Säästäminen osana hyvinvointia – Henki-Fennian säästövakuutus

27.03.2017

Toimin vuoden 2017 ajan Henki-Fennian ambassadorina, ja postaus on osa Henki-Fennian ja Lifien kaupallista kampanjaa. Henki-Fennia on haastanut mut kiinnittämään huomiota itseni ja perheeni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erilaisten teemojen kautta.

Tällä kertaa mun tehtävänä oli pohtia miten pystyn turvaamaan meidän koko perheen tulevaisuuden entistä paremmin ja nauttimaan tästä päivästä – toisin sanoen keskittymään kunnolla tämän vuoden haasteeseeni, eli lisäämään meidän perheen hyvinvointia. Tällä viikolla vietetään myös Global Money Weekia, joten aihekin on enemmän kuin ajankohtainen. Rahasta ja säästämisestä pitäisi puhua enemmän, sillä se todella on tärkeä osa elämää.

Siitä asti kun tulin äidiksi olen alkanut säästää rahaa tulevaisuuteen. Kyllä, vasta siitä asti. Siihen asti että tulin äidiksi kuusi vuotta sitten, mä pystyin kyllä säästämään joihinkin asioihin joita esimerkiksi halusin ostaa, tai vaikkapa matkoihin, mutta pidempiaikainen säästäminen on tullut mukaan vasta vanhemmuuden myötä. Vanhemmuuden myötä on alkanut miettiä tulevaisuutta ja elämää paljon pidemmälle, ja halu turvata perheen tulevaisuus ajoi mut ottamaan selvää erilaisista säästämistavoista ja konkreettisesti säästämään ja sijoittamaan.

Aluksi säästäminen ihan vaan tilille tuntui ajatuksena helpolta, mutta se ei kuitenkaan pidemmän päälle ole kannattavaa, päin vastoin, inflaation myötä säästetyn rahan arvo vain laskee vuosi vuodelta, koska raha ei tilillä makuuttamalla kasva ollenkaan korkoa. Aika pian siis ymmärsin että jos haluan oikeasti säästää, se tarkoittaa käytännössä sijoittamista.

Henki-Fennian säästövakuutus on hyvä vaihtoehto silloin jos sijoittaminen esimerkiksi rahastoihin ei ole kovin tuttua, ja riskinotto pelottaa mutta rahat olisi kuitenkin kiva saada tuottamaan. Koska säästövakuutus on räätälöitävissä jokaisen tarpeisiin, se sopii loistavasti myös tuottohakuisemmalle säästäjälle joka on valmis ottamaan riskiä enemmänkin. Säästövakuutus sisältää myös henkivakuutusturvan joka tuo turvaa lähimmäisillesi pahimman sattuessa.

Kun pääsin säästämisessä alkuun, musta on tullut tosi innokas säästäjä ja olenkin säästänyt jo monta vuotta. Säästän sekä lyhytaikaisemmin esimerkiksi matkoja ja hankintoja varten joka kuukausi tietyn summan maltillisella riskillä, ja sen lisäksi me säästetään lapsille tuottohakuisemmin aavistuksen korkeammalla riskillä, koska säästöaika on niin pitkä että se kohtuullistaa riskiä. Henki-Fennian joustavalla säästövakuutuksella voi säästää täysin omaan elämään sopivasti. Sillä voi säästää vaikkapa joka kuukausi tietyn summan, esim 50€/kk, tai sitten voi laittaa aina vähän harvemmin isomman summan sivuun.

Vakuutusta tehtäessä voi määrittää samalla kertaa muun muassa sijoitusajan pituuden, sijoitettavan summan suuruuden, sijoituskohteet ja vakuutuksen edunsaajat. Näihin voi tehdä muutoksia milloin tahansa vakuutuskauden aikana, ja säästöön kertyneen summan voi nostaa osissa tai kokonaan ihan milloin haluaa. Eli jos vaikka tulee äkillinen rahantarve, voi säästöstä nostaa sitä varten koska tahansa. Esimerkiksi jos mulla vaikka menisi kamera rikki ja tarvitsisin nopeasti uuden blogin takia, on hyvä olla rahaa säästössä. Ilman kameraa mä en voisi tehdä mun töitä, ja uusi laadukas kamera maksaa vähintään tuhat euroa. Vaikka sen voisi maksaa kuukausittaisesta budjetista, on kiva että löytyy sen verran ylimääräistä säästöstä, että ei tarvitse.

