Aurinkoinen sunnuntai

26.03.2017

Hei ihanat tyypit! Meillä on takana rento ja kiva viikonloppu ja nyt on levännyt fiilis lähteä uuteen viikkoon joka sisältää paljon puuhaa. Eilen käytiin pienellä ostosreissulla etsimässä tytöille vk-asusteita sekä kastejuhliin kaikkea tarvittavaa. Löysin tytöille hyvät mieleiset hanskat, pipot ja tuubihuivit ja nyt tytöille on kevään dagiskamppeet valmiina. Kastejuhlista puuttuu vielä kaikenlaista ja en ole miettinyt edes menua o l l e n k a a n muuten kuin että juhlakakku ja voileipäkakku on tilattu jo hyvissä ajoin. Kaikki muut herkut on siis ihan auki vielä apua! On mulla Pinterestissä kaiken maailman ideakansioita mutta lopullinen menu pitää päättää mitä pikimmiten.

Ihan kreisiä että meidän pikkuinen kastetaan jo alle viikon päästä, siis muistan kun päätettiin kastepäivä, ja silloin vasta malttamattomana odotettiin tyyppiä maailmaan, ja nyt hän täyttää jo huomenna seitsemän viikkoa. Huh! En malttaisi enää odottaa että päästään juhlistamaan tätä ihanaa pikkuneitiä läheisten kanssa, mutta onneksi ei ole enää pitkä aika. Ja se aika menee varmasti hurjan nopeaa kun on kaikenmaailman leipomista, siivousta ja koristelua.

Mun kastejuhlamekon pitäisi tulla huomenna tai ylihuomenna, päädyin tilaamaan Asokselta mekon joka näytti ainakin kuvissa aivan ihanalta mutta jos se ei sitten olekaan hyvä niin pitää lähteä vielä paniikkiostoksille ennen lauantaita.

Päätettiin tänään tyttöjen kanssa yhdessä tuumin, että he muuttavat sittenkin nukkumaan takaisin samaan huoneeseen, ja toisesta lastenhuoneesta tehdään sitten erillinen leikkihuone. Tämä ihan siksi että tytöt ovat ”yökylässä” melkein joka yö toistensa huoneissa, ja jos eivät ole niin sitten toinen ikävöi toista. He yksinkertaisesti tykkäävät nukkua yhdessä. Ja sitten toiseksi, he 95% ajasta leikkivät yhteisiä leikkejä, ja levittävät niitä yhdessä kahteen eri huoneeseen.

Nytpähän sitten on ainakin yhdessä huoneessa kunnolla tilaa leikkiä ja toinen huone pysyy nukkumista varten toivottavasti vähän helpommin siistinä. Kokeillaan miten tämä toimii, jos he yhtäkkiä alkavatkin sitten kaipaamaan omia huoneita jotka uutuudenviehätyksen jälkeen eivät olleetkaan enää niin käytännöllisiä, niin kokeillaan ihmeessä uudelleen.

Aamupäivällä esikoinen harjoitteli tätinsä kanssa kastejuhlan lauluesitystä varten ja mulla valui kyllä ”muutama” kyynel onnesta. Siis mä niin tarvitsen vedenkestävät silmämeikit ensi lauantaiksi, koska aivan takuulla pillitän läpi juhlan. Sekä liikutuksesta siihen miten ihanat isot tytöt mulla on ja siihen miten ihana vauva me ollaan saatu, ja miten ihania rakkaita ihmisiä meidän ympärillä on. Täällä ollaan vähän ristiäishuumassa, toki ne nyt pyörivät paljon mielessä kun niitä on kauan odotettu koko perhe. Meillä on alkamassa jännittävä viikko!

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa<3


19 Responses to “Aurinkoinen sunnuntai”

 1. Avatar Inka sanoo:

  Voi hyvänen aika, että pikkukaveri näyttää joissain kuvissa täsmälleen Zeldalta :D

 2. Avatar Kati sanoo:

  Voi vitsi miten teidän vauva on kasvanut, noista sylikuvista kasvun näkee kyllä hyvin! :)

  Mulla ja mun pikkusiskolla on 2v ikäeroa ja meillä oli kaks yhteistä huonetta siihen asti, että muutettiin omakotitaloon meidän ollessa 11&9v. Toimi tosi hyvin niinkin pitkään, ja oli kiva kun leikkihuoneeseen sai jättää illalla leikit levälleen ja jatkaa aamulla, eikä tarvinu siivota pois tieltä yön ajaksi. Makkarissakin kyllä leikittiin joskus, mutta lähinnä jotain majaleikkejä kerrossängyssä. Tahtoisin omille lapsillekin erikseen makkarin, olis kiva et se olis selkeesti rauhallinen huone eikä joka päivä sen näkönen et siellä on räjähtäny pommi :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Niin on kasvanut, ihan hurjaa miten kova kasvutahti hänellä on! :D Käytiin juuri neuvolassa ja oli kyllä komeat mitat taas :D Ja hei ihana kuulla että teillä toimi nuo kaksi yhteistä huonetta noin pitkään! Kuulostaa juuri sellaiselta meiningiltä mitä meilläkin on <3 Ja mustakin se on kiva että yhden huoneen voi rauhoittaa ihan vaan nukkumiseen, ja toiseen saa sitten jättää vaikka leikit levälleen :D

