Loppuraskauden arjen helpottaja

22.01.2017

Raskauden viimeisten viikkojen aikana jaksaminen ei välttämättä ole huipussaan, mutta terveellisellä ruualla on tavallistakin suurempi merkitys. Siksi lähdinkin innoissani jälleen mukaan Sannan Ruokakassin ja Lifien kampanjaan, jossa me testattiin Sannan Perhekassia viiden illallisen verran. Viimeksi kokeiltiin palvelua syksyllä, ja tykästyttiin jo silloin siihen todella paljon. Muuttohässäkässä meillä kuitenkin jäi ruuanlaitto muutamaksi viikoksi huonolle tolalle ja elettiin aika pitkälti puolivalmisteilla ja noutoruoalla pakkauksen ja lattiaremontin ajan, ja näin ollen tämäkin kätevä palvelu pääsi painumaan unholaan.

Nyt kun keittiö on taas kondiksessa ja ruuanlaittokin helpompaa, mutta kauppaan ei oikein jaksa lähteä raskausvaivojen vuoksi, on täydellinen aika perhekassille. Siinä saa neljän eri aterian (joista yksi kahden päivän ruoka) reseptit ja ainekset suoraan kotiovelle toimitettuna. Joku muu tekee siis kaiken logistisen työn lisäksi kaiken ajatustyön meidän puolesta ruuan suhteen, ja me saadaan sen sijaan keskittyä kokkaamaan helppoa ja herkullista ruokaa.

Sannan Ruokakassin mukana tulee ohjevihkonen johon on selkeästi merkitty kuinka kauan kunkin aterian valmistamisessa kestää, mitä se vaatii ja miltä sen tulisi näyttää. Kassin sisällön lisäksi ohjevihkoseen on listattu myös aina muutama juttu joita pitäisi löytyä joka kodista, ja joita ruuanlaitossa myös tarvitsee kuten esim. öljyä, mausteita ja hunajaa, ja meiltä löytyikin helposti kaikkia. Tälläkin kertaa kassin sisältö oli todella monipuolinen ja päästiin kokeilemaan aivan meille uusia ruokia, kuten äärimmäisen herkullista tomaattikeittoa persilja-valkosipuli katkaravuilla höystettynä, ja raikasta turskaa.

Mukana oli myös lasten suosikkia eli tortillaveneitä, ja hyvin heille upposivat muutkin ruuat. Mä tykkään hirveästi kokeilla uusia ruokia, ja tämän kassin avulla uutuuksia saa kokeilla joka viikko. Ainesosat on valittu kasseihin aina huolella, ja kassissa käytetään aina kotimaista lihaa ja kananpoikaa. Myös kasvikset ovat aina kun mahdollista kotimaisia ja sesongin mukaan valittuja, ja usein myös luomutuotteita. Tuontikasviksia käytetään talvisin monipuolisuuden takaamiseksi. Sannan ruokakassi seuraa myös WWF:n kalaopasta, eikä sieltä koskaan löydy punaisiksi merkittyjä kalalajeja.

Sannan ruokakassin valikoimassa on moneen eri perheeseen ja elämäntilanteeseen sopivia ruokakasseja. Meidän testaaman neljän hengen, viiden illallisen perhekassin lisäksi löytyy myös kolmen illallisen perhekassi neljälle henkilölle, perhekassi gluteeniton kolmella tai viidellä illallisella neljälle henkilölle, pikakassi joka sisältää kolme illallista joko kahdelle tai neljälle henkilölle,  sekä hedelmäkassi jossa on 3,5kg hedelmiä koko perheelle.

Ensimmäisen kassin saa edullisemmin, joten kynnys testata palvelua on aika pieni. Tilauksen voi myös keskeyttää tai sitä voi muuttaa koska tahansa, ja kasseja voi tilata esimerkiksi vain joka toiselle viikolle. Esimerkiksi kolmen illallisen perhekassin hinta on 74 euroa, ja hedelmäkassin 15 euroa. Kassit toimitetaan maanantai-iltaisin katkeamattomassa kylmäketjussa suoraan kotiovelle ennalta ilmoitettuna ajankohtana.

Palvelu toimii tällä hetkellä Pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa (mm. Nurmijärvi & Tuusula), sekä Turussa, Lahdessa ja Tampereella. Sannan ruokakassi laajentaa pian myös uusiin kaupunkeihin kuten Jyväskylään ja Vaasaan.

