Pienen vauvan ulkovaatteet välikauteen

07.04.2017
Kuinka pukea pieni vauva keväällä

Postaus on tehty yhteistyössä Polarn O. Pyretin kanssa. Tuossa muutama viikko sitten postasin jo isompien tyttöjen kevään ulkovaatetuksesta, ja nyt on vuorossa vauvan ulkovaatteet. Eli kuinka pieni vauva puetaan välikauteen? Ajatuksen tasolla vauvan pukeminen on han-ka-laa, ainakin mun mielestä. Ja ilmeisesti myös monen muun siitä päätellen miten paljon aiheesta pienen vauvan ulkovaatteet on aloituksia ja kysymyksiä niissäkin fb:n vauvaryhmissä joissa itse olen jäsenenä. Vauvat ovat tietenkin kaikki erilaisia, osa on kuumakalleja ja toisille tulee kylmä helpommin. Meidän Nova kuuluu niihin joilla on  yleensä hiki melkein heti kun päällä on pelkkä pipo tai villasukat.

Vauvan kanssa sitä kuitenkin pelkää hurjasti että hän vilustuu, ja itsekin olen joskus pukenut liikaa päälle. Tietysti se vaunuissa paikoillaan makoilu luo vanhemmalle tunteen siitä että vauvalle tulee helposti siellä kylmä, vaikka todellisuudessa vaunujen sisälämpötila on yleensä paljon korkeampi kuin ulkoilman asteet. Itse ulkovaatetuksen lisäksi paljon on myös merkitystä sillä millaiset vaunut on, ja mitä siellä vaunuissa on vauvan ja tämän ulkovaatteiden lisäksi.

Mitä päälle vaunuihin pienelle vauvalle

Meillä vaunut pitävät todella hyvin tuulta ja Cybex Priameiden (näistä muuten tulossa postaus käyttökokemuksista kun sitä on toivottu!) kuomun saa todella alas, niin että kylmällä ilmalla koppaan ei pääse käytännössä ollenkaan tuulta kuitenkaan. Lisäksi olen pitänyt vaunuissa nyt ilmojen lämmettyä Tiaran vanhaa äitiyspakkauksen makuupussia, joka tuntuu sopivan hengittävältä mutta kuitenkin lämpimältä. Meillä on myös kunnon lämpöpussi, mutta se on näillä keleillä jo vähän turhan lämmin.

Mutta mitä muuta sinne vaunuihin pitää pukea päälle? Villahaalari? Kuorihaalari? Fleecehaalari? Windfleece? Softshell? Kevyttoppahaalari? Kerroksia? Varmasti siinä on monta hyvää vaihtoehtoa, joista löytyy jokaiselle vauvalle sopiva. Me päädyttiin Polarn O. Pyretin kauniiseen, hengittävään ja tuulenpitävään softshell-haalariin joka myös hylkii vettä. Ei sillä että Nova kauheasti vesisateessa hengaisi ainakaan ilman sadesuojaa, mutta kuitenkin.

Monikäyttöinen Softshell-haalari vastasyntyneelle

Softshell-haalari on joustava ja monikäyttöinen. Yksinään siinä ei tule liian kuuma, mutta makuupussin kanssa se pitää vauvan hyvin lämpimänä vaunuissa. Haalari on helppo avata ja pukea päälle kun siinä on edessä kaksi vetoketjua. Kauppareissulla avaan haalarin kokonaan vaunuissa, niin Novalle ei tule ihan hillittömän kuuma.

Mä myös kannan Novaa paljon kantorepussa pienemmillä reissuilla, ja myös kantoreppuun softshell-haalari on toistaiseksi ollut sopiva asustus. Kantorepussa vauva saa hurjasti lämpöä kantajan kehosta, ja siinä tulee helposti kuuma jos on paljon päällä. Softshell-haalari kuitenkin hengittää ja samalla suojaa kädet ja jalat tuulelta, ja huppu päässä vielä päänkin.

Softshell-haalarin alle mä puen näillä reiluilla plusasteilla ainoastaan yhden sisävaatekerroksen, muuten meidän kuumakalle on auttamattoman hikinen. Nollan tuntumassa laittaisin softshellin alle villahaalarin vielä sisävaatekerroksen päälle. Myös sormet ja varpaat on hyvä pitää lämpimänä, ja nollakelillä laittaisin myös villasukat ja -tumput. Lämpöasteilla Softshell-haalarin loistavat käännettävät hihan- ja lahkeensuut ajavat tumppujen ja töppösten virkaa.