   Ihanaa päivää sinne <3

 3. Avatar Sanna sanoo:

  Voi miten ihana postaus! Ihanaa miten läheisiä teidän tytöt ovat ja miten he saavat ihan oikeasti päättää heidän elämästään ja asioistaan ja vaikuttaa :) mua ärsyttää kun kasteesta puhutaan vaan että silloin lapsi saa nimen, vaikkei se se varsinainen pointti olekaan, mut onhan se ihan ymmärrettävää :D teetkö vielä jonkun nimenarvailupostauksen ennen ristiäisiä, olis niin hauska itsekin heittää veikkausta ja nähdä mitä mieltä muut sun lukijat ovat! :D

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hurjasti kauniista sanoista <3 :) Mä pyrin välttämään kasteen ja nimen antamisen sekoittamista, mutta toki se on se nimen julkistaminen on siinä päivässä se "jännittävämpi" osuus vaikka kastetta juhlitaankin :D Voisin mä tehdä vielä sellaisen, tein jo silloin syksymmällä yhdem mutta tietty nyt monen lukijankin mielipiteet on saattaneet esim. muuttua kun on nähnyt vauvan kasvot ym. :D Olis hauskaa! Kiitos ideasta ja ihanaa aurinkoista päivää ssinne <3

 4. Avatar Jonna sanoo:

  Hei mistä noi sun housut on? :)

 5. Avatar A sanoo:

  Mistä noi housut on? Tosi kivat! :)

 6. Avatar Heli sanoo:

  Hei laita joskus jotkut vertailukuvat tytöistä saman ikäisinä? Vauva näyttä jotenkin niin paljon siskoiltaan, että olisi hauska verrata ihan kunnolla esim. kaikkia kolme 7-viikkoisina tms

 7. Avatar K sanoo:

  Olisin myös kysellyt noiden kivojen housujen perään :)

 8. Avatar Jenni sanoo:

  Moikka.

  Mulla on kehitysehdotus. Jotenkin omaan silmääni osuu, että melko moni kirjoituksesi alkaa nykyisin ”Hei tyypit!” tai jotain vastaajaa. Ehkä tuo ”tyypit” on tavallista nykyään blogeissa, mutta jotenkin siitä tulee hölmö olo. Enhän minä tai muut ole tyyppejä, vaan lukijoita ja seuraajia. Urbaanin sanakirjankin mukaan ”tyyppi” on epämääräinen henkilö ja vähän sellainen olo tulee kun tituleerataan tyypiksi :) En tahdo sanoa tätä negatiivisesti, vaan kehittävästi!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! :) Kävin läpi maaliskuun kaikki postaukset kun aloin miettimään sanojasi, ja huomasin että kolme tekstiä 23:sta alkaa sisältäen sanan ”tyypit” tervehdyksessä. Mulle tuo on sellainen rento tervehdys joka tuntuu luontevalta, käytän sanaa tyyppi myös esimerkiksi meidän lapsista aika usein, enkä käytä sitä siinä merkityksessä että he olisivat jotenkin epämääräisiä :D Urbaani sanakirja ei ehkä aina ole niin ajantasalla sanojen merkityksistä, ainakaan oman kokemukseni mukaan, tai kun jonkun sanan käyttö puhekielessä yleistyy, siinä kestää hetki että sen nykymerkitys sinne päivitetään. Aika moni nykyään käyttää sanaa tyyppi ihan kaikella rakkaudella, mukaan lukien minä. :D Mutta toki jos se kovasti häiritsee niin voin koettaa vähentää tällaisen tervehdyksen käyttöä entisestään, itselleni se vaan tuntuu rennommalta ja ”omemmalta” kuin vaikkapa ”hei lukijat” tai ”Moi seuraajani” :D

   • Avatar Iina sanoo:

    Mä haluun olla ”TYYPPI!” Se tuo jotenkin niin ”läheisen” mielikuvan. Vähän niinku että sä tuntisit sun lukijat vaikka et kaikkia varmasti tunnekaan.

    Ihanaa kastejuhlaa teille! Meilläkin oli aikamoinen kyynelvirta pari vuotta sitten. Esikoisen ihanat sanat avasi kastejuhlassa hanat ja kyynelillä ei meinannut tulla loppua..

 9. Avatar R sanoo:

  muistin, että neidin ristiäiset oli nyt jo! ja koko päivän odotin eilen jokos nimi tulisi julki vielä pitää viikko malttaa mitäs kaunista ootte hänelle keksiny

 10. Avatar Elina sanoo:

  Meilläkin oli pikkusiskoni​ kanssa aikanaan leikkihuone ja yhteinen makuuhuone, tai ”unihuone” niinkuin me sitä kutsuttiin. Järjestely toimi ainakin omien muistikuvieni mukaan hyvin, vaikka leikkihuone kyllä ajoittain ajautui sotkuiseksi. Ja olihan ​se mahtavaa sitten lopulta kun pääsi pikkusiskosta eroon ja sai ensimmäisen ihan ikioman huoneen! Tuolloin nuorempi pikkusiskoni oli sen verran kasvanut, että pikkusiskot jakoivat sitten toisen huoneen.

 11. Avatar Piituski sanoo:

  Kysyisin kun muistan että kärsit odotusaikana usein päänsäryistä, helpottivatko ne?
  Jouduitko aina ottamaan Panadolia vai yrititkö sinnitellä ilman?

  Täällä elellään rv 13 ja päänsärky päiviä on enempi kuin säryttömiä. Elän toivossa että tämä tästä helpottaisi. Särkylääkkeitä en viitsisi usein syödä, mutta joudun aina välillä turvautumaan että pärjään arjessa.

  Aurinkoista kevättä koko perheellesi! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.