ALENNUSKOODI: Mun blogin lukijat saavat nyt 8 euron arvoisen alennuksen koodilla SANDWICH17 tilatessaan ruokakassin. Koodi täytetään tilauslomakkeeseen Sannan ruokakassin sivuilla tilauksen yhteydessä, tilaamaan pääset TÄSTÄ.

Yhteistyössä Sannan ruokakassi.


23 Responses to “Loppuraskauden arjen helpottaja”

 1. Milla sanoo:

  Kuulostaa helpolta mutta kallista on.
  Itse menen kauppaan niin kyllä saan viiden päivän ruuat 50 eurolla, joskus halvemmallakin kun katsoo tarjouksia.
  Vähän enemmän menee jos pitää ostaa pyykinpesuaineita yms jotain hygienia juttuja.
  Ja täällä kaksi aikuista ja kolme lasta, sekä karvaturrit :)
  Varmaan on hyvä palvelu, meillä nyt ei ole edes tuollaista kun asumme syrjäseudulla vähän ja ehkä se onkin Kivempi mennä itse kauppaan ja ostaa kaikkea mitä tarvitsee.

  • maria sanoo:

   TÄSTÄ-linkki ei toiminut. Ja samaa mieltä tohon hintaan :o

   Itse tykkään myös mennä kauppaan ja valita sieltä mitä tarvitsee.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Musta se on kiva että on erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin, esimerkiksi meillä taas kauppaan menee huomattavasti enemmän kuin 50 euroa viidelle päivälle, ja mun mielestä tämä palvelu on hinnaltaan oikein kohtuullinen varsinkin raaka-aineiden laatuun nähden :). Mustakin on välillä kiva suunnitella ja mennä oikein kunnolla kauppaan, ja sitten taas välillä kaipaa arkeen helpotusta ja tämä on yksi sellainen juttu joka helpottaa tosi paljon! :) Se on tärkeintä että tekee niinkuin on omalle perheelle hyväksi! :) Toivottavasti linkki toimii nyt, mulla ainakin toimii! :)

  • Iivi sanoo:

   Mun mielestä toi on edullista. Jos oikein tarkasti laskisin, voisin saada viikon ruoat noin 60 eurolla ja jos en yhtään mieti, mitä ostan voi viikon ruokaan mennä vaikka tuplasti enemmän.

   Tossa ruoka tuodaan suoraan kotiin eikä tarvitse yhtään miettiä, mitä tänään tekisi (vaikka sekin on välillä kivaa). Kun mies tekee pitkiä päiviä töissä, on sillä ajallaan jokin ”hintansa”. Mieluummin sen yhteisen ajan käyttää kotona/harrastuksissa olemiseen, kuin kaupassa käymiseen.

 2. Elina sanoo:

  Tätä olen odottanut että tulisi Jyväskylään. Tuolta ilmeisesti aika monipuolisia ruokia mitä kiva päästä testaamaan. Oon niin huono suunnittelee viikon ruokia ”kiireisellä” aikataululla, sit helposti tulee tehtyä niitä samoja. Varmasti lähtee kokeiluun kunhan tänne avataan :)!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No kyllä saa, siis me ollaan ainakin löydetty tosi monta uutta reseptiä tämän kautta, mitä ollaan tehty silloinkin kun ei olla palvelua käytetty! :) Toivottavasti tulee pian Jkl ja pääset testaamaan! :)

 3. Kristiina sanoo:

  Tuli vain mieleen, että syödäänkö teillä kuinka usein ihan näitä ”tylsiä”, tavallisia kotiruokia, esim. perus makaronilaatikkoa, nakkikeittoa, liha/kasvispullia tai lihaperunasoselaatikkoa? Ymmärrän kyllä hyvin että mieluusti kuvataan blogiin vähän kivemman näkösiä ruokia :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No lihapullia teen joskus ja makaronilaatikkoa lasten toiveesta myös, mutta aika harvoin oikeastaan tulee laitettua tuollaisia perinteisiä suomalaisia ruokia kun ne ei kuulu omiin suosikkeihin. Kyllä niitä aina syön ihan hyvällä halulla jos on tarjolla jossain mutta yleensä omassa keittiössä kokkaan jotain muuta :)

 4. Salla sanoo:

  Tuo ruokakassi toisi varmasti kyllä ihanaa helpostusta arkeen. Harmi, että sitä ei ole kasvisersiona, muuten tulisi varmasti joskus kokeiltua :)

 5. Iina sanoo:

  Tätä voisin testata, JOS olisi sellainen versio saatavilla missä ei olisi punaista lihaa. Meidän perheessä syödään kanaa ja kalaa sekä paljon vihanneksia.
  Uskon että toisi vaihtelua meidän normi arkiruokiin :)