Mitä vauvalle päähän?

Mitä vauvalle päähän? Alle kymmenen asteen lämpötiloilla mä puen harmaaraidallisen fleecevuorisen trikoopipon joka on PO.Pin newborn-mallistosta. Se suojaa korvia ja lämmittää juuri sopivasti. Silloin kun lämpötilat kohoavat yli kymmenen asteen, on trikoopipojen vuoro. Mä tykkään erityisesti tuosta kirkkaankeltaisesta raitapiposta, ja Nova myös, sillä tässä pipossa ei ole leuan alle tulevia nauhoja jotka harmittavat häntä.

Polarn O. Pyretin edustajan kanssa juteltuani päädyin nimenomaan softshelliin paljon ylistetyn windfleecen sijaan, koska niillä on samat ominaisuudet ja ne ovat yhtä lämpimiä, mutta softshellin ihana vaalean harmaa väri miellytti mun silmää vielä aavistuksen enemmän. Se on vaan niin kaunis ja ihana! Mutta PO.Pin omista valikoimista tosiaankin joko softshell tai windfleece on täydellinen pikkuvauvan vaunuvaate välikauteen, molemmissa on samat hyvät puolet.

Tyttöjen takit ja asusteet, sekä Novan haalari ja pipot saatu Polarn O. Pyretiltä. 

Isommillekin lapsille softshell on loistava takki ulkoiluun, ja niistä on nyt vielä sunnuntaihin asti 25% alekamppis PO.Pin myymälöissä ja netissä kaikille PO.Pin kanta-asiakkaille! Eli nyt leikki-ikäisen mahtavan kevättakin saa reilulla viidelläkympillä. Softshell-takki sopii niin kauppareissulle kuin puistoonkin, ja niitä on isommille lapsille sekä harmaana että keltaisena. Mulla on tytöille nuo harmaat, kun kuoritakit on heillä jo keltaiset.

Sellaiset on meidän vauvan ulkovaatteet <3 Miten te puette pienen vauvan välikauteen? 


17 Responses to “Pienen vauvan ulkovaatteet välikauteen”

 1. Noora sanoo:

  Hei,

  Tämä ei liity postauksen aiheeseen, mutta minua kiinnostaisi tietää mitä mieltä olet politiikasta. Oletko esimerkiksi äänestämässä kuntavaaleissa ja jos niin mitä puoluetta kannatat? Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa,
   AH mun lempiaihe josta voisin kirjoittaa vaikka tuhat postausta! 😀 Todellakin äänestän ja olen todella kiinnostunut politiikasta ja seuraan sitä myös erittäin ahkerasti sekä kunta-, valtion- että ulkomaiden tasolla. Mä aina mietin vaan että kiinnostaako mun lukijoita lukea edes mun poliittisista ajatuksista vai onko ne liian kaukaa haettua kun kuitenkin keskityn yleensä perhe- ja lifestyleaiheisiin. 😀 Mutta olen muutaman kerran politiikan aiheitakin täällä ottanut esille, mm. äänestämisen tärkeyttä, tasa-arvoista avioliittolakia ym. 🙂 Pitäisi ehkä kirjoittaa jotain enemmänkin, jos kerran kiinnostusta löytyy. 🙂 Kiitos toiveesta!

   • Noora sanoo:

    Uskon kyllä, että sinun ajatuksesi liittyen politiikkaan voisi hyvinkin kiinnostaa lukijoita. Pääpainosi on tietenkin perhe- ja lifestyleaiheissa, mutta välillä on kiva kuulla vähän syvällisempiä pohdintoja esimerkiksi just siitä minkälaisia arvoja itse edustat ja minkälaisena näet lastesi tulevaisuuden Suomessa. Mielestäni olisi tosi tärkeää, että bloggaajat ja vloggaajat puhuisivat tästä aiheesta enemmän. Ehkä sillä saataisiin myös enemmän nuoria äänestämään ja ymmärtämään, kuinka tärkeiden asioiden äärellä ollaan, kun nyt esimerkiksi miettii näitä kuntavaaleja.