Lapsille me säästetään siksi, että me halutaan auttaa heitä myös sitten kun heidän on aika lähteä omille teilleen, tai sitten kun he haluavat toteuttaa elämänsä suuria haaveita. Oli se sitten vaihto-oppilasvuosi tai oman kodin pesämuna, mä haluan kyetä tukemaan taloudellisesti meidän kaikkia lapsia sitten jos he sitä tukea joskus tarvitsevat. Tai vaikka eivät niin kovin tarvitsisikaan, mutta se olisi mukavaa ja helpottaisi elämää. En missään nimessä sano etteivätkö lapset saisi ja heidän pitäisi itsekin tehdä töitä unelmiensa ja tulevaisuutensa eteen, mutta haluan tukea kaikkea mahdollista opiskelua, haaveiden toteuttamista ja omaan tulevaisuuteen sijoittamista parhaani mukaan. Haluan myös kannustaa lapsia itseään laittamaan vaikkapa synttärilahja- ja muita rahoja säästöön ja opettaa näin säästämistä heillekin jo pienestä pitäen.

Henki-Fennian säästövakuutuksella voi halutessaan säästää hyvin myös lapselle tai lapsenlapselle, tai muille lähiomaisille. Mäkin aloitin säästämisen nimenomaan lapsista, säästin ensin heille koska se tuntui tärkeältä ja oli jotenkin helppo polku säästämiseen. Pikkuhiljaa innostuin sitten säästämään itsellenikin, enkä hetkeäkään ole katunut. On maailman paras tunne kun tietää että kaikkeen yllättäväänkin on varautunut ja että jos oikeasti tuntuu että haluaa tai joutuu ostamaan jotain kallista, siihen on mahdollisuus.

Minulle ehdottoman tärkeä osa hyvinvointia on, että pystyn olemaan huoletta meidän tulevaisuudesta myös rahallisesti. Henki-Fennia säästövakuutuksen avulla voi sekä elää hetkessä, että varautua tulevaisuuteen. Mikäs sen parempaa!

KILPAILU:

Klikkaa itsesi Henki-Fennian sivuille ja vastaa lyhyesti kolmeen kysymykseen säästämisestä niin voit voittaa 50 euron lahjakortin Stockmannille! Kilpailusivulle pääset TÄSTÄ.

Yhteistyössä Henki-Fennia.

Aurinkoista päivää kaikille!


21 Responses to “Säästäminen osana hyvinvointia – Henki-Fennian säästövakuutus”

 1. Juuh sanoo:

  Sun blogi on nykyään koko ajan täynnä näitä mainostuksia

 2. Tintti sanoo:

  Miksi niin iso osa blogistasi on vain yhteistöitä nykyään? Tai esittelet lasten vaatteita jotka on saatu? Missä ovat ne normaalit arkipostaukset joita on tullut nyt mielestäni vain vähän? Niitä on kiva lukea, toisinkuin ”postaus on osa yrityksen X ja Lifien yhteistyötä” -postauksia.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No satuitko lukemaan vaikkapa eilistä, toissapäiväistä tai perjantaina tekemääni postausta? Ne olivat kaikki ihan tavallisia postauksia ilman yhteistöitä tai saatujen tuotteiden esittelyä. 🙂 Viime viikolla oltiin koko perhe vatsataudissa niin jäi pari arkipostausta keskellä viikkoa tekemättä jotka olisin halunnut tehdä, yhteistyöt taas olin tehnyt jo aikaisemmin sovitusti valmiiksi. Mainitsen kaupallisen yhteistyön aina heti alussa, jotta esimerkiksi sinä voit jättää sen lukematta niin halutessasi. Kaupallisuuden määrä vaihtelee aina kausittain, tässä kuussa on mm. julkaistu uusia lastenvaatteita jolloin niitä on haluttu markkinoida. Yhteistöiden määrä on tässä kuussa pienempi kuin esimerkiksi marras- tai joulukuussa, mutta suurempi kuin vaikkapa viime kuussa. 🙂

 3. Heidi sanoo:

  En ymmärrä monissa blogeissa tätä yhteistyövastaista kommentointia. Mielestäni tämäkin postaus oli hyvin mielenkiintoinen ja omaakin elämääni koskettava ja informatiivinen oli yhteistyötä tai ei. Yhteistyöpostaukset tuovat mielestäni ainoastaan positiivista lisää ja monipuolisempaa sisältöä eri aihealueilta. Tämän blogin kohdalla moinen kommentointi varsinkin ihmetyttää, kun postaukset ovat pääsääntöisesti tosielämästä ja tavallisesta arjesta ehkä onnistuneimpia ja sitä sisältöä oikeasti on paljon!

  • Annika sanoo:

   Voisipa kommenteista tykätä! Oon nimittäin niin samaa mieltä tästä 🙂 Yhteistyöpostaukset on toki helppo tehdä hutiloiden ja niin, että ne ovat liian selkeästi pelkkää mainostusta ihan mainostamisen takia, mutta tässä blogissa myös yt-postaukset on musta kirjoitettu aina tosi kivasti ja selvästi niihin on myös panostettu omaakin ajatusta ja aikaa.