 6. Siiri sanoo:

  Hei piti kysyä jo sen kysymyspostauksen jälkeen että kun kirjoitit ettet kerro päivienne tarkkoja aikatauluja, niin pelkäätkö siis että teitä seurataan vai miksi?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En mä pelkää mitään sen erityisemmin mutta se on ihan yleisesti ottaen fiksua olla jakamatta mitään tarkkoja aikataulujaan julkisesti koska eihän sitä ikinä tiedä :)

 7. Tiina sanoo:

  Olen itse käyttänyt K-supermarketin kotiinkuljetus-palvelua. 10 eurolla saa ostokset nätisti pakattuna kotiovelle asti eikä tarvitse lähteä lasten kanssa isoimmille ruokaostoille ja kantaa painavia kasseja kotiin.

  • Kristina sanoo:

   Minäkin olen joskus käyttänyt S-kaupan kotiinkuljetuspalvelua. Se on tosi hyvä, silloin kun on paljon tavaraa ostettavana, esim. jouluna. Ihanaa, kun joku kantaa painavat kauppakassit kolmanteen kerrokseen :D
   Tässä Sannan-jutussa on erityisen hyvää se, että ateriat on suunniteltu valmiiksi. Ei ole sitä joka päiväistä miettimistä, että mitäs taas keksisi tälle päivälle syötävää!

 8. Minttu sanoo:

  Tää on musta tosi hyvä palvelu juuri ajatellen erilaisia perhetilanteita ja kotitalouksia, esimerkiksi helpottaa monen autoa omistamattoman arkea, jos ei asu ihan kaupan vieressä :) ja on se varmasti aika ihanaa kun ei aina tarvitse käydä siellä kaupassa pyörimässä! Myös luomuruoka ym laadukas maksaa luonnollisesti enemmän. Täytyy testata :) mahtavaa että valinnanvaraa riittää!

 9. Eisa sanoo:

  Itse käytän alepan kauppakassipalvelua. Saa kerralla tilattua kaiken vessapaperista ruokaan. Suoraan ovellentoimitettuna ja kuljetusaikaankin saa itse vaikuttaa.
  Tykkään itse suunitella ruokani niin tuo sannan ruokakassi ei ole minulle sopiva

 10. Marjukka sanoo:

  Olen nähnyt muutamia postauksia liittyen tähän kampanjaan, ja silmääni on pistänyt se, että lähes kaikki reseptit sisältävät lihaa jossain muodossa. Toki on ymmärrettävää, että reseptit on suunniteltu niin, että ne maistuvat valtaväestölle (joka epäilemättä syö enemmän liha- kuin kasvispainotteisesti), mutta jotenkin harmitti, että tilaisuus tutustuttaa kiinnostaviin, helppoihin ja maistuviin kasvisruokiin on jätetty käyttämättä. Nettisivujen mukaan kasvisruokakassin tilaaminen ei edes ole tällä hetkellä vaihtoehto. Toki esimerkiksi teidän viikkonne menulla oli kasvistacoja ja tomaattikeittoa, mutta ne eivät kyllä taida juurikaan avartaa lihansyöjän maailmaa. Tämä olisi ehkä hyvä palaute Sannan ruokakassille. :) Kasvisruokakassi olisi tietysti myös edullisempi, mikä puolestaan voisi tehdä kassin tilaamisesta huokuttelevampaa myös pienituloisille.

 11. Lotta sanoo:

  Kuulostaa hyvältä tuo palvelu, voisin itsekin jossakin elämäntilanteessa ottaa kokeiluun! :) Osaatko sanoa, saako palvelua sianlihattomana?

  Ihanaa loppuraskautta, voi hyvin. ❤

 12. Eeva sanoo:

  Selasin näitä kommentteja ja tuolta yhdestä inspiroituneena olisi kiva joskus nähdä vaikka teidän viikon päivällisruokalista tms! :) Jos siitä saisi sitten inspistä omaankin arkiviikkoon tai vähintään jotain helppoja ja nopeita ideoita.

 13. Helmi sanoo:

  Jep, olen ihan samaa mieltä parin muun kanssa, saisi olla kasvisversio! Kasvisyöjät sekä vegaanit ovat lisäntyneet rytinällä joten paljon potentiaalisia asiakkaita menee sivu suun. Olen laittanut Sannalle viestiä/palautetta asiasta mutta se on vain sivuutettu, eivät.edes harkitse kasvisvaihtoehdon ottamista..

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.