 2. emilia sanoo:

  Hei!

  Ei liity postaukseen, mutta minkä mittaisia sinä ja otto olette? Tiara näyttää nimittäin todella pitkältä tytöltä 🙂 Zelda alkaa muistuttaa sinua päivä päivältä enemmän! Niin hassua miten lapset voivatkaan olla vanhempiensa näköisiä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! 🙂 Mä olen 167cm ja Otto n. 180cm eli aika tällaisia keskimittaisia 🙂 Tipa on itseasiassa melko lyhyt ikäisekseen tai ei ainakaan pisimmästä päästä, mutta hän näyttää kuvissa pitkältä koska hänellä on niin pitkät raajat ja lyhyt selkä (niinkuin mulla) 😀 Ja mustakin Zeldassa on paljon samaa kuin itsessäni, sitä on hauska katsoa <3

 3. Maija sanoo:

  Meidän vauvalla on vaunuissa ohuet tumput ja villasukat, pipo ja ohut kuorihaalari. Sitten joko äp-pussi kiinni tai auki sään mukaan. Vaunuissa on niin lämmin. Ja tuolla vaatetuksella kestää kuitenkin syöttää tai kanniskella hetkisen sylissä näillä keleillä. Meidän lapset on myös enemmän tuota Kuuma-Kalle-sarjaa.

  Kantaessa puen vain villasukat, hanskat ja pipon. Oma takki sitten vauvan pyllyn alta kiinni niin suojaa vielä jalkoja tuulelta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuulostaa hyvältä varustukselta! 🙂 Meillekin tulee varmaan kuorihaalari sitten syksyllä kun Nova tekee muutakin kuin on vaunuissa. 🙂 Mulla ei oo sellaisia takkeja jotka saisi kiinni repun päälle, mutta tuo kuulostaa kätevältä! 🙂

 4. Heidi sanoo:

  Hei, millaiset turvaistuimet teillä on autossa tytöille? Mahtuuko hyvin?

 5. Aliisa sanoo:

  Minkä kokoisen haalarin otit Novalle? Meillä 18.2 syntynyt Aini-tyttö, jolla juuri po.pin sininen windfleecehaalari 56cm on jäämässä pieneksi, kun hihan- ja lahkeensuut ovat käännettyinä, softshelliä olen käyttänyt vain isosisaruksilla.. Kiva oli seurailla taas kerran raskauttasi, kolmannen kerran samoihin aikoihin odoteltiin 🙂

 6. Milla.R sanoo:

  Ihanat vaatteet. kiinnostaa muuten teidän auto että minkälainen se on ja kuvaa siitä kuinka istuimet mahtuu ja minkälainen takakontti 🙂

 7. Juulia sanoo:

  Ihanan rauhallinen tuo harmaa väri!
  Itsekin mietin, että olisiko vanhimmalle tytölle softshell-takki hyvä. Windfleeceä ei jostain syystä tykkää käyttää…
  Vajaa viiden kuukauden ikäiselle meiltä löytyy windfleece ja se onkin ollut jonkin verran käytössä nyt keväällä, mutta enimmäkseen käytetään collegejumppista pussin kera. Kuumakalle täälläkin!

 8. Elisabeth sanoo:

  Oma vauvani on jo melkein 10kk, joten hän ei ole n. neljään kuukauteen viihtynyt enää vaunukopassa. Kopassa hänellä oli nallehaalari + äitiyspakkauksen makuupussi. N. 2kk hän viihtyi ratasosassa lampaantaljalämpöpussissa, mutta sitten hän näytti, että halusi käsiä enemmän liikutella, joten siirryimme Reiman välikausihaalariin. Siinä hän viihtyy mainiosti 🙂

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 9. Ellu sanoo:

  Thermo haalarit on ihan parhaita ja hengittäviä, ilman vauvalle turhia teknisiä kankaita. Menee päiväunet kärryssä ja kaukalossa, on pehmea ja hyvin mukautuva. Kannattaa kokeilla. Thermovaatteet on myös muotia nyt 😉

 10. Laura sanoo:

  Minkä kokoisena tuollainen haalari kannattaa ostaa vastasyntyneelle?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.