   • Nimetön sanoo:

    Niinpä! Ja näissä yhteistyöpostauksissakin on oikeasti sellaisia kiinnostaviakin tuotteita/palveluita. Eivät toki kaikki, esim. lastenvaatekauppojen alekoodit ym. eivät minua lapsettomana saa ostoksille, mutta joitain tuotevinkkejä olen täältä saanut. Esim. ne Ohuen ohuet ruispalat silloin, saivat mut kyllä ostamaan niitä joskus kun ruisleivän ystävänä halusin kokeilla jotain uutta. 🙂

    Enkä muutenkaan ymmärrä miksi ihmiset ovat niin paljon yhteistyöpostauksia(/mainontaa) vastaan? Toki hutiloiden tehdyt ovat oma lukunsa ja ne jäävät yleensä osaltani huomioimatta ja samoin tuotteet/palvelut, joiden markkinointikohderyhmään en kuulu tai muuten tuotteesta kiinnostu.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi te kaikki kolme, kiitos ihan mielettömän paljon teidän sanoista! Ne merkitsee mulle ihan hurjasti. Jokainen yhteistyö jonka teen, on sellainen jonka olen henkilökohtaisesti hyväksynyt ja valinnut ja jonka takana voin seisoa. Mä haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin, ja tuoda esiin erilaisia palveluita ja tuotteita joista uskon joillekin lukijoilleni olevan iloa tai hyötyä. Tiedän että kaikki eivät yhteistöitä arvosta eikä tarvitsekaan, mutta musta on mukavaa kuulla että joillekin teistä niistä on iloa ja hyötyä ja vielä koette että osaan hommani! Aivan mahtavaa kuulla! Kiitos hurjasti ja ihanaa kevättä kaikille <3

   • Laura sanoo:

    Koska kateus. Yhteistyöpostauksessa lukija selvästi tietää, että bloggaaja on saanut siitä rahaa/tuotteita. Miksipä muuten se niin närästäisi? Itse tykkään yhteistöistä, koska niiden myötä olen löytänyt itsellenikin uusia tuotteita ja alekoodejakin käytän mielelläni. Tämä postaus varsinkin sai mut taas havahtumaan, että tuohon sijoittamiseen pitäisi yrittää perehtyä enemmän ja aloittaa se myös! Aina on niitä jotka valittaa, eipä sille mitään voi. Jatka vaan samaan malliin 🙂

 4. Milla sanoo:

  Minusta omista raha jutuista ei tarvitse kaikille kertoa.
  Ne että säästääkö vai ei niin on yksityisiä asioita ja en jakelisi niitä kaikille ihmisille.

  Lastenvaatteet sun muut sisustus jutut kyllä kiinnostaa yhteistyö asioissa mutta nämä tälläiset voisi jättää pois.

  Ja kyllähän blogissasi on muutakin kun yhteistyö juttuja.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mun mielestä taas raha on aivan turhaan tabu ja siitä pitäisi puhua enemmänkin, juuri siksi esimerkiksi Global Money Weekia vietetään, jotta raha ei olisi sellainen suuri salaisuus (ihan turhaan). 🙂 Mutta jokainen ehdottomasti tavallaan!

   Mulla on paljon erilaisia ihmisiä lukijoissa, ja vaikka juuri sinua ei esimerkiksi raha-asioista lukeminen kiinnosta, myös heitä löytyy jotka näistä postauksista hyötyvät tai ilahtuvat saamistaan vinkeistä. Pääasiassa kuitenkin kirjoitan aiheista jotka kiinnostavat juuri mua itseäni, ja mua esimerkiksi raha-asiat kiinnostavat paljon ja tämä yhteistyö on mulle tärkeä ja kiva juttu.

   Kivaa kevättä sinne ja kiva kuulla että täältä löytyy myös kiinnostavaa sisältöä! 🙂 Kiitos!

   • Manna sanoo:

    Varsinkin naiset puhuvat rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä aivan liian vähän. Ihanaa kun rikot tätä tabua ja tuot tietoutta erilaisista sijoittamisvaihtoehdoista esille kevyellä tavalla.

    Tutkimusten mukaan naiset ovat varovaisempia sijoittajia kuin miehet ja sijoittavat muutenkin heitä paljon vähemmän – jokaisen oman taloudellisen turvan vuoksi tällaisiinkin vaihtoehtoihin olisi kuitenkin hyvä tutustua, joten hyvä sinä.

    Ps. En oikein koskaan kommentoi, mutta blogi on loistava. Tuot esille arkea ja kauniita unelmia, mutta myös asiaa.

 5. T sanoo:

  Jos jotain kuuluu raha-asioista kertoa,niin erityisesti säästämisestä. Se ei tee kenellekään pahaa, vaan sopii aivan varmasti kaikille.

