle ja kuinka helppoa onkaan kaupassa käynti kun saa nukkuvan vauvan vaunuilla mukaan ilman että tarvii herättää 😀

 7. Iina sanoo:

  Oi nää on ihanat! Oon himoinnu näitä jo vuoden, vaikka vasta mennään ihan alkuraskautta, eikä aiempia lapsia oo. Näin nää jossain vuosi sitten ja ihastuin ulkonäköön ja ominaisuuksiin täysin! Oon tehnyt muutaman vuoden työtä pienten lasten parissa ja nähnyt paljon erilaisia vaunuja niin oon päässy työntelee monenlaisia vaunuja, vaikkei omaa lasta vielä oo. Näitä en oo päässy ite testaa niin ois tosi kiva kuulla myöhemmin käyttökokemuksia kevättä/kesää varten kun päästään valitsemaan omalle esikoiselle vaunuja. 🙂

 8. Ihanat! sanoo:

  Ja kiitos, että kerrankin joku laittaa hinnan heti näkyville eikä tarvitse alkaa googlaamaan! 🙂

 9. Henna sanoo:

  Voi vitsit miten kauniit! <3 Oon näistä kans salaa haaveillut jos meille joskus vielä vauva tulee.. 😀 Bugaboot on jotenkin jo niin nähty, niitä kun tuntuu olevan joka toisella vastaan tulijalla. Ja toisaalta niiden laadusta olen lukenut kauheasti negatiivista joten eivät minua ainakaan vakuuta.. Näissä Cybexeissä mietityttää eniten, että tärisyttävätkö miten paljon epätasaisella alustalla? Ja koska ovat kevyet niin näissä on varmaan aika paljon muoviosia? Mietin alkaako nämä natista tai kolista miten helposti käytössä? Entä onko miten tukevan oloiset esim. heiluuko aisa paljon? Näihin varmasti saa vastauksia käyttö kokemuksien myötä, mutta ajattelin tähän heittää jo pari kysymystä. Ihanat nuo kyllä on!

 10. asilah sanoo:

  Hyvältä näyttää! Bugaboot on kaikilla, joten mun mielestä loistovalinta 🙂

 11. Riitta sanoo:

  Meillä on ollut Priamit käytössä nyt yhdeksän kuukautta, ja täytyy hehkuttaa, et ei todellakaan oo kaduttu, että ostettiin nämä! Meillä oli myös harkinnassa sekä Bugaboo Buffalot että Cameleonit, mut mies lopulta päätti, että pistetään vielä pikkasen rahaa ja ostetaan nää. Vaunukoppa ei tuntunut olevan yhtään liian korkealla, vaikka olenkin alle 160 senttinen pätkä. Lisäksi mies on mua melkein 40 senttiä pidempi, ja molemmat pystytään työntään vaunuja ilman ongelmia.
  Minusta oli tosi mukavaa, että näitä vaunuja saa myös muualta Suomesta kuin vain Helsingistä, ja osittain sen vuoksi nämä taisivatkin viedä voitin bugaboosta: päästiin testaileen näitä paikallisessa liikkeessä useaan kertaan ennen ostopäätöstä.

 12. Rinkeli sanoo:

  Me ollaan työnnelty nyt vauvaa puoli vuotta kokomustissa Priameissa ja ovat kyllä olleet nappiostos! Me liikutaan pääosin kaupunkiympäristössä. Vauvan kanssa on jopa pitänyt välillä rullata pientareita, kun ei muuten tärise tarpeeksi, että pääsisi uneen. 😀 Vaunut soljuvat vaivattomasti eteenpäin työntäessä, kääntyvät 360 astetta lähes paikaltaan, kevyet nostaa vaikka pari porrastakin. Koppa on riittävän suuri ja meidän isokokoinen puolivuotias mahtuu vielä mainiosti ennen kuin kohta siirrytään katsomaan maisemia ratasistuimesta. Ei ole yhtään muoviset (se fiilis tuli itselle bugigsista) eikä nitise tai natise, vaikka on meillä ollut ihan kovassa käytössä. Eikä aisa heilu. Roudaan meillä rungon ja kopan päivittäin 2. kerrrokseen, joten on tärkeää että on kevyet ja mahtuu pieneen tilaan. Oon ihan rakastunut näihin vaunuihin!

 13. Maria Koo sanoo:

  Ostimme myös Cybexin priamit, mutta ihmettelen miten niin arvokkaiden rattaiden runko tuntuu huteralta. Heiluuko sinulla tuo ”työntöaisa”? Ihan kuin olisi löysässä?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.