  Tykkään yhteistyöpostauksistasi, koska juurikin seisot niiden takana itse.

 6. Julle sanoo:

  Todella hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Minustakin on todella tärkeä puhua rahasta ja säästämisestä. Olen itse töissä rahoitusalalla ja päivittäin tulee vastaan asiakkaita, jotka eivät ole säästäneet laisinkaan ja sitten kun äkillinen tarve tulee niin joudutaan turvautumaan luottokortteihin, lainoihin tai pahimmassa tapauksessa jopa pikavippeihin. Itse olen säästänyt jo lapsesta asti ja olen kiitollinen että minulle opetettiin vastuullista rahankäyttöä kotona. Lisäksi nuoruudessa säästäminen auttoi muunmuassa opiskelujen läpi ilman et tarvitsin opintolainaa laisinkaan, konkreettinen esimerkki siis jo nuorena säästämisen hyödyistä! Ihanaa et teillä on mahdollisuus säästää lapsillenne heidän haaveitaan varten, kaikille ei nimittäin asiat niin hyvin ole 🙂

 7. Johanna sanoo:

  Olen jo jonkin aikaa pohtinut säästämisen aloittamista. Tämä postaus palautti asian taas mieleeni ja toi lisätietoa. Kiitos siitä! 🙂 Ehkäpä tällä kertaa otan härkää sarvista ja aloitan säästämisen 🙂

  Ps. Minä kuulun lukijoihin, jotka tykkäävät myös yhteistyöpostauksista, ne tuovat uusia ajatuksia esille, ja kun vielä kirjoitat ne niin hyvin 🙂

 8. Alina sanoo:

  Oon monesti miettinyt miksi raha-asiat, esimerkiksi palkoista puhuminen on kielletty aihe, vaikka ihan tuttujenkin kesken. Kai se rinnastetaan leveilyyn tai mahtailuun, eli nostaako vihreä kateus päätään ja saa ihmiset varpaillaan tän aiheen edessä?
  Ylipäätänsä raha-asioista mun mielestä voi puhua avoimesti, turvallisuusasiat kuitenkin huomioiden. Kasvatuksesta toki moni asia kiinni Mä olen vanhemmiltani oppinut, että rahaa pitää kunnioittaa, muttei palvoa.

 9. Miina sanoo:

  Ihan sama vaikka vähän mainosta olisikin, sehän nyt vaan kuuluu asiaan. Mun mielestä ihan huippu teksti ja tosi mielenkiintoinen aihe! Tykkäsin kovasti! Kaikkea hyvää Iina teijän perheelle ja ihanaa kevättä 🙂

 10. Jenni sanoo:

  Mä en kanssa voi ymmärtää tätä miten jotku on niin näitä yhteistyöpostauksia vastaan. Jos ei tykkää niin ei tarvitse lukea 😀 En mä näistä varsinaisesti mitenkään hyödy, koska mulla ei ole lapsia ja asun vielä ulkomailla, mutta tämäkin postaus sai mut ajattelemaan että pitäiskö alkaa miettii säästämistä vähän pidemmälle kuin vuoden tai parin päähän.
  Hyvä postaus Iina ja tykkään muutenkin sun blogista tosi paljon! Kirjotat tosi mielenkiintoisia postauksia oli ne yhteistyö tai ei 🙂

 11. Viltsun äippä sanoo:

  En ole varma luinko postauksen hutiloiden ja menikö asia ohi, mutta olisi hyvä mainita paljonko menee kuluja/veroja, jos ja kun rahastosta ottaa rahaa sivuun?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kulut riippuu ihan täysin siitä miten omat sijoitukset ja säästöt räätälöi. Kulut on kuitenkin aina pienemmät kuin se tappio mikä tulee rahojen makuuttamisesta tilillä. Eikä alle 1000 euron myyntivoitoista lunastuksen yhteydessä mene pääomaveroa ollenkaan 🙂 Ja senkin jälkeen vero menee ainoastaan siitä myyntivoitosta, ei alkuperäisestä sijoitetusta summasta.

 12. Milja sanoo:

  Olipa tosi mielenkiintoinen postaus!
  Mua mietityttää vaan näissä Lifien yms yhteisissä jutuissa, että saatko kumminkin itse valita mihin yhteistöihin lähdet mukaan vaikka ne olis indiedaysin yhteisiä? Mua ei siis haittaa nää yhteistyöt, yleensä nää on mielenkiintosia mut välillä vaan mietin kun kaikilla indiedays bloggareilla, joita seuraan on samat yhteistyökamppikset. Mut siis sun yhteistyöpostaukset on yleensä tosi hyvin ja mielenkiintoisesti kirjoitettua 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.